Trebamo radnika, hitno!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Edin12

#1 Trebamo radnika, hitno!

Post by Edin12 »

Strana firma koja odnedavno posluje u BiH traži mlađu osobu za kontakt sa klijentima iz BiH (do 30, max 35 god)

Posao bi se sastojao od odgovaranja na pozive i zvanja klijenata, bilo bi i dosta konuniciranja putem maila i društvenih mreža.

Poželjan završen ekonomski fakultet i/ili interes za finansije, ali nije nužno.

Isto tako, poželjno bilo kakvo iskustvo rada na telefonu (npr. za vrijeme fakulteta), ili možda u prodaji osiguranja, ali nije nužno.

Najbitnije je da osoba voli pričat, da je dobra u komunikaciji sa ljudima, da pokazuje inicijativu, sama napravi ono što misli da bi bilo dobro za firmu, da hoće radit i dokazat se. Mogućnost napredovanja dosta velika, jer ćemo za par godina ovdje imat više zaposlenika, pa će trebat i šefovi.

Strana firma, pa je engleski obavezan.

EDIT: Obuka u trajanju cca 6 mjeseci do godinu dana bila bi u našoj podružnici u Zagrebu.

Plata veća od prosječne u BiH.

Ako mislite da ispunjavate uvjete i tražite posao javite mi se privatnom porukom ili na mail [email protected] pa se možemo čuti telefonom i popričati o detaljima.

Ako imate spreman životopis, pošaljite na mail, a ako ne, nema veze, hitno mi je, pa samo nabrzinu napišite u mailu tko ste, zašto mislite da bi bili dobri za ovaj posao pa ćemo popričati.

Imam samo par dana za nać nekog, pa molim požurite! :)
Last edited by Edin12 on 13/11/2013 10:08, edited 1 time in total.
starii

#2 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by starii »

jel uredno prijavljujete radnike na zdravstveno pio etc...jesul doprinosi redovni plata ili je isto ko kod ostalih biznisbosnjaka?
Edin12

#3 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Edin12 »

Da, sve će bit uredno. Za početak ugovor na određeno, za par mjeseci ako se radnik/ca pokaže dobrim, ugovor za stalno.
sssandra

#4 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by sssandra »

Edin12 wrote:Da, sve će bit uredno. Za početak ugovor na određeno, za par mjeseci ako se radnik/ca pokaže dobrim, ugovor za stalno.
Poslala sam Vam e mail.
Chischo

#5 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Chischo »

Moze li samo ime te strane firme?
dinooh

#6 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by dinooh »

Koji to poslodavac trazi zaposlene preko jednog foruma. Kriteriji trebao bi to imati/znati ali nije obavezno. Pripazite kome saljete CV i mailove...
Sheriff

#7 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Sheriff »

I jos u 22h.

Bas me zanima gdje im gori ^^
citro

#8 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by citro »

Mora li se tu sta i raditi ?
jahh

#9 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by jahh »

Seems legit.
mali_balon

#10 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by mali_balon »

Koja diskriminacija sta je sa nama starijima :lol: :lol: :lol: :lol: i ruznima svakako cemo puno vremena na telefonu provoditi tako da nas nece niko vidjeti. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Djubre_

#11 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Djubre_ »

Ti si prvo nepismen. Koji si ti faktor da se tebi salje na email cv? Treba li kopija licne i 20 km?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Edin12

#12 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Edin12 »

Zašto oglas na ovaj način?

Zato što nam je hitno i htjeli bismo naći radnika što prije. Ako bi stavljali oglase na portale za traženje posla, trebalo bi nam par dana da dogvorimo sve sa njima, pa bi onda oglas morao tamo stajati barem 10 dana, javilo bi se stotine ljudi a sa svakim od njih bi se trebalo čuti, pa onda drgi krug razgovora itd. Sve skupa vjerovatno mjesec dana.

Prvo sam probao na ovaj način, a ako ne uspijemo naći nikog ovim putem, ići ćemo na klasični oglas na portalu, lako ćete ga po sadržaju prepoznati.

