Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post Reply
spreca

#201 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

useless wrote:
I opet, bavite se nebitnom tehnikalijom, a ne bavite se meritumom. BiH postotno daje daleko najviše boraca ISILa u Europi. Obavještajne agencije i država ne znaju šta napraviti sa tim podatkom dok je ostatku muslimanskog stanovništva bitnije "šta tamo netko ima pričat o nama" što indicira na prešutnu podršku islamistima.

Već sam napisao jednom ali evo mogu i ponoviti. Visoki dužnosnik USA je prekjučer rekao da nikakav trend fašizma ne vidi u Hrvatskoj. Štoviše dolaskom nove vlade je eliminirano sve i malo desnije od brusseleski orijentiranog centra.
Polako uskoro ce i on progledati
Heartbeats

#202 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Heartbeats »

useless wrote:
Heartbeats wrote:
useless wrote: Kontramjere ne možete uvesti bez pristanka Hrvata i Srba.
A Srbi su kao protiv? (Vidi pod Mektić i Šarović) :bih:
Mektić je vama reprezentativan za politiku Srba u BiH?? :lol: :lol: :lol:
Šta da ti kažem, Mektić donosi odluke - and that's only what counts. Ostalo su mokri snovi.
dale cooper

#203 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by dale cooper »

Connaisseur Karlin wrote:
Previse brzo zakljucujete,ja ne citam medije,vec teme na forumu :) Mediji pisu svasta :-)

znanje heraldike jeste vazno,jer vicina vas je zakljucila da je shaovnica ustaska jer pocinje sa bijelim poljem :lol:
Pa jebo ga ti mediji su samo prenijeli Kolindine izjave u slučaju ovih tobožnjih stotina ljudi koji se
vraćaju sa ratišta u Siriji. I to pozivajući se na nepostojeći dokument SIPE. To je neodgovorno za
jednog političara, a posebice za predsjednicu države. Osim ako joj namjere nisu iskrene i dobre.

Ja nisam niti želim da ulazim u raspravu oko šahovnice a nije ni tema.
useless

#204 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by useless »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ma te statistike su totalna glupost i to o čemu ti govoriš prešutna podrška islamistima u pravnoj terminologiji i međunardnom pravu ne postoji osim kod vas u kamenjaru dole na NHD forumima i sličnim stvarima. Pristunost fašizma, fašističkih simbola i koketiranja sa istim je poprimila ogromne razmjere.
Pročitaj šta o tome misli glavni čovjek Centra “Simon Wiesenthal“ za Izrael i Istočnu Europu...

http://www.balkaninsight.com/rs/article ... 09-14-2016

Ili jedna UEFA...

http://www.fokus.ba/sport/fudbal/uefa-u ... im/370443/

To što ti misliš da je dovoljna jedna izjava da to sve izbriše je priča za naivne.
Zuroff je redikul kojem je posao da okolo traži fašizam, u suprotnom mu egzistencija gubi smisao. UEFA takvih priča ima sa svakom državom.

Uglavnom to što si naveo su priče sa margina koje nitko relevantan ne uzima za ozbiljno. Predstavljaju samo neku satisfakciju šačici vas ovdje.
Connaisseur Karlin

#205 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:znanje heraldike jeste vazno,jer vicina vas je zakljucila da je shaovnica ustaska jer pocinje sa bijelim poljem :lol:
A, kako da ti objasnim.

Kada je Hitler zloupotrijebio svastiku kao nacistički simbol, tog trenutka su u Evropi prestali da koriste i budističku, originalnu svastiku. Naprosto, jedan simbol se povezao sa nečim lošim i zato je postao ukaljan.

Tako da, kada su ustaše upotrijebile šahovnicu, šahovnica je trebala otići u istoriju i biti zamijenjena nečim drugim. Kako se to nije desilo, čovjek bi mogao izvući svakakve zaključke.
ustase su upotrijebile sahonicu koja je znatno starija , i koja je prisutna u mnogim javnnim ustanovama ,tocnije i sa prvim bijelim i sa crvenim poljem,a svastika je jedino koristena u Evropi u Finskoj na repovima aviona :D Svastika nije psotojala ranije u njemackoj heraldici,a ako jeste,ispravi me :)
Connaisseur Karlin

#206 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

dale cooper wrote:
Previse brzo zakljucujete,ja ne citam medije,vec teme na forumu :) Mediji pisu svasta :-)

znanje heraldike jeste vazno,jer vicina vas je zakljucila da je shaovnica ustaska jer pocinje sa bijelim poljem :lol:
Pa jebo ga ti mediji su samo prenijeli Kolindine izjave u slučaju ovih tobožnjih stotina ljudi koji se
vraćaju sa ratišta u Siriji. I to pozivajući se na nepostojeći dokument SIPE. To je neodgovorno za
jednog političara, a posebice za predsjednicu države. Osim ako joj namjere nisu iskrene i dobre.

