traziti drzavljanstvo BiH jedino je tesko BOSANCIMA!!
-
menmen
#1 traziti drzavljanstvo BiH jedino je tesko BOSANCIMA!!
traziti drzavljanstvo BiH jedino je tesko BOSANCIMA!!
Moj otac, rođen u Sarajevu prije 78 godina (i njegov je otac rođen u Sarajevu), nije upisan u knjigu drzavljana ove jedine nam domovine. Pitate se sta je tu cudno?
Čitajte dalje.
Moja majka, rođena u Bosni prije 76 godina (i njen je otac rođen u Bosni) nije upisana u knjigu drzavljana jedine nam domovine. Opet ništa čudno?
Očito je da su njihovi roditelji debelo pogriješili što su ih napravili i rodili u Bosni jer će zbog toga uvijek biti donji.
Čitajte dalje.
Moj kolega, rođen u nekoj vukojebini na sandžaku (namjerno malim slovom) od oca rođenog također na sandžaku i majke rođene u Makedoniji, prvi put Bosnu (osim na geografskoj karti) vidio sa 28 godina, dobio, kako on kaže - izganj'o državljanstvo Bih za heftu!? Šta je tu Čudno?
Moja poznanica, dipl. inž. elektrotehnike, rođena Skoplju, odrasla i kupila diplomu na sandžaku, po diplomiranju dolazi u MOJE Sarajevo i za dvije hefte dobija papire da je rođena u Maglaju, ličnu kartu, pasoš, državljanstvo itd.
U čemu je fazon? Fazon je u tome da ovima koji nam već decniju i po seru za vrat (a mi kao ne glasamo za njih) više trebaju gore pomenuti useljenici, skloni kao i oni sami svemu nečasnom što donosi pare, nego mi koji smo nesretnim slučajem rođeni u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli itd. Da o državljanima nekih arapskih i inih država (najčešće okorjelim kriminalcima i zločincima) koji se dovuku u moju evropsku Bosnu i zagade je samim svojim prisustvom, i ne govorimo.
Zato tražim: način kako da dođem do papira da sam rođen u Novi Pazar , Bijelo Polje ili okolinu da bih ostvario svoja građanska prava u ovoj jebenoj državi? Unaprijed zahvalan na svakopj sugestiji i savjetu.
Moj otac, rođen u Sarajevu prije 78 godina (i njegov je otac rođen u Sarajevu), nije upisan u knjigu drzavljana ove jedine nam domovine. Pitate se sta je tu cudno?
Čitajte dalje.
Moja majka, rođena u Bosni prije 76 godina (i njen je otac rođen u Bosni) nije upisana u knjigu drzavljana jedine nam domovine. Opet ništa čudno?
Očito je da su njihovi roditelji debelo pogriješili što su ih napravili i rodili u Bosni jer će zbog toga uvijek biti donji.
Čitajte dalje.
Moj kolega, rođen u nekoj vukojebini na sandžaku (namjerno malim slovom) od oca rođenog također na sandžaku i majke rođene u Makedoniji, prvi put Bosnu (osim na geografskoj karti) vidio sa 28 godina, dobio, kako on kaže - izganj'o državljanstvo Bih za heftu!? Šta je tu Čudno?
Moja poznanica, dipl. inž. elektrotehnike, rođena Skoplju, odrasla i kupila diplomu na sandžaku, po diplomiranju dolazi u MOJE Sarajevo i za dvije hefte dobija papire da je rođena u Maglaju, ličnu kartu, pasoš, državljanstvo itd.
U čemu je fazon? Fazon je u tome da ovima koji nam već decniju i po seru za vrat (a mi kao ne glasamo za njih) više trebaju gore pomenuti useljenici, skloni kao i oni sami svemu nečasnom što donosi pare, nego mi koji smo nesretnim slučajem rođeni u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Tuzli itd. Da o državljanima nekih arapskih i inih država (najčešće okorjelim kriminalcima i zločincima) koji se dovuku u moju evropsku Bosnu i zagade je samim svojim prisustvom, i ne govorimo.
