Trcanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Trchite li?!

Da - obozavam da se muchim :)
214
60%
NE - jesi li normalna?
141
40%

Total votes: 355

mousstapha

#151 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

DanteX wrote:Zahvaljujem ti se na korisnoj informaciji mousstapha (samo što kasno odgovaram) :thumbup:

Uglavnom, prijavio sam se za onaj Fun Run i trebalo mi je 19 minuta da završim krug. Nisam ni jednom prohodao da se odmorim malo, već sam sve u komadu završio.

Najbolje od svega ( :P ) kod Vječne Vatre pokušali me neki trkači preteči, ali tu sam ubacio turbo i ostavio ih iza sebe :lol:

Uglavnom, ponosan sam na sebe da sam to izvršio kako treba i izdržao do kraja, iako je samo 4 km u pitanju.
Bravo. 8-)

Slijedece godine ides na polumaraton. :-D

Uglavnom i ja sam zadovoljan danasnjom trkom. Prvi put sam trcao polumaraton i to s vremenom 1:47. Nije lose za prvi put. :-)
DanteX

#152 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

Razumio sam, ne brini :D
Kada sam se prijavljivao, bilo je od raje ono "aah gdje ćeš na to'" i sl. Ali mi to dalo dodatno motivaciju :D

@mousstapha, znam da ću se baviti i dalje trčanjem, tako da postoji mogućnost da se prijavim za polumaraton. Cilj mi je proći kroz cilj :lol:

Jedinu grešku koju sam napravio je što sam se na početku zaletio, pa tako do obale. Umjesto lagano da krenem i da čuvam snagu. Ali eto, kako je tako i sviđa mi se :-D
mousstapha

#153 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Dobra je atmosfera vladala, valjda dobijemo uskoro i maraton sa vise ucesnika. Poslije ovoga to je nekako prirodno naredni cilj.
kokuz_sa

#154 Re: Trcanje...

Post by kokuz_sa »

Bi fino danas na polumaratonu.. glavne zvijezde 4 psica na kozijoj cupriji :-D
kokuz_sa

#155 Re: Trcanje...

Post by kokuz_sa »

Image
staradis

#156 Re: Trcanje...

Post by staradis »

nisam ni znao da imamo ovu temu :) cestitam svim ucesnicima zaista ozbiljno postignuce
forest gump

#157 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

Prelijepo je danas bilo :thumbup:

Svake godine je sve više i više trkača.
staradis

#158 Re: Trcanje...

Post by staradis »

Moze li par savjeta za apsolutnog pocetnika,
danas sam prvi put trcao i nakon jedno kilometar lijeva noga od stopala do lista mi se pocela grciti i bol kao da gori, dok je
desna noga bila sasvim uredu. Zbog ovoga sam morao da pravi ceste pazue. Molim za savjete kako sta ...
rudy81

#159 Re: Trcanje...

Post by rudy81 »

staradis wrote:Moze li par savjeta za apsolutnog pocetnika,
danas sam prvi put trcao i nakon jedno kilometar lijeva noga od stopala do lista mi se pocela grciti i bol kao da gori, dok je
desna noga bila sasvim uredu. Zbog ovoga sam morao da pravi ceste pazue. Molim za savjete kako sta ...

kao pocetnik i moras da pravis pauze, znaci naizmjenicno trcis i hodas (bez stajanja) probaj krenuti s pola sata ukupnog treninga, a kasnije produzi intervale trcanja a i ukupnu minutazu.

taj problem sa stopalom moze nsatati i zbog neispravnog trcanja, lose obuce, ili ako trcis po asfaltu. ako nemas izbora nego da trcis po asfaltu onda moras imati kvalitetne patike.

ne znam kakav/kakva si s engleskim, mozes naci jako puno savjeta na internetu. doduse mozes i na lokalnim jezicima....
staradis

#160 Re: Trcanje...

Post by staradis »

kupio sam tene za trcanje ne bih rekao da su neki high end ali su adidas pisalo je for running, nadam se da ce vremenom postati bolje :) javim se nakon par treninga
forest gump

#161 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

Da nisi slučajno trčao na prstima?
DanteX

#162 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

staradis wrote:Moze li par savjeta za apsolutnog pocetnika,

Za početak, nemoj kilometar trčati, nego trči do 500 metara. Ili, ako živiš blizu Otoke, otiđi tamo na livadu preko puta bazena (gdje su postavili 2 nova bijela gola). Trči tamo 2-3 kruga, to je taman za početnika. Tako jedno sedmicu dana, Da stekneš kondiciju. Plus što je tu zemlja, pa ni ne trebaju neke super skupe cijene kao za asfalt.
Nakon jedno sedmicu dana, povećaj krugove ili trči po naselju ako misliš da si spreman.

Tako sam i ja to uradio. Jest da sam mjesecima trčao po toj livadi, i povećavao sebi krugove (do 20 krugova dnevno). Ali sada trčim do Otoke i nazad kući.

