Treba li tuziti Vecernji list?

Zgoljo

#1 Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Zgoljo »

Dakle,svjedoci smo vec odavno brutalno bezobraznih medijskih izmisljotina koje direktno izazivaju i poticu rasnu,nacionalnu i vjersku mrznju i netrpeljivost.
Najnoviji primjer je pisanje zagrebackog Vecernjeg lista kako u zvanicnom izvjestaju SIPA-e stoji da BiH postaje sjediste vehabizma.
Naravno,to je samo kap u moru bezocnih lazi i izmisljotina koji se sistematski plasiraju u medijima sa obje strane granice sa ciljem satanizacije citavog bosnjackog naroda.

Ministar sigurnosti Mektic je potvrdio da takav izvjestaj ne postoji i da je sve izmisljotina pomenutog lista ali cilj je postignut,informacija je prosla,dobar dio puka je popusio i mrznja prema bosnjackom narodu,koja je ionako velika,dodatno je pojacana.

Dakle,volio bih procitati vase misljenje da li to konacno treba prekinuti tuzbama jer medijske slobode i sloboda govora ne podrazumijevaju da mozes laprdati sta god hoces nego moras imati cinjenice koje mozes i dokazati.Ako da ko to treba uciniti.
Takodje mozete iznijeti misljenje o najnovijoj izjavi Kolinde Grabar Kitarovic da se iz Sirije u BiH vratilo nekoliko hiljada ljudi a znamo da se radi o nekoliko desetina ljudi sto je takodje lako dokazivo.
Acid25

#2 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Acid25 »

Image
It_is_a_Leclerc

#3 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by It_is_a_Leclerc »

BiH ne postaje, već je već postala sjedište vehabizma, ekstremizma, koji se importuje iz zaljevskih zemalja.
KB9

#4 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by KB9 »

nemojte tako, to su nase dobre komsije
DonieBrasco

#5 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by DonieBrasco »

Koga briga sta oni misle.
Last edited by DonieBrasco on 06/12/2016 20:50, edited 2 times in total.
amko761

#6 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by amko761 »

It_is_a_Leclerc wrote:BiH ne postaje, već je već postala sjedište vehabizma, ekstremizma, koji se importuje iz zaljevskih zemalja.
Treba tužiti i ovog. Ajmo dalje, ko je slijedeći? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by _BataZiv_0809 »

Treba i njih i Kolindu
SmokingMan

#8 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by SmokingMan »

Meni je svejedno šta drugi misle i govore o nama.Ko nam zlo mislio o K***u nam visio. :D
animals

#9 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by animals »

Ko ce tuziti Austrijske i Njemacke medije koji tvrde isto..
Zgoljo

#10 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Zgoljo »

It_is_a_Leclerc wrote:BiH ne postaje, već je već postala sjedište vehabizma, ekstremizma, koji se importuje iz zaljevskih zemalja.
Ako mozes bilo bi lijepo da nam navedes imena ekstremista,kao i slucajeve,osim ona dva nikad do kraja nerazjasnjena i neobjasnjena gdje su ti ekstremisti ucinili nesto protuzakonito.Naravno,mislim na slucajeve Zvornik i Rajlovac.

Znaci ljudi,drzimo se samo cinjenica,predrasude i licne preferencije ostavimo sebi jer to nije releventno.
Zgoljo

#11 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Zgoljo »

animals wrote:Ko ce tuziti Austrijske i Njemacke medije koji tvrde isto..
Svako ko daje lazne informacije se moze tuziti,bio on sto puta Nijemac ili Austrijanac.
Dakle medijske slobode ne znace da mozes izmisljati sta te volja nego moras baratati dokazivim cinjenicama.
Last edited by Zgoljo on 06/12/2016 20:50, edited 1 time in total.
Kolinda

#12 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Kolinda »

Zgoljo wrote:
Ako mozes bilo bi lijepo da nam navedes imena ekstremista,kao i slucajeve,osim ona dva nikad do kraja nerazjasnjena i neobjasnjena gdje su ti ekstremisti ucinili nesto protuzakonito.Naravno,mislim na slucajeve Zvornik i Rajlovac.

Znaci ljudi,drzimo se samo cinjenica,predrasude i licne preferencije ostavimo sebi jer to nije releventno.
Onaj što je pucao oko američke ambasade je sigurno neki fini dečko s bradom ....
Pandakonda

#13 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Pandakonda »

Ako se dobro sjećam prema najnovijim podacima (ja mislim da je Al Jazeera objavila) Bosna i Belgija su top 2 izvoznika boraca za ISIL. Tako da nisu skroz daleko od istine.
Zgoljo

#14 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Zgoljo »

Kolinda wrote:
Zgoljo wrote:

Onaj što je pucao oko američke ambasade je sigurno neki fini dečko s bradom ....
Eto dobro,i Srbijanac Mevlid.
Jos?

Da razjasnimo,za to sam da se ljudima koji se prikljuce teroristickim organizacijama oduzme drzavljanstvo i da se protjeraju iz zemlje a ne samo da dobiji godinu dana zatvora.Njima i svakome ko se ogrijesi o zakone ove zemlje.

