TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Moderator: Chloe
- cyprus
#1 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Ma pameti definitivno, emocija imamo i preko glave

- jedna tamo
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#3 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Ama, ...jedna tamo wrote:ljubavi
Jer, ... uz pamet najcesce dolazi i ljubav.
Uz ljubav, ... veoma rijetko ide pamet, ...
- cyprus
#4 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Što bi rekli facebookeri: likepape wrote:Ama, ...jedna tamo wrote:ljubavi.... pameti, bona ne bila, ...
![]()
- *rozLa_pufna*
#5 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Pameti!!!
Ljubavi imamo dovoljno, uvijek smo i imali, zato svi koji dođu pričaju kako je kod nas lijepo, kako smo dobar narod... Al' od pameti smo manje-više rahat, sve zavisi od situacije, al ne bi nam škodilo još malo...
Ljubavi imamo dovoljno, uvijek smo i imali, zato svi koji dođu pričaju kako je kod nas lijepo, kako smo dobar narod... Al' od pameti smo manje-više rahat, sve zavisi od situacije, al ne bi nam škodilo još malo...
- jedna tamo
#6 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
pape wrote:Ama, ...jedna tamo wrote:ljubavi.... pameti, bona ne bila, ...
![]()
ja opet mislim ljubaFi
- Elzana
#7 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
treba više i ljubavi i pameti
ljubavi i pameti nikada neće biti u izobilju. i neka su u ravnotežnom stanju 
- bpsang
#8 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Treba nama jedna Pilana , da nam svima podijeli po jednu Dacku za u Glavu a ostale će bit .... 
-
gianna24
#9 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
pameti, pameti, pameti, pameti, pameti, pameti... ljubav je pasivna i zasljepljujuća i od nje se ne živi, a ionako se ne može forsirati, voliš nekako spontano... fokusirajmo se mi da budemo lijepi, zdravi i pametni - a takve svako voli, ili im zavidi - što je isto tako dobro. 
-
gianna24
#10 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
pameti, pameti, pameti, pameti, pameti, pameti... ljubav je pasivna i zasljepljujuća i od nje se ne živi, a ionako se ne može forsirati, voliš nekako spontano... fokusirajmo se mi da budemo lijepi, zdravi i pametni - a takve svako voli, ili im zavidi - što je isto tako dobro. 
- therrarrius
#11 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Sarajlija, ostalo ce doci spontano.
-
skyline
#12 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
sarajevu trebaju zvijezde...al ne one fusherske nego one prave. sarajevo ima luzerski mentalitet...jel sta valjas odma svima nevaljas. takvo sarajevo treba sahranit. zelim da mi sarajevo bude grad pobjednika , uspjesnih bogatih mladih ljudi, grad kreativaca sporta umjetnosti. sarajevu netreba ni ljubav ni pamet nego rad i to krvavi, najkrvaviji.
- Ma.Le.Na
#13 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
pameti...i pameti...i pameti...
za razumne i logicne stvari - koje bi poboljsale ovaj grad...ne treba ljubavi
pamet....eh ta pamet
za razumne i logicne stvari - koje bi poboljsale ovaj grad...ne treba ljubavi
pamet....eh ta pamet
-
zijancer
#14 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
humora
gdje li je nestao
gdje li je nestao
- HAVANA
#15 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
therrarrius wrote:Sarajlija, ostalo ce doci spontano.
- HAVANA
#16 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
zagazaga wrote:HAVANA wrote:therrarrius wrote:Sarajlija, ostalo ce doci spontano.![]()
![]()
Sta ti trepces
Pod sarajlijama smatram one ljude koji vole ovaj grad,koji bez obzira koliko dugo zive u ovom gradu zive i rade u interesu ovog grada,koji se prilagode gradu a ne prilagodjavaju grad njima...Ima jako puno i ljubavi i pameti u ovom gradu ali je nekako tiha,povukla se pred najezdom divljaka...puno je i otislo...Sve suprotno od ovoga prezirem iz dna duse i nikada ne pisem ono sto stvarno ne mislim.
