tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjuterski
Moderator: anex
- Yamcha
#1 tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjuterski
Pozdrav
Moja supruga je diplomirala kompjuterske nauke i elektrotehniku (struja) na SSST, govori nekoiko stranih jezika- i ne može da nađe posao. Ima li ovdje nezaposlenih inženjera elektrotehnike? Kakvo je vaše iskustvo sa traženjem posla?
Hvala
Moja supruga je diplomirala kompjuterske nauke i elektrotehniku (struja) na SSST, govori nekoiko stranih jezika- i ne može da nađe posao. Ima li ovdje nezaposlenih inženjera elektrotehnike? Kakvo je vaše iskustvo sa traženjem posla?
Hvala
-
amko76
#2 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Jel to Ganićijev univerzitet?
Nije valjda da je dala tolike pare i sad na biro?
Pa gdje je ta međunarodno priznata diploma, Harvard, Oxford i sl. što priča porodica Ganići?
Nije valjda da je dala tolike pare i sad na biro?
Pa gdje je ta međunarodno priznata diploma, Harvard, Oxford i sl. što priča porodica Ganići?
- karanana
#3 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
situacija s poslovima u bih nikad gora. cak i ovi fol IT ljudi koji su kao najtrazeniji nemogu naci posao. mene samo cudi kako seoba i odlazak nisu mnogo masovniji iako sve vise i vise cujem slucajeve kako ljudi odose.
zao mi je sto direktno nisam odgovorio na temu, ali samo konstatacija da je situacija katastrofalna i, ja mislim, za sada bezizlazna
zao mi je sto direktno nisam odgovorio na temu, ali samo konstatacija da je situacija katastrofalna i, ja mislim, za sada bezizlazna
- Yamcha
#4 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Ma nije problem u Univerzitetu, nego u ponudama. Ništa se novo ne otvara, investitori odlaze, a nezaposleni gomilaju. Katastrofa
- addem
#5 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Mozda posla ima u Tuzli ili u Zenici. Ovdje u Sa dobrog posla nema.
- Platformas
#6 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
addem wrote:Mozda posla ima u Tuzli ili u Zenici. Ovdje u Sa dobrog posla nema.
Ako igdje u BiH ima posla onda je to Sa
- karanana
#7 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
a zenicani i tuzlaci misle obratno.addem wrote:Mozda posla ima u Tuzli ili u Zenici. Ovdje u Sa dobrog posla nema.
investitori odlaze, raja gubi poslove, dosta je iskusnih a nezaposlenih pa cak i da se otvori koja pozicija umjesto 20, prijavi se 50 ili 100, i to sa iskustvom.
zacarani krug.
-
NeyTheHa
#8 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Zavisi kakav se posao hoće, ali ima posla.
Ja ove godine završavam fakultet (ETF Sa), hB imam posao, i isto tako i 90% ljudi iz moje generacije, a onih 10% koji nemaju je isključivo vlastitim izborom (nastavak skolovanja i slicno)... Samo zavisi kakva pozicija se hoće i je li ostvariva (bubam, ne može niko očekivati poziciju vođe projekta bez radnog iskustva)...
Ako ganja posao u developerskoj bransi, nek posalje CV na adrese firmi, cesto i nemaju objavljen oglas za upraznjeno radno mjesto, ali kad vide nekog dobrog zaposle ga.
edit - sad vidim da je vise CS orjentisana, ne znam cemu pretenduje, eventualno nek pokusa izganjati sebi da ostane kao demonstrator / asistent ili slicno, ili npr. neka banka...
mah, sve zavisi kakav bi posao, CS je sirok pojam...
Ja ove godine završavam fakultet (ETF Sa), hB imam posao, i isto tako i 90% ljudi iz moje generacije, a onih 10% koji nemaju je isključivo vlastitim izborom (nastavak skolovanja i slicno)... Samo zavisi kakva pozicija se hoće i je li ostvariva (bubam, ne može niko očekivati poziciju vođe projekta bez radnog iskustva)...
Ako ganja posao u developerskoj bransi, nek posalje CV na adrese firmi, cesto i nemaju objavljen oglas za upraznjeno radno mjesto, ali kad vide nekog dobrog zaposle ga.
edit - sad vidim da je vise CS orjentisana, ne znam cemu pretenduje, eventualno nek pokusa izganjati sebi da ostane kao demonstrator / asistent ili slicno, ili npr. neka banka...
mah, sve zavisi kakav bi posao, CS je sirok pojam...
