imam mazdu 323 1.6 16v direktni ajnspric, i bila je uredu do nedavno.... Ujutro kad se pali trokira nenormalno koda je zacepljena dok se jaci gas ne da i onda je uredu. iz auspuha tokom vremena crn ponekad plavkast dim izlazi dok se to desava. Kad se motor ugrije sve izgleda uredu, osim toga sto varira minimalno i izgubila je snagu.
Mozeli iko reci sta se desava, bio sam kod raznih mehanicare nijedan mi nije rekao niti popravio ovaj problem. dali iko moze predlozit nekog ko zna japanska auta u sarajevu. ili da mi bar kaze sta nije uredu sa autom.
Hvala
treba mi pomoc za mazdu 323
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#2 Re: treba mi pomoc za mazdu 323
Da bi barem pokusali nagadjati koje je auto u pitanju, deder stavi sliku, godiste, nesto...
Direktni ajnspric je sta ? Mi vodje znamo samo za karburator, polu-ajnspric i full-ajnspric...
Direktni ajnspric je sta ? Mi vodje znamo samo za karburator, polu-ajnspric i full-ajnspric...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: treba mi pomoc za mazdu 323
svaki auto radi na istom principu ,ako je majstor za ficu majstor je i za mazdu...
izmjeri pritisak goriva,pregledaj dizne i uredjaj za hladni start motora .po tvom postu mislim da je ovo zadnje.
izmjeri pritisak goriva,pregledaj dizne i uredjaj za hladni start motora .po tvom postu mislim da je ovo zadnje.