islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnostidale cooper wrote:Ja sam reagirao na Kolindine izjave. Zašto? Zato što smatram podlim podmetanje islamskih ekstremista cijelomConnaisseur Karlin wrote:
citam vase reakcije na temi,tako sam donjela zakljucke , zato ne mozes reci nisma otvorenog umavase je da pisete onako kako mislite,a ne da pratite euforicno i reagirate prebrzo
nisam eksluzivno napisala da si ljubimac Bakira,ali ,generlano na temi,jeste postao zvijezda dana zahvaljujcui vasoj podrsci ili podrsci vecine
mislimda nekad niste svijesni kako reagirate
jednom narodu u Bosni, a da se ne lažemo, to je upravo ono što je Kolinda željela reći i imputirati Bošnjacima.
A na to moram reagovati, jer iako se ne osjećam Bošnjakom (nego Bosancem i Hercegovcem) u porodici imam
Bošnjaka kao i među ogromnim dijelom prijatelja. Tako da me ovo vrijeđa kao što bi i njih uvrijedilo.
Nije pravedno, a mene nepravda vrijeđa i boli i uvijek ću protiv takvih stvari dignuti glas sa koje god
strane dolazilo. Mogla si to uostalom i vidjeti na forumu. Znao sam se i sukobiti sa nekim forumašima sa
kojima se na ovoj temi suštinski slažem.
Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
- Connaisseur Karlin
#326 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
- Drvosjeca iz Dejcica
#327 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Osim puno nagađanja dotična se trebala obratiti uljudno a ne tako bahato. Kada ulaziš u tuđu kuću onda skineš cipele ako te dotični to zamoli. Sve bi bilo OK da je recimo iznjela neka nove podatke već se pozvala na nepostojeći izvještaj SIPE. E malo se zaletila Kolinda pa opalila u tvrdu bosansku glavu, kasno je sada ručnu povlačiti.Connaisseur Karlin wrote:islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnostidale cooper wrote:Ja sam reagirao na Kolindine izjave. Zašto? Zato što smatram podlim podmetanje islamskih ekstremista cijelomConnaisseur Karlin wrote:
citam vase reakcije na temi,tako sam donjela zakljucke , zato ne mozes reci nisma otvorenog umavase je da pisete onako kako mislite,a ne da pratite euforicno i reagirate prebrzo
nisam eksluzivno napisala da si ljubimac Bakira,ali ,generlano na temi,jeste postao zvijezda dana zahvaljujcui vasoj podrsci ili podrsci vecine
jednom narodu u Bosni, a da se ne lažemo, to je upravo ono što je Kolinda željela reći i imputirati Bošnjacima.
A na to moram reagovati, jer iako se ne osjećam Bošnjakom (nego Bosancem i Hercegovcem) u porodici imam
Bošnjaka kao i među ogromnim dijelom prijatelja. Tako da me ovo vrijeđa kao što bi i njih uvrijedilo.
Nije pravedno, a mene nepravda vrijeđa i boli i uvijek ću protiv takvih stvari dignuti glas sa koje god
strane dolazilo. Mogla si to uostalom i vidjeti na forumu. Znao sam se i sukobiti sa nekim forumašima sa
- ze kalanga
#328 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Očekujem da će Hrvati upotrijebiti svoje obavještanje moći i pomoći u lociranju terorista iz BiH. Susjedska saradnja nije na odmet, a samim time i potvrdiće svoje opredjeljenje borbe protiv terorizma. Ne sumnjam da će tu imati i svesrdnu pomoć gosn Bakira.
- Drvosjeca iz Dejcica
#329 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Bakir se tu čak i ne pita puno već dobije napisano od Amerike i Brisela šta treba uraditi po tom i tom pitanju.ze kalanga wrote:Očekujem da će Hrvati upotrijebiti svoje obavještanje moći i pomoći u lociranju terorista iz BiH. Susjedska saradnja nije na odmet, a samim time i potvrdiće svoje opredjeljenje borbe protiv terorizma. Ne sumnjam da će tu imati i svesrdnu pomoć gosn Bakira.