Zato tražim: način kako da dođem do papira da sam rođen u Novi Pazar , Bijelo Polje ili okolinu da bih ostvario svoja građanska prava u ovoj jebenoj državi? Unaprijed zahvalan na svakopj sugestiji i savjetu.
-
Svemirski_Jebach
a jesi li provjerio jesu li tvoji djed i nana ikad upisali tvoje roditelje?
toliko tendenciozna tema...samo je kod tebe to problem, a nije problem ostalih 2 miliona bosnjaka.
-
Dip
Ja sam imala slican problem i nikad nisam uspjela da izvadim ni rodni list, a da ne govorim o licnoj karti ili drzavljanstvu. U mom slucaju je bio problem u tome sto mi je prezime bilo pogresno napisano u sluzbenim knjigama i nisu mogli da me 'nadju'. Tada sam se naljutila i pokazala im stare dokumente onda su nesto opet procackali i nasli me, sa pogresno napisanim prezimenom. Ne samo meni, nego svaki clan moje porodice je imao problema sa greskama ili na imenima ili prezimenima. Tako da niko od nas (osim mog oca) sada nema nikakve bosanske dokumente...
Predlazem da nadjes nekog Sandzakliju da ti bude 'stela' na raznim 'saletrima'...
Predlazem da nadjes nekog Sandzakliju da ti bude 'stela' na raznim 'saletrima'...
- pitt
Ima li i koji kinez da i u njega uprete prstom?
umjesto sto kukate da nemate drzavljanstvo, lijepo put opstine i sredite stvari. Ako si rodjen u bosni onda nema sile da ti neko uskrati to drzavljanstvo. A sjeduci i kukajuci na forumu niosta neces dobiti.....cak ni sazaljenje ako je to ono sto te zanima.
-
mala-i
doduše,naći će se poneko da kaže dvije-tri o došljacimapitt wrote:Ima li i koji kinez da i u njega uprete prstom?umjesto sto kukate da nemate drzavljanstvo, lijepo put opstine i sredite stvari. Ako si rodjen u bosni onda nema sile da ti neko uskrati to drzavljanstvo. A sjeduci i kukajuci na forumu niosta neces dobiti.....cak ni sazaljenje ako je to ono sto te zanima.
..ako je to ono što ga zanima
- Edin H.
Hajmo malo udarati po nacionalnoj (regionalnoj ?) netrepeljivosti
Ukoliko je neko ispunio zakonske uslove i stekao drzavljanstvo, ne vidim razliku izmedju njega i mene koji jesam rodjen u BiH i kojem su roditelji rodjeni u BiH
Hocemo da se postuje zakon kada su ugrozena nasa prava, a ako se odnosi na nekoga drugoga zeljeli bi zakon ignorirati.
Ukoliko je neko ispunio zakonske uslove i stekao drzavljanstvo, ne vidim razliku izmedju njega i mene koji jesam rodjen u BiH i kojem su roditelji rodjeni u BiH
Hocemo da se postuje zakon kada su ugrozena nasa prava, a ako se odnosi na nekoga drugoga zeljeli bi zakon ignorirati.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Treba mu donijeti drzavljanstvo na vrata.

-
_BosanaC
Moj babo rodjen u Sarajevu prije 52 godine. Nije makeo guzice iz Bosne, bio citav rat u Armiji, i ode iza rata da se registruje za izbore i - ne lezi djavle - nema ga u knjizi drzavljana.Svemirski_Jebach wrote:![]()
![]()
![]()
a jesi li provjerio jesu li tvoji djed i nana ikad upisali tvoje roditelje?![]()
toliko tendenciozna tema...samo je kod tebe to problem, a nije problem ostalih 2 miliona bosnjaka.
Da ne duzim puno, vadi ponovo rodni list pa ganjaj drzavljanstvo drzave iz koje nisi makeo citav zivot.