a od kad su mediji jako pouzdan izvor,ja ih nikad ne prhvatam ozbiljno,jer meidji teze ka senzaciji i diaznju tenzija i panike :)

Treba pitati Kolindu sluzbeno od strane vaseg BiH pedsjednika koji suti,koji nikad ne reagira,a takvo ponasanje je takodjer neodgovorno. :)
useless

#207 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by useless »

It_is_a_Leclerc wrote:u pravcu daljnjeg razbijanja nadležnosti i kakve takve kohezije državnog uređenja BiH.
Da državne nadležnosti nude koheziju je valjda šala desetljeća. I pticama na grani je jasno da svako inzistiranje na jačanju centralne države nužno izaziva krizu u državi poput BiH.
ze kalanga

#208 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by ze kalanga »

arzuhal wrote:
Ma jok, ne treba se sekirat i bavit budalešćinama, ljudi smo, šalamo se malo i to...
Jedna prigodna. :D

Hakiz

#209 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:znanje heraldike jeste vazno,jer vicina vas je zakljucila da je shaovnica ustaska jer pocinje sa bijelim poljem :lol:
A, kako da ti objasnim.

Kada je Hitler zloupotrijebio svastiku kao nacistički simbol, tog trenutka su u Evropi prestali da koriste i budističku, originalnu svastiku. Naprosto, jedan simbol se povezao sa nečim lošim i zato je postao ukaljan.

Tako da, kada su ustaše upotrijebile šahovnicu, šahovnica je trebala otići u istoriju i biti zamijenjena nečim drugim. Kako se to nije desilo, čovjek bi mogao izvući svakakve zaključke.
ustase su upotrijebile sahonicu koja je znatno starija , i koja je prisutna u mnogim javnnim ustanovama ,tocnije i sa prvim bijelim i sa crvenim poljem,a svastika je jedino koristena u Evropi u Finskoj na repovima aviona :D Svastika nije psotojala ranije u njemackoj heraldici,a ako jeste,ispravi me :)
Nije ni Adolf upotrijebio originalnu budističku svastiku, ali joj je nanio štetu.

Tako da je šahovnica - šahovnica, starija ili mlađa.

Ali, nije to tema emisije.

Tema je da Kolinda priča gluposti kojima želi naštetiti BiH. I da je u tome treba ili sprečiti ili joj uzvratiti istom mjerom.
useless

#210 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by useless »

Za koga ćete glasati na predstojećim izborima ako se budu održavali? Izgleda da vas je Bakir razočarao svojom mlakošću, preostaje vam samo radikalna bosanska desnica - DF, SDP.
Connaisseur Karlin

#211 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Hakiz wrote:
Hakiz wrote: A, kako da ti objasnim.

Nije ni Adolf upotrijebio originalnu budističku svastiku, ali joj je nanio štetu.

Tako da je šahovnica - šahovnica, starija ili mlađa.

Ali, nije to tema emisije.

Tema je da Kolinda priča gluposti kojima želi naštetiti BiH. I da je u tome treba ili sprečiti ili joj uzvratiti istom mjerom.
u vezi krositenja simbola,indirektno prihvatas da nisi u pravu,i to je OK :) :kiss:

Pa pitajte svog Bakira da pozove Kolindu na kafu :)
spreca

#212 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

ma kakve to ima veze ....pa nisu na sahovnici shah igrali.....nego su pod tim znamenjem klali i ubijali......da ima pravde bila bi zabranjena isto kao i kukasti kriz bar zbog Jasenovca
It_is_a_Leclerc

#213 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by It_is_a_Leclerc »

useless wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:u pravcu daljnjeg razbijanja nadležnosti i kakve takve kohezije državnog uređenja BiH.
Da državne nadležnosti nude koheziju je valjda šala desetljeća. I pticama na grani je jasno da svako inzistiranje na jačanju centralne države nužno izaziva krizu u državi poput BiH.
Ja se zaista trudim da koristim jednostavnije termine kako bi ih svi, pa i vi, mogli shvatiti.

Ne rekoh ja da nadležnosti nude koheziju. Dapače, vrlo sam ih precizno razdvojio veznikom i. Nadležnosti nude državnost, pravni i politički legitimitet. Država bez nadležnosti je ljuštura. Kohezija državnog uređenja je, pak, zadržavanje stečenog sistema državnih funkcija koje su propisane ustavomm.

Složio bih se da inzistiranje na centralizaciji vodi u krizu u BiH, kao što je i inzistiranje na decentralizaciji i trećem entitetu vodi u oružani sukob.