- Connaisseur Karlin
#330 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kojeg konkretno nagadjanja ? Ti si brze reagirao od presdjenika drzave kojem je zena polalaKolindi odgovorDrvosjeca iz Dejcica wrote:Osim puno nagađanja dotična se trebala obratiti uljudno a ne tako bahato. Kada ulaziš u tuđu kuću onda skineš cipele ako te dotični to zamoli. Sve bi bilo OK da je recimo iznjela neka nove podatke već se pozvala na nepostojeći izvještaj SIPE. E malo se zaletila Kolinda pa opalila u tvrdu bosansku glavu, kasno je sada ručnu povlačiti.Connaisseur Karlin wrote:
islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnosti
- dale cooper
#331 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pod broj 1, Kolinda se nema šta obraćati bilo kome vezano za unutrašnje probleme jedne države.Connaisseur Karlin wrote:islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnostidale cooper wrote:Ja sam reagirao na Kolindine izjave. Zašto? Zato što smatram podlim podmetanje islamskih ekstremista cijelomConnaisseur Karlin wrote:
Pod broj 2, ako se već obratila onda je morala imati jasne činjenice. Koje ni izbliza nije imala.
Elem, riječ je o totalnom gafu predsjednice jedne države. Lako je oštriti onu stvar na BiH, da je
kritikovala bilo koju drugu državu na ovaj način dobila bi diplomatsku šamarčinu da bi pala na dupe.
- ze kalanga
#332 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Znači to je... sad mi je sve jasno... Njima odgovara ovakva situacija. ISIL su svakako sami napravili kako bi svoje geostrateške ciljeve ostvarili... pa svaka budala sa ovog područja koja se odluči ratovat je još i dobrodošla. Valjda kod nas više neće biti terorističkih, pa nek pucketaju po Aziji i Africi...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bakir se tu čak i ne pita puno već dobije napisano od Amerike i Brisela šta treba uraditi po tom i tom pitanju.ze kalanga wrote:Očekujem da će Hrvati upotrijebiti svoje obavještanje moći i pomoći u lociranju terorista iz BiH. Susjedska saradnja nije na odmet, a samim time i potvrdiće svoje opredjeljenje borbe protiv terorizma. Ne sumnjam da će tu imati i svesrdnu pomoć gosn Bakira.
- Connaisseur Karlin
#333 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
1. poanta je da je doticni problem na globalnoj razini,ne iskljucivo problem jedne drzavedale cooper wrote:Pod broj 1, Kolinda se nema šta obraćati bilo kome vezano za unutrašnje probleme jedne države.Connaisseur Karlin wrote:islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnostidale cooper wrote: Ja sam reagirao na Kolindine izjave. Zašto? Zato što smatram podlim podmetanje islamskih ekstremista cijelom
Pod broj 2, ako se već obratila onda je morala imati jasne činjenice. Koje ni izbliza nije imala.
Elem, riječ je o totalnom gafu predsjednice jedne države. Lako je oštriti onu stvar na BiH, da je
kritikovala bilo koju drugu državu na ovaj način dobila bi diplomatsku šamarčinu da bi pala na dupe.
2. pa mozda joj je receno da su cinjenice,zato kazem,da je nejasno doticno reagiranje,pa ja i na poslu provjerim sve prije sastanka
Situacija izmejdu dvije drzave jeste zategnuta,i to zahvaljujci greskama obe strane,a ne iskljucivo Hrvatske,a svaki novi problem,dize tenzije,jer niko ni ne pokusava da rijsi prethodne probleme
- Lincoln-Burrows
#334 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Nejse... nikako da izvučem neku osudu ovih što su bili u Siriji, to je bit aRipicipi wrote:I ti si izgleda danas nesto gladan...Lincoln-Burrows wrote: Dobro zanemarimo broj, znači ipak se uzdate u podršku iskusnih boraca iz Sirije?
što Kolinda nastupa nespremno ili promašuje brojke je drugi par cipela.
-
-H-E-L-L-
#335 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ovo je prvi put da vidim kvalitetan odgovor od strane izetbegovica na strane provokacije.
http://ba.n1info.com/a126221/Vijesti/Vi ... rovic.html
http://ba.n1info.com/a126221/Vijesti/Vi ... rovic.html
- jao_situacije
#336 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
izmislila hiljade terorista, a u siriji se nalazilo 91 lice iz bih za koje se pretpostavlja da su se borili, iako nemamo dokaze da su se borili, ali eto hajd nek su se svi borili na strani isila ili kod nekih drugih teroristaConnaisseur Karlin wrote:islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnostidale cooper wrote:Ja sam reagirao na Kolindine izjave. Zašto? Zato što smatram podlim podmetanje islamskih ekstremista cijelomConnaisseur Karlin wrote:
pola ih poginulo nešto malo se vratilo i pohapšeno, i ona sad spominje neke hiljade.. pa više je ljudi iz belgije otišlo i vratilo se nego iz bih, ali to joj normalno nije problem iako mogu bez ikakvih dokumenata i problema doći do zg za 6 sati iz belgije
druga stvar vrlo perfidno i beozbrazno pokušava reći da iz bih i reis, podržavaju isil a znamo da je isil ucijenio glavu reisu i prijetili mu klanjem
kaže da se bošnjaci ne bore protiv isila a upravo bošnjaci i imaju najviše problema sa budaletinama i to po džamijama i ulici nema njih u širokom brijegu i grudama i zg nego po sarajevu i onda kaže bošnjaci ništa ne rade
ali znaš ti to i sama, samo se malo praviš jel..
