plain vanilla wrote:
nisu bili na casu kad se ucilo o toleranciji
dva ateista bez obzira na nacionalnost ce se uvijek sloziti, dok dva vjernika 2 vjere teško
plain vanilla wrote:
složiće se dva čovjeka. čovjek i nečovjek, neće, a dva nečovjeka će se pobitiBloo wrote:plain vanilla wrote:
dva ateista bez obzira na nacionalnost ce se uvijek sloziti, dok dva vjernika 2 vjere teško
Chmoljo wrote:složiće se dva čovjeka. čovjek i nečovjek, neće, a dva nečovjeka će se pobitiBloo wrote:plain vanilla wrote:
slozit ce se vjernici da su najgori crveniBloo wrote:plain vanilla wrote:
int21 wrote:Da, treba ukinuti.
U "Ameriki" je po ustavu zabranjeno svako mijesanje crkve u skolama. Pokusali su nekoliko puta da uvedu kreacionizam u skolu, pa su popusili na sudu. Jedno je skola, jedno je religija. A sve sami katolici. Druzba je druzba a sluzba je sluzba.
Djeca bi trebala u skoli uciti konkretne stvari. Naucite ih matematiku, fiziku ili medicinu. Neka donesu nove lijekove, neka naprave bolje uslove za zivot. Tako ce pomoci i sebi i zajednici. Nece nikom pomoci da mu se nazove selam. Pitajte onoga sto nema kruha/hljeba dati djeci. Svejedno, pozdravljace i na svahiliju, samo da ima sta jesti.
Religija treba da bude privatna stvar. A mi "pogani" koji je ne zelimo takodje to treba da bude privatna stvar. Ali ne nesto po cemu ce me prozivati....vjerujem ili ne ...moja stvar....
because_of_you wrote:Doklen ste, jeste li šta ukinuli ili pak uveli do sada?![]()
![]()
A ti odavde i tvoji su odavde otkad se zna za prezime.Margita81 wrote:Kao Bosanku me strpaju u grupu "ostali" a kad im jos kazem da sam ateista potpuno se izgube i uopce ne znaju koji sam ja sad klinac i koji kvardratic da posaraju![]()
Meni sega
Slozice se svi da su u prve safove pohitili najgori ... crveni vjernici. Mislim da si ti u svojoj ogoljenoj sustini crveni vjernik ili prije Crven ban.plain vanilla wrote:slozit ce se vjernici da su najgori crveniBloo wrote:plain vanilla wrote:
quasar wrote:A ti odavde i tvoji su odavde otkad se zna za prezime.Margita81 wrote:Kao Bosanku me strpaju u grupu "ostali" a kad im jos kazem da sam ateista potpuno se izgube i uopce ne znaju koji sam ja sad klinac i koji kvardratic da posaraju![]()
Meni sega
ista stvar sa mnom, porodicno stablo unazad skoro 400 godina, kod franjevaca sve upisano i sad ja "ostali".
Odakle tebi pravo da sudis o meni? Prelistaj sve stranice ove teme, pa vidi malo jesam li ja uvrijedila ijednog vjernika ili nevjernika..kukuruz_kokicar wrote: Slozice se svi da su u prve safove pohitili najgori ... crveni vjernici. Mislim da si ti u svojoj ogoljenoj sustini crveni vjernik ili prije Crven ban.
jooooj opet ovo....Ponosan wrote:kad vjeronauku u skolama ukinu Austrija,Njemacka,onda treba i BIH! vjeronauka u Austriji je npr obavezna,dok je u BIH fakultativna,ali eto licemjerima i to smeta! ko zeli ici neka ide,ko ne zeli niko ga ne tjera,i u cemu je problem komunisti!? kako vas nije stid postavljati ovakve teme!?
vjesticanametli wrote:ni ja nisam u DE isla na vjerobauku
E baš si našao primjer. Moja djeca iz mahale što idu na vjeronauku su za te tvoje Amere sva redom akademici....int21 wrote:Da, treba ukinuti.
U "Ameriki" je po ustavu zabranjeno svako mijesanje crkve u skolama. Pokusali su nekoliko puta da uvedu kreacionizam u skolu, pa su popusili na sudu. Jedno je skola, jedno je religija. A sve sami katolici. Druzba je druzba a sluzba je sluzba.
avicena wrote:vjesticanametli wrote:ni ja nisam u DE isla na vjerobauku
Možda si zato imala etiku kao opciju ako govoriiš o DE kao Njemačkoj( .com. .ba . de) . Znam momka iz BiH koji je 11. razred ( gimnazijalac) i ide na etiku dok njegova raja ide na Katolički vjeronauk. Kaže da ovi na vjeronauci rade zanimljivije sadržaje dok oni nešto tamo pišu sastave o prvoj ljubavi i sl.
E baš si našao primjer. Moja djeca iz mahale što idu na vjeronauku su za te tvoje Amere sva redom akademici....int21 wrote:Da, treba ukinuti.
![]()
Ovo je stereotip. Moja lična iskustva su sasvim drugačija i iznenadila bi te. Milošević je bio ateista i istovremeno bio nacionalista.Bloo wrote:plain vanilla wrote:
Idu ta djeca i na jedno i na drugo. Programi nisu isti, ali se dopunjuju izgleda.kurty wrote:
Jel ta djecica idu na vjeronauku ili u mekteb???
Super... Ja sam isao i u mekteb i na vjeronauku...avicena wrote:Idu ta djeca i na jedno i na drugo. Programi nisu isti, ali se dopunjuju izgleda.kurty wrote:
Jel ta djecica idu na vjeronauku ili u mekteb???
Germ-x wrote:Nema razloga da se ukida. Treba roditeljima i djeci dati slobodu izbora! A statistike pokazuju da su roditelji i djeca ZA vjeronauku. Tako da se tu vise nema sta raspravljati. ...medjutim neki bi da glume nesto sto nisu pa da ukidaju sta im nije po volji. E nemere tako.
I ESPERANTO...........Una ragazza wrote:Bolje da se uvede jos jedan strani jezik, a ko hoce ima brate mekteb i crkva pa se tamo moze naucit...