Trazim: Prevodioca ENG-GER

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
OsoleMio

#1 Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by OsoleMio »

Pozdrav raja,

kratko i jasno: trazi se prevodioc jezika sa engleskog na njemacki.
Nisu u pitanju nikakvi dokumenti ili ugvori vec jos jednostavnije: prevodi se manual(uputstvo) produkata.

Posao nije stalan niti je ugovorom obavezujuci. Mi posaljemo sta se prevede, vi nama racun za prevod i dokument koji ste preveli, mi vama novac na ziro racun.

Firma je iz Austrije i Njemacke. Za detaljnije upute, vase kvalifikacije i dogovor oko cijene, molio bih sve zainteresovane da se jave na pp.

Hvala :kiss:
iTo

#2 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by iTo »

Viel Glück, you'r gonna need it :)
BornInHell

#3 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by BornInHell »

Ja sa zainteresovan!
subraya

#4 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by subraya »

Da imas imalo pameti trazio mi izvornog govornika njemackog jezika
Tesko da ces u Bonsi naci nekog ko ima znanje njemackog na ni vout maternjeg, uz to odlicno poznavanje engleskog i pored toga jos tu terminologiju
Comandini

#5 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by Comandini »

U Bosni je vrlo lako naci nekoga ko poznaje njemacki jezik na nivou maternjeg.Mnogo ljudi je za vrijeme nesretnih dogadjanja protekle decenije usvojilo njemacki kao maternji u djetinjstvu.
Kao drugo, za prevodjenje je bitnija praksa, strucnost i iskustvo nego sama cinjenica da je jezik akviriran u djetinjstvu.

@OsoleMio http://www.upbh.ba/
subraya

#6 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by subraya »

Molim te, jedno je raspravljati o Janinom koncertu ili ko je s kim spavao, a sasvim drugo poznavati tehnički vokabular, sintaksu, morfosintaksu...A gdje je tek engleski
95% dijaspore je, nazalost, cisti sljam, a tih 5% sigurno nije vratio u BIH
vjesticanametli

#7 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by vjesticanametli »

varas se :-D njem. mi je kao maternji a govorim i engleski :P 15 godina radnog iskustva
comandini :thumbup:
subraya nema potrebe da govoris da je nasa dijaspora sljam jer to govori vise o tebi :roll:
subraya

#8 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by subraya »

Molim te, naslusala sam se takvih...

Mada, ako si provela min 5 god u Njemackoj, zavrsila germanistiku i ako imas tih 15 godina iskustva, ne odbacujem mogucnost da ti je njemacki na nivou maternjeg. Ali prevodjenje je nesto sasvim drugo, poseban set vještina koje se godinama uče i usavršavaju. Teško je znati 2 a kamoli tri jezika koji ti mogu biti jezik-cilj prilikom prevodjenja.

Zamisli ovaj tekst na engleskom pa ga prevedi na njemacki.

Skrbnik će u svojoj analitičkoj evidenciji otvoriti račun vrijednosnih papira (u daljem tekstu:
VP) posebno za svakog Klijenta na kojem će se voditi evidencija svih kupljenih i/ili prodatih
VP. Skrbnik će takođe otvoriti novčani račun Klijenta za prijem uplata za kupovinu/vršenje
isplata za prodaju VP, prikupljanje prihoda (glavnica, kamata, dividenda) i plaćanja naknade za obavljanje poslova skrbništva. Skrbnik će raspolagati sredstvima na novčanom
računu i VP na računu VP, isključivo prema instrukcijama Klijenta.

a nasa dijaspora jeste sljam..sljam nad sljamovima zapravo... i iza toga u potpunosti stojim
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by ladyblue18 »

@ subraya - prekini unistavati temu
Comandini

#10 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by Comandini »

Ja sam naveo da postoji dosta ljudi u BiH kojima je, radi izbjeglistva i drugih razloga, njemacki jezik maternji, to jeste, da su
vjerojatno bilingualni. Ne znam koliko ih se bavi prevodjenjem ali prilicno sam siguran da se neki bave. Etiketirati 100k ljudi u Austriji, 250k ljudi u Njemackoj, 80k u Skandinaviji i 100k u Americi kao sljam je degutantno.
vjesticanametli

#11 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by vjesticanametli »

:lol: pa zato se specijaliziras na neka podrucja i ne radimo svi sve
ja recimo ne radim medEcinu :evil:
a tema emisije nije da ti analiziras ko sta radi i kako i da vrijeĐŽas ljude :roll:

znaci osoba koja je objavila ovaj oglas je ozbiljna i nudi veoma fine uslove za one koji zaista hoce raditi i koji mogu pruziti kvalitetan prevod...........ljudi prijavljujte se i radite..........moze i sljam :lol: ovaj hocu reci dijaspora :evil:

LB18 brisi ove komentare :D hvalaaaaaaaaa

svasta ce covjek ovdje vidjeti :run:
OsoleMio

#12 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by OsoleMio »

Pozdrav,

hvala svima na interesovanju i preporukama. Dosta vas se javilo i mislim da ce to biti dovoljno sto se tice prevoda ENG-GER.

Od jutros sam saznao da nam trebaju prevodi istog dokumenta na francuski i holandski jezik. Ne znam da li da sada otvorim novu temu ili da se topic preimenuje?
OsoleMio

#13 Re: Trazim: Prevodioca ENG-GER

Post by OsoleMio »

Hvala svima na javljanju.
Topic moze pod kljuc :)
Post Reply