Trcanje...
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- forest gump
#651 Re: Trcanje...
Mnogo je više tih "nemogućih" dana ljeti.
-
testni_akaunt
#652 Re: Trcanje...
I ako je gadan minus onda je teško.
-
vade_mecum
#653 Re: Trcanje...
ok...znaci compression tights, 2. sloj i laganoforest gump wrote:vade_mecum wrote:nevjerovatna prica.
pitanje za iskusnije forumace-trkace: kako odrzavate formu tokom zime kada je nemoguce trcati napolju (prvenstveno mislim na snijeg). traka ili nesto drugo?
Iz iskustva ti govorim da je tih dana kada je "Nemoguće" trčati zimi veoma malo. Čitavu zimu pretrčim vani.
-
testni_akaunt
#654 Re: Trcanje...
I nešto preko lica da ne udišeš direktno prehladan vazduh
- forest gump
#655 Re: Trcanje...
Da. Zimi je obligatorno oblačiti se u slojevima.vade_mecum wrote:ok...znaci compression tights, 2. sloj i laganoforest gump wrote:vade_mecum wrote:nevjerovatna prica.
pitanje za iskusnije forumace-trkace: kako odrzavate formu tokom zime kada je nemoguce trcati napolju (prvenstveno mislim na snijeg). traka ili nesto drugo?
Iz iskustva ti govorim da je tih dana kada je "Nemoguće" trčati zimi veoma malo. Čitavu zimu pretrčim vani.
Prvi sloj neka dry fit majica dugih rukava.
Drugi sloj, flis(fleece)
Treći sloj(ako je temp. ispod nule), windstop jakna.
Na noge termalne helanke. Kapa i rukavice.
-
Fauja Singh
#656 Re: Trcanje...
Sutra (25.09.) u 17:00 imate na Al Jazeeri dokumentarac "Zasto trcimo"

-
quarterback
#657 Re: Trcanje...
dok sam trcao najvise sam volio trcati kad je vani minus, vise ne trcim radi koljena, vozim bajk, prosle godine isli bajkom na barice na -5, pretprosle na -10...forest gump wrote:vade_mecum wrote:nevjerovatna prica.
- le piaf
#658 Re: Trcanje...
Ide li ko u Zenicu na polumaraton?
- le piaf
#659 Re: Trcanje...
19.10 prema njihovoj FB stranicijoooj wrote:Za kad je planiran!?le piaf wrote:Ide li ko u Zenicu na polumaraton?
- mousstapha
#660 Re: Trcanje...
PAO SVETSKI REKORD U BERLINU!!!
Kenijski trkač Denis Kimeto nezvanično je oborio svetski rekord u maratonu, sa 2:02:57.

Kenijski trkač Denis Kimeto nezvanično je oborio svetski rekord u maratonu, sa 2:02:57. Zvanični rekord je trajao samo godinu dana, a postavio ga je njegov zemljak Vilson Kipsang, 2:03:23 upravo u Berlinu!
Pogledajte progresiju vremena potrebnih za svetski rekord, prilično je fantastično!

Kenijski trkač Denis Kimeto nezvanično je oborio svetski rekord u maratonu, sa 2:02:57.

