Treba li nama EU

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

QSuzi

#26 Re: Treba li nama EU

Post by QSuzi »

oh zaboravih dodati

da očekujem navalu dijaspore koja će reći _ne_
pepeljara

#27 Re: Treba li nama EU

Post by pepeljara »

BiBi911 wrote: 08/11/2025 08:47 1. EU je dala neke uslove za ulazak koliko smo ispunili
2. Kada je kamion sa robom ispravan prodje granicu za 5min kada nesto fali a uvijek nesto je zabrljano onda se ceka i krivi se EU jer te nece da puste
3. Jel ona 2012 dosla i rekla da mozemo ubrzano uletit u EU ako provedemo onih par zakona, jesmo li ih proveli nismo
4. Zasto je 50% stanovnistva odleprsalo jel zbog ljubavi za EU ili nas je neko handrio sto ne krademo, ne dajemo policiji na kafu,
5. Taj rezim slikanje, otisci prsta vazi i za EU gradjanje (ja podizao pasos i na podnosenju zahtjeva i podizanju paososa morao sve to)
6. Upalis vjesti o Bosni a tamo dodik, bakir i onaj iz Hercegovine ko je kriv sto ne smijete bakira,dodika i Hercegovca uhapsit ko stvara losu sliku o sebi.
7. Jel neki dan bacene bomba na dobrinji, policija podvodi djecu, Minister iz zatvora komanduje drzavom, onaj nake mijatovic tendere namjesta ... jel taj problem napravili EU ili Nude rijesenje
8. Nasi jesu krali al danas svi nasi koji su vani brane ove teroriste sto prave sranja po EU pa tako ide krivica
9. Jesmo li mi sta ucinili da zaustavini one lose sto su kroz nasu drzavu isli prema EU nismo cak ohrabrivali ih da idu za EU.
10. Ti bi gujicu da das zapadnom Tajvanu sta bi ti i kako bi ti reagovao da ti komsija nesto tako slicno uradi.
11. Koliko se Evropskih kriminalaca krije kod nas i kako bi ti reagovao na mjestu EU.
12. Koliko smo dobili novca za razne Projekte i 90% smo ga ukrali i na pitanje gdje su pare uvijek je bilo sta vi pitate sta hocete.
13. Eto okrenemo se zapadnom Tajvanu ko sto kazes i oni posalju 1500000 kontejnera sa robom sta da radis sa time sigurno ce ti bit plan da to prodasu u EU
14. Zapadni Tajvan gotivi serve ti bi da Bosna nestane i da nas servi okupiraju.
15. Kazes gura se Ukraina i Moldavija sve sto su trazili od nas traze i od njih Ukraina je za dan sve zakone provela i dala EU sva prava, mi jos onu presudu da ostali mogu sjedit u precjednistvu nismo proveli, moldavija uz sve vatnike gura naprijed i mjenja zakone al mi nista.

EU trazila da uvedemo zakon da se posjeduju neki novci u slucaju nezgode gdje se pare sa svih strana mogu brzo uplatit i roba za te slucajeve da moze preci granicu bez zaustavljanja. 10 godina se nije pomaklo razlog ne mozemo krasti sa tog racuna jer ce tamo neko sigurno to gledat i haps

16. Od 2007 zakon od zastiti zivotne sredine nismo proveli jer jbga ti lozis boga oca a Filter skup pa krivis EU jer je los zrak u Sarajevu.
17. 5c koliko je EU gurala da se to zavrsi mi tek nesto malo oko Sarajeva zavrsili

18. Da si u EU imao bi prava na xy fondove i pare za sve ne bi ti onaj zahiragic jahao za trajvane vec bi ti neko ko zna rekao sine su 0.2% krive kupite ovaj model ne bi morao kod zahiragicevog tetka kupovat
19. Zivis u Evropi i ti bi se prodao nekome sa druge strane planete jer eto Hans ti se ne djasvi a Hans ti prvi skoci u pomoc kada poplavi.

Ti i takvi ko ti gledate evropu kroz oci nekog propalog pijanice hodze kome smeta neka crkva u Esenu.

