Treba li udarati GRAS-ovce?
- braca
#1 Treba li udarati GRAS-ovce?
Mozda ce moderatori ovi skinuti, ali mozda i nece, no ostaje moje pitanje: treba li udarati GRAS-ovce?
Treba!
Ima milion razloga za to, evo samo jedan, odnosno - dva: danas zelim da se prevezem tramvajem sa Skenderije do Cobanije, odlazim u kiosk da uredno kupim kartu, kako me je otac ucio, no imam 50 KM (strasno veeeelika novcanica!) i prodavacica nece da je usitni. Nekako u istom trenutku nailaze TRI revizora sa akreditacijama i ja im se uredno, ljubazno i pristojno obracam (onako kako me je ucio otac), pozdravm sa dobar dan, "budite ljubazni, trebao bih do Cobanije, no u trafici nemaju sitno, pa evo da vidimo sta mozemo dogovoriti...eto samo da se prijavim, imam novac i zelju za placanjem, no nemaju sitno...." i ocekujem jednako ljubaznu komunikaciju, no PAPAK mi se obraca sa visine, arogantnim tonom "Ma odakle si TI strucnjak, zar ti nisu rekli da se mora novac usitniti ako se hoce tramvajem voziti....." i tako dalje, serija arogantnih i bezobraznih nebuloza, daaaaleko od ljubazne, gradjanske komunikacije na nacin kako sam ja poceo. Ja, naravno, kazem papku da sam ja bas to i htio - usitniti novac, ali zena nema ili nece i zatim mijenjam ton i objasnjavam papku koji je sisao direktno sa krave na sarajevski asfalt, da JA nisam papak iz Vlasenice, a obzirom da takodjer nisam bas mala maca, nego sam fizicki spreman i svu trojicu ih mogu povaliti jednom rukom, fino im kazem da ja sada idem u tramvaj BEZ karte, a oni neka izvole doci za mnom da mi traze kartu, pa da vidimo na sta ce to ispasti.
Sta zelim reci? Obratis se GRAS-ovcu ljubazno, civilizovano, a on odmah na bahato, drsko i primitivno. Kada se usudjuju tako razgovarati sa mnom, pitam se sta tek rade djevojkama, posebno - mladjim djevojkama, a da ne govorim o starijim zenama i starijim osobama opcenito.
Primjer dva: njihovo bezobzirno guranje autobusima, tramvajima, kombijima u prometu i pri tome jos obicno masu rukama i nesto pokazuju iz svojih kabina, navodi me (uz prethodni primjer) samo na pomisao da ih zaista treba udarati kad god se i gdje god se stigne. Marvu treba celicnom sipkom, samo tada ce shvatiti da je ovo - GRAD!
Treba!
Ima milion razloga za to, evo samo jedan, odnosno - dva: danas zelim da se prevezem tramvajem sa Skenderije do Cobanije, odlazim u kiosk da uredno kupim kartu, kako me je otac ucio, no imam 50 KM (strasno veeeelika novcanica!) i prodavacica nece da je usitni. Nekako u istom trenutku nailaze TRI revizora sa akreditacijama i ja im se uredno, ljubazno i pristojno obracam (onako kako me je ucio otac), pozdravm sa dobar dan, "budite ljubazni, trebao bih do Cobanije, no u trafici nemaju sitno, pa evo da vidimo sta mozemo dogovoriti...eto samo da se prijavim, imam novac i zelju za placanjem, no nemaju sitno...." i ocekujem jednako ljubaznu komunikaciju, no PAPAK mi se obraca sa visine, arogantnim tonom "Ma odakle si TI strucnjak, zar ti nisu rekli da se mora novac usitniti ako se hoce tramvajem voziti....." i tako dalje, serija arogantnih i bezobraznih nebuloza, daaaaleko od ljubazne, gradjanske komunikacije na nacin kako sam ja poceo. Ja, naravno, kazem papku da sam ja bas to i htio - usitniti novac, ali zena nema ili nece i zatim mijenjam ton i objasnjavam papku koji je sisao direktno sa krave na sarajevski asfalt, da JA nisam papak iz Vlasenice, a obzirom da takodjer nisam bas mala maca, nego sam fizicki spreman i svu trojicu ih mogu povaliti jednom rukom, fino im kazem da ja sada idem u tramvaj BEZ karte, a oni neka izvole doci za mnom da mi traze kartu, pa da vidimo na sta ce to ispasti.
Sta zelim reci? Obratis se GRAS-ovcu ljubazno, civilizovano, a on odmah na bahato, drsko i primitivno. Kada se usudjuju tako razgovarati sa mnom, pitam se sta tek rade djevojkama, posebno - mladjim djevojkama, a da ne govorim o starijim zenama i starijim osobama opcenito.
Primjer dva: njihovo bezobzirno guranje autobusima, tramvajima, kombijima u prometu i pri tome jos obicno masu rukama i nesto pokazuju iz svojih kabina, navodi me (uz prethodni primjer) samo na pomisao da ih zaista treba udarati kad god se i gdje god se stigne. Marvu treba celicnom sipkom, samo tada ce shvatiti da je ovo - GRAD!
Last edited by braca on 04/05/2010 23:32, edited 1 time in total.
- braca
#2 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
Greska, ukinuti molim!
