trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Αθήνα

#26 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by Αθήνα »

Ne treba bas toliko omalovažavati Rizinu ulogu....mislim na onu koju je nekada imao. On jeste bio tu na tri elvisova albuma, on jeste napisao nekoliko hitova za divlje jagode, i to mu se ne može osporiti, ali ovo što sada radi, prodajući se kao neko i nešto što nije, je u najmanju ruku odvratno i ljigavo. U obzir neću uzimam ove navodne izjave, jer davno sam naučio da ne vjerujem novinama, bez obzira odlakle one dolazile.....ne znam šta je od svega istina, ali znam da mi ne pada na pamet da idem na taj koncert, isključivo iz razloga koje sam naveo već...
eddy2211

#27 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by eddy2211 »

rizo i njegove bend bez elvisa je ko krme u teheranu. postao je on nacionalista, nije jos skonto da je proso rat. jes puko coik
Fratris

#28 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by Fratris »

Αθήνα wrote: On jeste bio tu na tri elvisova albuma, on jeste napisao nekoliko hitova za divlje jagode,
Da je bas napisao hitove za DJ, ne znam. Autstop, Kako si topla i mila i Ulica na losem glasu nisu pjesme koje prve padaju na pamat kad neko spomene Divlje Jagode.
Αθήνα

#29 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by Αθήνα »

Fratris wrote:
Αθήνα wrote: On jeste bio tu na tri elvisova albuma, on jeste napisao nekoliko hitova za divlje jagode,
Da je bas napisao hitove za DJ, ne znam. Autstop, Kako si topla i mila i Ulica na losem glasu nisu pjesme koje prve padaju na pamat kad neko spomene Divlje Jagode.
kako kome...
tigarsazapada

#30 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by tigarsazapada »

He, he, jada se Srdic danas u "Avazu" kako je molio Dujmovica da ne organizira koncert...eh, jeste nasao gdje ce se pomolit....

Ne znam sta je problem Srdicu da kao gost odsvira koju pjesmu sa njim, ako nista sevap je bolan Mirko...kazes bolestan covjek pa pomozi mu...kad su svi koji su to mogli naplatili svoju staru slavu, neka i njega...ko hoce doci na koncert doci, ce, kome se ignorira, ignorirat ce :) hajde, samo nek je veselo... :)
eddy2211

#31 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by eddy2211 »

kada moze brena u zetru,moze i rizo u skenderiju. sta fali
Bušman

#32 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by Bušman »

Velika je razlika izmedju Brene i ovog levata. Brenu je boljela neka stvar za rat u BIH, dok ga je ovaj otvoreno podrzavao. No, nebitno sad.

Moje misljenje je da nam ovaj Elvis J. Kurtovic bend ne treba. To jednostavno nije to. NP je sarajevski pokret i ne trebaju nam dosljaci da nam prodaju nesto sto smo mi ovdje izmislili. Mislim da bi to bilo kao kada bi Kusta i Nele i njihov "orkestar" dosli da sviraju. Pored onako dobrog Sejinog (Davor) ZP - a.
Hocu reci, da je situacija pravo cudna. Svi su otisli iz Sarajeva i svi polazu pravo da nastave pokret koji, po mom misljenju, nisu trebali nastavljati (Nekako se fino uklopio u kicaste 80te). I sad se desava ova situacija da svi pokusavaju da zarade na nostalgiji.
tigarsazapada

#33 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by tigarsazapada »

Je li bio neko na koncertu :) kako prodje Rizo?
doktor78

#34 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by doktor78 »

Kaze Avaz, desetak osoba :oops:
Bez obzira na sve, Sarajevo me ponekad zaista prijatno iznenadi...
Altsa

#35 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by Altsa »

nije nam uopste potreban a to su sarajlije pokazale

Code: Select all

Estrada i TV
"Negativ": Sjajna atmosfera u "Coloseumu"
Foto: I. Šebalj
Goran Petranović Rizo pjevao pred desetak osoba!
Nekadašnji pjevač grupe "Elvis J. Kurtovich & Hit Meteors" nastupio u Domu mladih...
15.06.2009. 16:10

Sarajevska publika u subotu navečer mogla je birati gdje će se zabaviti. U krugu od samo pedesetak metara održana su tri koncerta, ali ne i jednako uspješna. 

Dok su nastup beogradskog benda "Negativ" u "Coloseumu" pratili brojni posjetioci, Goran Petranović Rizo doživio je pravi fijasko u kultnom Domu mladih. Sarajlija s beogradskom adresom i nekadašnji pjevač grupe "Elvis J. Kurtovich & Hit Meteors" pjevao je pred desetak osoba!