Budimo oprezni.
spreca

#214 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

u vezi krositenja simbola,indirektno prihvatas da nisi u pravu,i to je OK :) :kiss:

pa nije Bakir respo.....on ni svojoj nemoze nista :mrgreen:
junior3

#215 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by junior3 »

spreca wrote:
ma kakve to ima veze ....pa nisu na sahovnici shah igrali.....nego su pod tim znamenjem klali i ubijali......da ima pravde bila bi zabranjena isto kao i kukasti kriz bar zbog Jasenovca
Tako je pobratime, nek' se ja i ti složimo jednom. :thumbup:
Kolinda

#216 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Kolinda »

It_is_a_Leclerc wrote:
useless wrote:
Ja se zaista trudim da koristim jednostavnije termine kako bi ih svi, pa i vi, mogli shvatiti.

Ne rekoh ja da nadležnosti nude koheziju. Dapače, vrlo sam ih precizno razdvojio veznikom i. Nadležnosti nude državnost, pravni i politički legitimitet. Država bez nadležnosti je ljuštura. Kohezija državnog uređenja je, pak, zadržavanje stečenog sistema državnih funkcija koje su propisane ustavomm.

Složio bih se da inzistiranje na centralizaciji vodi u krizu u BiH, kao što je i inzistiranje na decentralizaciji i trećem entitetu vodi u oružani sukob.

Budimo oprezni.
znači dodatno oduzimanje prava Hrvatima je kriza a vraćanje prava je rat ( vi svi povezujete odluku US sa trećim ).
Connaisseur Karlin

#217 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

spreca wrote:
igrali su sa svojim U i pletarom ,zato nema potrebe skidati sahovanjacu ,koja nije ustaski produkt

za Jaseonvac i Bleiburg ,su teme koje morjau rijesiti hrvatksi krugovi,i jeste cinejica da su pojeidne organizacije pretjerale,i nadam se da ce takvi potezi biti eliminirani ,ali to je iskljucivo hrvatksi problem koji mora biti rijesen
Hakiz

#218 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hakiz »

Ne prihvatam da nisam u pravu.

I nije Bakir moj, malo sise prevarila.

Nego, šta misliš da se koristimo metodama kao Kolinda. Pa počnemo pisati sastave sa slijedećim ključnim terminima: Hrvatska, 80% vjernika katolika, katolička crkva, sveštenici, biskupi, pedofilija. Moglo bi se svašta iskonstruisati na taj način.
dale cooper

#219 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by dale cooper »

dale cooper wrote:

a od kad su mediji jako pouzdan izvor,ja ih nikad ne prhvatam ozbiljno,jer meidji teze ka senzaciji i diaznju tenzija i panike :)

Treba pitati Kolindu sluzbeno od strane vaseg BiH pedsjednika koji suti,koji nikad ne reagira,a takvo ponasanje je takodjer neodgovorno. :)
Karlinice nemoj se praviti luda, ne pristaje ti. Ono što je Kolinda rekla su objavili svi važniji i veći mediji u RH i BiH.
Da je mislila da je pogrešno preneseno ili netačno, reagovala bi do sada.
Slažem se, ponašanje predsjedništva BiH je neodgovorno i trebala je do sada biti reakcija. Međutim odgovorio joj
je Dragan Mektić, ministar sigurnosti, koji je ujedno i najrelevantnija adresa za optužbe koje je Grabar-Kitarović
iznijela. I odgovorio joj je sasvim decidno i jasno, o koliko se zaista boraca radi, koliko ih je poginulo i koliko ih
se vratilo u BiH. I da ne postoji nikakav spis SIPE koji govori o hiljadama boraca. Nema bolje reakcije od toga,
argumentovano sa dokazima, a ne puke špekulacije i naklapanja. Da je Kolinda iole ozbiljan političar izašla
bi u javnost sa izvinjenjem. Ali teško je to očekivati od osobe koja relativizira i izjednačuje zločine i koja ne reaguje
na zabrinjavajući porast fašizma u sopstvenoj državi.
useless

#220 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by useless »

It_is_a_Leclerc wrote:

Pretpostavljam onda da nemate nikakvih problem sa žurnim implementiranjem nedavne odluke ustavnog suda gdje se eksplicitno potvrđuje načelo konstitutivnosti, tj. da se Bošnjaci nemaju šta petljati u hrvatski dom naroda.
It_is_a_Leclerc wrote: Složio bih se da inzistiranje na centralizaciji vodi u krizu u BiH, kao što je i inzistiranje na decentralizaciji i trećem entitetu vodi u oružani sukob.

