Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
tolumbar

#1 Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by tolumbar »

Ovako neki dan sam isao kod kozmeticarke,da mi stanji obrve jer su mi stvarno guste,e sad zena me je pocupala i kad je to odradila u medzuvremenu sam prolio oko 3 litra suza a poslije tretmana sam bio ko da mi je lice bilo al napominjem samo lice na solarijumu,znaci toliko sam bio crven da nemogu opisat,pa mi je kozmeticarka rekla da svaki dan mazem kremom lice ona je rekla nivea posle jutarnjog umivanja,evo i nakon tri dana meni opet crvena koza oko obrva i izmedzu njih a ja i dalje mackam kremom.

E sad posto ja imam veoma suhu kozu volio bih da mi neko preporuci neku kremu koju je vec koristio i koja stvarno djeluje?
Sve sugestije su dobro dosle,hvala.
Karen

#2 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by Karen »

Avene kreme, Uriage, A-derma. Sve su nježne i imaš veliki izbor. Sve kreme se kupuju u apotekama, cijene između 15 i 40 km. Ima Avene i mušku liniju.
male_okice

#3 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by male_okice »

ja bih ti preporucila klasicnu pantenol kremu koju proizvodi galenika kosta nekih 4KM u apoteci i veoma je dobra kad je u pitanju iziritirana koza, i bas je namjenjena za te stvari, samo nemoj uzeti pantenol mast jer je ona previse masna.
amyca

#4 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by amyca »

Karen wrote:Avene kreme, Uriage, A-derma. Sve su nježne i imaš veliki izbor. Sve kreme se kupuju u apotekama, cijene između 15 i 40 km. Ima Avene i mušku liniju.
Potpisujem za Avene. Imam veoma osjetljivu kozu i svaka krema mi je dobra 5-6 dana, i onda pocinju problemi...crvenilo, bubuljice, perutanje... Otakako koristim Avene (6 mjeseci) nemam nikakvih problema, i stavljam je ujutri i navece na lice i vrat... Placam je oko 33KM, bude mi 2-3 mjeseca.
tolumbar

#5 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by tolumbar »

amyca de mi reci jeli to i za muskarce ista krema ili imaju posebne proizvode za muskarce?

Hvala.
mare987

#6 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by mare987 »

ja imam isto tih problema,samo u slucaju kad depiliram nausnice...koza mi je jako osetljivai koristila sam posle depilacije nausnica weet trakama njihovu vlaznu maramicu za umirivanje koze u slucajevima bas ako se upale,koje dobijes u pakovanju sa trakama...e sad,cula sam od sestre da je dobar losion od meda,jer ona isto tako umiruje kozu..taj losion je narucila od coveka koji ih privatno pravi u saradnji sa doktorom...ako vec ne znas nekog ko se bavim tim,onda da mozda vidis u apotekama da li imaju slicnu stvar na bazi meda ili mozda da se raspitas u apoteci sta ti je najbolje za to
tolumbar

#7 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by tolumbar »

Da znam za te vlazne maramice ali zar nisu one za lakse ostranjivanje voska ne za umirivanje koze :?
Za taj losion od meda si cula od medicinske sestre il tvoje sestre? :)
mare987

#8 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by mare987 »

tolumbar wrote:Da znam za te vlazne maramice ali zar nisu one za lakse ostranjivanje voska ne za umirivanje koze :?
Za taj losion od meda si cula od medicinske sestre il tvoje sestre? :)
dobro jeste i za vosak,ali i za umirivanje koze...a losion-od sestre,sto vi kazete rodjake i znaci kad je devojci koja ima osetljivu kozu odgovarao,znaci da ce i tebi,tako da moj ti je savet da se raspitas u apoteci za nesto slicno na bazi meda ili da pitas uopsteno sta je dobro za tvoj problem :)
tolumbar

#9 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by tolumbar »

Okey,hvala na savjetu ;)
amyca

#10 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by amyca »

tolumbar wrote:amyca de mi reci jeli to i za muskarce ista krema ili imaju posebne proizvode za muskarce?

