Redzepagic?bombas_vera wrote:kome je predavala prof Senada engleski,zna kakve su profe u gimnaziji hahahahha![]()
![]()
Treca gimnazija, Sarajevo
- Sunrise00
#51 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
- Cyrax
#52 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
Nemoj Senadu dirati gigant je tobombas_vera wrote:kome je predavala prof Senada engleski,zna kakve su profe u gimnaziji hahahahha![]()
![]()
- Sunrise00
- bombas_vera
#54 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
hahaha da jedna jedina i neponovljiva Senada
sta sam zadaca uradila,muzike slusala, i jela sendvica na njenim casovima hahaha 
a javorka fakat jeste legenda,kod nje sam sve naucila sto danas znam....
a javorka fakat jeste legenda,kod nje sam sve naucila sto danas znam....
- tech10
#55 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
Ko zavrshi III Gimnaziju ima shanse da, kad poraste, kupi kamp prikolicu i ljetuje u kampu.
http://www.graduates.com/vg.aspx?i=3032957
http://www.graduates.com/vg.aspx?i=3032957
-
omark
#56 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
zelio bi vas pitat ... ovako ko normalno i iskreno govori .. posto neznam ko ovdje laze ... hehehe ...
al bih htjeo pitat ove sto su radili prijemni ??? dali je tezak ??? koliko se radi vremenski idt... ?? ak moze neko da mi odg...

- Sunrise00
#58 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
prijemni ko prijemniomark wrote:zelio bi vas pitat ... ovako ko normalno i iskreno govori .. posto neznam ko ovdje laze ... hehehe ...![]()
al bih htjeo pitat ove sto su radili prijemni ??? dali je tezak ??? koliko se radi vremenski idt... ?? ak moze neko da mi odg...
![]()
-
vendetta87
#59 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
Mislim da su kriteriji ove godine drugačiji nego kad smo mi polagali prijemne.Sad nije obavezno imati više od 5 bodova.Sve se sabere i ako se upadne iznad linije dobro je.Mislim da je to puno lakše, pogotovo zbog matematike, jer je iz nje raja masovno padala.Ja sam ovako čuo, ako nije ispravite meSunrise00 wrote:prijemni ko prijemniomark wrote:zelio bi vas pitat ... ovako ko normalno i iskreno govori .. posto neznam ko ovdje laze ... hehehe ...![]()
![]()
spremaj se, pripreme i to (treca ih ne organizuje ali ima u drugoj gimnaziji)
ako se spremis dovoljno, nije previse tesko
ja polozila 2008.
nije strasno
a trecu gimnaziju ti najiskrenije preporucujem
- Sunrise00
#60 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
ne znam, sumnjamvendetta87 wrote:Mislim da su kriteriji ove godine drugačiji nego kad smo mi polagali prijemne.Sad nije obavezno imati više od 5 bodova.Sve se sabere i ako se upadne iznad linije dobro je.Mislim da je to puno lakše, pogotovo zbog matematike, jer je iz nje raja masovno padala.Ja sam ovako čuo, ako nije ispravite meSunrise00 wrote:prijemni ko prijemniomark wrote:zelio bi vas pitat ... ovako ko normalno i iskreno govori .. posto neznam ko ovdje laze ... hehehe ...![]()
![]()
ja polozila 2008.
nije strasno
-
vendetta87
#61 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
Ma znam i meni je isto malo čudno, ali mene lik ubjeđuje da je tako.Ko ga će znati 
-
modesti
#62 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
Tačno je to za prijemni. Nije više eliminatoran, samo se dodaje bodovima (uspjehu iz osnovne škole). Ako nemaš odlične ocjene, bolje je da se dobro pripremiš za prijemni ispit.
- minjonja
#63 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
ih, onda je lahko upasti u tu trecu gimnaziju sadvendetta87 wrote:Mislim da su kriteriji ove godine drugačiji nego kad smo mi polagali prijemne.Sad nije obavezno imati više od 5 bodova.Sve se sabere i ako se upadne iznad linije dobro je.Mislim da je to puno lakše, pogotovo zbog matematike, jer je iz nje raja masovno padala.Ja sam ovako čuo, ako nije ispravite meSunrise00 wrote:prijemni ko prijemniomark wrote:zelio bi vas pitat ... ovako ko normalno i iskreno govori .. posto neznam ko ovdje laze ... hehehe ...![]()
![]()
ja polozila 2008.
nije strasno
ja birvaktile imala oko 90 bodova, al iz mat na prijemnom imadoh sramotna dva boda. za mene je to tada bio smak svijeta jer se ne upisah tamo, ali sad bih mogla od srece plakati sto je tako ispalo
-
omark
#64 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
aaa jeli to sigurno da ne organizuju prijemne u trecoj .. posto nisam iz sarajeva a zelio bih tu upisat /???? ... ja sam iz jablanice ali sam naumio gore da upisem skolu .... i gore cu preselit ..

