On krade .,njemu nista.,ja hocu posteno., ne daju mi..
Treba li nam tajna policija
- Fiore
#1 Treba li nam tajna policija
Kja ce stititi obicne ljude.,sklanjat narkomane sa ulica.,prosajke koji uzimaju na dan vise nego neko ko postreno zaradi za mjesec.,lopove razlicitih tipova.,koja ce preventivno djelovat na svaku pojavu stetnu za omladinu i razvoj buducih generacija..koja ce predofile svih rangova javno isticati vjesanjem na bandere nasih raskrsnica..koja ce stititi bar neke djelove grada od zone sumraka..sta mislite o tome..samo nek niko ovjde ne mjesa religiju molim vas..
- Citizen-X
#2 Re: Treba li nam tajna policija
Tajna policija NE STITI ljude, ne SKLANJA NARKOMANE, ne sklanja PROSJAKE, ne sklanja LOPOVE, NE SKLANJA PEDOFILE.Fiore wrote:Kja ce stititi obicne ljude.,sklanjat narkomane sa ulica.,prosajke koji uzimaju na dan vise nego neko ko postreno zaradi za mjesec.,lopove razlicitih tipova.,koja ce preventivno djelovat na svaku pojavu stetnu za omladinu i razvoj buducih generacija..koja ce predofile svih rangova javno isticati vjesanjem na bandere nasih raskrsnica..koja ce stititi bar neke djelove grada od zone sumraka..sta mislite o tome..samo nek niko ovjde ne mjesa religiju molim vas..
Tajna policija stiti drzavni poredak, bavi se kontraoperativnim aktivnostima jedne drzave protiv druge, rusi korupciju u visokim politickoekonomskim slojevima itd.
To sto ti zelis nije tajna policija - nego obicna koja ce sprovoditi zakon - neselektivno....
A kad vec pricas o tajnoj policiji - onu titinu bih rado vratio iako je mnogo ko i nevin nastrad'o od nje, medjutim nema nama mira dok ne pocnu cistke iza 12 po noci - onda ce se ljepse spavat'.
Takvu policiju ces dobit' ako zaokruzis bilo koji glas na izborima koji ne vodi ka SDA, SDS, HDZ, i ostalim inim "velikodostojnima" koji su i tebi i meni omogucili da nemamo miran san ni od prvog do prvog ni od 0-24 na parkingu.
- fantom slobode
znam samo da nam ne treba partijska policija, a kada ce takva nestati, ne zna se!!!!
- chuchumbamayumbe
Danas bio sa zenom u Vojnickom, u Domu zdravlja. Cekam je u autu, a na cosku Doma zadavača, njih trojica, dolazi četvrti, vade paketiće iz čarapa, lovu...Zapališe po džoju, ono, izmedju sebe, ispušiše laganini i razidjoše se.
Kontam zvati policiju, ali sam skonto da su vidjeli da ih gledam, garant su upratili registraciju, vrstu auta, i šta da čovjek uradi? A ja živim tu u blizini.
A da čovjek zovne i policiju, qratz će im išta uraditi, ionako je većina njh u talu.
Šta reći?
Kontam zvati policiju, ali sam skonto da su vidjeli da ih gledam, garant su upratili registraciju, vrstu auta, i šta da čovjek uradi? A ja živim tu u blizini.
A da čovjek zovne i policiju, qratz će im išta uraditi, ionako je većina njh u talu.
Šta reći?
- uvjek dobar gost
Policija susjednog entiteta dovodi krupne dilere u grad Sarajevu u službenim autima... ova kantonalna policija ovdje zna sve ali je u talu sa krupnim zvjerkama.. njihova nemoć je evidentna kao i nezainteresovanost.. no sudstvo i tužilaštvo je pak posebna priča.. njihov javašluk i favoriziranje.. kojekakvih mutnih likova.. je evidentno..
Na kraju ima ona stvar od Zostera ozeću pravdu u svoje ruke.. jeli to fakat rješenje.. i ko bi se sa rogatim boo...
Ja bih lično volio da pendrek bude isti za svakoga.. iste debljine i veličine te napravljen od istog materijala...dok je ovako.. nećemo na zelenu granu..
Mada ako se neko sjeća filma Elizabeta... nama bi trebala jedna ekipa koja bi sklonila il pohapsila jedno stotinjak likova da bi ova zemlja krenula naprijed.... jer toliko su ti traktoristi postali moćni da načina drugog i nema...
Na kraju ima ona stvar od Zostera ozeću pravdu u svoje ruke.. jeli to fakat rješenje.. i ko bi se sa rogatim boo...
Ja bih lično volio da pendrek bude isti za svakoga.. iste debljine i veličine te napravljen od istog materijala...dok je ovako.. nećemo na zelenu granu..
