Treba mi pravni savjet. Tuzba zbog neplacenih racuna
Moderator: _BataZiv_0809
-
Dzenan Uscuplic
#1 Treba mi pravni savjet. Tuzba zbog neplacenih racuna
.
Last edited by Dzenan Uscuplic on 03/05/2017 15:05, edited 1 time in total.
-
rtldanas
#2 Re: Treba mi pravni savjet. Tuzba zbog neplacenih racuna
da bi vjerovnik mogao pokrenuti ovrhu presuda mora biti pravomoćna i izvršna,a ako si je tek primio znači da imaš 15 dana rok za žalbu, pa tek onda kad prođe rok za žalbu (ako se nisi žalio) i kad prođe tih 15 dana koje ti spominješ,presuda je pravomoćna i izvršna.OD toga trenutka vjerovnik može pokrenuti ovrhu protiv tebe ako nisi platio dug.Međutim...u praksi vjerovnici ne pokreću ovrhu odmah nego čekaju neko vrijeme da se nakupi zateznih kamata pa onda pokreću ovršni postupak...znači što duže odugovlačiš s plaćanjem veći ti je dug.a morat ćeš platiti i troškove ovršnog postupka.
Što se tiče imovine....vjerovnik će vjerojatno preko suda provjeriti imaš li išta po računima kod banaka,primaš li mirovinu,imaš li automobil ili druge pokretne stvari i sl. Ako baš nemaš ništa od toga,vjerovnik će vjerojatno ići na ostale pokretne stvari koje imaš u kući/stanu
Što se tiče imovine....vjerovnik će vjerojatno preko suda provjeriti imaš li išta po računima kod banaka,primaš li mirovinu,imaš li automobil ili druge pokretne stvari i sl. Ako baš nemaš ništa od toga,vjerovnik će vjerojatno ići na ostale pokretne stvari koje imaš u kući/stanu
- zgiba
#3 Re: Treba mi pravni savjet. Tuzba zbog neplacenih racuna
Ulozi zalbu na presudu, kao sto ti je savjetovao rtldanas, i nastavi placati koliko mozes. Dok Kantonalni sud rijesi po zalbi (obicno na krace od godine dana)ti bi trebao isplatiti taj dug.Dzenan Uscuplic wrote:Pozdrav raja,
da skratim pricu, potpisao sam sa Blicnetom ugovor na 2 godine (2 broja i dva telefona), u tom trenutku sam radio i imao dobra primanja. Nakon ca 6 mjeseci sam imao zdravstvenih problema, i do unazad dva mjeseca sam bio na bolovanju.
Nakon ca. godinu dana sam dobio opomenu pred tuzbu, tad sam opet isao i pokusao dogovoriti neku isplatu na rate ili slicno, posto su mi primanja pala na ispod 500KM. Ali nije uspjelo.
Zadnja dva mjeseca sam uplatio dva puta po 300KM, i kontao sam tako nastaviti, ali sad mi je dosla presuda da moram u roku od 15 dana uplatiti 1550KM...
Ja trenutno nemam te pare, pa me zanima da li ce doci do zapljene imovine (i ako nemam nista na svoje ime, auto sam prodao kad sam se tek razbolio), ako ne platim za 15 dana ?
-
Dzenan Uscuplic