kao prvo, da te malo informišem. medresalije ne mogu predavati vjeronauku u školama, već samo fakultetski obrazovani ljudi, koji su usput i pedagozi. tako da medresalije ne treba uhljebiti u školi.spreca wrote:psydelija wrote:svi koji su mislili da moral, etika i napredak jednog drustva leze u kaficima, restoranima, kafanama, clubovima... kad-tad su se, sa ili bez "reisa" dozvali pameti i transformisali svoje misljenje za cca 350 stepeni.spreca wrote:Ja predlazem(moram ovo predloziti reisu)da se vjeronauk uvede ne samo u skolama,nego u kaficima,restoranima,na kocertima obavezno uciti dove,ima toga dosta .
Ja sam za Titina vremena iso u mejtef i garantujem da sam vise naucio nego sto to danas djeca nauce u skoli.U mom selu i danas djeca idu u mejtef i uce od Bismilahi do arapskog pisma i aktivno uce Kur'an.
Za vrijeme Tite koje htio da ide u mejtef isao je I Tito mu nije zabranjivo.Samo da jos napomenem da hodza ima dobru platu koju osim dzume petkom treba da je odradi uceci djecu.To sto imamo puno medreslija koje treba uhljebiti po skolama jer nemogu svi imati dzemat to nek reis malo reorganizuje medresu.
tema je apsurdna. da je neko postavio ovako nešto na index.hr, bio bi vjeroatno izbačen s foruma. kad već toliko želimo izbaciti vjeronauku iz škola, onda se ne trebamo čuditi masovnim pucnjavama maloljetnika, tučama po tramvaju, drogi koja svaki dan sve više uzima maha. ne kažem da će vjeronauka to u potpunosti spriječiti, ali sigurno ako bilo koje dijete nauči bilo šta od svoje vjere(nebitno koja je vjera u pitanju), lakše će razumjeti zašto su neke stvari loše.
inače, bez obzira na slobodu govora, ateiste možda ne bi trebale da diskutuju o temi, jer samim time što su ateiste, ne poznaju vjeru ni ono o čemu ona podučava, pa su njihovi komentari pristrasni u ovom slučaju