Treba mi pomoc....
-
Ahlam
#1 Treba mi pomoc....
Eh, ne znam kako da pocnem.. ah ovako cu.. ja sam upoznala jednog Hrvata, i onaj jednostavno na pocetku sam se samo da izvinete zezala s njim, nisam nista planirala ozbiljno. Medjutim, on je jednom meni dosao iznenada... i to iz Banja Luke, a ja sam iz Sarajeva. I onaj.. nije ni on bas neka ljepota, a nisam ni ja, vec je fin, i kulturan. Zanima ga uzasno Islam kao vjera i kultura, i tako.. da sam mu o tome pricala.. I onaj... ja sam muslimanka i ja sam se u njega isto zaljubila, zato sto je fin, pametan i inteligentan decko. Ma ja sma starija od njega 7. mjeseci.
i meni je 17. godina. sad ne znam da li je grijeh da jos ostnem s njimu vezi, il da prekinem. Jer naravno on postuje moju vjeru, i ja sma mu na pocetku rekla nema poljubaca ni ikakvih bludskih vezivanja i odnosa, i on je to prihvatio.. Bojim se posto je on, dozivjeo je mnoga razocarenja i onaj bojims e kad bih prekinula ja snjim da sebi nebi nesta lose uradio... Jer mi je pokazivao na njegovim rukama ma od svake veze ima oziljak.... ma sama urezana imena... i tako.. ja ne znam sta da radim....
Upoznala sam mu i mamu... zena je fina, i ona je kako da kazem isto je muslimanka alis e udala za Hrvata, ali koliko ja znam ona djevojka koja se uda za nekog iz druge vjere da ispada iz islama.. tako nekako.. sta da radim? Upomoc...
i meni je 17. godina. sad ne znam da li je grijeh da jos ostnem s njimu vezi, il da prekinem. Jer naravno on postuje moju vjeru, i ja sma mu na pocetku rekla nema poljubaca ni ikakvih bludskih vezivanja i odnosa, i on je to prihvatio.. Bojim se posto je on, dozivjeo je mnoga razocarenja i onaj bojims e kad bih prekinula ja snjim da sebi nebi nesta lose uradio... Jer mi je pokazivao na njegovim rukama ma od svake veze ima oziljak.... ma sama urezana imena... i tako.. ja ne znam sta da radim....
Upoznala sam mu i mamu... zena je fina, i ona je kako da kazem isto je muslimanka alis e udala za Hrvata, ali koliko ja znam ona djevojka koja se uda za nekog iz druge vjere da ispada iz islama.. tako nekako.. sta da radim? Upomoc...
-
Sarajevska Princeza
Vrlo lijepo si sve opisala, ali taj decko ima problem jer nakon svake veze on ureze ime djevojke - To je nestabilna osoba i on i nije spreman za relaciju dok on sam sebi ne pomogne.
Jedino da mu ponudis prijateljstvo, jer on nije spreman za relaciju ni sa jednom djevojkom a ne samo sa tobom. On treba da razgovara s nekim ko mu profesionalno moze pomoci kroz razgovore. Mislim na 'terapije' i tome slicno a ti sama ne mozes rijesiti njegov problem sve i da hoces.
Jedino da mu ponudis prijateljstvo, jer on nije spreman za relaciju ni sa jednom djevojkom a ne samo sa tobom. On treba da razgovara s nekim ko mu profesionalno moze pomoci kroz razgovore. Mislim na 'terapije' i tome slicno a ti sama ne mozes rijesiti njegov problem sve i da hoces.
-
Ahlam
ja sma razmislajla posto se on zanima za Islam kao vjeru, kulturu... onaj... da mu tako.. jednom kao u slucajnosti spomenem kako je to zabranjeno raditi sta on radi, ali ipak ne znam da li bi ista pomoglo, jer ipak razlicite smo vjere..
-
JBL
#9 Re: Treba mi pomoc....
Pored hiljada muslimana ti si nasla ludog (ocito) katolika. A i to je uspjehAhlam wrote:Eh, ne znam kako da pocnem.. ah ovako cu.. ja sam upoznala jednog Hrvata, i onaj jednostavno na pocetku sam se samo da izvinete zezala s njim, nisam nista planirala ozbiljno. Medjutim, on je jednom meni dosao iznenada... i to iz Banja Luke, a ja sam iz Sarajeva. I onaj.. nije ni on bas neka ljepota, a nisam ni ja, vec je fin, i kulturan. Zanima ga uzasno Islam kao vjera i kultura, i tako.. da sam mu o tome pricala.. I onaj... ja sam muslimanka i ja sam se u njega isto zaljubila, zato sto je fin, pametan i inteligentan decko. Ma ja sma starija od njega 7. mjeseci.
Ti to fino zaboravi i do 30 i neke ces vec naci nesto pametno (po mogucnosti iz svoje vjere).
-
zlata
Curo draga...ako mozes ikako...ostani mu istinit' prijatelj...ALI NIKAKO ne zalazi dublje. K'o sto je rekla Princeza...njemu treba strucna pomoc, ja cu dodati...i iskreni prijatelji.
Kakve veze ima sto je decko katolik..ili kol'ko je katolik...PROBLEM je sto on krvari za ljubav. To je pretijerano. Nezdravo. Ako mislis da ce ga Islam izlijeciti!...kako onda nije izlijecio milijune ludjaka i fanatika?
Znas kako je psihijatar pjev'o? ...."ni hodzin mu zapis..nikad pomoc nece...."! Zato, nek'ga mater vodi na lijecenje!
Pisem ti 'vako podugo...jer sam imala iskustvo sa slicnim slucajem. Nisi duzna lijeciti nicije dijete. Ti si jos malo necije dijete...i tek postajes zena. Cuvaj se!!!!!!
Kakve veze ima sto je decko katolik..ili kol'ko je katolik...PROBLEM je sto on krvari za ljubav. To je pretijerano. Nezdravo. Ako mislis da ce ga Islam izlijeciti!...kako onda nije izlijecio milijune ludjaka i fanatika?
Znas kako je psihijatar pjev'o? ...."ni hodzin mu zapis..nikad pomoc nece...."! Zato, nek'ga mater vodi na lijecenje!
Pisem ti 'vako podugo...jer sam imala iskustvo sa slicnim slucajem. Nisi duzna lijeciti nicije dijete. Ti si jos malo necije dijete...i tek postajes zena. Cuvaj se!!!!!!
-
cicka
Da i ja koju pamentnu napisem. Posto si vrlo mlada i ne razmisljas na posljedice koje mogu izaci iz tebe veze ( doduse i mi malo stariji znamo nekad uprskati i to dobro), zasto da budes u vezi, gdje je on ocigledno nestabilan i neiskusan..kazes da si 7 mjeseci starija od njega, pa pred vama je buducnost i nema potrebe za urezivanjem imena i tome slicno. A ti ako imas imalo pameti ( a nadam se da imas) , sto rece prijtelj gorem iskaci iz voza dok nije krenuo. zamisli sutra sebe kraj takve osobe..mlada si i vidim religiozna, pa ima i nasih finih momaka...a kad pricamo o momcima, gdje ste?
-
Stari
The ...tema je istina mozda spadala vise pod rubriku ljubav nego religija....no kako-god ....mislim, curo Ahlam, da ovo trebas prvo rascistiti sama sa sobom ....pa tek onda poduzeti nesto, ako ni zbog ceg drugog a onda zbog toga da ti poslije, nakon izvjesnog vremena, ne bude zao sto si mozda mogla postupiti drugacije.