Ovo je 21. stoljeće, i koristim sva dostupna sredstva komunikacije. I meni lično, a i firmi je brzina prioritet. U poslu koristimo sve što nam tehnologija pruža, Skype, Facebook, Twiter itd. ( a prije par godina jedan od profesora na fakultetu nas je učio da email nije ozbiljno sredstvo komunikacije :shock: )

Osim toga, po ličnom iskustvu, oni koji prate forume su iznadprosječno informirani i obrazovani, i prepoznaju prednosti interneta, što ej veliki plus u ovom poslu.

Svi koji su mi se javili putem maila ili privatne poruke, ako nisu do sada kontaktirani, kontaktirat ćemo vas u toku dana telefonom ili mailom.
jahh

#13 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by jahh »

Edin12 wrote:Osim toga, po ličnom iskustvu, oni koji prate forume su iznadprosječno informirani i obrazovani, i prepoznaju prednosti interneta, što ej veliki plus u ovom poslu.
:lol: :lol: :lol:

Kad stavis @gmail kontakt, odmah neozbiljno izgledas. Bar meni.
Djubre_

#14 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Djubre_ »

Halo ba, ti dosao na forum narod jebavati. To ti nemas prijateljicu, rodicu, djevojku, komsinicu itd? Ti lafo dosao ovdje glumiti hadziju.

Ko izdaje uopste oglas za posao? Samo onaj tko mora (zbog zakona). A on je vec nasao radnika prije nego je izdao oglas.

Ja ti imam takvih osoba koliko hoces da rade taj posao. Ali taj posao i ta firma mora imati ime i prezime! A ne tvoj email.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
kockica_kockica

#15 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by kockica_kockica »

Trebao je napisati da trazi supermena ili wonder women do 30 max 35 godina starosti jer nakon 35 godine zivota zapravo zivota nema... :oops:

neozbiljan oglas

- diskriminacija zbog godina
- gmail adresa za prijavu
- nema imena firme
- ima par dana da nadje nekoga - sta si do sad cekao?
- pored toliko mogucnosti da se postavi oglas za posao on nasao forum

Ovakvi oglasi su potencijalni oglasi za trgovinu ljudima i neke ilegalne poslove jer nude obuku, visoku placu, itd....
korisnik101

#16 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by korisnik101 »

Samo mu dostavite ime, i broj telefona, i neka vam potencijalni poslodavac preko telefona dostavi ime firme i sve podatke o njima.
Ni u kom slucaju ne saljite biografiju ili CV.
To se moze koristiti u razne kriminalne radnje, ponajvise kradjom identiteta.
Edin12

#17 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Edin12 »

@ Djubre

Nije problem naći rodicu ili komšiju, ali hoću nekog ko će posao moći dobro obaviti. Osim toga, ako bi zaposlio preko veze, i šefovi ne budu zadovoljni pa dobije otkaz, ja ću biti kriv i firmi i toj osobi. To ne želim.

@ Kockica

Svaki oglas diskriminira nekoga. Starije osobe bi teško mogle naučiti sve što treba za posao i pratiti tempo koji je potreban.

Ovo ostalo ne bih komentirao.

@ Korisnik101

Pošteno, sve što nam treba je kratak opis zašto neko smatra da bi bio dobar za posao. Ostali mogu pričekati klasični oglas koji će biti stavljen za par dana ako od prijavljenih ovim putem ne nađemo nikoga, ali već se javilo 2-3 ljudi sa kojima smo se čuli, pa možda bude šta od njih.

EDIT: Javilo mi se par interesantnih ljudi, pa možda se dogovorim sa nekim od njih pa molim moderatore da sakriju/obrišu temu jer kod dijela forumaša izaziva nepovjerenje. Oni koji bi htjeli klasični oglas, neka idućih dana prate najpoznatije portale za posao. Ako u međuvremenu ne nađem nikog, morat ćemo ići sa oglasom.
mali_balon

#18 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by mali_balon »

Edin12 wrote:@ Djubre

Nije problem naći rodicu ili komšiju, ali hoću nekog ko će posao moći dobro obaviti. Osim toga, ako bi zaposlio preko veze, i šefovi ne budu zadovoljni pa dobije otkaz, ja ću biti kriv i firmi i toj osobi. To ne želim.