-
omark
#65 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
[quote="modesti"]Tačno je to za prijemni. Nije više eliminatoran, samo se dodaje bodovima (uspjehu iz osnovne škole). Ako nemaš odlične ocjene, bolje je da se dobro pripremiš za prijemni ispit.
od kojih razreda trebam donijeti svjedocanstva ???? posto ja sam svaki razred zavrsavao sa 5 mozda po jedna 4 u nekom ...... ali ove godine ce mi biti sve 5 kako sada ide ..??? znaci li ti da necu morati radit prijemni isipit???

od kojih razreda trebam donijeti svjedocanstva ???? posto ja sam svaki razred zavrsavao sa 5 mozda po jedna 4 u nekom ...... ali ove godine ce mi biti sve 5 kako sada ide ..??? znaci li ti da necu morati radit prijemni isipit???
- minjonja
#66 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
prijemni ima sto posto, ima svaka gimnazija, nego su nesto promijenili pa je sad lakse upasti.omark wrote:aaa jeli to sigurno da ne organizuju prijemne u trecoj .. posto nisam iz sarajeva a zelio bih tu upisat /???? ... ja sam iz jablanice ali sam naumio gore da upisem skolu .... i gore cu preselit ..![]()
![]()
svi rade prijemni, sve da si ucenik generacije bio. donosis svjedocanstva od 5-8 (to ces dobiti u skoli) i ostale neke dokumente. bices blagovremeno obavijesten. izadje konkurs 2 sedmice prije. moj ti je savjet da nadjes prijemni test od proslih godina jer su uvijek zadaci na isti fazon.
-
omark
#67 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
pa i to sam nasao te testove od prosle godine .... evo radim ih vikendom i tako .. sto je za mene dobro jeste sto jakoo dobro znam matematiku ..... za bosanski slabo ... a i engleski sam dobar .... pa cemo vidjet ....minjonja wrote:prijemni ima sto posto, ima svaka gimnazija, nego su nesto promijenili pa je sad lakse upasti.omark wrote:aaa jeli to sigurno da ne organizuju prijemne u trecoj .. posto nisam iz sarajeva a zelio bih tu upisat /???? ... ja sam iz jablanice ali sam naumio gore da upisem skolu .... i gore cu preselit ..![]()
![]()
svi rade prijemni, sve da si ucenik generacije bio. donosis svjedocanstva od 5-8 (to ces dobiti u skoli) i ostale neke dokumente. bices blagovremeno obavijesten. izadje konkurs 2 sedmice prije. moj ti je savjet da nadjes prijemni test od proslih godina jer su uvijek zadaci na isti fazon.
- Sunrise00
#68 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
dosad ucenici generacije nisu radili prijemniminjonja wrote:prijemni ima sto posto, ima svaka gimnazija, nego su nesto promijenili pa je sad lakse upasti.omark wrote:aaa jeli to sigurno da ne organizuju prijemne u trecoj .. posto nisam iz sarajeva a zelio bih tu upisat /???? ... ja sam iz jablanice ali sam naumio gore da upisem skolu .... i gore cu preselit ..![]()
![]()
- minjonja
#69 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
ja kad se upisivala nije tog pravila biloSunrise00 wrote:dosad ucenici generacije nisu radili prijemniminjonja wrote:prijemni ima sto posto, ima svaka gimnazija, nego su nesto promijenili pa je sad lakse upasti.omark wrote:aaa jeli to sigurno da ne organizuju prijemne u trecoj .. posto nisam iz sarajeva a zelio bih tu upisat /???? ... ja sam iz jablanice ali sam naumio gore da upisem skolu .... i gore cu preselit ..![]()
![]()
- Sunrise00
#70 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
kad sam ja upisivala, 2008. nisuminjonja wrote:
ja kad se upisivala nije tog pravila bilo
- minjonja
#71 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
eh sinko moj...Sunrise00 wrote:kad sam ja upisivala, 2008. nisuminjonja wrote:
ja kad se upisivala nije tog pravila biloa ni prosle
moja generacija je ona na kojoj se najvise eksperimentisalo. u 7 imali gradivo 7 i 8 iz geografije i historije, a nismo ih imali u 8. uveli nam izbornu nastavu, ukinuli mi likovno (najdrazi predmet)... i jos neki uzasnih eksperimenata. kad se sjetim u osnovnoj, od 8 do 4 u skoli, 20 kg torba teska, 18 predmeta
nisam ja bila ucenik generacije, ali znam neke ljudi koji su ipak morali polagati prijemni iako su bili ucenici generacije
-
Woman
#72 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
ja sam je neki dan zavrsila. ponekad mi se cinilo da zelim da je srusim. al mislim da to nije bilo nista licno, svaki ucenik ponekad to zeli. sad imam vecinom rijeci hvale za tu skolu. specificnih slucajeva uvijek i svugdje ima, al u globalu treca je odlicna 
-
omark
#73 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
aaa mozel mi neko objasnit kako se sabiraju ti bodovi za taj upis ???? .... koji se predmeti gledaju jel samo matematika,bosanski i engleski ???? ;;;

- Sunrise00
#74 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
Ne. Prosjek na kraju 5,6,7 i 8. se racunaomark wrote:aaa mozel mi neko objasnit kako se sabiraju ti bodovi za taj upis ???? .... koji se predmeti gledaju jel samo matematika,bosanski i engleski ???? ;;;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
pilica
#75 Re: Treca gimnazija, Sarajevo
Jedno pitanjce vezano za prijemni, ako neko zna, šta bude na testovima iz engleskog i iz bosanskog ?