- dale cooper
#337 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ali ona nije spominjala globalnu razinu nego regionalnu i to isključivo BiH. Što neko reče mnogo višeConnaisseur Karlin wrote: 1. poanta je da je doticni problem na globalnoj razini,ne iskljucivo problem jedne drzave
2. pa mozda joj je receno da su cinjenice,zato kazem,da je nejasno doticno reagiranje,pa ja i na poslu provjerim sve prije sastanka
Situacija izmejdu dvije drzave jeste zategnuta,i to zahvaljujci greskama obe strane,a ne iskljucivo Hrvatske,a svaki novi problem,dize tenzije,jer niko ni ne pokusava da rijsi prethodne probleme
je islamskih boraca koji dolaze iz drugih država pa čak i onih u EU (neko je spomenuo Beč kao jedan
od centara ), ali ja nisam vidio da je spomenula recimo Austriju. Jer bi je Sebastian Kurz poslao u kurac zbog insinuacija.
U slučaju da nije dobila prave informacije, trebala je dobro provjeriti i biti u kontaktu sa Mektićem
koji joj je odmah mogao dati relevantne informacije. I onda poslije izaći u javnost sa pravim stanjem i izvinjenjem.
Ali poenta je da Kolindi nije stalo do istine.
- Drvosjeca iz Dejcica
#338 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Tvoje pravo je da prema izjavama Kolinde imaš bjanko neograničeno povjerenje. Ja recimo nemam ni prema Bakiru kamo li prema nekoj Kolindi iz Zagreba. Žao mi je, možda su to samo moje predrasude ali osim nagaanja o broju boraca u BiH i radikalizaciji Sarajeva dotična nije ponudila konkretne dokaze. Mektić je po pitanju brojeva argumentovano demantovao. Dodaj na Mektićeve izjave jo 10% koji su prošli ispod sistema neprimjećeno opet je to daleko manje od hiljda boraca.Connaisseur Karlin wrote:Kojeg konkretno nagadjanja ? Ti si brze reagirao od presdjenika drzave kojem je zena polalaKolindi odgovorDrvosjeca iz Dejcica wrote:Osim puno nagađanja dotična se trebala obratiti uljudno a ne tako bahato. Kada ulaziš u tuđu kuću onda skineš cipele ako te dotični to zamoli. Sve bi bilo OK da je recimo iznjela neka nove podatke već se pozvala na nepostojeći izvještaj SIPE. E malo se zaletila Kolinda pa opalila u tvrdu bosansku glavu, kasno je sada ručnu povlačiti.Connaisseur Karlin wrote:
islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnostimozda nije znala da doticni podaci nisu provjereni ili joj receno da su provjereni,jer mi nije logicno da se sluzbeno nesto izjavi bez prethodne provjere.
- ze kalanga
#339 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Bez da ulazim u svu neracionalnost Kolinde Grabar, kakvog crnog Mektića?! Pa taj je 4 dana imao info da će se desiti teroristički u Zvorniku i nije ništa učinio da se to spriječi i da se pojačaju snage.... Msm, ne treba imati uopšte povjerenje u domaće službe... to da smo jasni.dale cooper wrote:
U slučaju da nije dobila prave informacije, trebala je dobro provjeriti i biti u kontaktu sa Mektićem
koji joj je odmah mogao dati relevantne informacije. I onda poslije izaći u javnost sa pravim stanjem i izvinjenjem.
