Treba mi spisak

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#1 Treba mi spisak

Post by StupskaBitanga »

ćevabdžinica
buregdžinica
ćevabdžinica
ašćinica
u sarajevu
što više to bolje
tel adresa .... hvala
(treba mi za neke turiste)
hvala
amrica

Post by amrica »

otvoris http://www.bih.net.ba imenik pa kuckas pravna lica: cevabdzinica, buregdzinica, SUR... dobices spiskove.
Ako trazis najbolje, onda je to individualno, meni cevapi kod Zelje, pita bila najbolja u Bosni, ali sad Jami dobar skroz, ascinica kod Hadzibajrica i ASDZ...
A ne vjerujem da iko u Sa zna adresu "kod Zelje". Pa to je samo po sebi adresa.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

jel se to pravi turisticki vodic
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

poslovna tajna
Lace

Post by Lace »

Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

mozda bi i "Zute strane" pomogle?
Koshpa

Post by Koshpa »

ja nerazumijem ove ljude sto govore za cevabdzinicu "KOD ZELJE" kakvog ba zelje sta vam je ljudi, nije to nikakav covjek zeljo pa da ides kod njega na cevape, nego se cevabdzinica zove Zeljo i moze biti jedino u cevabdzinicu ZELJO a ne kod Zelje na Zelji, pa nejedes pored Zelje nego u zelji :) :x :x :D

Moro sam ovo rec fakat me nerviralo :)
obuca

Post by obuca »

e nek si im rekNo :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

TGSTK wrote:ja nerazumijem ove ljude sto govore za cevabdzinicu "KOD ZELJE" kakvog ba zelje sta vam je ljudi, nije to nikakav covjek zeljo pa da ides kod njega na cevape, nego se cevabdzinica zove Zeljo i moze biti jedino u cevabdzinicu ZELJO a ne kod Zelje na Zelji, pa nejedes pored Zelje nego u zelji :) :x :x :D

ne, jedes u cevabdzinici, a ona se igrom slucaja zove ZELJO :D sto si cjepidlaka :D

Bitango, imas i na http://www.sarajevo-x.com/gradskivodic
_BosanaC

Post by _BosanaC »

TGSTK wrote:ja nerazumijem ove ljude sto govore za cevabdzinicu "KOD ZELJE" kakvog ba zelje sta vam je ljudi, nije to nikakav covjek zeljo pa da ides kod njega na cevape, nego se cevabdzinica zove Zeljo i moze biti jedino u cevabdzinicu ZELJO a ne kod Zelje na Zelji, pa nejedes pored Zelje nego u zelji :) :x :x :D

uvjek dobar gost wrote:Majstori banalizacije... Willsonovo možete zvati i Musolinijevo šetalište...
Ali problemi ostaju isti... velike građevine koje se ne uklapaju u izgled grada.. divlja gradnja koja guši grad u kotlini, svakim danom vrši sve veći pritisak na infrastrukturu grada u svakom pogledu. Za to vrijeme "građani" kojih su u realnosti manjina ne mogu da se načude nekim novim običajima života u gradu, gradski, opštinski i kantonalni ini inspektori i službe grcaju u korupciji... nama zbog par kila jagnjetine i nekiliko hiljada maraka grad liči na cirkus...

No sad nisam siguran jel se kaže janjetina il jagnjetina.... :x

P.S

Pogled sa Trebevića otkriva tajnu u izgovora (odnosno pisanja) janjetina...vs jagnjetina....
amrica

Post by amrica »

Okad ima svijeta i Želje, to se zove ići na ćevape kod Želje, bar za Sarajlije.
Ići U Želju na ćevape, to je već malo žešća nebuloza.
amrica

Post by amrica »

ili ići u Mrkvu ili u Hodžića ili u Ferhatovića... Jedino se išlo u Devetku, a sve ostalo se ide KOD.
cica maca

Post by cica maca »

Ma hajd sad kod Zelje, u Zelju..., covjeku treba spisak :)
A i mene zanima lista, taman da se prisjetim nekih ugostiteljskih objekata, pa da skontam gdje cu na iftar :)
debela

Post by debela »

Post Reply