Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
balea

#1 Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by balea »

Ne znam ni kako se nadjoh na Pincom.info i to na stranici sa preuzetim komentarom Muharema Bazdulja o pomjerenom datumu održavanja SFF-a. I tu ja pročitah gomilu govana koje je nasrao u Oslobođenju, a Pincom jedva dočekao pa prenijeo zadao mjesec i zvijezdu uz logo SFF-a. (http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=64798)

I odlučih i ja da želim biti kolumnista - komentator. Znam srati o svemu i svačemu. Mogu isključiti mozak na pola i nikoga ne zvati da provjerim neke stvari. Jebe mi se što o nekim stvarima ne znam dovoljno. Šta me briga. Nije valjda da ćeme to spriječiti da napišem nešto i poserem se po nečemu. Prosječno sam pismena. Uvijek čitam nešto.

Ja ne radim na SFF-u, za sve one koji su to odmah pomislili. Recimo da imam veze sa svijetom alkoholnih pića koji su veliki sponzori SFF-a. Sama prethodna rečenica trebala bi biti dovoljna nekome da shvati zašto je SFF pomjeren. Pragmatični razlozi; ako niko ne pije, sponzori neće dati lovu - čista matematika.

Ali to uopšte nije bitno - jebeš SFF. Ionako sam odustala od njega prije 5 godina.

Znam da je već ranije bila tema o Bazdulju, pa ne bih da se ponavljam. Smaranje čisto. Jebote čak mi je i malo bezveze bilo kad ga je Ivelić ugazio u onom prilogu Sedmice... Rekoh pretjerao je.

I fakat, svaki put kad pročitam nešto iz Bazduljevog pera, dođe mi da ga uhvatim i išamaram k'o malo dijete. Kad se sjetim serije njegovog queer fest preseravanja u nekoliko brojeva Dana, zlo m je...

Zato odlučih da ovdje potražim štelu koja će mi namjestiti posao kolumniste jer čini se da je to sve što ti treba za taj posao. Jebeš životno iskustvo. Pomozite mi da javno serem.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by mIRCerka »

balea, hos radit dzaba il za novce?
amrica

#3 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by amrica »

Rolna Violete dnevno :D

Salu na stranu, Bazdulj i njegovo bazduljanje :run:
Nemam vise zivaca ni citati sve sto pise...

A tebi sretno sa kolumnom, svidja mi se tvoj stil, pa javi gdje si nasla posao, da te citamo :)
Last edited by amrica on 14/04/2009 13:18, edited 1 time in total.
Banksy

#4 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by Banksy »

balea wrote: I fakat, svaki put kad pročitam nešto iz Bazduljevog pera, dođe mi da ga uhvatim i išamaram k'o malo dijete.
Nisi jedina ... ali ovdje ništa nije slagao.
stochar

#5 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by stochar »

balea wrote:Ne znam ni kako se nadjoh na Pincom.info i to na stranici sa preuzetim komentarom Muharema Bazdulja o pomjerenom datumu održavanja SFF-a. I tu ja pročitah gomilu govana koje je nasrao u Oslobođenju, a Pincom jedva dočekao pa prenijeo zadao mjesec i zvijezdu uz logo SFF-a. (http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=64798)

I odlučih i ja da želim biti kolumnista - komentator. Znam srati o svemu i svačemu. Mogu isključiti mozak na pola i nikoga ne zvati da provjerim neke stvari. Jebe mi se što o nekim stvarima ne znam dovoljno. Šta me briga. Nije valjda da ćeme to spriječiti da napišem nešto i poserem se po nečemu. Prosječno sam pismena. Uvijek čitam nešto.

Ja ne radim na SFF-u, za sve one koji su to odmah pomislili. Recimo da imam veze sa svijetom alkoholnih pića koji su veliki sponzori SFF-a. Sama prethodna rečenica trebala bi biti dovoljna nekome da shvati zašto je SFF pomjeren. Pragmatični razlozi; ako niko ne pije, sponzori neće dati lovu - čista matematika.

Ali to uopšte nije bitno - jebeš SFF. Ionako sam odustala od njega prije 5 godina.