Last edited by NeyTheHa on 08/08/2012 14:22, edited 1 time in total.
-
karakondzula
#9 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
A da nam kazes sta ti zena zna radit, to sto je zavrsila je specificno, ako vrijedi moze iz bosne radit za cijeli svijet, a ako je isla samo da zavrsi onda nek ganja javnu upravu ili javna preduzeca...
- Yamcha
#10 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Ma zna neke programe, ne znam ni ja tačno šta je sve to. MICROSOFT OFFICE, JAVA SCRIPT, DATABASES, DATA MINING, ALGORITHMS DESIGN, MICROSOFT VISIO., momentano uči i polaže nekakv kurs za oracle iil nešto tako.
-
BACAČ1
#11 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Septembar,
samo u školama,ako požurite sa lobiranjem,možda nađe i u srednjoj.
Žao mi je što je ovako,ali to smo mi i valda ovo zaslužujemo.
Kakavi smo?
Maloko bi stao u zaštitu djevojke ili starca kada mu gilipter otima torbu.
samo u školama,ako požurite sa lobiranjem,možda nađe i u srednjoj.
Žao mi je što je ovako,ali to smo mi i valda ovo zaslužujemo.
Kakavi smo?
Maloko bi stao u zaštitu djevojke ili starca kada mu gilipter otima torbu.
-
karakondzula
#12 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Samo nek uci, skuplja certifikate, ima vec formalno obrazovanje samo jos sad treba kao referenca neko radno iskustvo-rad na nekim projektima. Za dobrog progremera nema zime, evo nek pogleda u dnu klixa rubrika zaposlenje pa ces i sam vidjet da informaticara uvjek fali i u bosni, a da ti ne pricam za inostranstvo. Najveca prednost njenog zanimanja je naravno sto iz udobnosti svoje vikendice recimo na bjelasnici moze da radi na recimo nekom projektu u singapuru....Yamcha wrote:Ma zna neke programe, ne znam ni ja tačno šta je sve to. MICROSOFT OFFICE, JAVA SCRIPT, DATABASES, DATA MINING, ALGORITHMS DESIGN, MICROSOFT VISIO., momentano uči i polaže nekakv kurs za oracle iil nešto tako.
-
NeyTheHa
#13 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Bez uvrede ali kad kazes da zna raditi sa Officeom ili Visiom to i nije neka referenceYamcha wrote:Ma zna neke programe, ne znam ni ja tačno šta je sve to. MICROSOFT OFFICE, JAVA SCRIPT, DATABASES, DATA MINING, ALGORITHMS DESIGN, MICROSOFT VISIO., momentano uči i polaže nekakv kurs za oracle iil nešto tako.
Npr. ako se bavi bazama i oracle ganja nek pokusa u IN2 ili tako nekako se firma zove, u Avazovom tornju su smjesteni... Ako ganja web, moze naci posla na hrpu mjesta i/ili preko neta - prilicno se firmi u BiH bavi web-om, od dizajna do developmenta, bas trazeno...
-
velikimiki
#14 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Kako nema posla? Evo samo jedna firma ima 20tak otvorenih radnih mijesta:
http://www.posao.ba/job.php?user=fdfe89 ... obID=63061
http://www.posao.ba/job.php?user=fdfe89 ... obID=63062
Ukupno IT na posao ba 40 otvorenih mjesta. E sad ako neko ne voli da radi to je druga prica....
http://www.posao.ba/job.php?user=fdfe89 ... obID=63061
http://www.posao.ba/job.php?user=fdfe89 ... obID=63062
Ukupno IT na posao ba 40 otvorenih mjesta. E sad ako neko ne voli da radi to je druga prica....
-
karakondzula
#15 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Po mom skromnom misljenju buducnost su web aplikacije, ono sto su do sada bile windows aplikacije, znaci asp.net ali da bi recimo tu bila dobra mora temeljito znati sql, c# ili vb.net, css, html, ado.net. Forsiraj zenu da se valjano usmjeri i nema zime ni za tebe ni za nju... 