- Drvosjeca iz Dejcica
#340 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Zar si stvarno toliko naivan pa misliš da naši mogu išta uraditi tako krupno bez aminovanja Brisela i USA?ze kalanga wrote:Znači to je... sad mi je sve jasno... Njima odgovara ovakva situacija. ISIL su svakako sami napravili kako bi svoje geostrateške ciljeve ostvarili... pa svaka budala sa ovog područja koja se odluči ratovat je još i dobrodošla. Valjda kod nas više neće biti terorističkih, pa nek pucketaju po Aziji i Africi...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bakir se tu čak i ne pita puno već dobije napisano od Amerike i Brisela šta treba uraditi po tom i tom pitanju.ze kalanga wrote:Očekujem da će Hrvati upotrijebiti svoje obavještanje moći i pomoći u lociranju terorista iz BiH. Susjedska saradnja nije na odmet, a samim time i potvrdiće svoje opredjeljenje borbe protiv terorizma. Ne sumnjam da će tu imati i svesrdnu pomoć gosn Bakira.
- Connaisseur Karlin
#341 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
pa BiH je susjed,zato je reagirala ,tako sam razumjela ,a problme jeste globalni,a koji se ,naravno,odrazva i na regionalnim nivoima , a Austriaja nije prvi susjed Hrvatskoj ,a u Sloveniji ,ne znam kakva je situacijadale cooper wrote:Ali ona nije spominjala globalnu razinu nego regionalnu i to isključivo BiH. Što neko reče mnogo višeConnaisseur Karlin wrote: 1. poanta je da je doticni problem na globalnoj razini,ne iskljucivo problem jedne drzave
je islamskih boraca koji dolaze iz drugih država pa čak i onih u EU (neko je spomenuo Beč kao jedan
od centara ), ali ja nisam vidio da je spomenula Austriju. Jer bi je Sebastian Kurz poslao u kurac zbog insinuacija.
koji joj je odmah mogao reći pravo stanje. I onda posle izaći u javnost sa pravim stanjem i izvinjenjem.
cijela Evropa je svijesna problema odlaska istih na ratista ,ali to su vecinom muslimani,jel' tako ? o tome se pise konstatno u medijima
pa ne znam ,dlai je provjerila,ali pretpostavljam da je logicno provjeriti,uostalom,lako je pornaci osobu koja joj je dali info
eh to je isto problem sa vama u BiH : automatski regirate da njoj nije stalo do istine i da zeli sukob sa BiH
- Connaisseur Karlin
#342 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
iskreno recceno,ne znam sto se desava kod vas,ali ovo je jos jedan cirkusjao_situacije wrote:izmislila hiljade terorista, a u siriji se nalazilo 91 lice iz bih za koje se pretpostavlja da su se borili, iako nemamo dokaze da su se borili, ali eto hajd nek su se svi borili na strani isila ili kod nekih drugih teroristaConnaisseur Karlin wrote:
islamski ekstremisti su muslimani,zato je logicno da se Bosanjci osjecaju neugodno u vezi istih koji iz BiH odlaze u Siriju,i naravno da vecina Bosanjaka vjerovatno ne podrzava doticni vojni pokret ,ali vjerovatno su vecinom muslimani iz BiH koji su otisli na ratiste,a ne pripadnici drugih relgija ,i mozda se zato obratila Bosanjcima u BiH,jer u BiH se danas svako svakome obraca na doticnoj etnickoj pripadnosti
pola ih poginulo nešto malo se vratilo i pohapšeno, i ona sad spominje neke hiljade.. pa više je ljudi iz belgije otišlo i vratilo se nego iz bih, ali to joj normalno nije problem iako mogu bez ikakvih dokumenata i problema doći do zg za 6 sati iz belgije
druga stvar vrlo perfidno i beozbrazno pokušava reći da iz bih i reis, podržavaju isil a znamo da je isil ucijenio glavu reisu i prijetili mu klanjem
kaže da se bošnjaci ne bore protiv isila a upravo bošnjaci i imaju najviše problema sa budaletinama i to po džamijama i ulici nema njih u širokom brijegu i grudama i zg nego po sarajevu i onda kaže bošnjaci ništa ne rade
ali znaš ti to i sama, samo se malo praviš jel..
- ze kalanga
#343 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Nisi ti moj post (prvi) shvatio na pravi način.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Zar si stvarno toliko naivan pa misliš da naši mogu išta uraditi tako krupno bez aminovanja Brisela i USA?
Više je bio ironija. Povraća mi se kad Kolinda nađe pričati o kulturi, civilizacijskim tokovima i pravima.
Naravno da ne može. I to nažalost govori dvije stvari - da smo banana država i da se ni o čemu ne pitamo. I drugu, da smo samim time prepušteni sami sebi, da život nema cijenu i da ne postoji nešto što se zove pravo.