Mada ako se neko sjeća filma Elizabeta... nama bi trebala jedna ekipa koja bi sklonila il pohapsila jedno stotinjak likova da bi ova zemlja krenula naprijed.... jer toliko su ti traktoristi postali moćni da načina drugog i nema...
-
Eshek
#7 Re: Treba li nam tajna policija
Tajne policije STVARA NARKOMANE, STVARA PROSJAKE, i STVARA LOPOVE. Zapravo, ne vjerujem da je ikad postojala tajna policija koja nije radila navedeno. Zašto? Zato što je svaki budžet premalen za apetite istih, a mogućnosti i ovlasti su previše primamljive, da se ne bi zloupotrijebile...Citizen-X wrote:Tajna policija NE STITI ljude, ne SKLANJA NARKOMANE, ne sklanja PROSJAKE, ne sklanja LOPOVE, NE SKLANJA PEDOFILE.
Tajna policija stiti drzavni poredak, bavi se kontraoperativnim aktivnostima jedne drzave protiv druge, rusi korupciju u visokim politickoekonomskim slojevima itd.
- Citizen-X
#8 Re: Treba li nam tajna policija
Steta sto se nisi rodio prije 1989Eshek wrote:Tajne policije STVARA NARKOMANE, STVARA PROSJAKE, i STVARA LOPOVE. Zapravo, ne vjerujem da je ikad postojala tajna policija koja nije radila navedeno. Zašto? Zato što je svaki budžet premalen za apetite istih, a mogućnosti i ovlasti su previše primamljive, da se ne bi zloupotrijebile...Citizen-X wrote:Tajna policija NE STITI ljude, ne SKLANJA NARKOMANE, ne sklanja PROSJAKE, ne sklanja LOPOVE, NE SKLANJA PEDOFILE.
-
Eshek
#9 Re: Treba li nam tajna policija
Jesi to zavidan?Citizen-X wrote:Steta sto se nisi rodio prije 1989Eshek wrote:Tajne policije STVARA NARKOMANE, STVARA PROSJAKE, i STVARA LOPOVE. Zapravo, ne vjerujem da je ikad postojala tajna policija koja nije radila navedeno. Zašto? Zato što je svaki budžet premalen za apetite istih, a mogućnosti i ovlasti su previše primamljive, da se ne bi zloupotrijebile...Citizen-X wrote:Tajna policija NE STITI ljude, ne SKLANJA NARKOMANE, ne sklanja PROSJAKE, ne sklanja LOPOVE, NE SKLANJA PEDOFILE.
- Fiore
#10 we
To za pendrek je sigurno 100% jer kad odes u Ze-Do kanton pendrek nije iste debljine ni duzine kao sarajevski ali zasigurno najveci pendreci su u Ze-Do kantonu ..et ne znam koliko idete po utakmicama i koliko ste osjetili represiju policije..
Po meni ta tajna policija bi bil ane zavisna.,uzela bio pravdu u svoje ruke.,finasirala bi se kao sto su i partizani u ratu.,otmes i upotrijebis.. Gradjani ove zemlje i svi oni kojim aje stalo do bolje sutra pocinju razmisljati cemu ovo sve vodi., sad samo da vidimo sta je u ostalim gradovima., pitali ko ista te ljude sto zive sa obje strane entitske granice..
Treba jedan Batman,BOSMAN,Robin Hud.,kako god samo da je tu.. a ni SuperHIk nije daleko jer je i on znao jedno vrijeme tlaciti gornju klasu za dobro manjih..
Po meni ta tajna policija bi bil ane zavisna.,uzela bio pravdu u svoje ruke.,finasirala bi se kao sto su i partizani u ratu.,otmes i upotrijebis.. Gradjani ove zemlje i svi oni kojim aje stalo do bolje sutra pocinju razmisljati cemu ovo sve vodi., sad samo da vidimo sta je u ostalim gradovima., pitali ko ista te ljude sto zive sa obje strane entitske granice..
Treba jedan Batman,BOSMAN,Robin Hud.,kako god samo da je tu.. a ni SuperHIk nije daleko jer je i on znao jedno vrijeme tlaciti gornju klasu za dobro manjih..
- Citizen-X
#14 Re: Treba li nam tajna policija
Ni najmanjeEshek wrote:Jesi to zavidan?Citizen-X wrote:Steta sto se nisi rodio prije 1989Eshek wrote: Tajne policije STVARA NARKOMANE, STVARA PROSJAKE, i STVARA LOPOVE. Zapravo, ne vjerujem da je ikad postojala tajna policija koja nije radila navedeno. Zašto? Zato što je svaki budžet premalen za apetite istih, a mogućnosti i ovlasti su previše primamljive, da se ne bi zloupotrijebile...![]()
- chuchumbamayumbe
#18 Re: we
Umjesto njih mi imamo Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena sa gen.War-om na chelu!Fiore wrote:Da to sam uvjek govorio.. ovi nam trebaju hitno.._BosanaC wrote:Treba nama: