Treba mi pomoc geografija

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
femme

#1 Treba mi pomoc geografija

Post by femme »

Cao svima,

Odmah u pocetku se nadam da ce biti bar neko ko bi mi mogao malo pomoci oko literature ili bilo kakvih podataka na temu UJEDINJENO KRALJEVSTVO VELIKE BRITANIJE I SJEVERNE IRSKE - OTOK KOJI JE PROMIJENIO SVIJET.

Naime radi se o tome da moram uraditi maturski na ovu temu, ali je jako tesko naci dovoljno podataka. U biti potrebno mi je sve sto je vezano za:
Geografski polozaj, Prirodno geografska obiljezja, geoloska gradja i reljef, klima, vode, tlo, drustveno geografska obiljezja, stanovnistvo, privreda.

wikipedija pregledana, par enciklopedija takodje, ali eto opet mi fali podataka.

Pa eto ko voli, nek izvoli, pomoc bi mi dobro dosla :-D

Hvala lijepo unaprijed :roll:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2 Re: Treba mi pomoc geografija

Post by corolla02 »

femme wrote:Cao svima,

Odmah u pocetku se nadam da ce biti bar neko ko bi mi mogao malo pomoci oko literature ili bilo kakvih podataka na temu UJEDINJENO KRALJEVSTVO VELIKE BRITANIJE I SJEVERNE IRSKE - OTOK KOJI JE PROMIJENIO SVIJET.

Naime radi se o tome da moram uraditi maturski na ovu temu, ali je jako tesko naci dovoljno podataka. U biti potrebno mi je sve sto je vezano za:
Geografski polozaj, Prirodno geografska obiljezja, geoloska gradja i reljef, klima, vode, tlo, drustveno geografska obiljezja, stanovnistvo, privreda.

wikipedija pregledana, par enciklopedija takodje, ali eto opet mi fali podataka.

Pa eto ko voli, nek izvoli, pomoc bi mi dobro dosla :-D

Hvala lijepo unaprijed :roll:
Evo ti nesto ali je na Engleskom:

https://www.cia.gov/library/publication ... os/uk.html

In God we trust, all others we monitor!
:D
Post Reply