Treći događaj održan je u dvorani "Mirza Delibašić", gdje je nastupio popularni holandski dvojac DJ Fedde Le Grand i Funkerman, poznat po hitovima "3 Minutes to explain" i "Let Me Think About It" snimljenim s Idom Kor (Core). Parti je bio zatvorenog tipa, a kako smo saznali, trajao je do ranih jutarnjih sati pred skoro 5.000 posjetilaca.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#36 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by Pera Trta »

doktor78 wrote:Kaze Avaz, desetak osoba :oops:
Bez obzira na sve, Sarajevo me ponekad zaista prijatno iznenadi...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Αθήνα

#37 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by Αθήνα »

Aj' s obzirom da se radi o Avazu, to mozes pomnožiti sa 5 :D . Ja zaista imam informacije da je bilo 50-100 ljudi, što je opet veoma malo....
winabike

#38 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by winabike »

Fratris wrote:
Mojo wrote:Sto se originalnog Elvisa (Mirka Srdica) tice on nikada nije "prvo ubacivao zelenu kuglu", a takav je ostao i dan danas. Sa pusenjem (Sejom) se davno razisao, a potpuno apsurdno je pitati ga za misljenje o Rizinom Elvisu.
Kad kazes da se razisao sa Sejom, mislis li na cinjenicu da se Elvis vise ne pojavljuje na albumima ZP ili da ne govore?
Govore, sve je ok, samo sto vise ne sviraju zajedno.
dezurni_ucenik

#40 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by dezurni_ucenik »

Tek sad sam procitao intervju sa Rizom.Cetnicko govno,bitno je da on naglasava koji je to "Musliman podrzao srpsku stvar",ko je bio Srbin ko nije.

A inace ovaj Rock Express gdje je i objavljen intervju,je procetnicka novina.Sjecam se intervjua sa Bobbyjem iz Primal Scream koji su oni "navodno" uradili gdje doticni rece "Braco Srbi,jedva cekam da dodjem u Beograd da sviramo zajedno.Da vam izvedem Arkanov remix Swastik Eyes".Pa onda clanci gdje se ismijava Bono Vox zbog dolaska u Sarajevo itd...

Kakve budalastine :lol:
FreakyStyley

#41 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by FreakyStyley »

dezurni_ucenik wrote:Tek sad sam procitao intervju sa Rizom.Cetnicko govno,bitno je da on naglasava koji je to "Musliman podrzao srpsku stvar",ko je bio Srbin ko nije.

A inace ovaj Rock Express gdje je i objavljen intervju,je procetnicka novina.Sjecam se intervjua sa Bobbyjem iz Primal Scream koji su oni "navodno" uradili gdje doticni rece "Braco Srbi,jedva cekam da dodjem u Beograd da sviramo zajedno.Da vam izvedem Arkanov remix Swastik Eyes".Pa onda clanci gdje se ismijava Bono Vox zbog dolaska u Sarajevo itd...

Bobby Gillespie, stari Arkanovac. :lol: Inace, porijeklom iz Sumadije.

Ne znam sto dize temu. :D Sto se ovog satro "Elvisa" tice, potpuno nebitan frajer koji bi da osigura sebi par gaza u i oko Beograda na racun novog primitivizma (kojeg je bio dio koliko i moja nana). Evo, kako vidimo ni to mu ne ide. Inace, cetnik.
dezurni_ucenik

#42 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by dezurni_ucenik »

FreakyStyley wrote:
dezurni_ucenik wrote:Tek sad sam procitao intervju sa Rizom.Cetnicko govno,bitno je da on naglasava koji je to "Musliman podrzao srpsku stvar",ko je bio Srbin ko nije.

Ne znam sto dize temu. :D Sto se ovog satro "Elvisa" tice, potpuno nebitan frajer koji bi da osigura sebi par gaza u i oko Beograda na racun novog primitivizma (kojeg je bio dio koliko i moja nana). Evo, kako vidimo ni to mu ne ide. Inace, cetnik.
Nisam ja digao temu,vec ovaj kakavdanakneiskustvu. :D
kakavdanakneiskustvu

#43 Re: trebal nam Rizo (Elvis Dzi Kurtovic band) u Sarajevu...

Post by kakavdanakneiskustvu »

dezurni_ucenik wrote:
FreakyStyley wrote:

Nisam ja digao temu,vec ovaj kakavdanakneiskustvu. :D

tražio na netu nešto o rizi pa se pribilježio na temi
Post Reply