Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BorikBL

#1 Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by BorikBL »

U regionu je sve vise price o ovome, u BIH jako malo.
ZA LEGALIZACIJU
Veća kontrola države i policije
nad ovom oblašću
Veća sigurnost za one koji se bave prostitucijom
Lakše suzbijanje nelegalne prostitucije

PROTIV
Naplaćuje se naknada od prostitutki, čime se povećava broj seksualnih susreta kako bi se ostvarila veća dobit
Država potvrđuje da su žene seksualni objekti
Rast nelegalne prostitucije kako bi se izbegli nameti

Da li bi mogla funkcionisati sljedeca stvar..

Vlast hoce da napravi zabavni park za odrasle. Naprave veliki ranc, bungalove, hotele, odmaralista, kockarnice, bordele, salone za koristenje marihuane. Ogromni turisticki kompleks.

Reklamiramo se, dolaze zapadni evropljani koji imaju para i trose posto bi kod nas bilo jeftinije, mnogo jeftinije. Vlast zaposli ljude da ih sluze, od konobara, preko prostitutki, do onih koji ce raditi u kockarnicama i na pruzanju usluga oko marihuane.
Zapadnjaci se kockaju, uzivaju u prostitutkama i ako hoce imaju priliku koristiti marihuanu po jako povoljnim cijenama. Sav profit ide DRZAVI.

Da li bi ovo tolerisala EU, ako bi mi to zakonski regulisali kao nesto apsolutno legalno? Prostitutke se uredno pregledaju kod doktora, marihuana se moze koristiti iskljucivo na tim zabavnim rancevima.

I sve ovo bi ostalo na tim zabavnim rancevima, van toga se nastavlja uobicajni zivot ljudi kakav je bio do sada.
BorikBL

#2 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by BorikBL »

I u stvari, posto smo zemlja koja ocigledno ne moze industrijski parirati evropi, mi se preorijentisemo na usluge. BIH postane turisticka zemlja, sa zabavnim rancevima.

Kasnije se to moze siriti i na ranceve za djecu, gdje ce djeca imati svoju zabavu, tobogane, luna parkove, ljude koji ce ih cuvati i zabavljati, a roditelji imaju svoju zabavu na rancevima za odrasle.
Nasa glavna prednost bi bila jeftinoca za zapadni standard, koja se ogleda u tome sto je nasa satnica niza, odmah su i usluge nize.. i svima dobro.

A sav prihod bi isao drzavi koja bi dalje finansirala razne projekte.
shibonja

#3 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by shibonja »

I gudru,i gudru isto :D
lajkujMe

#4 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by lajkujMe »

Jesi ikada cuo za magicnu zemlju zvanu Holandija? :lol:

To sto si ti nabrojao odavno postoji u Holandiji prostitucija legalna, trava itekako legalna. I da i mi bi trebali sljediti njihov primjer :D
certified_fascist

#5 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by certified_fascist »

BorikBL wrote: PROTIV
Država potvrđuje da su žene seksualni objekti
Jel to zamišljaš da bi muškarcima bilo zabranjeno prodavati svoje tijelo?
BorikBL wrote: Vlast hoce da napravi
...
Sav profit ide DRZAVI.
Zašto, zaboga, vlast, odnosno država? Država je najneefikasniji vlasnik u području usluga kojeg možeš da zamisliš, pogotovo banana džamahirija tipa BiH sa svim svojim kantonima, distriktima i entitetima punim nepismenih, nesposobnih i korumpiranih čobana i traktorista.

EDIT: Inače da, jesam za legalizaciju.
sokkia

#6 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by sokkia »

šta???
zar prostitucija nije dozvoljena :-) '?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by arman1 »

sokkia wrote:šta???
zar prostitucija nije dozvoljena :-) '?
Nije mimo državnih ustanova i preduzeća.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#8 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by Zviz »

I kod nas u Danskoj je legalna. Dok god drzava ima ubira preko poreza sve je legalno. Kratko i jasno. :D
broj dva

#9 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by broj dva »

Treba.
Ako mogu alkohol, cigare i oruzje biti legani zasto ne i prostitucija i droge ??
Prostitucija je oduvjek prisutna, u svim drustvima i vremenskim epohama ( u stvarni ne znam je li u apsolutno svim drustvima, recimo ne znam da li su sjevernoamericki indijanci imali prostitutke ali od starog Babilona preko stare Grcke, Rimskog carstva pa do danas ogromna vecina drustveni sistema poznaju prostituciju...) je bilo siromasni zena i muskaraca koji su to spremni iskoristit za vlastito zadovoljstvo. Prednost legalizacije je sto prostitutke mogu da se oslobode makroa i kriminalaca i da rade kao samostalni poduzetnici. Makar u teoriji. U praksi zivimo u poganom svjetu gdje ce i ovako i onako, legalno ili ilegalno, biti prostitucije i iskoristavanja drugi ljudski bica, a legalizacija izgleda ipak daje bolje zivotne uslove prostitutkama.
Fact

#10 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by Fact »

treba,ako bude kakvog referenduma ja sam za legalizaciju

ali ovo ipak nije pitanje oko kojeg razbijam glavu i o kojemu bih samoinicijativno raspravljao
Vitezanin

#11 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by Vitezanin »

Treba. "Rat" države protiv prostitucije i lakih i težih droga je uzaludno gubljenje vremena i para. Kako da zabraniš nešto što postoji od početka čovječanstva? Država neka ubire pare i stavi sve pod zakon. Naravno, nesposobne države poput naše čak ni tad ne bi to znale iskoristiti kako treba.
Vitezanin

