Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Zatamnjena stakla

#1 Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by Zatamnjena stakla »

Znaci, stranica treba ovako da izgleda:

https://coyote.adpublisher.com/modules/ ... w_682.html

Ne reklamiram nego mi stvarno treba. Hoću da je sam izradim. Ako mi neko moze pomoci?

Hvala.
Last edited by Zatamnjena stakla on 31/10/2014 16:23, edited 1 time in total.
plucna mahramica

#2 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by plucna mahramica »

I sta je problem, kako ti neko moze 'pomoci'?
Stranica je jednostavna za uraditi, obzirom dan nema nikakvog dizajna,ni linkova, samo kontakt forma. Par sati, mozda 100KM (slucaju da je stvarno to to, a ne jos hiljadu dodataka kada pocne izrada)
Zatamnjena stakla

#3 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

plucna mahramica wrote:I sta je problem, kako ti neko moze 'pomoci'?
Stranica je jednostavna za uraditi, obzirom dan nema nikakvog dizajna,ni linkova, samo kontakt forma. Par sati, mozda 100KM (slucaju da je stvarno to to, a ne jos hiljadu dodataka kada pocne izrada)
Uputi me kako da je napravim.
mefistofilis

#4 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by mefistofilis »

plati prijatelju pa ce te uputiti na pravi put:D
Mibej

#5 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by Mibej »

"Hoću da je sam izradim."
"Uputi me kako da je napravim." ??????? :? :? :? :? :?: :-)
Zatamnjena stakla

#6 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

:kiss:
muminovic

#7 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by muminovic »

Pohadjaj neki kurs za izradu web stranica, plati da te nauce

ili plati da ti neko napravi
plucna mahramica

#8 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by plucna mahramica »

youtube i google, ne mora nista placati...
Zatamnjena stakla

#9 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Tako ce i bit.

Sa mooooog!
Puf

#10 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by Puf »

Zatamnjena stakla wrote:Znaci, stranica treba ovako da izgleda:

Ne reklamiram nego mi stvarno treba. Hoću da je sam izradim. Ako mi neko moze pomoci?

Hvala.
Ovo je isto da ja kupim zupcasti remen i zadnje lezajeve za auto i kazem ovde uputite me da to zamjenim....
Zatamnjena stakla

#11 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Ozb?

Sa mooooog!
febo_acm

#12 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by febo_acm »

Zatamnjena stakla wrote:Ozb?

Sa mooooog!
Budi malo realan... Ljudi se time bave i to im je profersija. Misliš da će sada neko sjesti i odvojiti vrijeme da tebe nauči kako da napraviš stranicu? Da si počeo pa zapeo, onda bi vjerovatno neko usločio da ti pomogne. Međutim ti ne znaš ni da počneš :D

Ovakvu stranicu nije teško napraviti, ali to zahtijeva neka osnovna znanja iz oblasti web dizajna i programskih jezika.
Ako već ne želiš da platiš, a hitno ti je, jedina opcija ti je YT i mnogo, mnogo, kafe...
Puf

#13 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by Puf »

febo_acm wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Ozb?

Sa mooooog!
Budi malo realan... Ljudi se time bave i to im je profersija. Misliš da će sada neko sjesti i odvojiti vrijeme da tebe nauči kako da napraviš stranicu? Da si počeo pa zapeo, onda bi vjerovatno neko usločio da ti pomogne. Međutim ti ne znaš ni da počneš :D

Ovakvu stranicu nije teško napraviti, ali to zahtijeva neka osnovna znanja iz oblasti web dizajna i programskih jezika.
Ako već ne želiš da platiš, a hitno ti je, jedina opcija ti je YT i mnogo, mnogo, kafe...
tacno tako, ne kaze se bezveze, ako si u necemu dobar NIKAD ne radi to besplatno haha :)

PS

dobar sam u ovome hahah
eldin609

#14 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by eldin609 »

kad neces da platis web dizajnera moras onda bar hosting i domenu da platis a imas web kreator na viahost i ima upravo tako nesto vec gotovo sam izmjenis slike i text i online je sve za 10 tak minuta
BlackSteel

#15 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by BlackSteel »

Nekad davno, sjecam se onog mita o geekovima na netu koji su se skupa drzali, potpomagali, djelili znanje i DJELJENJEM ZNANJA sticali ugled na netu i u tim zajednicama. U sta se sve to pretvorilo danas mi je mucno i gledat i razmisljat. Bubuljicari bi para na guzove malo jel. Pateticno iznad svega bgmi. :)
TheHound

#16 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by TheHound »

BlackSteel wrote:Nekad davno, sjecam se onog mita o geekovima na netu koji su se skupa drzali, potpomagali, djelili znanje i DJELJENJEM ZNANJA sticali ugled na netu i u tim zajednicama. U sta se sve to pretvorilo danas mi je mucno i gledat i razmisljat. Bubuljicari bi para na guzove malo jel. Pateticno iznad svega bgmi. :)
Dobro si to rekao, dijelili su znanje izmedju sebe, odnosno dijelili su znanje s ljudima koji razumiju bar osnove. Ovdje lik ne zna ni zapocet i sad treba ocekivat da neko s njim dijeli znanje. Sta god da mu napisem nece skontat i imat ce milion podpitanja i trebat ce mu pola godine da napravi, dok bi nekome ko razumije bar osnove trebalo par dana.

