Trcanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Trchite li?!

Da - obozavam da se muchim :)
214
60%
NE - jesi li normalna?
141
40%

Total votes: 355

Op3r4t0r

#501 Re: Trcanje...

Post by Op3r4t0r »

mousstapha wrote:Mozes li povezati sat i aplikaciju? Moze biti korisno radi kasnije analize.
Nisam jos probao, isto tako planiram probati da li se moze sinhronizovati sa uredjajima u teretani, kad se upisem u teretanu :), u komenatrima sam za ovo drugo procitao cini mi se da moze, za prvo ni sam ne znam :)

Dvoumio sam se kupiti ili ovaj sat ili od polar samo remen (H7) za slicnu cijenu, prednost polar remena je sigurno u kvaliteti, bar predpostavljam, isto tako znam da provjereno radi sa aplikacijama, mana mu je sto u cijeni ne dodje sat nego se sve mora pratiti preko telefona a to prilikom trcanja nije bas prakticno, prednost ove moje kombinacije je naravno sto u cijeni dodje i sat pa se sve lijepo i lako prati :)
mousstapha

#502 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Sat je praktican, mada i ove aplikacije za trcanje imaju onu trebu sto govori trenutno stanje, tako da ne moras virit u telefon.
balea

#503 Re: Trcanje...

Post by balea »

Ja sam kupila Garmin sat, a za ziku i audio knjige sam kupila ipod nano 6 gen... savršen za trčanje tako da ne vucaram mobitel (koji je često gubio satelite kada prolazim pored visokih zgrada ili ispod drveća).

Onda na Garmin Connectu možeš detaljnije analizirati treninge, eksportovati podatke i možeš ih učitati u Endomondo i Stravu.
mousstapha

#504 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Koji model si kupila i da li si kupovala u sa?
balea

#505 Re: Trcanje...

Post by balea »

Kupila sam Forunner 410 preko pika, nov. Ima podrsku za hrm. Bio je donedavno na domacoj garminivoj stranici... ali ga nema vise, ne proizvodi se... moze se kupiti refurbished verzija u USA. Trazila sam sat na kojem mozes nastimati intervale, koji te obavjestava kada padnes ispod zadatog tempa i pazila na ti sta raja pise o tacnosti i o gps senzorima - jer oni jeftiniji cesto gube satelite ispid drvecani pored zgrada.... barem tako pisu za Forunner 10 koji je najjeftiniji... ali i bz ikakvog advanced treninga. Sat ima i virtuelnog partnera kojem nastimas tempo i onda pazis da ti ne pobjegne. Super stvar za nedrustvene trkace poput mene :-)
mousstapha

#506 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

:D

Ne moze se svaki trening ni u drustvu odraditi, jos ako ti je pace prebrz. :-D

Super je taj model, ne treba uvijek ici na najjeftiniji. Kad se vec uzima, treba sagledati sta sve nudi. :thumbup:
balea

#507 Re: Trcanje...

Post by balea »

Moj problem je uglavnom prespor pace :-) ... ja sam po nekoj neoficijelnoj klasifikaciji jogger a ne runner.... pace mi je 7.16 na dugim trcanjima preko 10 km, padne i na 7,49.... Sto je jos uvijek dovoljno na medalju na polumaratinunza tri sedmice :-D
forest gump

#508 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

balea wrote:Moj problem je uglavnom prespor pace :-) ... ja sam po nekoj neoficijelnoj klasifikaciji jogger a ne runner.... pace mi je 7.16 na dugim trcanjima preko 10 km, padne i na 7,49.... Sto je jos uvijek dovoljno na medalju na polumaratinunza tri sedmice :-D

Jesili li pokušala raditi neke intervalne treninge gdje bi trčala malo brži pace?
Op3r4t0r

#509 Re: Trcanje...

Post by Op3r4t0r »

Danas sam uradio i kompjutersku analizu stopala i kupio sebi nove ljepotice :)

Analiza je potvrdila da mi stopala spadaju u normal (nisam ni pronator ni supinator :)) ali da su mi stopala sira od prosjeka tako da su u obzir dosli samo malo siri modeli. Tom cinjenicom je npr u startu otpao kompletan asortiman adidasa za koji i nisam bio posebno zainteresovan :)

Nakon predlozenih modela od strane strucne osobe i nakon duzeg probavanja ovih ili onih na kraju sam sveo izbor na dva finalista: Nike Lunarglide 6 i Asics Gel Cumulus 16. I jedne i druge kostaju po 130 eura.