Znam da je već ranije bila tema o Bazdulju, pa ne bih da se ponavljam. Smaranje čisto. Jebote čak mi je i malo bezveze bilo kad ga je Ivelić ugazio u onom prilogu Sedmice... Rekoh pretjerao je.

I fakat, svaki put kad pročitam nešto iz Bazduljevog pera, dođe mi da ga uhvatim i išamaram k'o malo dijete. Kad se sjetim serije njegovog queer fest preseravanja u nekoliko brojeva Dana, zlo m je...

Zato odlučih da ovdje potražim štelu koja će mi namjestiti posao kolumniste jer čini se da je to sve što ti treba za taj posao. Jebeš životno iskustvo. Pomozite mi da javno serem.
ne znam jesi li primijetila, ali vec si se prilicno nasrala i najebala, i to javno. mozes otvoriti i blog, pa seri do mile volje, a mozes i umjesto sholje instalirati laptop u cenifu pa attachmentom govna slati direkt u centralu kanalizacije (sa' ce me garant ope' izbrisat')
JThomas

#6 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by JThomas »

jest, ali ona ne dobija pare za to, u tome je njen problem :lol:

i tata bi sine :lol:
balea

#7 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by balea »

Banksy wrote:
balea wrote: I fakat, svaki put kad pročitam nešto iz Bazduljevog pera, dođe mi da ga uhvatim i išamaram k'o malo dijete.
U principu.... nije ništa slagao, ali nije rekao ni istinu.... već se samo nasrao. (dosadna sam više s ovim govnima, ali mi nekako velika nužda adekvatno opisuje sve ovo)

SFF pomjeren zbog ramazana. Da bi festival opstao trebaju mu pare od alkohola... Toliko je kreativnijih načina da se obradi ova tema.

Međutim on je zamazao govnima i SFF i ramazan... razumiješ.... Kao razmaženo derište. Sve mu smeta.

Živjela parole: Samo nek' se sere....
... Hm, jedan se odgovor nekako sam po sebi nameće. Ramazan ove godine počinje dvadeset i drugog augusta. Da je ostao vjeran tradiciji, festival bi se, skoro u potpunosti, «poklopio» s ramazanom te bi - da se ponovo poslužim vlastitom pošalicom - poznata after party druženja morala biti zamijenjena iftar party inačicama, a ako bi se željelo ostati u ljubavi sa lokalnom društvenom kremom i njihovim bizarnim običajima. Ipak, pošto se strani gosti festivala vjerojatno ne bi dobrovoljno podčinili ibadetskoj atmosferi, pronađeno je solomonsko (sulejmansko?) rješenje, makar ne i dalekovidno.
Nije samo riječ o Bazdulju. Tako mi je Hemon par puta izvadio živac svojim komentarima američkih predsjedničkih izbora... OK... ti živiš tamo, ali nisi jedini koji čita američke dnevne listove i magazine... ali hajde... svakom se se zalomi da ga nešto pravo iznervira pa se nasere....

I tako skontah..... 'oću i ja tako.
seln

#8 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by seln »

balea wrote:
Banksy wrote:
U principu.... nije ništa slagao, ali nije rekao ni istinu.... već se samo nasrao. (dosadna sam više s ovim govnima, ali mi nekako velika nužda adekvatno opisuje sve ovo)

SFF pomjeren zbog ramazana. Da bi festival opstao trebaju mu pare od alkohola... Toliko je kreativnijih načina da se obradi ova tema.

Međutim on je zamazao govnima i SFF i ramazan... razumiješ.... Kao razmaženo derište. Sve mu smeta.

Živjela parole: Samo nek' se sere....
... Hm, jedan se odgovor nekako sam po sebi nameće. Ramazan ove godine počinje dvadeset i drugog augusta. Da je ostao vjeran tradiciji, festival bi se, skoro u potpunosti, «poklopio» s ramazanom te bi - da se ponovo poslužim vlastitom pošalicom - poznata after party druženja morala biti zamijenjena iftar party inačicama, a ako bi se željelo ostati u ljubavi sa lokalnom društvenom kremom i njihovim bizarnim običajima. Ipak, pošto se strani gosti festivala vjerojatno ne bi dobrovoljno podčinili ibadetskoj atmosferi, pronađeno je solomonsko (sulejmansko?) rješenje, makar ne i dalekovidno.
Nije samo riječ o Bazdulju. Tako mi je Hemon par puta izvadio živac svojim komentarima američkih predsjedničkih izbora... OK... ti živiš tamo, ali nisi jedini koji čita američke dnevne listove i magazine... ali hajde... svakom se se zalomi da ga nešto pravo iznervira pa se nasere....