Evo ja hocu da napravim svoje auto, ne znam nista o tome, ne dam nikom ni marku da me nauci, uputite me. :lol:
Last edited by TheHound on 19/11/2014 10:00, edited 1 time in total.
TheHound

#17 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by TheHound »

.
BlackSteel

#18 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by BlackSteel »

Kralju nije niko rodjen naucen, jel tesko lika uputit na neku literaturu il tutoriale bez nekog podsmjeha i sosonskog zacjenjivanja. Pojasnit da u biti nije bozje slovo. Al lakse jelde ismijavat se sa nekim ko ne zna kao vi bubuljicari, a u biti i to sta znate je koristenje TUDJEG ZNANJA i templata koje je već neko drugi osmislio za vas. Podsjecate me na one kvazihakercice po chatovima koji koriste botove i programcice za dosanje pa bakice prepadaju sa tim misleci da su opaki hakeri. Tako se sutra sine mozes nac u situaciji o kojoj ti pojma nemas, tipa zalutas u gradu o kojem pojma nemas. Pa onako kulturno se obratis za pomoc, a taj neko te ismije i kaze da ce ti bit vodic za određenu sumu. Gdje je nestala ljudskost jbte i zajedništvo u net zajednici. Postali ste hrpica asocijalnih bubuljicara kivnih na drustvo. Tuzno za gledat bgmi.
damskot

#19 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by damskot »

Citam i kontam kako te uputiti da ti je naj lakse po mom misljenju ovako mozes dobiti taj efekat bez znanja programiranja tj html java ajax xml mysql php itd

1. Uzmes CMS sa Custom Fields extenzijom .

2. Uzmes photoshop i pratis Slice and Export a Website Layout + HTML: Photoshop Tutorial
Onda PHP Generator for MySQL http://www.sqlmaestro.com/products/mysql/phpgenerator/ za taj kontakt i slicno .

3 Uzmes photoshop i pratis Slice and Export a Website Layout + HTML: Photoshop Tutorial
I nadzes (google) besplatnu PHP scriptu koja ti odgovara za kontakt . Pa se igras mijenjas oduzimas i dodajes ali tu vec moras racumijeti malo php i sql ..

Mislim da bi to trebao raditi samo ako si besposlen . Smatram ako mozes na svom poslu zaraditi 100km sto neko rece . Onda je bolje zaradi svojom strukom pa daj da ti neko napravi . Jer ce te kostat brat bratu 30 sati . U prevodu dajes zivot i vrijeme za 3KM sat .
remark

#20 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by remark »

U pravu su likovi koji ga kritikuju. Covjek je postavio pitanje potpuno pogresno i cijelu stvar bi poceo od repa.

Kao da ja sad kazem ko ce me uputiti kako da komponujem 9. simfoniju a da nemam blage veze o elementarnim muzickim principima. Valjda onda prvo pitas moze li me neko uputiti u nekakve muzicke osnove pa kad nakon puno prolivenog znoja, truda i rada, sve to savladas - bices sposoban i sam da pises neke kompozicije i razumijes tudje.

Ovako ispada jos i arogantan. Potpuno potcjenjivacki prema programersko-dizajnerskom pozivu. Indenticnu stvar srecem kod seljobera koji hoce da imaju web stranicu jer su ih neki klijenti pitali za nju, pa dodje sa pricom to je tebi bezveze dosta ti 200KM. Bezobrazluk i standarno ovdasnje omalovazavanje intelektualnog rada. Naravno, seljoberu to ne mozes dokazati ali mu svakako ne treba ni dopustati takve arogantne ispade. Lafe, ako je to bezveze sjedi i napravi je sam. Nema potrebe da ti procjenjujes vrijednost mog rada.
Megiddo

#21 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by Megiddo »

Zatamnjena stakla wrote:Znaci, stranica treba ovako da izgleda:

Hvala.
Nauči HTML i CSS raditi. Eto kako. Poslije ćeš saznati kako ovaj formular napraviti da radi. To shvati kao drugi dio. :)

Ako znaš engleski na youtube-u nadji Eli the Computer Guy i thenewboston. Ako ti se plaća nešto malo na mjesec posjeti lynda.com. A sjetih se i codeadademy.com. Otidji tamo, uloguj se i uči sa njima. Vrlo korisno i pomaže. U malo vremena ćeš savladati sve osnove.
BlackSteel

#22 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by BlackSteel »

remark wrote:U pravu su likovi koji ga kritikuju. Covjek je postavio pitanje potpuno pogresno i cijelu stvar bi poceo od repa.