Al' zato su ga dobili SVI Bosanci koji su se dojebali od nekud
-
visby
Dosta toga oko tih papira je naopako. Pocevsi od onog JMBG sa onolikim brojevima. Nisam ni znao ali dugo vremena sam u pasosu imao jedan JMBG da bi mi prilikom izdavanja novog pasosa u ambasadi u Svedskoj rekli da taj JMBG ustvari nije moj JMBG, nakon dva pasosa 
-
ghost_in_the_machine
#12 Re: traziti drzavljanstvo BiH jedino je tesko BOSANCIMA!!
menmen wrote:traziti drzavljanstvo BiH jedino je tesko BOSANCIMA!!
Čitajte dalje.
Čitajte dalje.
nemoj da te ovo uopste cudi. sasvim normalna stvar.
moja djevojka rodena u Sarajevu..ima BiH licnu, vozacku, pasos, upisana na fax i zatrebao joj papir o drzavljanstvu.....
3 mjeseca joj je trebalo da ponovo sve izganja.
preporucujem jednom mjesecno provjeru svog postojanja u knjigama opstinskih sluzbi BiH
-
menmen
#13 foldrzavljanstvo
nije problem to sto mnogi od nas rodjenih u Bosni tesko dobijamo drzavljanstvo, nego u tome sto sandjacki olos to dobija za dan-dva.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
#14 Re: traziti drzavljanstvo BiH jedino je tesko BOSANCIMA!!
"menmen",menmen wrote:traziti drzavljanstvo BiH jedino je tesko BOSANCIMA!!
Čitajte dalje.
Čitajte dalje.
.
- angevin
sreca pa ova zemlja nebitna svjetska tacka jer bi inace stranci prosli gore nego bilo gdje drugo. Jedna administrativa greska (inace historijsko obiljezje bosanske javne uprave) se iskoristi kao trigger za ispoljavanje najprimitivnijh shvatanja. Ako ima medju Sandzaklijama losih ljudi ne znaci da se svi trebaju tako okarakterizirati. Kakav je problem sto neko od njih dobije drzavljanstvo? Budimo zadovoljni da ga iko hoce.
-
ares
#17 drzavljanstvo
koliko kosta ispis iz bh drzavljanstva???
-kad smo vec kod teme drzavljanstvo...
trazio sam u zakonu o drzavljnastvu ali ne pise tamo konkretno koliko kosta nego sam procedura kako to frcera...
helem,mene zanima how much moneya to kosta..
-kad smo vec kod teme drzavljanstvo...
trazio sam u zakonu o drzavljnastvu ali ne pise tamo konkretno koliko kosta nego sam procedura kako to frcera...
helem,mene zanima how much moneya to kosta..
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
angevin wrote:sreca pa ova zemlja nebitna svjetska tacka jer bi inace stranci prosli gore nego bilo gdje drugo. Jedna administrativa greska (inace historijsko obiljezje bosanske javne uprave) se iskoristi kao trigger za ispoljavanje najprimitivnijh shvatanja. Ako ima medju Sandzaklijama losih ljudi ne znaci da se svi trebaju tako okarakterizirati. Kakav je problem sto neko od njih dobije drzavljanstvo? Budimo zadovoljni da ga iko hoce.
Bogati, jes'to se nas'o uvrijedjen??
Pa ne govori niko nista protiv sandzklija, nego protiv sistema u BiH!
Stotine hiljada nasih ljudi, rodjenih Bosanaca , danas u dijaspori je kroz pogresne zakone i razne smicalice izgubilo ili ce u skoroj buducnosti izgubiti Bosansko drzavljanstvo, a ti se postavljas u odbranu nekoga ko je "sredio" drzavljanstvo za "heftu"!
Bravo!
Moram da ponovim jednu parolui sa druge teme:
"ZEMLJA KOJA IMA OVAKVU OMLADINU - NETREBA DA SE BRINE ZA SVOJU BUDUCNOST" (otici ce u P.M. 100%)
.