@ Kockica

Svaki oglas diskriminira nekoga. Starije osobe bi teško mogle naučiti sve što treba za posao i pratiti tempo koji je potreban.

Ovo ostalo ne bih komentirao.

@ Korisnik101

Pošteno, sve što nam treba je kratak opis zašto neko smatra da bi bio dobar za posao. Ostali mogu pričekati klasični oglas koji će biti stavljen za par dana ako od prijavljenih ovim putem ne nađemo nikoga, ali već se javilo 2-3 ljudi sa kojima smo se čuli, pa možda bude šta od njih.

EDIT: Javilo mi se par interesantnih ljudi, pa možda se dogovorim sa nekim od njih pa molim moderatore da sakriju/obrišu temu jer kod dijela forumaša izaziva nepovjerenje. Oni koji bi htjeli klasični oglas, neka idućih dana prate najpoznatije portale za posao. Ako u međuvremenu ne nađem nikog, morat ćemo ići sa oglasom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
faking anblivbl
A mozda starije osobe taj poso a mozda i tvoj posao imaju u malom prstu, sto bi narod rekao. I da se razumijemo, posao za poziciji koju si opisao bas i njei neka nuklearna fizika. Moze ga radit sekretarica u penziji a i 15 godisnja djevojcica sad se postavlja pitanje jel vam treba strucan osoba ili oku fina osoba.
Jedva cekam taj oglas da vidim.
Baby Jane

#19 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Baby Jane »

Ono sto je meni anfakinbilivable jeste to da u zemlji sa haman 40% nezaposlenosti, bude ovoliko negativnih komentara za oglas za posao :shock:

Jeste li se prepali mozda da ce neko htjeti da radi? Sve kritike su mogle biti upucene na puno bolji nacin. Al' ne bi Balkanac bio Balkanac da ne napada.

Fuj.
mali_balon

#20 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by mali_balon »

@baby jane znas kako kazu ko se jednom sprzi i u vodu puse, ali mislim da to ima vise veze sa psihom, tacnije strah od onog "spustanja" kada ne prodjes na konkursu i valja ti opet u depresiju i vaditi se itd itd itd.

Na jednoj "besposlicarskoj" temi smo raspravljali o tome.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#21 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Slo Burner »

Baby Jane wrote:Ono sto je meni anfakinbilivable jeste to da u zemlji sa haman 40% nezaposlenosti, bude ovoliko negativnih komentara za oglas za posao :shock:

Jeste li se prepali mozda da ce neko htjeti da radi? Sve kritike su mogle biti upucene na puno bolji nacin. Al' ne bi Balkanac bio Balkanac da ne napada.

Fuj.

Ja kad se sjeti par hiljada popisivaca koji su odustali od posla , jer se "mora puno hodati"....
Ma mi smo lijenguza nacija, puna drzava nesto duradi tipova...
Russki

#22 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Russki »

koja drama bokte mazo
covjek ponudi posao, sve i da je lazan opet probajte, posaljite tu jebenu prijavu i nadajte se najbolje
sta bi vi? da pare padaju s nebesa a vi da lezite u krevetu? aha, dream on
SSemir

#23 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by SSemir »

Trebam posao, hitno!
Edin H.

#24 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Edin H. »

Russki wrote:koja drama bokte mazo
covjek ponudi posao, sve i da je lazan opet probajte, posaljite tu jebenu prijavu i nadajte se najbolje
sta bi vi? da pare padaju s nebesa a vi da lezite u krevetu? aha, dream on
OK, ali sama ideja nije losa :D
Chischo

#25 Re: Trebamo radnika, hitno!

Post by Chischo »

Minimum ozbiljnosti je da se stavi ime firme pa da raja moze malo proguglati. Nije bas bezopasno slati svoje podatke na svakakve adrese. Ovdje mislim da je svjesno izostavljeno ime firme, volio bih da se varam i da neko dobije dobar posao, ali ne vidim opravdan razlog da se izostavi ime firme, osim da je neka mutna radnja u pitanju.

Cuvejte se renomiranih austrijkih i njemackih, najpoznatijih europskih, i slicnih bezimenih firmi.
Post Reply