Sory za gramatiku

Evo primjer firme gdje radim, nekako uguram da dodje Aluminium iz Bosne . Prvi kamion sve ok, drugi, treci, deseti sve super zove neki broj iz Bosne, vec se znojim nesto bilo starci ovo ono. Kad jok ovaj bi da nesto smanji kvalitetu al da ja to sakrijem, reze krace, on ce meni nesto ostavit kada dodjem u SA ono jesu ovi moji prevaranti al
otprilike opisano sve zasto nismo u EU.
Prpa.ba

#28 Re: Treba li nama EU

Post by Prpa.ba »

Mnogima je tzv. EU proksi za SFRJ, jedva cekaju utopiti svoje nepostojece identitete nazad u neku amorfnu masu "europljana" poput "jugoslovena" i "bosanaca". :mrgreen:

Nekima je tzv. EU samo nacin da pobjegnu iz BiH, mada hvala Bogu vrata tzv. EU su otvorena za sve vidove rada, ko je htio otisao je.

Ostali vidimo tzv. EU za ono sto zaista jeste: nakaradna institucija u kojoj se pita jedan nacista poput Viktora Orbana, ili nasi veliki prijatelji poput gdje. Zovko ili gdina. Plenkovica.

Dakle, ulazak u tzv. EU ne znaci kuce od cokolade i prozore od marmelade, nego znaci ispunjavanje uslova iz Madjarske, Hrvatske i slicnih vukojebina.

Hvala, ne treba, snaci cemo se. :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#29 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

@BiBi911

Sad to sve isto skontaj za UKR pa ces vidjeti da nisi u pravu

Rumunija...

Jos smo mi 20x manji
I mi granicimo sa ruskom provincijom
Itd itd...

Uzeli su ih pod svoje i gurnuli para nenormalno

Ovako nas samo cijede, a mi dobijamo malo kikirikija u vidu par grantova.
mk ultra

#30 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote: 08/11/2025 09:22
tramvajtrojka wrote: 07/11/2025 23:10
konami666 wrote: 07/11/2025 21:55

Pa Bosna i jeste brazilska favela u poređenju sa EU, zato i ne žele da Bosna postane dio zajednice.

Licno ne bi volio da EU ikada dopusti članstvo Bosni jer mi nije u licnom interesu.
Tvoji licni strahovi i paranoje nas apsolutno ne zanimaju, logicno da ti nije u interesu jer gdje bi onda tvoja duša bila kad ne bi mogao prosipati liricke dijareje kako je Bosna ovakva ili onakva :oops:
Bar je iskren.
Mnogi to isto ili gore misle, ali pakuju u raznorazne oblande

Inace vec 2x sam isao i nije me kacio taj EES, ali vidim da ce biti ogromno sranje.
EU jeste dosta supacka i licemjerna, ali nam je to bukvalno jedina sansa da drzavu uredimo najbolje sto ona moze.
Pare iz EU fondova bi nam legle ko budali samar. To se najbolje vidi cim dodjes u Hrvatsku.
Fazon je sto su svima drugima davali

Fazon je sto naš pasoš ima svu biometriju u sebi, i spreman je za sve vidove skeniranja ali i dalje se prema nama odnose kao da smo iz bogapitaj odakle

I jos kamara fazona gdje se vidi da su nas dobro ukanalili i sve nas više vremenom izoliraju

@moimoi
Da, Kina
Kina bi ti izgradila i finansirala sve sto ti treba, bez pogovora.
Kina uzima teske kolaterale? EU ne uzima? ima li ijedna banka (osim zirat koji je limitiran) da postoji kod nas.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#31 Re: Treba li nama EU

Post by izvrsni direktor »

BiBi911 wrote: 08/11/2025 08:47

Evo primjer firme gdje radim, nekako uguram da dodje Aluminium iz Bosne . Prvi kamion sve ok, drugi, treci, deseti sve super zove neki broj iz Bosne, vec se znojim nesto bilo starci ovo ono. Kad jok ovaj bi da nesto smanji kvalitetu al da ja to sakrijem, reze krace, on ce meni nesto ostavit kada dodjem u SA ono jesu ovi moji prevaranti al
Kolko si trebao biti dobar? :D
konami666