A šta se tiče bolova, previše si se forsirao i loša obuća. I da, nemoj trčati na prstima samo, neka ti cijeli taban dodirne zemlju prije nego što napraviš idući korak.
rudy81

#163 Re: Trcanje...

Post by rudy81 »

@staradis, bitno je samo da ne odustajes.... bice tu i upala misica i svakakvih bolova, mozda i uganuca, al nek te to ne obeshrabri, samo hrabro :D i osluskuj svoj organizam pogotovo sad na pocetku, nemoj previse forsirati, a kasnije ces vec znati kad mozes na duge staze i brze :D sretno !
DanteX

#164 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

Eh ljudi, 5-og oktobra je novo trčanje. Koliko sam upratio, radi se o tradivionalnom trčanju protiv raka dojke. Pa zna li neko nešto o tome? gdje? Koliko km? Kada?...

Baš sam se zarazio time :D
rudy81

#165 Re: Trcanje...

Post by rudy81 »

DanteX wrote:Eh ljudi, 5-og oktobra je novo trčanje. Koliko sam upratio, radi se o tradivionalnom trčanju protiv raka dojke. Pa zna li neko nešto o tome? gdje? Koliko km? Kada?...

ako si zensko (a nisi :D ) imas i ove nedjelje na VIlsonovom trku od tri kilometra :)

salu na stranu, ovo je isto na Vilsonovom , ne znam za termin, al koliko se sjecam od prije da bi trebala biti preregistracija negdje....
mousstapha

#166 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Zenica 6. oktobar. 8-)

http://zenicamarathon.ba/
DanteX

#167 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

rudy81 wrote:
DanteX wrote:Eh ljudi, 5-og oktobra je novo trčanje. Koliko sam upratio, radi se o tradivionalnom trčanju protiv raka dojke. Pa zna li neko nešto o tome? gdje? Koliko km? Kada?...

ako si zensko (a nisi :D ) imas i ove nedjelje na VIlsonovom trku od tri kilometra :)

salu na stranu, ovo je isto na Vilsonovom , ne znam za termin, al koliko se sjecam od prije da bi trebala biti preregistracija negdje....
Nisam žensko, ali sam razmišljao uzeti grudnjak i periku od jaranice i da se prerušim u žensko :lol:
Mustang1

#168 Re: Trcanje...

Post by Mustang1 »

Trcim za manje od mjesec dana 3 km .. Nisam trcao mozda pola godine nikako :D Totalno sam van svega .. Hoce li biti previse ako budem trcao ujutro i navece (pred vece ) odredjenu dionicu uzbrdo :D Jedan dio nekih 5 minuta ide ravno i onda brdo koliko ti volja (dok ne umres :D ) .. A ta 3 km cu trcati po stazi ,ravnom ..
cls

#169 Re: Trcanje...

Post by cls »

Mustang1 wrote:Trcim za manje od mjesec dana 3 km .. Nisam trcao mozda pola godine nikako :D Totalno sam van svega .. Hoce li biti previse ako budem trcao ujutro i navece (pred vece ) odredjenu dionicu uzbrdo :D Jedan dio nekih 5 minuta ide ravno i onda brdo koliko ti volja (dok ne umres :D ) .. A ta 3 km cu trcati po stazi ,ravnom ..
Polako diži formu, ako odmah počneš forsirati, kratkoh ti je to daha. Mjera je 5km svaki dan or 4 puta sedmično. :)
Mustang1

#170 Re: Trcanje...

Post by Mustang1 »

Hoce biti dovoljno :D Bog sami zna u kakvoj sam formi sad .. I je'l bolje ujutro na prazan stomak ili pred vece ili kako ?
rudy81

#171 Re: Trcanje...

Post by rudy81 »

Mustang1 wrote:Hoce biti dovoljno :D Bog sami zna u kakvoj sam formi sad .. I je'l bolje ujutro na prazan stomak ili pred vece ili kako ?
kako god odlucis, il ujutro il navece, nek ti je prazan stomak.
meni trcanje ujutro ne odgovara nikako :/
rudy81

#172 Re: Trcanje...

Post by rudy81 »

DanteX wrote:
rudy81 wrote:

Nisam žensko, ali sam razmišljao uzeti grudnjak i periku od jaranice i da se prerušim u žensko :lol:

haj sta fali ako te skontaju, dobices nagradu za kreativnost :D
Kruler

#173 Re: Trcanje...

Post by Kruler »

Totalno sam zaboravio na ovu temu. Prije jedno mjesec dana sam trčao 6k na B2Run za 32:42.

Image

Slijedeće godine možda i ispod 30 :D
Goldyna

#174 Re: Trcanje...

Post by Goldyna »

http://radiosarajevo.ba/novost/125914/s ... vilsonovim
Ima li djevojaka koje će sutra trčati? :)
DanteX

#175 Re: Trcanje...

Post by DanteX »

Mene više interesuju informacije o trčanju za 5. oktobar :D
Post Reply