Nakon probnog trcanja bez dvojbe pobjedile su Asics Gel Cumulus 16, fenomenalne patike ;)

Image
balea

#510 Re: Trcanje...

Post by balea »

forest gump wrote:
Jesili li pokušala raditi neke intervalne treninge gdje bi trčala malo brži pace?
Jesam. Krajem juna sam trčala 8:20 min/km na kratkim distancama. Cilj je dobijem svoju prvu medalju, tako da sam se fokusirala na izdržljivost, brzinu ću ganjati kasnije... :) Obzirom da trčim tek 5 mjeseci uz tri sedmice pauze zbog povrede, ja sam baš ponosna na sebe :D 8-)
balea

#511 Re: Trcanje...

Post by balea »

Op3r4t0r wrote:Danas sam uradio i kompjutersku analizu stopala i kupio sebi nove ljepotice :)

Analiza je potvrdila da mi stopala spadaju u normal (nisam ni pronator ni supinator :)) ali da su mi stopala sira od prosjeka tako da su u obzir dosli samo malo siri modeli. Tom cinjenicom je npr u startu otpao kompletan asortiman adidasa za koji i nisam bio posebno zainteresovan :)

Nakon predlozenih modela od strane strucne osobe i nakon duzeg probavanja ovih ili onih na kraju sam sveo izbor na dva finalista: Nike Lunarglide 6 i Asics Gel Cumulus 16. I jedne i druge kostaju po 130 eura.
A gdje si uradio to? U Sarajevu? U BiH?
Op3r4t0r

#512 Re: Trcanje...

Post by Op3r4t0r »

balea wrote:
Op3r4t0r wrote:Danas sam uradio i kompjutersku analizu stopala i kupio sebi nove ljepotice :)

U Austriji :sretan:
balea

#513 Re: Trcanje...

Post by balea »

Op3r4t0r wrote:
U Austriji :sretan:
:skoljka:
artime

#514 Re: Trcanje...

Post by artime »

Hahaha sta ti je država :grin:
Ujedam

#515 Re: Trcanje...

Post by Ujedam »

balea wrote:

Može se i kod nas uraditi stručna kompjuterska analiza stopala :)
forest gump

#516 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

Gdje?
Ujedam

#517 Re: Trcanje...

Post by Ujedam »

forest gump wrote:Gdje?
eto na pp, da ne bude reklama :D
forest gump

#518 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

Ujedam wrote:
forest gump wrote:Gdje?
eto na pp, da ne bude reklama :D

Danke schön :-D
mousstapha

#519 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Ma nema veze reklama. Postavi ovdje, bas super da to i kod nas neko radi.
Ujedam

#520 Re: Trcanje...

Post by Ujedam »

Ok onda.. ja mislim da su oni jedini možda u Sarajevu trenutno koji imaju ovu metodu pedobarografije. Ovo je njihov web-sajt, pa pregledaj šta nude. :)

http://www.fizikalnaterapijamhs.ba/
balea

#521 Re: Trcanje...

Post by balea »

Čula sam jako dobre stvari o Muftiću... medjutim... šta mi vrijedi nalaz kada....

U prodavnicama sportske opreme rade mamlazi. Kada sam otišla u SportLife da tražim tene za trčanje upitam prodavačicu imaju li tene za trčanje sa ortopedskim ulošcima... a ona će meni... sve tene sa debelim djonom su napravljene za trčanje i samim tim su ortopedske :-) Opet... i ja postavljam glupa pitanja. :oops:
Hemera

#522 Re: Trcanje...

Post by Hemera »

balea wrote:Čula sam jako dobre stvari o Muftiću... medjutim... šta mi vrijedi nalaz kada....

U prodavnicama sportske opreme rade mamlazi. Kada sam otišla u SportLife da tražim tene za trčanje upitam prodavačicu imaju li tene za trčanje sa ortopedskim ulošcima... a ona će meni... sve tene sa debelim djonom su napravljene za trčanje i samim tim su ortopedske :-) Opet... i ja postavljam glupa pitanja. :oops:
jao koje glupače
:roll:
ovo_mi_je_nick

#523 Re: Trcanje...

Post by ovo_mi_je_nick »

Jedan trening dok je prestala da pada
Image
soraya93

#524 Re: Trcanje...

Post by soraya93 »

Trci li neko na aleji? :roll:
ovo_mi_je_nick