treba mi pomoc...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
aminchev2

#1 treba mi pomoc...

Post by aminchev2 »

caos raja!
ja sam jako zainteresovana da uzmem neko majo mace pa da odgojim da mi bude moja maja maza.

cesto idem kuci preko vikenda (zivim u drugom gradu gdje nemam nit raje niti familije), pa se pitam koliko dugo majo mace/macka moze ostati samo?

mama organski ne podnosi macke pa mi ne bi dala da ga nosim kuci preko vikenda.

hvala na pomoci!
pitt

#2 Re: treba mi pomoc...

Post by pitt »

aminchev2 wrote:caos raja!
ja sam jako zainteresovana da uzmem neko majo mace pa da odgojim da mi bude moja maja maza.

cesto idem kuci preko vikenda (zivim u drugom gradu gdje nemam nit raje niti familije), pa se pitam koliko dugo majo mace/macka moze ostati samo?

hvala na pomoci!
heheheheheheheheh
odsmekat cu te :D:D
aminchev2

#3 Re: treba mi pomoc...

Post by aminchev2 »

pitt wrote:
aminchev2 wrote:caos raja!

hvala na pomoci!
heheheheheheheheh
odsmekat cu te :D:D
tisu ti rodjo
tisu
Shoshana

Post by Shoshana »

Ostavljati zivotinju samu po dva dana nikako nije dobro, no, iz vlastitog iskustva znam da ima macaka koje to sasvim pristojno podnose, a ima ih opet koje samocu ne podnose nikako.

Mi smo, da nam prvi macak ne bude usamljen kupili nakon par mjeseci jos jednog... Mislim da se onaj prvi i dan danas pita sta je bogu zgrijesio - da mu onog drugog dovedemo. Poenta: jedan od njih (onaj prvi) se odlicno snalazi sam i vise-manje nikad nas ne pegla. Onaj drugi je socijalno ovistan i on, da moze, nikako ne bi se odvajao od nas. Upegla i nas i onog prvog macka :oops:

Cisto fizioloski, ako naucis macu da jede iskljucivo suhu hranu, ako uvijek ima pristup svjezoj vodi (imas danas kupiti onih posudica za vodu sa pumpom koja vodu stalno okrece - da ne bude ustajala) i dovoljno pijeska/mjesta u pijesku - maca sasvim pristojno moze provesti vikend sama. S malo srece - mozes naci nekoga ko bi dosao bar jednom da pregleda situaciju.

Sretno,
encian

Post by encian »

znam za macke koje su ostajale po heftu same. doduse bas su bile posebne "licnosti" :)
Post Reply