Ne mogu ih smisliti.
-
leticija
#17 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Sarajevu treba i ljubavi i pameti, a najvise PRAVDE. Bez pravde nema procvata.
- chuchumbamayumbe
#18 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Imamo i pameti i ljubavi.
Treba manje gluposti i mržnje.
Treba manje gluposti i mržnje.
-
Peaceman-ost
#19 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Naprije hvala na temi
Što se mene tiče, naš grad je u deficitu sa Ljubavi na svakom koraku, od prvog kontaktu sa drugim sugradjaninom pri prvom izlasku iz kuća pa dalje.
Što se tiče pameti, mislim da toga imamo viška, što zaključujem na osnovu nama svojstvenog nestrpljenja i totalne netolerancije prema najmanjoj grški, neupućenosti ili neznanju (idealan izgovor da na nekog istresemo bolesnu agresivnost, npr. ako je učesnik u saobraćaju i napravi neku "kobnu" grešku tipa malo zakoči, malo sporije vozi itd.-slijedi duga sirena poporaćena bogatim repertoarom psovki, pjenom na ustima, prijetnje a nekad i fizički obračuni, ako je pacijent koji postavlja"glupa" pitanja i ne zna gdje treba ići-slijedi kritikovanje i patroniziranje uz visoke tonove tipa "Gospodine/Gospodjo NE MOŽETE ( inače jako česa fraza u našoj komunikaciji kojoa onako u startu "ohrabri" čovjeka, a učimo je od malih nogu), ako je građanin koji postavlja previše pitanja u opštini ili drugoj javnoj ustanovi , ista reakcija, ako je kod automehaničara i majstor sazna da vlasnik vozila ne zna gdje je alnaser, slijedi opet neki od oblika omalovažavnja pod izgovorom" Kako to ne znaš?!", ako pita kolegicu za svajet "Kako to ne znate , kolega?!", " Jao, kako to ne znaaaate?!", "Jao, glupog pitanja"....ili rijeđi ali podjednako bolestan oblik netolerancije prema "neznanju"-ako ste pogrešno izgovorili neku riječ, uzeli viljušku desnom rukom, ili imate "na-glasak", slijedi cinično podmsijavanje, ili opet razni oblici nipodaštavanja i omalovažavanja.... nekiim osobama je nepravilno izgovaranje riječi tragedija, a aroganciju, egoizam/sujetu/sebičnost, malicioznost, dvoličnost, i druge mane ne percipiraju kao nedostatke.....
...Mi smo kako to neko reće na forumu zaista zemlja asova..pametnih asova, iliti na engleskom "smart-ass-ova", na svakom koraku....
Prema tome imamo dovoljno pameti, a sudeći prema našoje netoleranciji i frustraciji prema najmanjem neznanju, biće da smo pametniji i od Japanaca, jer kod njih sam primijetio ni upola toliko netolerancije i frustracija kada se suče sa nečijim neznanjem....
Dakle, Sarajevo treba više Ljubavi..ili za početak balo malo više zdravorazumne Obzirnosti/Obazrivosti u svakodnevnoj komunikaciji...
Peacemanost
Što se mene tiče, naš grad je u deficitu sa Ljubavi na svakom koraku, od prvog kontaktu sa drugim sugradjaninom pri prvom izlasku iz kuća pa dalje.
