Tražim recept!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kjafiraginica

#1 Tražim recept!!!

Post by kjafiraginica »

Dragi moji,

Zeljela bih napraviti čkoladni kolač ili tortu u obliku gitare, pa me zanima imate li kakav recept za kolač zahvalan za oblikovanje - da mogu postići takv oblik?

Ovo mi je mnogo važno!

unaprijed hvala! :) :)
MAN-lion's coach

#2 Re: Tražim recept!!!

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:30, edited 1 time in total.
ladyada

#3 Re: Tražim recept!!!

Post by ladyada »

ako ko ima recept za ovu cokoladnu kremu neka pojasni ja danas objelila sa mojim kolacem .......glauzur mi nije uspjela ...............
male_okice

#4 Re: Tražim recept!!!

Post by male_okice »

Posto ti hoces oblik gitare najbolje bi bilo da pravis najmanje 4 kore, prve dvije ces stavljati jednu preko drugu i izrezati trup gitare-ako vec nemas kalup pokusaj da uzmes neku zicu ocistis je oblikujes prema gitari postavis na kore i izrezes zatim to isto uradis sa druge dvije kore i sastavis-posto ces stavljati slag nece se vidjeti sastav. Kore ako ne zelis sama praviti mozes i kupiti a mozes se posluziti i standardnim receptom za patispanj. Sto se tice krema: imas varijantu da uzmes npr 1l halte umutis sa secerom u prahu i otopis oko nekih 200 gr cokolade za kuhanje i pomijesas-bude jako dobra krema ukusna i ne topi se ili bilo sta. Dalje dekoraciju mozes sama smisliti slag oni ukrasi kupovni, zice mozes napraviti onom tecnom cokoladom. Isto ako zelis da stavljas glazuru moras to da radis na suhe kore znaci stopis na pari cokoladu, malo secera u prahu i margarina, na tu velicinu sigurno ti treba barem jedna cokolada od 100 grama i supena kasika margarina, kad se to sve stopi polako sipaj preko gotovog kolaca, kad sve prekrijes ostavi da se ohladi i stvrdne tek onda nastavi sa daljom dekoracijom. eto puno srece :D
vozač

#5 Re: Tražim recept!!!

Post by vozač »

Koja je gitara u pitanju, električna ili akustična?
kjafiraginica

#6 Re: Tražim recept!!!

Post by kjafiraginica »

vozač wrote:Koja je gitara u pitanju, električna ili akustična?
elektricna.

bijeli fender tacnije. :lol: :lol: :lol: :lol:
kjafiraginica

#7 Re: Tražim recept!!!

Post by kjafiraginica »

male_okice wrote:Posto ti hoces oblik gitare najbolje bi bilo da pravis najmanje 4 kore, prve dvije ces stavljati jednu preko drugu i izrezati trup gitare-ako vec nemas kalup pokusaj da uzmes neku zicu ocistis je oblikujes prema gitari postavis na kore i izrezes zatim to isto uradis sa druge dvije kore i sastavis-posto ces stavljati slag nece se vidjeti sastav. Kore ako ne zelis sama praviti mozes i kupiti a mozes se posluziti i standardnim receptom za patispanj. Sto se tice krema: imas varijantu da uzmes npr 1l halte umutis sa secerom u prahu i otopis oko nekih 200 gr cokolade za kuhanje i pomijesas-bude jako dobra krema ukusna i ne topi se ili bilo sta. Dalje dekoraciju mozes sama smisliti slag oni ukrasi kupovni, zice mozes napraviti onom tecnom cokoladom. Isto ako zelis da stavljas glazuru moras to da radis na suhe kore znaci stopis na pari cokoladu, malo secera u prahu i margarina, na tu velicinu sigurno ti treba barem jedna cokolada od 100 grama i supena kasika margarina, kad se to sve stopi polako sipaj preko gotovog kolaca, kad sve prekrijes ostavi da se ohladi i stvrdne tek onda nastavi sa daljom dekoracijom. eto puno srece :D

:thumbup: :thumbup: Hvala puno, postavicu sliku kad je umutim.
kjafiraginica

#8 Re: Tražim recept!!!

Post by kjafiraginica »

MAN-lion's coach wrote:Nemoj gitaru radije tamburu... :-D :-D

a ne znam možda da napraviš neki kalup pa da ga popuniš materijalom...ima dosta slika na netu

a našla sam video:pa ako ti posluži

http://www.howdini.com/howdini-video-10457955.html
wow super! :thumbup: Hvala!

cuj video se zove. how to make electric guitar cake. k'o da su me pitali. :lol:
vozač

#9 Re: Tražim recept!!!

Post by vozač »

znači riješen problem, već sam se zabrinuo pošto znam recept za akustičnu, al eto kad ne treba 8)
Post Reply