-
Muzikjunki
#3 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
Nista greska, treba ih udarati 
-
smijesni_ste
#4 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
Danas dajem vozacu kartu od 10 voznji da mi se potpise na nju...jer poslije izvjesnog vremena ne moze se
ona karta ponistiti...kad on rece: "zar ce ti se 100 puta potpisivati ljudi"...rekoh tacnije jos samo dva puta
Ja sam kriv sto se karta izliže poslije 10 dana ili što im je onaj "aparat" grozan...ne znam sta je od tog dvoje...
Isti vozac je onda nekoliko minuta poslije snazno zatvorio ona vrata do svog sjedista tako da je "proparao" gore po vrhu...bas fina "varnica" urezana ostala...zaboravio spustiti onaj vijak prvo i onda mu se desi to... i onda poslije toga napada nekog momka zato sto se naslonio na vrata....
...sve u svemu katastrofa....
ona karta ponistiti...kad on rece: "zar ce ti se 100 puta potpisivati ljudi"...rekoh tacnije jos samo dva puta
Ja sam kriv sto se karta izliže poslije 10 dana ili što im je onaj "aparat" grozan...ne znam sta je od tog dvoje...
Isti vozac je onda nekoliko minuta poslije snazno zatvorio ona vrata do svog sjedista tako da je "proparao" gore po vrhu...bas fina "varnica" urezana ostala...zaboravio spustiti onaj vijak prvo i onda mu se desi to... i onda poslije toga napada nekog momka zato sto se naslonio na vrata....
- h_poaro
#5 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
A što papak iz Vlasenice, zar u tom tramvaju nije bio najmanje još jedan papak iz Sarajeva?braca wrote:.... Ja, naravno, kazem papku da sam ja bas to i htio - usitniti novac, ali zena nema ili nece i zatim mijenjam ton i objasnjavam papku koji je sisao direktno sa krave na sarajevski asfalt, da JA nisam papak iz Vlasenice...
- sffovac
#6 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
kupon kupujem od kad znam, ali oni su papci strasni i s takvima i treba samo na silu, jer drukcije i ne znaju
a ono sta rade zenama, ma misevi su najveci
ali postepeno ih treba bojkotovat, ni karte ne treba kupovat, jer postaju "gang sa okretaljke"
a ono sta rade zenama, ma misevi su najveci
ali postepeno ih treba bojkotovat, ni karte ne treba kupovat, jer postaju "gang sa okretaljke"
-
convict
#7 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
ljepsi mi bude dan kad ujutro procitam u crnoj hronici da je grasovac pretucen. treba ih tuci nogama!
nemam zivaca za bilo kakvu argumentaciju, stoku jednostavno treba tuci! 
-
BABOcool
#9 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
Sad svi traze dlaku u jajetu.... ima negativnih primjera ali dozivio sam vise pozitivnih u vozilima grasa!
Mali milion puta sam se vozio dzabe, u svom zivotu nisam platio 50 karti...a vozim se preko 20 godina!
Mali milion puta sam se vozio dzabe, u svom zivotu nisam platio 50 karti...a vozim se preko 20 godina!
- sffovac
#10 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
i to je pozitivno ???BABOcool wrote:Sad svi traze dlaku u jajetu.... ima negativnih primjera ali dozivio sam vise pozitivnih u vozilima grasa!
sto se mene tice ja bih poostrio kontrole, bas zbog takvih, pa kud puklo da puklo
ali nije stvar, da li oni rade svoj pos'o, vec kako ga rade, bolje reci ne rade i kako se ophode
pa nije mu babo kupio traJvan, da izigrava magupa
cast izuzecima
-
BABOcool
#11 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
ma nije problem u njima, nego vecina ljudi su navikli da se dzabe vozaju i vecina pravi problem ako revizor trazi kartu...
A sto se mene tice ja se ne bunim, imao sam par sukoba sa revizorima ili vozacima ali sve je to individualno i zbog toga necu reci da su 2000 zaposlenih ljudi u grasu cobani...
A sto se mene tice ja se ne bunim, imao sam par sukoba sa revizorima ili vozacima ali sve je to individualno i zbog toga necu reci da su 2000 zaposlenih ljudi u grasu cobani...
-
nAN3
#12 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
malo offtop , vidjel ko tucu oko 7 ispred sebilja 
-
(ne)forumas
#13 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
mislim da nikoga ne treba udarati, a papka vise boli kad mu prodas govno u celofanu (lijepo mu spustis) nego kad ga spucas stosom... jer on je na batine i navikao..
- law2
#14 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
braca wrote: Primjer dva: njihovo bezobzirno guranje autobusima, tramvajima, kombijima u prometu i pri tome jos obicno masu rukama i nesto pokazuju iz svojih kabina, navodi me (uz prethodni primjer) samo na pomisao da ih zaista treba udarati kad god se i gdje god se stigne. Marvu treba celicnom sipkom, samo tada ce shvatiti da je ovo - GRAD!
-
ledeny
#15 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
i rukama i nogama 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#16 Re: Treba li udarati GRAS-ovce?
A kako mi je samo ovo promaklo.
Ujutru slijedi spisak junacina koje bi sutale i udarale.

Banned user for reason “Prekrsena pravila foruma”
» braca, Muzikjunki, convict, ledeny
svima po mjesec
Ujutru slijedi spisak junacina koje bi sutale i udarale.
Banned user for reason “Prekrsena pravila foruma”
» braca, Muzikjunki, convict, ledeny
svima po mjesec