Al-aqsa wrote:A sta je lose u tome ako djeca znaju ko je bijo Mehmed Alagic i Izet Nanic.
Ako ti mislis da je to pranje mozga, to znaci da tebi ovi ljudi nista neznace i da nijeces goloruku odbranu!
Zasluzili su, zasluzili su pamcenje.
Vidi, vidi, vidi.....rodio se tumac moga misljenja pa vam svima predstavlja sta moje misljenje znaci.
Pun mi je qrac objasnjavanja ovim novopecenim patriotama na baterije koji redovno izvrcu tudje izjave iz konteksta.
Sa par navedenih osoba sam imao prilike da stojim u istim redovima odbrane i sta ti ljudi meni znace je sasvim druga stvar od onoga o cemu mi ovde pricamo.
U moj vakat su nas po skolama kljukali herojima iz drugog svijetskog rata, kakav je taj rat bio ja znam samo iz prica. Ti ljudi su ocigledno nesto znacili nekome ko ih je stavio u skolske knjige. Nama kao maloj raji a i kao i velikoj, ti ljudi su utuceni u glavu. Ja bih radje da su me ucili jos jedan strani jezik pa da mogu komunicirati sa jos vise ljudi po svijetu.
E sad treba ucit djecu novim likovima iz zadnjeg rata a ovi iz II to su zastarijeli heroji.
Svaki rat ce roditi svoje kukavice i heroje bez daljnjeg!!! Ja svom dijetetu ne dam ni da se igra sa oruzijem a sad tamo neki levati treba da ga u skoli uce o mucnim i krvavim bitkama i nekim imenima koja njemu apsolutno nista ne znace i od kojih on nikakve koristi u zivotu nece imati.
Isto kao sto ni ja nisam imao ama bas nikakve koristi od heroja o kojima sam ja ucio.
Ne zaboravite, svi koji su ucestvovali u ratu su bili spremni dati svoj zivot (manje-vise). Mi smo duzni tim ljudima koji su dali zivot za ovu zemlju. Duzni smo da je izgradimo, poboljsamo zivot u njoj, stvorimo uslove za rad, unistimo korupciju i nacionalizam.........djeci treba hljeba i prave i istinske nauke koja ce im obezbjediti normalan (bolji) zivot.
We don`t need another hero....