hvala
Trebević - entitetska linija?
Moderator: anex
- Dupli_skalp
#1 Trebević - entitetska linija?
zna li neko 100% tačno kuda ide entitetska linija na trebeviću? znači s tačnim toponimima. ako ima neka precizna karta gdje se to može vidjeti, molim stavite link.
hvala
hvala
-
VjecitiStudent
#2 Re: Trebević - entitetska linija?
Kakve veze ima entitetska linija sa prirodom i ekologijom?
- H4v4t4R
#3 Re: Trebević - entitetska linija?
imas u sali opcine stari grad nekakvu kartu. slucajno sam vidio kad sam bio tamo.eyesburn wrote:zna li neko 100% tačno kuda ide entitetska linija na trebeviću? znači s tačnim toponimima. ako ima neka precizna karta gdje se to može vidjeti, molim stavite link.
hvala
- Dupli_skalp
#4 Re: Trebević - entitetska linija?
pa zanima me koji dijelovi trebevića pripadaju fbih, a koji rs-u. bio sam nedavno gore i sve nekakve čudne face, nisam se baš ugodno osjećao.VjecitiStudent wrote:Kakve veze ima entitetska linija sa prirodom i ekologijom?
- Dupli_skalp
#5 Re: Trebević - entitetska linija?
haj pogledat ću, hvalaH4v4t4R wrote:imas u sali opcine stari grad nekakvu kartu. slucajno sam vidio kad sam bio tamo.eyesburn wrote:zna li neko 100% tačno kuda ide entitetska linija na trebeviću? znači s tačnim toponimima. ako ima neka precizna karta gdje se to može vidjeti, molim stavite link.
hvala
- Tranquilizer
- Dupli_skalp
#7 Re: Trebević - entitetska linija?
@tranquilizer
tnx
.
a gdje si našao ovu kartu?
ima li ostatak prema zapadu, od bistrik kule pa dalje na lijevo prema osmicama i zlatištu?
tnx
ima li ostatak prema zapadu, od bistrik kule pa dalje na lijevo prema osmicama i zlatištu?
- perfect_guy
#8 Re: Trebević - entitetska linija?
http://www.openstreetmap.org/?lat=43.85 ... rs=B000FTFeyesburn wrote:@tranquilizer
tnx.
inač ovoj mapi možeš pristupiti sa stranice vlade Kantona
-
Mr. Brightside
#9 Re: Trebević - entitetska linija?
te cudne face su sigurno bili ljudi iz manjeg entiteta?slobodno ba setaj sve je ovo Bosna nece ti niko nistaeyesburn wrote:pa zanima me koji dijelovi trebevića pripadaju fbih, a koji rs-u. bio sam nedavno gore i sve nekakve čudne face, nisam se baš ugodno osjećao.VjecitiStudent wrote:Kakve veze ima entitetska linija sa prirodom i ekologijom?
- Dupli_skalp
#10 Re: Trebević - entitetska linija?
ova karta je odlična, bolja je od svih onih topografskih koje su stavljane na ovom forumu. a ima čitava BiH.perfect_guy wrote:http://www.openstreetmap.org/?lat=43.85 ... rs=B000FTFeyesburn wrote:@tranquilizer
tnx.
znaš li mi reći kako mogu skinuti sarajevo s užom okolicom s tog sajta gdje je mapa? probao sam obični copy/paste, pa onda ono "export" ali ne ide.
- perfect_guy
#11 Re: Trebević - entitetska linija?
iskreno, nisam nikad ni probao, za moje potrebe je sasvim dovoljno ući na linkeyesburn wrote:ova karta je odlična, bolja je od svih onih topografskih koje su stavljane na ovom forumu. a ima čitava BiH.perfect_guy wrote:http://www.openstreetmap.org/?lat=43.85 ... rs=B000FTFeyesburn wrote:@tranquilizer
tnx.
znaš li mi reći kako mogu skinuti sarajevo s užom okolicom s tog sajta gdje je mapa? probao sam obični copy/paste, pa onda ono "export" ali ne ide.
- Filter
#12 Re: Trebević - entitetska linija?
eyesburn wrote:ova karta je odlična, bolja je od svih onih topografskih koje su stavljane na ovom forumu. a ima čitava BiH.perfect_guy wrote:http://www.openstreetmap.org/?lat=43.85 ... rs=B000FTFeyesburn wrote:@tranquilizer
tnx.
si probao alt+printscreen/otvoris paint, ctrl+n i paste...
-
Baracka
#13 Re: Trebević - entitetska linija?
Hvala za mapu extra jeperfect_guy wrote:http://www.openstreetmap.org/?lat=43.85 ... rs=B000FTFeyesburn wrote:@tranquilizer
tnx.
- coek
#14 Re: Trebević - entitetska linija?
Na GoogleEarth ima ucrtana i ent. linija. Ukljucis negdje neku opciju, potrazi malo ...
- Dupli_skalp
#15 Re: Trebević - entitetska linija?
znam, ali je potpuno netačna.coek wrote:Na GoogleEarth ima ucrtana i ent. linija. Ukljucis negdje neku opciju, potrazi malo ...
- H4v4t4R
#16 Re: Trebević - entitetska linija?
ahahahaha, al me nasmija, pa fula i po pola kilometracoek wrote:Na GoogleEarth ima ucrtana i ent. linija. Ukljucis negdje neku opciju, potrazi malo ...
-
sve za raju i jarane
#17 Re: Trebević - entitetska linija?
ma lahko je to utvrditi, znaci od Nanica basce, prema Kicu, pola Nanica basce prema gradu je nase, a pola prema Kicu je rs, lahko je to, tacno se zna...
- coek
#18 Re: Trebević - entitetska linija?
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:31, edited 1 time in total.
-
ultrajvosa
#19 Re: Trebević - entitetska linija?
hahaha cuj ga cudne face
Pa vjerovao ili ne, gore ima puno turista
- Dupli_skalp
#20 Re: Trebević - entitetska linija?
smij se ti koliko hoćeš...ultrajvosa wrote:hahaha cuj ga cudne face![]()
ovo što sam ja vidio nisu obični turisti bili...
nekakve grupe od po 3-4 lika koji sjede u autima i nešto čekaju ili stoje kraj svojih auta i mrko gledaju svakog ko prođe. i kad dođeš s djevojkom gore, nije imalo ugodno.
mora da si i ti jedan od tih "turista", pa ti tako to izgleda ok i normalno.
-
ultrajvosa
#21 Re: Trebević - entitetska linija?
pa dobro i ja sam to primjetio ali mi nije bilo neugodno, bio sa rajom.eyesburn wrote:smij se ti koliko hoćeš...ultrajvosa wrote:hahaha cuj ga cudne face![]()
ovo što sam ja vidio nisu obični turisti bili...
nekakve grupe od po 3-4 lika koji sjede u autima i nešto čekaju ili stoje kraj svojih auta i mrko gledaju svakog ko prođe. i kad dođeš s djevojkom gore, nije imalo ugodno.
mora da si i ti jedan od tih "turista", pa ti tako to izgleda ok i normalno.