Trebam pravni savjet
-
argentaria
#1 Trebam pravni savjet
Izvinjavam se ako je bila slicna tema.Trebam pravni savjet.Namjeravam kupiti građevinsko zemljiste za stambenu gradnju.U kontaktu sam sa posrednikom. Sta sve trebam znati,uciniti prije nego "kaparišem" (potpisivanje ugovora je na kraju).Čula sam razna iskustva i ne bih da me prevare.Prilično mi se žuri.
Last edited by argentaria on 03/03/2010 21:26, edited 1 time in total.
- KadSeMrtviProbudimo
#2 Re: Trebam pravni savjet
1. Uvid u stvarno vlasništvo nad konkretnom parcelom (ZK izvadak iz Opštinskog suda i posjedovni list od nadležne opštinske službe za imovinsko pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina);
2. U istoj službi, na osnovi znanog broja k.ć. provjeri da li je regulacionim planom ta parcela uopšte predviđena kao građevinsko zemljište na kojem je moguća izgradnja individualnih stambenih objekata.
2. U istoj službi, na osnovi znanog broja k.ć. provjeri da li je regulacionim planom ta parcela uopšte predviđena kao građevinsko zemljište na kojem je moguća izgradnja individualnih stambenih objekata.
-
argentaria
#3 Re: Trebam pravni savjet
Hvala za odgovor.Jako sam uplasena i zbunjena ovim "teretom" koji je ispred mene (gradnja "konacno svog doma").Cak razmisljam i da angazujem pravnika.Prikupljam informacije i savjete i sve mi je pomjesano i isprepleteno.Sad mi je jasna ona anegdota o covjeku koji ide ulicom i sam sa sobom prica (ili je lud,ili kucu gradi).
- KadSeMrtviProbudimo
#4 Re: Trebam pravni savjet
Za početak, od mene... Ima ovdje pametnijih
ne brini, već će se javiti
Nakon ove provjere ponovo se javi...
Sretno
Nakon ove provjere ponovo se javi...
Sretno
- CiCiban
#5 Re: Trebam pravni savjet
a zaviri i u sluzbu za prostorno uredenje i urbanizam, ponesi tu katastarsku cesticu
( na istom mjestu ce ti moci reci da li je u pitanju kliziste..ako jeste bjezi od toga glavom bez obzira)
nekka preuzme Next smartAss