No ne mozemo proizvoljno lupati gluposti,u politicke svrhe,to su opasne rabote koje na ovim prostorima u pravilu zavrse klanjima.
Zgoljo

#15 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Zgoljo »

Dakle pricamo o namjernim,smisljenim i planskim lazima sa ciljem satanizacije citavog bosnjackog naroda.
Acid25

#16 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Acid25 »

Pandakonda wrote:Ako se dobro sjećam prema najnovijim podacima (ja mislim da je Al Jazeera objavila) Bosna i Belgija su top 2 izvoznika boraca za ISIL. Tako da nisu skroz daleko od istine.
Image
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/in ... grutuje-eu
Ako ima novija mapa daj link.
Kolinda

#17 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Kolinda »

Zgoljo wrote:Dakle pricamo o namjernim,smisljenim i planskim lazima sa ciljem satanizacije citavog bosnjackog naroda.
A teroristički napad u Bugojnu ?
Čitalac

#18 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Čitalac »

Mislim da dolazi do zabune jer postoje dva kriterijuma. Prvi je ukupan broj ljudi iz jedne zemlje koji su se priključili Isilu, a drugi je broj tih ekstremista na milion stanovnika. Po ovom drugom kriterijumu, a po ovim mapama Al Jazire, Kosovo daje 122 terorista na milion stanovnika, Bosna 85, Belgija 42, Austrija 34 itd.
Kolinda

#19 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Kolinda »

Kolinda wrote:
Zgoljo wrote:Dakle pricamo o namjernim,smisljenim i planskim lazima sa ciljem satanizacije citavog bosnjackog naroda.
A teroristički napad u Bugojnu ?
A terostički napad onog vehabije na obitelj Anđelić u Konjicu...
Pandakonda

#20 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Pandakonda »

Acid25 wrote:
Pandakonda wrote:Ako se dobro sjećam prema najnovijim podacima (ja mislim da je Al Jazeera objavila) Bosna i Belgija su top 2 izvoznika boraca za ISIL. Tako da nisu skroz daleko od istine.
Image
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/in ... grutuje-eu
Ako ima novija mapa daj link.
Nisam mislio na ovaj članak :D To sam na TV naletio kako sam listao kanale, koji je datum ovog članka ? Ali kako god da obrnes opet je zabrinjavajuće da smo u vrhu na balkanu.
Acid25

#21 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Acid25 »

Ali kako se u BiH može vraćati hiljade boraca ako je sa prostora cijelog Balkana otišlo 875 boraca? :-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#23 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by Toto »

ako se karakolinda zavadi sa isilovcima: veca opasnost za hrvatski turizam ce biti islilovci iz EU /Belgije i Francuske/ vec iz Bih i Kosova
modem33

#24 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by modem33 »

Zgoljo wrote:Dakle,svjedoci smo vec odavno brutalno bezobraznih medijskih izmisljotina koje direktno izazivaju i poticu rasnu,nacionalnu i vjersku mrznju i netrpeljivost.
Najnoviji primjer je pisanje zagrebackog Vecernjeg lista kako u zvanicnom izvjestaju SIPA-e stoji da BiH postaje sjediste vehabizma.
Naravno,to je samo kap u moru bezocnih lazi i izmisljotina koji se sistematski plasiraju u medijima sa obje strane granice sa ciljem satanizacije citavog bosnjackog naroda.

Ministar sigurnosti Mektic je potvrdio da takav izvjestaj ne postoji i da je sve izmisljotina pomenutog lista ali cilj je postignut,informacija je prosla,dobar dio puka je popusio i mrznja prema bosnjackom narodu,koja je ionako velika,dodatno je pojacana.

Dakle,volio bih procitati vase misljenje da li to konacno treba prekinuti tuzbama jer medijske slobode i sloboda govora ne podrazumijevaju da mozes laprdati sta god hoces nego moras imati cinjenice koje mozes i dokazati.Ako da ko to treba uciniti.
Takodje mozete iznijeti misljenje o najnovijoj izjavi Kolinde Grabar Kitarovic da se iz Sirije u BiH vratilo nekoliko hiljada ljudi a znamo da se radi o nekoliko desetina ljudi sto je takodje lako dokazivo.

Ma kakva tuzba ..... ja pratim vecernji list redovno ..... u zadnjih 6 mjeseci je kupio onaj mason iz Hrvatske odvjetnik sto se bavi "ovrhama" ... napravio biznis oko toga .... pa poceo je taj list biti i "anti hrvatski" list biti ... posto su naslove jednostavno poceli izmisljati kojekakve gluposti i velicanje sve sto dolazi iz Srbije ...

A ovo tvrdim zato sto pratim taj vecernji.hr godinama .... pa neutralno citam 8-)
vješalica

#25 Re: Treba li tuziti Vecernji list?

Post by vješalica »

prave nered nama po državi da bi svoje lopovluke ovdje prikrili i kao uvijek se napravili žrtvom
Post Reply