Kao što rekoh Ameri su stvorili ISIL i nemam ja apsolutno zabludu da se žele obračunati sa ljudima koji odlaze na to ratište. Da imaju... bar kod nas nije teško prečešljati određene lokacije. Kad kažem kod nas, ne mislim samo na BiH, već i region.
Krucijalno je, da oni koji odlaze na to ratište imaju podršku djela bošnjačke političke elite. Čitaj, sjeveroistok.
-
LSD
#344 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Dele Cooper
Ovo Kolindino sranje je napad na BiH, na drugu državu, uplitanje u njeno unutrašnje uređenje, a taj napad je izvršen sa pristojne distance, sa dvora na Pantovčaku...identično je i Tuđman sa Pantovčaka dijelio lekcije Bosni 90tih godina prošlog vijeka
pa valjda je to jasno.
Bakir je samo blago odgovori na ovaj državnički bezobrazluk i napad na njegovu zemlju, ovakvo sranje i ovakav bezobrazluk je moguc samo u BiH, zato što je BiH slabija i od makete šibica...zato se ovako Kolinda i ponaša.
A bošnjaci (pošto njih jedino proziva) ce zapamtiti dobro ovu Kolindinu pizdariju...sve ovo je smišljeno da se na brzinu prikupe jeftini poeni kod Trumpa...problem je što Kolinda svoj populizam gradi preko leđa druga države, na drugoj teritoriji.
Ovo Kolindino sranje je napad na BiH, na drugu državu, uplitanje u njeno unutrašnje uređenje, a taj napad je izvršen sa pristojne distance, sa dvora na Pantovčaku...identično je i Tuđman sa Pantovčaka dijelio lekcije Bosni 90tih godina prošlog vijeka
Bakir je samo blago odgovori na ovaj državnički bezobrazluk i napad na njegovu zemlju, ovakvo sranje i ovakav bezobrazluk je moguc samo u BiH, zato što je BiH slabija i od makete šibica...zato se ovako Kolinda i ponaša.
A bošnjaci (pošto njih jedino proziva) ce zapamtiti dobro ovu Kolindinu pizdariju...sve ovo je smišljeno da se na brzinu prikupe jeftini poeni kod Trumpa...problem je što Kolinda svoj populizam gradi preko leđa druga države, na drugoj teritoriji.
- dale cooper
#345 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pa sigurno da raspolaže puno boljim informacijama o borcima u Siriji nego Grabar-Kitarović koja se pozivaze kalanga wrote:Bez da ulazim u svu neracionalnost Kolinde Grabar, kakvog crnog Mektića?! Pa taj je 4 dana imao info da će se desiti teroristički u Zvorniku i nije ništa učinio da se to spriječi i da se pojačaju snage.... Msm, ne treba imati uopšte povjerenje u domaće službe... to da smo jasni.dale cooper wrote:
upravo na neke Sipine izvještaje koji ne postoje. Valjda Mektić zna postoji li takav izvještaj ili ne.
Druga stvar je što sve naše službe rade sa stranim i izmjenjuju informacije vezano za islamske borce na
ratištima bliskog istoka. Eh sad što tebi Mektić ne odgovara jer nije "podoban" Srbin iz SNSD-a to je druga priča
i samo tvoj problem.
- Connaisseur Karlin
#346 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
nemam ralzoga da prakticiram povjerenje prema politicarimaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Tvoje pravo je da prema izjavama Kolinde imaš bjanko neograničeno povjerenje. Ja recimo nemam ni prema Bakiru kamo li prema nekoj Kolindi iz Zagreba. Žao mi je, možda su to samo moje predrasude ali osim nagaanja o broju boraca u BiH i radikalizaciji Sarajeva dotična nije ponudila konkretne dokaze. Mektić je po pitanju brojeva argumentovano demantovao. Dodaj na Mektićeve izjave jo 10% koji su prošli ispod sistema neprimjećeno opet je to daleko manje od hiljda boraca.Connaisseur Karlin wrote:Kojeg konkretno nagadjanja ? Ti si brze reagirao od presdjenika drzave kojem je zena polalaKolindi odgovorDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Osim puno nagađanja dotična se trebala obratiti uljudno a ne tako bahato. Kada ulaziš u tuđu kuću onda skineš cipele ako te dotični to zamoli. Sve bi bilo OK da je recimo iznjela neka nove podatke već se pozvala na nepostojeći izvještaj SIPE. E malo se zaletila Kolinda pa opalila u tvrdu bosansku glavu, kasno je sada ručnu povlačiti.mozda nije znala da doticni podaci nisu provjereni ili joj receno da su provjereni,jer mi nije logicno da se sluzbeno nesto izjavi bez prethodne provjere.
