Da li jos nesto trebam da stavim da se zagrije ? Prostor i nije bas mal..pa se ta prostorija sigurno i ne moze fino zagrijat
Ima tek 2 mjeseca..i normala cvili..da li ce to potrajat ? Hvalaa
Moderator: anex
Volim i jabjelave wrote:Izbaci il dobro smanji mlijecne proizvode a narocito mlijeko. Skuhaj rizu i pileca prsa odvojeno pa pomjesaj u kasu i daj stenetu. To ce pomoci da se regulise probava a stenci takodjer tu hranu vole.
Usput, jedna mekana stolica ne znaci da je proliv. Stene je tek doslo kod tebe pa je promjenilo rezim ishrane. Jos je mala pa je osjetljiva. Ipak, za svaki slucaj, ponudi joj rizu (dobro je iskuhaj da bude sluzava) i pileca prsa.
Utopli joj logu dodatno ako je moguce.
Sretno
A-a pedigreee nikako! Ako imaš novaca rađe joj kupi Royal Canin za štence,neka te posavjetuje prodavačica koji ti je najbolje da uzmeš...MirzaB wrote:Eh kontam da joj kupim pedigree il nes slicno pa jel moze pocet da jede ako ima 2 mjeseca i mozda 10 dana
To je previse dugo od 18 do 6. Sasvim sigurno bi je trebao izvesti.MirzaB wrote:Posto spava napolju u svojoj kucici..ja je izvedem oko 18 h..dam joj da jede vode vrsi nuzdu malo se pogiramo posto je snijeg i vratim je..
Da li je puno njoj da trpi do sutra ujutru oko 06-06:30 sa nuzdom i sve to..ili da je oko 20 h navec izvedem i odradi sve to pa da joj bude lakse ?
ja koliko znam, mlijecni proizvodi ne samo starim psima zbog nakupljanja previse kalcija u zglobovima... stenci mogu piti mlijeko, jesti sir i slicno. jogurt protiv povracanja, mlijeko ako su vec pokvarili stomak pa im izazove proliv ili povracanje, ali i to je dobro jer izbace ono sto im smeta....Friesian wrote:eh sad vidim ovdje komentare koji se protive mojoj teoriji kao i teoriji nekih naucnih radova... s obzirom da studiram veterinu , znam neke osnove iz fiziologije probavnog trakta pasa, imao leglo stenaca, sluzim kao ispomoc mnogim prijateljima kojima se kuje nesto redovnije kote nego moja, itd, itd... pa me interesuje iz kog razloga MLIJECNI PROIZVODI NE???
Pitaj mog veterinaraFriesian wrote:eh sad vidim ovdje komentare koji se protive mojoj teoriji kao i teoriji nekih naucnih radova... s obzirom da studiram veterinu , znam neke osnove iz fiziologije probavnog trakta pasa, imao leglo stenaca, sluzim kao ispomoc mnogim prijateljima kojima se kuje nesto redovnije kote nego moja, itd, itd... pa me interesuje iz kog razloga MLIJECNI PROIZVODI NE???
A da li je mlijeko od majke isto kao mlijecni proizvodi koje kupujemo tj. mlijeko od krave? Ne bih uporedjivala te dvije stvari. Meni su objasnjavali da su izmedju ostalog u pitanju i neki enzimi koji kod stenaca postoje i onda se "gube"...nisam veterinar, jogurt dajem, al malo ste me zbuniliFriesian wrote:mnogi grijese sto se mlijeka tice... ipak kad mucnemo svojom glavom pas je sisar i sta jede do dva mjeseca ako ne smije mlijeko unositi?
encian wrote:ja ne mogu da odolim da ne izrazim sumnju u ovu hemijsku hranu. mislim da je nejbolja ishrana ona koju ti jedes, uz malo opreza naravno. jeste puno teze i puno vise zahmetli, ali iz mog iskustva psi su, kao i ljudi, zdravi na raznovrsnoj i prirodnoj hrani. moj obozava puru i zeljanicu, od voca tresnje, jabuke redovno, sam ide da uzme. bobice mu dajemo bas kad smo pravili nesto sto on ne moze da jede. ali izmedju bobica i bilo cega drugoga (osim krompira) izabere to drugo cak i kad je "drugo" hljeb natopljen mlijekom sa mrvicom sira.
ja bih jos jedino da vidim to malo cudo oko kojeg se svi brinemo, ako ikako moze![]()