dakle, kriterij je sta se tebi svidja i sta je tebi blisko?Nurudin wrote:Hajmo malo u krajnosti, nismo dugo. Od optužbe da bi uveli sufaru umjesto Andrića te dijeli samo jedan korak..wewa wrote:krenuli smo od Andrica i Njegosa, jer 'vrijedjaju nacionalne osjecaje'. evo se sad Selimovic prebire kao riza jer je propitivao vlastiti identitet. ko je sljedeci? po kojem kriteriju? da nam na kraju ne ostane samo Latic?
Ne krivim ja nikoga što se prekvalifikovao u Srbina ili Hrvata, halooo!
Jasno sam rekao da mi smeta jedino pljuvačina kod Andrića , a Meša mi je drag jer je zadržao
i pokazao lijepe emocije prema svom stvarnom identitetu i prema vjeri svoje majke .
Njegova autobiografska sjećanja na hodžu kod kojeg je išao kao dijete u mekteb su meni bliska, odnosno
lijepa su i prirodna i nema nikakvog prezira prema tome, iako je on ateista.
Kod Maka Dizdara je još izraženija ljubav prema bosanskom identitetu u kojem je rođen i on ga se ne odriče
niti ga pljuje time što se u jednom periodu izjasni kao Hrvat , jer ga inače nitko neće ni objavljivati.
tako mozemo i djecu pitati koji im se skolski predmeti manje svidjaju, da ih brate izbacimo iz nastavnog plana. sto da se zahmete oko onog sto im je mrsko...