- dr.Gonzo
#16 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Ako nekoga zanima programerski posao (web development koristenjem .NET-a) vani, nek mi se javi na PP. Naravno, potrebno je znanje programiranja, web tehnologija i .NETa.
EDIT: Popunjeno, ponuda vise nije aktuelna.
EDIT: Popunjeno, ponuda vise nije aktuelna.
Last edited by dr.Gonzo on 13/08/2012 10:33, edited 1 time in total.
- Yamcha
#17 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Slala je u authority partners, ali ništa. Kažu traže nekog sa iskustvom
- Ghost_Rider_XXX
#18 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Sva moja raja, imaju prejake poslove, govorim o inžinjerima, ali niko od njih nije s faksa odmah dobio visokoplaćen posao. Jedan je gulio u Pingu ko pripravnik, drugi radio ko tester... Lakapo, ako zna znanje ne može biti bez posla s tim zvanjem.
- madner
#19 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Iz nekog razloga ljude sa tim fakultetom bas i ne cijene.
-
amko76
#20 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Ha? Daš desetine hiljada maraka za školovanje i ne cijene te?madner wrote:Iz nekog razloga ljude sa tim fakultetom bas i ne cijene.
Kako nasjednu na tu ublehu onda?
-
NeyTheHa
#21 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Drugaciji je profil inzinjera (iliti inzEnjera) koji zavrsi ETF i SSST is all I'll say, da sad ne preraste u diskusiju cija majka crnu vunu prede...amko76 wrote:Ha? Daš desetine hiljada maraka za školovanje i ne cijene te?madner wrote:Iz nekog razloga ljude sa tim fakultetom bas i ne cijene.
I ko sto neko prije rece, mali apetitit dok se ne nabere malo iskustva (i pod mali opet provjereno znam da su plate normala i fine after all, nije to crkavica)...
-
stidljiv
#22 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
Ako zna ista raditi u praksi sto se tice programiranja, moze komotno zaraditi 1.000+ KM mjesecno samo preko freelance sajtova.
Ne kontam da se neko sa tim znanjem ne moze snaci ili ne zna takve opcije...
Ne kontam da se neko sa tim znanjem ne moze snaci ili ne zna takve opcije...
- Alfons Kauders
#23 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
fino... ko i hiljade drugih koji upisuju slicne fakulteteamko76 wrote:Ha? Daš desetine hiljada maraka za školovanje i ne cijene te?madner wrote:Iz nekog razloga ljude sa tim fakultetom bas i ne cijene.
-
nova_korisnica
#24 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
zna li tvoja supruga da ti na ovaj nacin trazis njoj posao?Yamcha wrote:Pozdrav
Hvala
Ja samo jednu stvar ne mogu da shvatim: da neko izadje sa takvog ("prestiznog") fakulteta bez kontakata! Sta je sa networkingom? Je li ona upoznala ikoga na tom faksu? Jesu li imali kakve seminare, kakva gost predavanja, bilo sta gdje su mogli upoznati ljude iz kompanija???
Ja sam prije okoncanja fakulteta imala tri konkretne ponude za posao i minimum jos nekih desetak koji su mi dali vizitku da im se javim kad zvarsim faks..a niti sam zavrsila elektrotehniku, niti neki privatni sa dvojnom diplomom...
kazes zvala je auth. partners...bas lijepo...je li se jos kome obratila?? Razumijem ja da je kriza i da nema posla...ali od jednog poziva ne mozes apsolutno nista ocekivati!
Na kraju krajeva, ako nista ne nadje..evo Njemacka vapi za strucnjacima iz te branse...ako zna barem engleski (a pretpostavljam da zna) onda se fino pokupite i via Germania..
-
Suzie Q
#25 Re: tražim posao za dipl.inženjera elektrotehnike i kompjute
http://www.mtel.ba/article/1274
Telekomunikacije RS, a.d. raspisuju oglas za prijem u radni odnos:
8 diplomiranih inženjera elektrotehnike i 1 diplomiranog građevisnkog inženjera u Direkciji za tehniku.
Telekomunikacije RS, a.d. raspisuju oglas za prijem u radni odnos:
8 diplomiranih inženjera elektrotehnike i 1 diplomiranog građevisnkog inženjera u Direkciji za tehniku.