Što se tiče pameti, mislim da toga imamo viška, što zaključujem na osnovu nama svojstvenog nestrpljenja i totalne netolerancije prema najmanjoj grški, neupućenosti ili neznanju (idealan izgovor da na nekog istresemo bolesnu agresivnost, npr. ako je učesnik u saobraćaju i napravi neku "kobnu" grešku tipa malo zakoči, malo sporije vozi itd.-slijedi duga sirena poporaćena bogatim repertoarom psovki, pjenom na ustima, prijetnje a nekad i fizički obračuni, ako je pacijent koji postavlja"glupa" pitanja i ne zna gdje treba ići-slijedi kritikovanje i patroniziranje uz visoke tonove tipa "Gospodine/Gospodjo NE MOŽETE ( inače jako česa fraza u našoj komunikaciji kojoa onako u startu "ohrabri" čovjeka, a učimo je od malih nogu), ako je građanin koji postavlja previše pitanja u opštini ili drugoj javnoj ustanovi , ista reakcija, ako je kod automehaničara i majstor sazna da vlasnik vozila ne zna gdje je alnaser, slijedi opet neki od oblika omalovažavnja pod izgovorom" Kako to ne znaš?!", ako pita kolegicu za svajet "Kako to ne znate , kolega?!", " Jao, kako to ne znaaaate?!", "Jao, glupog pitanja"....ili rijeđi ali podjednako bolestan oblik netolerancije prema "neznanju"-ako ste pogrešno izgovorili neku riječ, uzeli viljušku desnom rukom, ili imate "na-glasak", slijedi cinično podmsijavanje, ili opet razni oblici nipodaštavanja i omalovažavanja.... nekiim osobama je nepravilno izgovaranje riječi tragedija, a aroganciju, egoizam/sujetu/sebičnost, malicioznost, dvoličnost, i druge mane ne percipiraju kao nedostatke.....
...Mi smo kako to neko reće na forumu zaista zemlja asova..pametnih asova, iliti na engleskom "smart-ass-ova", na svakom koraku....
Prema tome imamo dovoljno pameti, a sudeći prema našoje netoleranciji i frustraciji prema najmanjem neznanju, biće da smo pametniji i od Japanaca, jer kod njih sam primijetio ni upola toliko netolerancije i frustracija kada se suče sa nečijim neznanjem....
Dakle, Sarajevo treba više Ljubavi..ili za početak balo malo više zdravorazumne Obzirnosti/Obazrivosti u svakodnevnoj komunikaciji...
Peacemanost
-
salter071
#20 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Kad bi vam uletili bagerom u preksrasan vrt i raskopali sve osim dvije-tri stabljike, a onda vas pitali šta vam treba da mu vratite stari sjaj, voda ili đubrivo, šta bi mu vi odgovorili?
- fatamorgana
#21 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Voda. Iako je za stari sjaj ponekad najbolja Ilirija krema.salter071 wrote:Kad bi vam uletili bagerom u preksrasan vrt i raskopali sve osim dvije-tri stabljike, a onda vas pitali šta vam treba da mu vratite stari sjaj, voda ili đubrivo, šta bi mu vi odgovorili?
-
salter071
#22 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Voda pere sve, samo grijehe ne...fatamorgana wrote:Voda. Iako je za stari sjaj ponekad najbolja Ilirija krema.salter071 wrote:Kad bi vam uletili bagerom u preksrasan vrt i raskopali sve osim dvije-tri stabljike, a onda vas pitali šta vam treba da mu vratite stari sjaj, voda ili đubrivo, šta bi mu vi odgovorili?
- fatamorgana
#23 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
A bogami ni pogani jezik.salter071 wrote:Voda pere sve, samo grijehe ne...fatamorgana wrote:Voda. Iako je za stari sjaj ponekad najbolja Ilirija krema.salter071 wrote:Kad bi vam uletili bagerom u preksrasan vrt i raskopali sve osim dvije-tri stabljike, a onda vas pitali šta vam treba da mu vratite stari sjaj, voda ili đubrivo, šta bi mu vi odgovorili?
-
salter071
#24 Re: TREBA LI SARAJEVO VIŠE LJUBAVI ILI PAMETI?
Bolje pogan jezik nego nečista savijest.fatamorgana wrote:
A bogami ni pogani jezik.
Uostalom, kada se ugasi svjetlo svako ostaje sam sa svojim grijesima...