Kenijski trkač Denis Kimeto nezvanično je oborio svetski rekord u maratonu, sa 2:02:57. Zvanični rekord je trajao samo godinu dana, a postavio ga je njegov zemljak Vilson Kipsang, 2:03:23 upravo u Berlinu!
Pogledajte progresiju vremena potrebnih za svetski rekord, prilično je fantastično!
-
kingsting
#661 Re: Trcanje...
Koliko kostaju uske maice i sorcevi za tcenje zimi ??? I koliko je dobro trcati po minusu uopste
- dobar osjecaj
#662 Re: Trcanje...
Trcanje zimi po minusima je sasvim ok u dobroj obuci i toploj odjeci (rukavice i kapa obavezno). Zimi je suludo trcati u sorcu. Nakon pocetnickih budalastina kupovine brendiranih kompleta za trcanje i biciklizam, vecinu te odjece kupujem na akcijama u Lidlu i akcijama na Aliexpress. Hlace za trcanje nadjem do 15 eura, majice 10-15 eura, biciklisticki komplet 20 eura. Trcim sa bivsim profesionalnim sportistima koji se svakodnevno bave nekim vidom sporta. Kupuju te iste jeftinije varijante koje su sasvim ok. Trcati se moze i po snijegu. Postoji obuca za to sa posebnim ispupcenim dijelovima na dnu patika koji garantuju stabilnost i sigurnost. Trcati se moze uvijek s paznjom kad je led vani. Ne postoji opravdanje da se nekada ne moze trcati osim u uslovima teskih padavina, oluja i slicno.kingsting wrote:Koliko kostaju uske maice i sorcevi za tcenje zimi ??? I koliko je dobro trcati po minusu uopste
-
balea
#663 Re: Trcanje...
Ja sam prije par sedmica otišla do Lidla u Metković maksuz da kupim sebi opremu za trčanje. Kupila sam 2 softshell jakne postavljene flisom (sebi i mužu), helanke za trčanje, 3 majice (dugi rukav i dvije kratkih), 3 sportska grudnjaka, ortopedske uloške za tene... i sve me to došlo ispod 150 KM.dobar osjecaj wrote: Trcanje zimi po minusima je sasvim ok u dobroj obuci i toploj odjeci (rukavice i kapa obavezno). Zimi je suludo trcati u sorcu. Nakon pocetnickih budalastina kupovine brendiranih kompleta za trcanje i biciklizam, vecinu te odjece kupujem na akcijama u Lidlu i akcijama na Aliexpress......
Sad od četvrtka u Lidlu ima akcija opreme za trčanje zimi. http://katalozi.net/lidl-katalog/lidl-k ... tjedan-610
Ako neko bude išao prema Hrvatskoj - Lidlu nek se javi, da mi kupi majica dugih rukava
-
balea
#664 Re: Trcanje...
Ja sam isto L/XL, ali mi je majica L odgovarala što sam kupila u Lidlu. Kupila sam sebi muške gaće za trčanje M veličine (ove sa zelenim ćizama na nogavicama). Sve one ženske helanke su nižeg struka i na dužim trčanjima postanu jako neudobne. Ove muške su mi extra udobne.joooj wrote:Ja cu najvjerovatnije biti za vikend, 25. i 26.10. u Zagrebu i bas bih voljela kupiti ove majice dugih rukava. Samo ne znam zasto im je zenska velicina L najveca. Ja inace nosim L/XL, pa se nadam da ce mi pasati, ako naravno ostane na zalihi![]()
Ako budem isla, a ne snadjes se ranije za kupovinu, mogu ti uzeti
Javi se na PM prije nego krenes na put da se dogovorimo jer bih definitivno htjela majice
-
Allicia
#665 Re: Trcanje...
Danas je bio predobar dan za atletsku stazu. Nigdje nikoga, temperatura vazduha odlicna, super. Nadam se da ce i sutra biti isto. Ko voli trcanje atletska staza na Kosevu
je super.
- mousstapha
#666 Re: Trcanje...
Ovih dana je lijepo trcati svugdje. Sutra ide long run na vrelu Bosne, ne sumnjam da ce biti idealno vrijeme. 
- Op3r4t0r
#667 Re: Trcanje...
Evo ljudi mi upravo ispod prozora trce i maraton i polumaraton, akobogda iduce godine se i ja ukljucim
- forest gump
#668 Re: Trcanje...
Op3r4t0r wrote:Evo ljudi mi upravo ispod prozora trce i maraton i polumaraton, akobogda iduce godine se i ja ukljucim
Zagreb?
- mousstapha
#669 Re: Trcanje...
Ili Minhen? 
Danas se trci i Chicago maraton, jedan iz serije svjetskih najvecih maratona. Start bi trebao biti u 13:30, a livestream ce valjda ici na ovom linku.
Medju elitnim trkacima pojavit ce se i Kenenisa Bekele, covjek koji jos uvijek drzi rekorde na traci (5k i 10k).
Danas se trci i Chicago maraton, jedan iz serije svjetskih najvecih maratona. Start bi trebao biti u 13:30, a livestream ce valjda ici na ovom linku.
Medju elitnim trkacima pojavit ce se i Kenenisa Bekele, covjek koji jos uvijek drzi rekorde na traci (5k i 10k).
- Op3r4t0r
#670 Re: Trcanje...
Grazforest gump wrote:Op3r4t0r wrote:Evo ljudi mi upravo ispod prozora trce i maraton i polumaraton, akobogda iduce godine se i ja ukljucim
Zagreb?
- dobar osjecaj
#671 Re: Trcanje...
Ovih dana je fantazija vani za trcanje. Prije dva mjeseca sam pocela intenzivnije razmisljati i raditi na pripremama za neki svoj moguci prvi maraton iduce jeseni.
Prosle sedmice sam s uzitkom otrcala 4 desetke. Od pocetne brzine prije dva mjeseca 6.9 km/h sad trcim najcesce desetke s 8.5 km/h ili petice s 9 km/h i jako sam ponosna na svoj napredak.
Ne volim atletske staze jer mi je dosadno trcati ukrug. Trcim po cijelom gradu i stalno mijenjam pravac jer mi je tako zabavnije. Nabavila sam i odjecu i obucu za trcanje po kisi i snijegu tako da planiram sa svojim pripremama nastaviti u svim vremenskim uslovima osim kad je bas gadno nevrijeme vani.
Trcanje je definitivno jedna od najboljih i najzdravijih aktivnosti koje svaki pojedinac moze priustiti sebi. Raduje me sto vidim sve vise ljudi da trce. Kamo srece da se sport agresivnije namece kao obaveza svoj zdravoj djeci u skolama i da se kultura sporta pa i trcanja uci od malih nogu.
Prosle sedmice sam s uzitkom otrcala 4 desetke. Od pocetne brzine prije dva mjeseca 6.9 km/h sad trcim najcesce desetke s 8.5 km/h ili petice s 9 km/h i jako sam ponosna na svoj napredak.
Ne volim atletske staze jer mi je dosadno trcati ukrug. Trcim po cijelom gradu i stalno mijenjam pravac jer mi je tako zabavnije. Nabavila sam i odjecu i obucu za trcanje po kisi i snijegu tako da planiram sa svojim pripremama nastaviti u svim vremenskim uslovima osim kad je bas gadno nevrijeme vani.
Trcanje je definitivno jedna od najboljih i najzdravijih aktivnosti koje svaki pojedinac moze priustiti sebi. Raduje me sto vidim sve vise ljudi da trce. Kamo srece da se sport agresivnije namece kao obaveza svoj zdravoj djeci u skolama i da se kultura sporta pa i trcanja uci od malih nogu.
-
vryzas
#672 Re: Trcanje...
Jucer nije bilo lose, otprilike nekih 6k. Jutros uredno skripe koljena, zglobovi... 
-
ovo_mi_je_nick
#673 Re: Trcanje...
Ide li neko u Zenicu ili Podgoricu trcati ?
- mousstapha
#674 Re: Trcanje...
U planu je maraton u Podgorici.
-
ovo_mi_je_nick
#675 Re: Trcanje...
Ima li neki organizovan prevoz ?mousstapha wrote:U planu je maraton u Podgorici.