#32 Re: Treba li nama EU

Post by konami666 »

tokio25 wrote: 08/11/2025 09:07
konami666 wrote: 08/11/2025 09:03
tramvajtrojka wrote: 07/11/2025 23:10

Tvoji licni strahovi i paranoje nas apsolutno ne zanimaju, logicno da ti nije u interesu jer gdje bi onda tvoja duša bila kad ne bi mogao prosipati liricke dijareje kako je Bosna ovakva ili onakva :oops:
Nije nikakav strah ili paranoja u pitanju,nije mi u licnom interesu posjedovati vise EU pasoša, vise mi odgovara da Bosna nije u EU. Ja se nadam da će ostati izolirana od strane EU kao i do sad.
ako nije tajna zasto ti nije u interesu i zasto zelis da bude izolirana?
Kada sam napisao izolirana mislio sam prvenstveno na progres članstvu EU, ne da bude izolirana u smislu iz nadrealista gdje bi bio zid :D
Pa vidi, sve zemlje EU vode istu politiku koja se uglavnom donosi na nivou iste. Sa državljanstvom drugih zemalja otvaraju ti se druge mogućnosti. Poznajem par ljudi koji imaju USA, EU i Australsko državljanstvo, sa ta tri pod rukom otvaraju im se brojne mogućnosti. Ako imaš pet EU pasoša opet nemaš iste mogućnosti kao neko sa ova tri iznad navedena jer ovih pet ti daju istu stvar.
I zato mi nije u interesu da BiH bude članica EU jer nikad ne znaš šta donosi sutra. Mislim da tako razmišlja većina ljudi koji imaju vise od jednog državljanstva.
mk ultra

#33 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

izvrsni direktor wrote: 08/11/2025 10:08

Evo ti nedavno, promijenim dobavljaca bas za Alu dijelove
Neke šine i svašta nešto

Stari NL dobavljac bio OK, ali da pređemo na švabu
Dolazi roba pa 70% artikala nema EUR1
Ovih 30% garantujem da nema ni to ali je negdje "opečaćeno" jer liči na kineske profile koje oni inače izvlače... i to nije prevara? Ili jeste, samo zamotana u celofan za lijepom slikom?

Tako da zašto da mi plaćamo 40-50% vrijednosti proizvoda za pečat EU. Da bi nas tretirali ko divlje životinje?

BIH nema par zakona donesenih, inače kako ti je sve iz EU, tako ne mozes drugo ni kupiti. Mi nismo donijeli nikakav zakon o neodvojivom čepu, papirnim slamkama pa je sve tako jer drugo nema...
Dakle sve je iz EU, i dalje ne možemo barem za granice i prelaze imati neko "povlaštenje" i dalje novac na kapaljku, i dalje sve tako...

I mi bismo trebali da nastavimo to da tolerisemo, jer zašto?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#34 Re: Treba li nama EU

Post by izvrsni direktor »

mk ultra wrote: 08/11/2025 10:21

Evo ti nedavno, promijenim dobavljaca bas za Alu dijelove
Neke šine i svašta nešto

Stari NL dobavljac bio OK, ali da pređemo na švabu
Dolazi roba pa 70% artikala nema EUR1
Ovih 30% garantujem da nema ni to ali je negdje "opečaćeno" jer liči na kineske profile koje oni inače izvlače... i to nije prevara? Ili jeste, samo zamotana u celofan za lijepom slikom?

Tako da zašto da mi plaćamo 40-50% vrijednosti proizvoda za pečat EU. Da bi nas tretirali ko divlje životinje?

BIH nema par zakona donesenih, inače kako ti je sve iz EU, tako ne mozes drugo ni kupiti. Mi nismo donijeli nikakav zakon o neodvojivom čepu, papirnim slamkama pa je sve tako jer drugo nema...
Dakle sve je iz EU, i dalje ne možemo barem za granice i prelaze imati neko "povlaštenje" i dalje novac na kapaljku, i dalje sve tako...