- angevin
naravno da sam se nas'o uvrijedjen. jok eto, niko ne govori protiv Sandzaklija. Moji korijeni nemaju nikakve veze sa Sandzakom, ali me takvi stavovi nerviraju, nebitno o kome se radi.seiko22 wrote:angevin wrote:sreca pa ova zemlja nebitna svjetska tacka jer bi inace stranci prosli gore nego bilo gdje drugo. Jedna administrativa greska (inace historijsko obiljezje bosanske javne uprave) se iskoristi kao trigger za ispoljavanje najprimitivnijh shvatanja. Ako ima medju Sandzaklijama losih ljudi ne znaci da se svi trebaju tako okarakterizirati. Kakav je problem sto neko od njih dobije drzavljanstvo? Budimo zadovoljni da ga iko hoce.
Bogati, jes'to se nas'o uvrijedjen??
Pa ne govori niko nista protiv sandzklija, nego protiv sistema u BiH!
Stotine hiljada nasih ljudi, rodjenih Bosanaca , danas u dijaspori je kroz pogresne zakone i razne smicalice izgubilo ili ce u skoroj buducnosti izgubiti Bosansko drzavljanstvo, a ti se postavljas u odbranu nekoga ko je "sredio" drzavljanstvo za "heftu"!
Bravo!
Moram da ponovim jednu parolui sa druge teme:
"ZEMLJA KOJA IMA OVAKVU OMLADINU - NETREBA DA SE BRINE ZA SVOJU BUDUCNOST" (otici ce u P.M. 100%)
.
ako je problem sistema , onda treba pljuvati sistem, a ne one koji ga (zlo)upotrebljavaju.
I jos nesto, ako se ova zemlja bude oslanjala na "omladince" moje starosti, stvarno ce otici u p.m.
- Ahmmed
Molim političku korektnost, tako "svojstvenu" izvjesnom broju forumaša
Pa, uz sandžački ološ, navedite i srpskokrajinski ološ iz bivše i nikad više sastavljene republike srpske krajine
koji ,također, uredno dobija rodne listove U Banjoj nam Luci.dakle, politička korektnost uvaženih nam Sarajlija, prijeko je potrebna na ovom forumu
Doduše, razumijem menmena...Sudeći po godinama njegovih roditelja, čovjek je već u muškom klimaksu, pa ga moramo razumjeti
A i roDŽeni je Sarajlija, što je, referenca svemirskih dimenzija
I Sarajevo nije TVOJE, nego MOJE
, jer je tebi samo babo rođen u Sarajevu, a mama nije 
Pa, uz sandžački ološ, navedite i srpskokrajinski ološ iz bivše i nikad više sastavljene republike srpske krajine
Doduše, razumijem menmena...Sudeći po godinama njegovih roditelja, čovjek je već u muškom klimaksu, pa ga moramo razumjeti
I Sarajevo nije TVOJE, nego MOJE
- angevin
svoje "cisto" bosansko porijeklo ne smatram niti vrlinom niti ma(ha)nom. Jos malo ostajem u jednoj krasnoj europskoj zemlji i rado bih, da mogu, klepio drzavljanstvo za sedmicu. Ali , avaj ,ne moze. Drzava uredjena. Doduse, nekidan citam u novinama kako pojedinci imaju slicnih problema kao pokretac teme (nijedna drzava nije savrsena
) Hocu reci da ne zamjerim ljudima koji iskoriste bh supljine u sistemu , a osim toga nije BiH uvijek na gubitku primitkom negoga u drzavljanstvo pa cak i za sedam dana.
- Ahmmed
I ne bi bila na gubitku i kada bi malo proširila aktuelni spisak državljanstava na reviziji. Za početak, Radovanom Karadžićemangevin wrote:svoje "cisto" bosansko porijeklo ne smatram niti vrlinom niti ma(ha)nom. Jos malo ostajem u jednoj krasnoj europskoj zemlji i rado bih, da mogu, klepio drzavljanstvo za sedmicu. Ali , avaj ,ne moze. Drzava uredjena. Doduse, nekidan citam u novinama kako pojedinci imaju slicnih problema kao pokretac teme (nijedna drzava nije savrsena) Hocu reci da ne zamjerim ljudima koji iskoriste bh supljine u sistemu , a osim toga nije BiH uvijek na gubitku primitkom negoga u drzavljanstvo pa cak i za sedam dana.