BiH sa dokazima moze obrazloziti vlastiti status,a umjsto toga kako reagiraju iz BiH : predsjenik kaze,a necu da reagiram,pa to je glupost,bla bla,pa mu se zena javi sa dodanim duzim komentarom kako oni iz BiH ne reagiraju na interne probleme u HR
- dale cooper
#347 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ma sve je to meni jasno, ali neki se vole što namjerno što nenamjerno praviti Englezi.LSD wrote:Dele Cooper
Ovo Kolindino sranje je napad na BiH, na drugu državu, uplitanje u njeno unutrašnje uređenje, a taj napad je izvršen sa pristojne distance, sa dvora na Pantovčaku...identično je i Tuđman sa Pantovčaka dijelio lekcije Bosni 90tih godina prošlog vijekapa valjda je to jasno.
- It_is_a_Leclerc
#348 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Bakir se naravno osramotio. S aspekta čovjeka čija stranka daje imena školama po ustaškim kolaboracionistima njegovo je moraliziranje licemjerno. Glupak bez ikakvog ozbiljnog državničkog stava. Nema mu pomoći.
Inače, Hrvatska već mjesecima inzistira na sukobu s bilo kim u regiji ko se želi s njima svađati. Bockaju Beograd, pa onda pet dana s njima, pa onda malo nas, pa opet malo javnog i medijskog rata. Hrvatska je regionalni faktor nestabilnosti, galamdžija koji je jučer opanke zamijenio salonskim cipelama, pa ide okolo i ismijava ove što su u opancima ostali.
Dugoročno, međutim, stvari su daleko oda naivnih. Inzistiranjem na tenzijama, na konfrrontaciji sa Bošnjacima kao najmiroljubljivijim narodom na ovim prostorima, pokušava se ostvariti manevarski prostor za nekakve "ustupke bh. Hrvatima". Kako rekoh, od tog naravno nema ništa. Sadašnja dva entiteta su nastala ratom. Do not dream dreams, da će treći nastati u miru.
Inače, Hrvatska već mjesecima inzistira na sukobu s bilo kim u regiji ko se želi s njima svađati. Bockaju Beograd, pa onda pet dana s njima, pa onda malo nas, pa opet malo javnog i medijskog rata. Hrvatska je regionalni faktor nestabilnosti, galamdžija koji je jučer opanke zamijenio salonskim cipelama, pa ide okolo i ismijava ove što su u opancima ostali.
Dugoročno, međutim, stvari su daleko oda naivnih. Inzistiranjem na tenzijama, na konfrrontaciji sa Bošnjacima kao najmiroljubljivijim narodom na ovim prostorima, pokušava se ostvariti manevarski prostor za nekakve "ustupke bh. Hrvatima". Kako rekoh, od tog naravno nema ništa. Sadašnja dva entiteta su nastala ratom. Do not dream dreams, da će treći nastati u miru.
- ze kalanga
#349 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Apsolutna polarizacija.dale cooper wrote:
Pa sigurno da raspolaže puno boljim informacijama o borcima u Siriji nego Grabar-Kitarović koja se poziva
upravo na neke Sipine izvještaje koji ne postoje. Valjda Mektić zna postoji li takav izvještaj ili ne.
Druga stvar je što sve naše službe rade sa stranim i izmjenjuju informacije vezano za islamske borce na
ratištima bliskog istoka. Eh sad što tebi Mektić ne odgovara jer nije "podoban" Srbin iz SNSD-a to je druga priča
i samo tvoj problem.
Apsolutno ne.
Problem je što on predstavlja instituciju koja ne radi ništa i koja građanima ne garantuje osnovno pravo - pravo na slobodu i bezbjednost.
On je jedan od glavnih odgovornih za teroristički napad u Zvorniku. Imao je informaciju, znao je da se sprema i nije adekvatno reagovao. To što on sa sebe skida odgovornost sa pričom o tome da više niko ne ide put Sirije i da problema nema, je obično bježanje od problema, koje bi nažalost, ponovo moglo nekoga koštati života.
-
preludezalude
#350 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kolinda glumi sveticu a oraha u dzepu ima koliko hoces. Bolje da se pozabavi sa hrvatskim ekstremizmom u svojoj drzavi.
I bolje neka brine brigu koliko je hrvatskih drzavljana otislo na strana ratista.
I bolje neka brine brigu koliko je hrvatskih drzavljana otislo na strana ratista.