Kao da ja sad kazem ko ce me uputiti kako da komponujem 9. simfoniju a da nemam blage veze o elementarnim muzickim principima. Valjda onda prvo pitas moze li me neko uputiti u nekakve muzicke osnove pa kad nakon puno prolivenog znoja, truda i rada, sve to savladas - bices sposoban i sam da pises neke kompozicije i razumijes tudje.

Ovako ispada jos i arogantan. Potpuno potcjenjivacki prema programersko-dizajnerskom pozivu. Indenticnu stvar srecem kod seljobera koji hoce da imaju web stranicu jer su ih neki klijenti pitali za nju, pa dodje sa pricom to je tebi bezveze dosta ti 200KM. Bezobrazluk i standarno ovdasnje omalovazavanje intelektualnog rada. Naravno, seljoberu to ne mozes dokazati ali mu svakako ne treba ni dopustati takve arogantne ispade. Lafe, ako je to bezveze sjedi i napravi je sam. Nema potrebe da ti procjenjujes vrijednost mog rada.
Kralju da smo jedno nacisto, realno pricajuci, dosta ovdasnjih programercica i nema svoj rad. Zaradjujes na tudjem radu shvati. Sve te template je neko drugi osmislio za vas. Ti samo znas to sve spojit. Kakav ba intelektualni rad kralju, jel shvatas definiciju intelektualne svojine, ko da ti sve to from scratch sastavljas. Mojne mi te price bgti. Kad napravis svoj templat i te cake onda ti je validan stav. U biti nisam ni pisao samo vezano za ovaj slucaj i ovog lika. Zna se da je zatamnjeni slabasan trolic, pricam uopsteno sto se tih stvari tice. Dosta vas pokusava na guzove bez iceg svog napravit se i predstavit aman zaman ko da izmisljate toplu vodu, a u biti koristis tudju DJABANA intelektualnu svojinu, nesta sto je namjenjeno da bude u biti free. Al hajd moze bit i da su moji stavovi malo blesavi i extremni. Isto tako mislim da je ljudsko pravo imat besplatan pristup netu al od tog nema nista. ;)
BlackSteel

#23 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by BlackSteel »

Bez potcjenjivanja i omalovazavanja al pricat o intelektualnom radu i svojini u tome je kao da ja polazem neka prava na intelektualnu svojinu lego-a nakon sto sastavim neku igracku od njihovih kockica. Ne kazem da ne trebate naplatit, ako mozes i trebas jer ulozis svoje vrjeme u to. Al mojne mi njatike o intelektualnom radu kralju bgti.
remark

#24 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by remark »

Zavisi sta i kako radis. Intelektualni rad je naveden u kontekstu tog seljobera koji cijeni iskljucivo fizicki napor. Svaka druga djelatnost koja ima intelektualne konotacije je za takve likove bezvrijedna i na takav, arogantan, nacin se i postavljaju kada pokusavaju da od tebe dobiju ili kupe rezultat takvog promisljanja.

I nema potrebe da me ubacujes u taj WP, Joomla naklikavanje-stranice-kos. To uopste nije programiranje. A ozbiljno programiranje je i te kako intelektualna djelatnost.
TheHound

#25 Re: Trebam pomoc pri izradi stranice!!

Post by TheHound »

BlackSteel wrote:
remark wrote:U pravu su likovi koji ga kritikuju. Covjek je postavio pitanje potpuno pogresno i cijelu stvar bi poceo od repa.

Kralju da smo jedno nacisto, realno pricajuci, dosta ovdasnjih programercica i nema svoj rad. Zaradjujes na tudjem radu shvati. Sve te template je neko drugi osmislio za vas. Ti samo znas to sve spojit. Kakav ba intelektualni rad kralju, jel shvatas definiciju intelektualne svojine, ko da ti sve to from scratch sastavljas. Mojne mi te price bgti. Kad napravis svoj templat i te cake onda ti je validan stav. U biti nisam ni pisao samo vezano za ovaj slucaj i ovog lika. Zna se da je zatamnjeni slabasan trolic, pricam uopsteno sto se tih stvari tice. Dosta vas pokusava na guzove bez iceg svog napravit se i predstavit aman zaman ko da izmisljate toplu vodu, a u biti koristis tudju DJABANA intelektualnu svojinu, nesta sto je namjenjeno da bude u biti free. Al hajd moze bit i da su moji stavovi malo blesavi i extremni. Isto tako mislim da je ljudsko pravo imat besplatan pristup netu al od tog nema nista. ;)
Haha, gdje si intelektualac. Cuj template, cuj spajanje template-a :-) :-) De ziv bio edituj postove dok jos neko nije procitao, ljudi ce te pocet izbjegavat po forumu. :lol: :lol:

On cuo da ima neki template i nasao se pametan da prica o intelektu. De bolan zacas covjeku spoji koji template pa mu daj gotovu stranicu da se ne muci djaba. A kasnije mozes i njega naucit, pokazes mu samo kako ce 'spojit 3 tudja template-a' i to je sve. Hahahah nevjerovatno :lol: :lol:
Post Reply