Budimo oprezni.
Planirate postati agresor ukoliko vas se politički prisili na neku vrstu trećeg entiteta? Sudeći po odluci ustavnog suda neka vrsta hrvatske izborne jedinice je bliža nego ikada. Dići ćete oružje, napast Grude i Široki?
Last edited by useless on 07/12/2016 16:16, edited 1 time in total.
Hakiz

#221 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote: za Jaseonvac i Bleiburg ,su teme koje morjau rijesiti hrvatksi krugovi,i jeste cinejica da su pojeidne organizacije pretjerale,i nadam se da ce takvi potezi biti eliminirani ,ali to je iskljucivo hrvatksi problem koji mora biti rijesen
Da li su onda BiH povratnici iz Sirije isključivo BiH problem, pa Kolinda nema šta lupetati o tome?
desni

#222 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by desni »

Heartbeats wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Lako je ovo što Mektić i forumska ekipa skojevaca prijeti Hrvatskoj to me manje brine,
veći bi problem bio da Hrvatska zatvori granicu i provede neke svoje mjere zaštite.
Kao napr. koje? Hipotetički pretpostavimo da to uradi i da ovaj jad od države uvede kontramjere.
Letimiča pogled na trgovinsku bilansu pokazuje kome bi nešto slično više naudilo.
    Trgovinska bilansa kaže da smo u 2015.godini ostvarili deficit u robnoj razmjeni sa Hrvatskom u iznosu od 748 miliona konvertibilnih maraka,godinu prije 2014.godine 896 miliona maraka.U prvih 9 mjeseci 2016.godine 1 milijardu i 105 miliona maraka :shock:
      Znači u zadnje 2 godine i 9 mjeseci 2 milijarde i 749 miliona maraka smo u minusu u robnoj razmjeni sa Hrvatskom :shock:
        Hrvatske kontramjere koje spominje Lincoln-Burows bi bile genijalno pucanje u vlastitu nogu.
          Evo linkova sa podacima na prvom su za 2014. i 2015.godinu na strani 19.a na drugom za 2016.godinu.Pa koga zanima nek pogleda
            http://www.mvteo.gov.ba/izvjestaji_publ ... gTag=bs-BA
              http://www.indikator.ba/Vijest.aspx?p=1 ... i+Hrvatske
                Dodajmo tome dolazak turista iz Bosne i Hercegovine,kao i naše dijaspore na Jadran nije teško zaključiti ko bi više osjetio Lincolnove kontramjere.
                Connaisseur Karlin

#223 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Hakiz wrote:

Ne prihvatam da nisam u pravu.

I nije Bakir moj, malo sise prevarila.

Nego, šta misliš da se koristimo metodama kao Kolinda. Pa počnemo pisati sastave sa slijedećim ključnim terminima: Hrvatska, 80% vjernika katolika, katolička crkva, sveštenici, biskupi, pedofilija. Moglo bi se svašta iskonstruisati na taj način.
                nne prihvatas javno,ali znas, da nisi u pravu sa koristenjem heraldike :)

ti si Bosnjak iz BiH,ako imas BiH drzavljanstvo,on jest tvoj predsjenik ili si se odreako doticnog dijela svog identiteta nakon popisa :D

nisam razumjela, posljedni dio tvog posta :)
                spreca

#224 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

junior3 wrote:
                spreca wrote:
                Tako je pobratime, nek' se ja i ti složimo jednom. :thumbup:
                kako kaze jedan moj jaran....svi smo mi isti samo sto ja ne kradem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...... :lol: najgore je kad se usran smije onome koji je prdnuo......ma svi mi znamo da u BiH ima islamista i da su ratovali na sirijskom i inim ratistima...zna se i broj a zna se i da ih je tamo zalijepilo masala preko 60...........ali kad predsjednik ti susjedne drzave izjavi da je BiH prijetnja hrvatskoj i da su hiljade takvih u siriji a znase da ih je nesto preko dvjesto......a slika se sa ustaskom sahovnicom i cuti picka za onu spomen plocu HOSa i na kojoj je za dom spreni koju su bas u Jasenovcu postavili.... e sad joj lijepo i fino uceram do krajnika
                Last edited by spreca on 07/12/2016 16:18, edited 1 time in total.
                Connaisseur Karlin

#225 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Hakiz wrote:
                Connaisseur Karlin wrote: za Jaseonvac i Bleiburg ,su teme koje morjau rijesiti hrvatksi krugovi,i jeste cinejica da su pojeidne organizacije pretjerale,i nadam se da ce takvi potezi biti eliminirani ,ali to je iskljucivo hrvatksi problem koji mora biti rijesen
                Da li su onda BiH povratnici iz Sirije isključivo BiH problem, pa Kolinda nema šta lupetati o tome?
                povratnici iz Sirije su globalni problem :)
                Post Reply