I tako skontah..... 'oću i ja tako.
Sranje ti pravo ide od ruke....pardon, guice.
bayswater

#9 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by bayswater »

Čija si ti?
Bujruum na pp, naštelit ćemo nešto..:)
balea

#10 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by balea »

stochar wrote:
ne znam jesi li primijetila, ali vec si se prilicno nasrala i najebala, i to javno. mozes otvoriti i blog, pa seri do mile volje, a mozes i umjesto sholje instalirati laptop u cenifu pa attachmentom govna slati direkt u centralu kanalizacije (sa' ce me garant ope' izbrisat')
Nema potrebe da te brisu... rekao si istinu.

Ja bih da me neko plati za to... ja bih to malo kulturnije upakovala.
bayswater

#11 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by bayswater »

balea wrote:
stochar wrote:
Nema potrebe da te brisu... rekao si istinu.

Ja bih da me neko plati za to... ja bih to malo kulturnije upakovala.

Nije fol da ti plate, nego da ti naplate...na Sa-x-u, nema Rak-a, stoga budi bludna, seri, jebi, sisaj, pipaj, al' u kontekstu,
i da nije nacionalno...
Mozda bi dobar pocetak bio da budes Moderator SA-x-ashhhh...
Čuj rek'o neko u Sarajevu, Hemon sere...
:)
mIRCerka

#12 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by mIRCerka »

stochar wrote:
balea wrote:Ne znam ni kako se nadjoh na Pincom.info i to na stranici sa preuzetim komentarom Muharema Bazdulja o pomjerenom datumu održavanja SFF-a. I tu ja pročitah gomilu govana koje je nasrao u Oslobođenju, a Pincom jedva dočekao pa prenijeo zadao mjesec i zvijezdu uz logo SFF-a. (http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=64798)

nisam ja Peppe mi :D

Kad mene plate za moje kake, onda cemo moci razmisljati o tome...
do tada, BALEA, savjetujem ti da bijes iskalis u saradnji sa dnevnisatir.com :D odlichan sajt za podbadanje svih redom :D
addem

#13 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by addem »

Oslobodjenje FUJ!!!
HAVANA

#14 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by HAVANA »

A vidi addema što sere. :lol:
mIRCerka

#15 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by mIRCerka »

:sax:
stochar

#16 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by stochar »

de nam prokomentarisi ovo oko Peppe...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by dr.gog »

Balea hajmo radit skupa:).Ja ću nać Krisa Ivelića,bit će bodyguard portala(Vikić ga je podučio moralu naspram kloceva tipa Bazdulja ili ...haj nebitno),te bi mogli pravit paparazzo reportaže po turbofolkerskim ili pak ogavnourbanim svetilištima,dok Kristijan taba pitbulove iz obezbjeđenja, uz njegove filozofske citate.
Muzičke podloge nek radi najjači-Cibra Elvir sa Federalnog-Manu Chao i pičvajz od članaka.
Mircerka....zaposlićemo je k'o ....administratora portala i nek hrani mačke, za jedno dvjetristoje plus topli..

Satira je jedina prava terapija,kažem ja..
terapija

#18 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by terapija »

Sasvim normalna stvar da organizator gleda na profit.
Ali je s..nje sto se tako nesto mora raditi u sekularnoj drzavi, tim prije sto po mom misljenju ni nema istinske potrebe za ovim potezom.
Jer ako se vecina stanovnika Sarajeva deklarise kao aktivni praktikanti Islama tih 28 dana, zasto onda nisu to i ostalih 337 dana, i obratno?

No, tko sam ja da sudim...
bayswater

#19 Re: Tražim štelu: Hoću i ja kolumnista da budem...

Post by bayswater »

terapija wrote:

No, tko sam ja da sudim...
No tko si ti da sudis? :sax:
Post Reply