#12 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by Vitezanin »

.
Last edited by Vitezanin on 04/01/2015 20:58, edited 1 time in total.
Vitezanin

#13 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by Vitezanin »

.
Vitezanin

#14 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by Vitezanin »

.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by KatarinaKosaca »

Treba. Od profesionalki tražiti (kreirati zakonsku obvezu da se zavedu i plaćaju p+d), tako bi imale zdravstveno, moglućnost od prijenosa infektivnih bolesti je manja itd, a i država ubire svoje, njima ide staž. Tražiti da se to radi na određenim mjestima (ovo je malo teže za izvesti, ali se donekle može), tako se ima pod "kontrolom", onaj ko izdaje zarađuje, a i žene su sigurnije od raznih makroa i bosova koji ih ćesto fizički maltretiraju. Osim toga, puno je prostititki ovisno o teškim drogama, na ovaj način bi se to makar lokaliziralo, ako ne i liječilo. A i liječiti se može ako imaju zdravstveno. Sve ide u prilog legalizaciji, svaki argument protiv je subjektivne prirode, predrasudnog začina i obično rigidno konzervativan sa primjesom klero faktora. Najstariji zanat na svijetu neće nestati, pogotovo neće nestati ako zatvaramo oči pred njim, tako da ostaje samo pobrinuti se da svim akterima u tom procesu bude bolje, a to je profesionalka-država. Klijent ionako samo plaća, njegov boljitak nije određen legalizacijom ili ne, mada će se sigurno osjećati ljepše ako bude u toplom i čistom.
mali_balon

#16 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by mali_balon »

Naravno da treba i onako nas svak jebe. Ovako ce biti legalno pa se ti jadi nailovoj materi.
muzicar_iz_parka

#17 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by muzicar_iz_parka »

mali_balon wrote:Naravno da treba i onako nas svak jebe. Ovako ce biti legalno pa se ti jadi nailovoj materi.
Onda se može političarima ispostaviti račun za hebanje naroda, naravno sa PDVom.
mali_balon

#18 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by mali_balon »

muzicar_iz_parka wrote:
mali_balon wrote:Naravno da treba i onako nas svak jebe. Ovako ce biti legalno pa se ti jadi nailovoj materi.
Onda se može političarima ispostaviti račun za hebanje naroda, naravno sa PDVom.
Ne sikiraj se to bi islo na troskove zivota i odvojenost od porodice ili nesta slicno. Neka olaksica bi se tu vec skontala.
frngla

#19 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by frngla »

Treba legalizovati prostituciju da ove djevojke ne moraju više lagati da su manekenke :D
amiliana

#20 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by amiliana »

frngla wrote:Treba legalizovati prostituciju da ove djevojke ne moraju više lagati da su manekenke :D
:lol:
amiliana

#21 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by amiliana »

sherbett wrote:treba legalizirati prostituciju jer pošto je već ima i pošto je neiskorijeniva...bar da bude po nekim normama i standardima.

nego, nisam za davanje legitimiteta bludničenju i nemoralu..al to je već neka druga dimenzija..mislim, meni je ovo stravično..dođem s djecom na odmor u Bosnu..ostavim ih u parku da se igraju na toboganima, a ja odem u park za odrasle i napušeni muž i ja swingamo il šta? Ja odem na frizuru i nokte, a on za to vrijeme odradi grupnjak, pa kad završimo odemo s djecom malo u planine na izlet?
Užas :-)
:mrgreen:

a nešto me strašno zanima, države u kojima je legalizirana prostitucija, kako uređuju taj radni odnos i prijavu žena kojima je prostitucija posao? šta njima piše u ranoj knjižici pod profesiju?
jel imaju beneficirani radni staž? mirovina? kako, šta?
Vrh :lol: :lol: :lol:
Towelie

#22 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by Towelie »

a nešto me strašno zanima, države u kojima je legalizirana prostitucija, kako uređuju taj radni odnos i prijavu žena kojima je prostitucija posao? šta njima piše u ranoj knjižici pod profesiju?
jel imaju beneficirani radni staž? mirovina? kako, šta?
Mene zanima da li ove gospodje od najstarijeg zanata izdaju fiskalni racun nakon obavljenog posla. :lol:
amiliana

#23 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by amiliana »

lajkujMe wrote:Jesi ikada cuo za magicnu zemlju zvanu Holandija? :lol:

To sto si ti nabrojao odavno postoji u Holandiji prostitucija legalna, trava itekako legalna. I da i mi bi trebali sljediti njihov primjer :D
U Ceskoj jos nije ali zato se najnormalnije prodaje kanabis i marihuana na ulici :D
avetinja

#24 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by avetinja »

Treba. Djevojke neka se same odluče da li će živiti na račun nečije kite ili će bubati fakultet. Ali da to bude jedan ozbiljan pos'o sa prazničnim popustima i popustima na količinu. Na prijemer tri muškarca na jednu popust 10%, a ako su dvojica 5%. Samim tim i dotična gospoja će imati priliku da proširi svoje horizonte. Samo kakvi smo mi, doveli bi familiju da je krešemo za džabe.
celava_dlaka

#25 Re: Treba li legalizovati PROSTITUCIJU?

Post by celava_dlaka »

Holandija je primjer drzave :thumbup:
Post Reply