I mi bismo trebali da nastavimo to da tolerisemo, jer zašto?
To je to:
izvrsni direktor wrote: 08/11/2025 09:10 Bolje pitanje je: da li EU uopce zasluzuje Bosnu u svom clanstvu!
Sta EU cini da bosni privoli u svoje clanstvo?
tokio25

#35 Re: Treba li nama EU

Post by tokio25 »

konami666 wrote: 08/11/2025 10:12
konami666 wrote: 08/11/2025 09:03

Nije nikakav strah ili paranoja u pitanju,nije mi u licnom interesu posjedovati vise EU pasoša, vise mi odgovara da Bosna nije u EU. Ja se nadam da će ostati izolirana od strane EU kao i do sad.
Kada sam napisao izolirana mislio sam prvenstveno na progres članstvu EU, ne da bude izolirana u smislu iz nadrealista gdje bi bio zid :D
Pa vidi, sve zemlje EU vode istu politiku koja se uglavnom donosi na nivou iste. Sa državljanstvom drugih zemalja otvaraju ti se druge mogućnosti. Poznajem par ljudi koji imaju USA, EU i Australsko državljanstvo, sa ta tri pod rukom otvaraju im se brojne mogućnosti. Ako imaš pet EU pasoša opet nemaš iste mogućnosti kao neko sa ova tri iznad navedena jer ovih pet ti daju istu stvar.
I zato mi nije u interesu da BiH bude članica EU jer nikad ne znaš šta donosi sutra. Mislim da tako razmišlja većina ljudi koji imaju vise od jednog državljanstva.
cekaj
ok razumijem tebi licno ne odgovara
uzmimo da imas njemacki pasos da sada ne otkrivamo jel licne stvari
ako bih udje u eu zar ne bi dobili isto sto i nijemci pa da isto imas
naravno ne odmah al kroz nekih par godina bi imao isto
opet ako bi usla bih u eu ne gubis njemacki pasos tako da opet imas isto
ne znam sta bih ima sto svabe nemaju

necu pokretati pricu kako si sebican i zbog licnog ne bi volio da 2 miliona ljudi nema eu pasose privilegije i sl
mozda rusija kuba i jos poneka zemlja da ne treba viza i sl i to je mozda jedina prednost bh pasosa u odnosu na eu pasose
BiBi911

#36 Re: Treba li nama EU

Post by BiBi911 »

Malo hebo sve svoje, da je dodao jos par stoja proslo bi mu.
PixelDrifter

#37 Re: Treba li nama EU

Post by PixelDrifter »

Odgovor na pitanje: Da, treba.
tokio25

#38 Re: Treba li nama EU

Post by tokio25 »

evo provjerio sam
njemacki vs bh pasos
jedina prednost gdje ne treba viza za bh a e visa za njemacku je kao sto rekoh rusija kuba azerbejdzan iran i oman
i to je jedina prednost bosanskog nad njemackim a vjerujem da su takvi svi eu pasosi manje vise
mk ultra

#39 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

PixelDrifter wrote: 08/11/2025 10:32 Odgovor na pitanje: Da, treba.
Jer niko bolje ne lize guzicu europejcima osim nas :bih:
Vjecita_zavrzlama

#40 Re: Treba li nama EU

Post by Vjecita_zavrzlama »

mk ultra wrote: 08/11/2025 10:37
A sto ides u EU vec par puta u tako kratkom periodu? Sto ne Kina Rusija?

I odgovor na pitanje, da naravno da put u EU nema alternativu
tokio25

#41 Re: Treba li nama EU

Post by tokio25 »

meni je ovo stvarno fascinantno koliko smo licemjeri
svi ovi koji tvrde da smo lizaci guzice da nam ovi ne trebaju a svi idu u eu vecinom raditi a ostali turisticki
ni za koga ne znam da ide u rusiju raditi
BiBi911

#42 Re: Treba li nama EU

Post by BiBi911 »

tokio25 wrote: 08/11/2025 10:32 evo provjerio sam
njemacki vs bh pasos
jedina prednost gdje ne treba viza za bh a e visa za njemacku je kao sto rekoh rusija kuba azerbejdzan iran i oman
i to je jedina prednost bosanskog nad njemackim a vjerujem da su takvi svi eu pasosi manje vise
Najgore mi bilo sletim u PM i oni sa EU pasos samo prodju a ja ko zadnji ker cekam da dodje granicar.

