Treba mi savjet

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
slatkis20

#1 Treba mi savjet

Post by slatkis20 »

Imam problem sa koljenom vec mjesec dana. Bol je bila jednom toliko jaka da nisam mogao da stanem. Najgore je ujutru kada ustanem dok se noga ne aktivira malo i nakon sat prodje to sve i bude ok.
Odlucio sma otici u bolnicu da uradim nalaze i uradili su rtg snimak kazu sve uredno. Naredni dan odem privatniku jer sam sumnjao sta su mi tu rekli i privatnik mi pregledao nogu kaze djeluje uredu, nema otoka i vidio je snimak kaze snimak uredan
Predlozio mi je fizikalne. Da li bi postojanje tumora bilo vidljivo na rtg snimku jer ne spavam nocima razmisljajuci o tome kada sam pogledao jednu emisiju gdje je djevojci ustanovljen tumor koljena i odjsjekli su joj nazalost nogu
emmir1

#2 Re: Treba mi savjet

Post by emmir1 »

Naravno da bi takvo nešto vidjelo na snimku
memeto

#3 Re: Treba mi savjet

Post by memeto »

Rtg nije zlatni standard za otkrivanje tumora kostiju (hrskavica se skoro nikako ne vidi, itd.)
Svakako, da je prisutan, iskusan ortoped ili radiolog bi to primjetili.
Ako Vam se nakon provedenog fizikalnog tretmana tegobe nastave tj. ponovo vrate, posavjetujte se sa svojim porodičnim ljekarom da se razmotri eventualna reumatološka obrada, bez obzira koliko imate godina. U Domu Zdravlja se mogu uraditi RF,ASTO, međutim to je samo početak palete ispitivanja. Ostalu paletu bi trebao da preporuči reumatolog, tj.da li ima ili ne, potrebe za kompletnom reumatološkom analizom.
krezimir

#4 Re: Treba mi savjet

Post by krezimir »

I sam sam imao bolove oko butina nekad kad sam se budio na sehur, pomislio bih da sam invalid ili da sam slomio nogu.
Doktori bi preporučili ništa i da se opustim. Bolovi bi prošli za nekoliko dana. Dakle, preporučio bih ti isto, opusti se. Tek ako se nastave duži period, npr mjesec i duže, onda imaš razlog za zabrinutost. Nekad manja loša navika može biti uzrok poput lošeg položaja spavanja ili hodanja ili bavljenja nekim sportom. Što se tiče tumora, Herbert Shelton ih je znao izliječiti bez operacija, čak i tumore veličine jajeta. Samo trebaš postiti privremeno dok se ne izliječoš tj dok tijelo ne pojede svoje tumore procesom samo-probave (autolize), i više o tom imaš u njegovim knjigama poput Fasting and Sun Bathing. Ako te zanima svaka bolest specifično, recimo u tvom slučaju bolest kostiju i zglobova, imaš odgovarajuća poglavlja u knjizi drbass orthopathy. Dakle, bilo da imaš loš položaj spavanja, sjedenja, hodanja, ili se baviš nekim sportom ili poslom koji je uzrok tog bola, ili imaš tumor, sve je moguće spriječiti i izliječiti bez ikakvih operacija, uz male pormjene hrane i navika. Ni obični doktori ti neće dati drugačiji savjet, recimo meni su rekli kad me zaboli stomak "ne jedi to što jedeš, već jedi ovo što ti napišem", a baš Shelton kaže hrana i osnovne navike su uzrok svih bolesti. Čak i u ekstremnim nepodnošljivim bolovima kičme, trebaš da trpiš te bolove nekoliko mjeseci, prije nego se treba smatrati opasnim i liječiti. Može biti da ste skoro promijenili neki položaj i naviku, pokušajte staro, recimo kad sjedim ravne kičme pred laptopom, brzo me zabole ramena, leđa, i vrat, iako sam gledao milijarde videa o pravilnom položaju kičme, čim sjednem u krevet ili na kauč, i malo se iskrivim na jastuk, nestanu svi bolovi, i mogu izdržati položaj tri put duže bez pomjeranja.
Post Reply