Hvala.
Evo Karen ti je napisala da imaju...
mimsy

#11 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by mimsy »

aloja gel smanjuje iritacije
dinosaur

#12 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by dinosaur »

http://www.balea.de/cgi-bin/balea_med.p ... 1300271669

pomaze kod koze sklone alergijama,a imas i PH neutral liniju
alica.k

#13 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by alica.k »

nemoj samo nasjesti na vichy propagandu, hemija iz tih krema je uzas za lice.
LaCici

#14 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by LaCici »

alica.k wrote:nemoj samo nasjesti na vichy propagandu, hemija iz tih krema je uzas za lice.
:shock: Nije tacno! Jedino Vichy od svih ne sadrzi paraben koji je drugi po redu najopasniji otrov za kozu. Ja koristim Vichy i kremu za lice i dezodorans, i koza mi se preporodila od toga. Nikad bolje lice nisam imala. I nije samo do mene. Ko god je koristio od mojih poznanika ima samo rijeci hvale za njihove proizvode.
alica.k

#15 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by alica.k »

LaCici wrote:
alica.k wrote:nemoj samo nasjesti na vichy propagandu, hemija iz tih krema je uzas za lice.
:shock: Nije tacno! Jedino Vichy od svih ne sadrzi paraben koji je drugi po redu najopasniji otrov za kozu. Ja koristim Vichy i kremu za lice i dezodorans, i koza mi se preporodila od toga. Nikad bolje lice nisam imala. I nije samo do mene. Ko god je koristio od mojih poznanika ima samo rijeci hvale za njihove proizvode.
ono sto nije tacno je da jedino vichy ne sadrzi parabene (iako ni to nije istina, dosta vichy preparata sadrzi parabene). ima ok izbor krema na trzistu koje ne sadrze parabene (koji btw nisu toliko losi za lice a u sastavu ih redovno ima u tragovima - koliko su losi npr. parafini i vazelin i slicni naftni derivati). cak i afrodita sad ima liniju bez parabena (i parafina) za osjetljivu kozu, a cijena u odnosu na vichy je smijesna.

ono sto je tacno, je da je vichy meni od loseg napravio jos gore stanje na licu.

a ako se stvarno brines o parabenima onda bi trebala brinuti i o ostaloj hemiji u kozmetici, pa koristiti prirodne proizvode.

inace, drago mi je da ti vichy djeluje.
mare987

#16 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by mare987 »

alica.k wrote:
LaCici wrote:
ono sto nije tacno je da jedino vichy ne sadrzi parabene (iako ni to nije istina, dosta vichy preparata sadrzi parabene). ima ok izbor krema na trzistu koje ne sadrze parabene (koji btw nisu toliko losi za lice a u sastavu ih redovno ima u tragovima - koliko su losi npr. parafini i vazelin i slicni naftni derivati). cak i afrodita sad ima liniju bez parabena (i parafina) za osjetljivu kozu, a cijena u odnosu na vichy je smijesna.

ono sto je tacno, je da je vichy meni od loseg napravio jos gore stanje na licu.

a ako se stvarno brines o parabenima onda bi trebala brinuti i o ostaloj hemiji u kozmetici, pa koristiti prirodne proizvode.

skroz si u pravu alica! i meni se vichy pokazao kao jako los na kozu! kupila sam njihovu kremu pre par godina neku za lice sa bubuljicama i straaaaaaaasno koliko mi je samo pogorsao stanje!!!a ja rekoh dobra je cim joj je i cena visoka kad ono jedno veliko nista i gore od tog!!!ja nisam za njih nikako!
inace, drago mi je da ti vichy djeluje.
BlackSwan

#17 Re: Trazim savjet za kremu kod osjetljive koze

Post by BlackSwan »

Definitivno bih preporucila za upaljenu i crvenu kozu kremu Dr.Scheller ( jojoba i shisandra), ima kupiti u DM-u. Ja imam problema sa masnom kozom, aknama i zapaljenjem :x Bas mi fino smiri kozu :)
Post Reply