I kriva mi EU jer su moji pola genocidasi ono drugo teroristi a ona treca polovina ko ja konta sta smo skrivili
mk ultra

#43 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

izvrsni direktor wrote: 08/11/2025 10:24
To je to:
izvrsni direktor wrote: 08/11/2025 09:10 Bolje pitanje je: da li EU uopce zasluzuje Bosnu u svom clanstvu!
Sta EU cini da bosni privoli u svoje clanstvo?
Koji se trud ulaze za nasu izolaciju od svih drugih ekonomskih strana... ne bi vjerovao

I hajde sve OK, neka
Ali nas i oni od sebe izoluju :shock:
mk ultra

#44 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

Vjecita_zavrzlama wrote: 08/11/2025 10:40

Gdje sam ja Rusiju spomenuo?

Kina da... ;-)
Vjecita_zavrzlama

#45 Re: Treba li nama EU

Post by Vjecita_zavrzlama »

mk ultra wrote: 08/11/2025 10:46

Kina da... ;-)
Kina Rusija Turska to je druga alternativa ,koja nama ne pase.Sto ides vec tri puta u EU za kratak period? Sto ne u navedene zemlje
mk ultra

#46 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

Vjecita_zavrzlama wrote: 08/11/2025 10:47

Kina da... ;-)
Kina Rusija Turska to je druga alternativa ,koja nama ne pase.Sto ides vec tri puta u EU za kratak period? Sto ne u navedene zemlje
U kinu jos nisam isao, ali vise radim sa kinom nego sa EU, a i sto dolazi iz EU je vecinom kinesko....
Peacean

#47 Re: Treba li nama EU

Post by Peacean »

Udari i anketu da vidimo rezultate.
konami666

#48 Re: Treba li nama EU

Post by konami666 »

tokio25 wrote: 08/11/2025 10:27
konami666 wrote: 08/11/2025 10:12

cekaj
ok razumijem tebi licno ne odgovara
uzmimo da imas njemacki pasos da sada ne otkrivamo jel licne stvari
ako bih udje u eu zar ne bi dobili isto sto i nijemci pa da isto imas
naravno ne odmah al kroz nekih par godina bi imao isto
opet ako bi usla bih u eu ne gubis njemacki pasos tako da opet imas isto
ne znam sta bih ima sto svabe nemaju

necu pokretati pricu kako si sebican i zbog licnog ne bi volio da 2 miliona ljudi nema eu pasose privilegije i sl
mozda rusija kuba i jos poneka zemlja da ne treba viza i sl i to je mozda jedina prednost bh pasosa u odnosu na eu pasose
Pa i napisao sam, licno mi ne odgovara još u prvom postu.

“ako bih udje u eu zar ne bi dobili isto sto i nijemci pa da isto imas“ - pa to ti govorim, dva puta da imam isto mi nije u licnom interesu.

“ necu pokretati pricu kako si sebican i zbog licnog ne bi volio da 2 miliona ljudi nema eu pasose privilegije i sl” - naravno da ću gledati licni interes, svako živ gleda licni interes.
tramvajtrojka

#49 Re: Treba li nama EU

Post by tramvajtrojka »

Vjecita_zavrzlama wrote: 08/11/2025 10:47

Kina da... ;-)
Kralju peres ba vise sa turskom sve i jednu temu si sjebao sa svojim pranjem, ohani malo ovo je tema za domicilne a ne dijasporu ne zanima nas vase misljenje iz EU o stvarima koje nas pogađaju u svakodnevnici
Sanjarko

#50 Re: Treba li nama EU

Post by Sanjarko »

Maćeha, sad da li je zla ili nije, pitanje je. Dobro reče Ajanović u vezi nje nedavno.

Nemamo izbora u vezi nje. Mislim slično šta i on.
Post Reply