Prije svega da pozdravim sve cijenjene forumaše i forumašice ovog uglednog bh. medija. Vjerovatno tema nije na pravom mjestu, stoga ću zamoliti nadležne da je premjeste na poželjnu lokaciju i unaprijed se izvinjavam.
No, da sada obrazložim ono zbog čega sam i otvorio temu. Naime, početkom februara (nebitno kojeg dana) planiram se doseliti u Sarajevo. Tačnije, žurnalista sam i posla radi primoran sam promijeniti sredinu (trenutno sam u 'provinciji u pozadini').
Pa, da li neko od Vas može da mi kaže nešto više o smještaju, meni je potreban samo boravak, neka skromna sobica, ništa previše. Na poslu bih bio od 8 ujutro pa do 16 sati, ostatak vremena bih provodio u smještaju ili eventualno negdje u šetnji. Znači, možete li mi dati više informacija, možda ste upravo nedavno čuli da neko traži podstanara?
Godilo bi mi kada bih bio smješten sa još dvije-tri osobe, kako ne bih baš bio "udaren po džepu". I da, po mogućnosti da baš nije predaleko od grada, najdalje 15-ak minuta s tramvajem.
Eto, sve što bi mi moglo koristiti napišite, može i privatnom porukom.
Od srca se zahvaljujem za svaku upućenu informaciju.
Lijep pozdrav.
Tražim povoljan smještaj u Sarajevu
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#2 Re: Tražim povoljan smještaj u Sarajevu
Pojasni "udaren po džepu" ??
Pojasni "15 minuta tramvajem" ?? od grada ili ??? od radnog mjesta ???

-
bosanski_jesenjin
#3 Re: Tražim povoljan smještaj u Sarajevu
Pod prvim opaskom mislio sam na ne tako skupu mjesečnu, kako da kažem, kiriju? Dakle, nešto jeftinije jer sam relativno mlad i nedavno početnik u svom poslu. Zapravo, još mi se u glavi čini da je Sarajevo "prevelik zalogaj", ali dobro.trimi68 wrote:Pojasni "udaren po džepu" ??
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa, koliko sam upoznat sa Sarajevom, da je daljina od grada onako prilična od Alipašinog (bio sam neko vrijeme na C fazi kod Mercatora). Dakle, da baš i nije tamo na Ilidži itd...Možda lupam gluposti, ali sam u Sarajevu bio jako malo vremena pa i pola stvari baš i ne znam (godilo bi mi mjesto koje se zove Dolac Malta, tamo gdje je BH Telecom).
Pozdrav
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#4 Re: Tražim povoljan smještaj u Sarajevu
Dolac Malta, Hrasno - 300 - 350 km + režije: garsonjera opremljena / 2 ili 3 vas = 100, 150 po čoeku.
-
bosanski_jesenjin
#5 Re: Tražim povoljan smještaj u Sarajevu
Na Dolac Malti sam već bio (ako sam dobro razumio), tamo kod one zgrade BH Telecom, niže Robota, na onoj raskrsnici? Eh, tu su sada tri lika koji plaćaju po 150-ak KM, nažalost ja tu nisam imao mjesta, pa sam primoran potražiti novi smještaj.trimi68 wrote:Dolac Malta, Hrasno - 300 - 350 km + režije: garsonjera opremljena / 2 ili 3 vas = 100, 150 po čoeku.
Poenta je u tome što ne mogu naći nigdje da boravi jedna ili dvije osobe, te da žele da im se neko useli u stan
Svejedno hvala za informacije, šta god da bude javite.