trazim posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
old_school

#1 trazim posao

Post by old_school »

pozdrav svima dolazim iz Sarajeva imam 16 god trazim bilo kakav posao dolazi u obzir i fizicki poslovi samo da se zaradi nesta para ako ima ko kakav savjet kako da nadjem posao a da nije nista ilegalno volio bi da vidim odgovor ... :D
Betand

#2 Re: trazim posao

Post by Betand »

old_school wrote:pozdrav svima dolazim iz Sarajeva imam 16 god trazim bilo kakav posao dolazi u obzir i fizicki poslovi samo da se zaradi nesta para ako ima ko kakav savjet kako da nadjem posao a da nije nista ilegalno volio bi da vidim odgovor ... :D
kakav crni posao , u školu i zagrij stolicu
nela88

#3 Re: trazim posao

Post by nela88 »

U potpunosti se slažem sa "u školu i zagrij stolicu". A ako ti je zaista potreban posao, najlakše ti je naći ljeti, tipa na moru, razni voćnjaci, vinogradi, pa čak i grđevina i sl. A do tad jedino da sačekaš i "onaj prvi odgovor" :-)
sofist

#4 Re: trazim posao

Post by sofist »

Otidji na podforum "ljubav i sex" trazi se lizač. 8-)
sofist

#5 Re: trazim posao

Post by sofist »

besana wrote:
sofist wrote:Otidji na podforum "ljubav i sex" trazi se lizač. 8-)
neka ti ... :lol: pa tek mu je 16. :D kaze
:D
Last edited by sofist on 25/07/2010 21:00, edited 1 time in total.
sofist

#6 Re: trazim posao

Post by sofist »

Besana, nemoj spamovati ovako lijepu temu. To je prava perverzija. :x :D
Svicko

#7 Re: trazim posao

Post by Svicko »

fakat mi nije jasna jedna stvar. ako ne možete pomoći momku kojeg vraga se javljate... ?!

mislim ono svako mora neku svoju pametnu ubaciti, životnu mudrost prosipati, uči sine, tamo vamo, pa momak da nije trebao lovu za nešto ne bi ni tražio posao, valjda sam zna najbolje šta hoće i šta mu treba.

što se tiče samog odgovora pokretaču ove teme, pokušaj u istraživačkim agencijama, vazda im treba anketara, ili pak raje koja unosi ankete.. nije čak ni loša zarada kad se zadaš malo.
ja2

#8 Re: trazim posao

Post by ja2 »

nela88 wrote:U potpunosti se slažem sa "u školu i zagrij stolicu". A ako ti je zaista potreban posao, najlakše ti je naći ljeti, tipa na moru, razni voćnjaci, vinogradi, pa čak i grđevina i sl. A do tad jedino da sačekaš i "onaj prvi odgovor" :-)
gdje ti zivis?? kakvi vinogradi i more??? Mislim da mu preostaje samo gradjevina, a bojim se da je to pretesko za njegova mlada pleca, u ostalom ne moze ni doci nared od starijih muskaraca koji rakve poslove rade da bi prehranili celjad kod kuce.
Liska

#9 Re: trazim posao

Post by Liska »

Ljudi, da vam ispričam što mi se dogodila danas u Mostaru. Danas me u Mostaru zaustavi kod HDZ zgrade čovjek i zamoli me da ga odvezem do pumpe na izlazu iz Mostara. Reče da je iz Prozora, iz jednog sela poviše Duga (ne moram govoriti da je povratnik u pitanju), da je tri dana proveo na Tromeđi kod Međugorja, ali nije našao nikakav posao. Ima 63 godine, nezaposlen, bez ikakvih primanja, ima ženu i dvoje sinova, kaže zdravih, ali nezaposlenih. Radio u komunalnom, ali mu nisu uplaćivali sve godine tako da ima rupu u stažu i ne može u penziju. Jutros je pješačio od Tromeđe prema Mostaru, nešto je uspio stići auto-stopom ali većinu dionice je propješačio. Nema para da se vrati kući autobusom, pa će uštopati nekoga od šofera da dođe što bliže kući. Odveo sam ga na pumpu i dao mu nešto para. Rasplakao se, ali je primio pare i dobio sam blagoslova od njega za par života. Kaže za ove pare može kupiti brašna i šećera, barem to.

Rekao sam sebi da se više neću žaliti ni na što, ali mi je muka i od mene, i od ovakve države i stid me što postoje ljudi kao ovaj. Zapamtio sam mu ime i selo odakle je, pa ću pokušati još nešto uraditi. Sve mi se zgadilo i moja odluka da sina pošaljem van zemlje čim napuni 18 godina je današnjim danom čvršća nego ikada prije. Svugdje je bolje od zemlje u kojoj starci od 63 godine plaču pred nekim tko ima jedva 40.

@old school, uhvati prvi posao koji nađeš i pokušaj da se školuješ. Nemoj sebi dozvoliti da dođeš u godine i situaciju u kakvoj je ovaj čovjek iz Prozora. :sad:
IHAVEDREAM

#10 Re: trazim posao

Post by IHAVEDREAM »

Rekao sam sebi da se više neću žaliti ni na što, ali mi je muka i od mene, i od ovakve države i stid me što postoje ljudi kao ovaj. Zapamtio sam mu ime i selo odakle je, pa ću pokušati još nešto uraditi. Sve mi se zgadilo i moja odluka da sina pošaljem van zemlje čim napuni 18 godina je današnjim danom čvršća nego ikada prije. Svugdje je bolje od zemlje u kojoj starci od 63 godine plaču pred nekim tko ima jedva 40.
.....

Veoma nas je dojmio tvoj post.... :(
Ne iz razloga sto smo iznenadjeni da se ovako nesto desava u nasoj dragoj domovini, vec zbog same cinjenice i saznanja da drustvo zrtvuje dvije generacijske skupine, Mladost-buducnost svake normalne drzave, i ljude poput ovog sezdesetogodisnjaka,........Koji je ugradio najbolji dio svog zivota da sa njim raspolazu oni koji "danas misle samo na sebe".....TUZNO :(
Karmen86

#11 Re: trazim posao

Post by Karmen86 »

Liska wrote:Ljudi, da vam ispričam što mi se dogodila danas u Mostaru. Danas me u Mostaru zaustavi kod HDZ zgrade čovjek i zamoli me da ga odvezem do pumpe na izlazu iz Mostara. Reče da je iz Prozora, iz jednog sela poviše Duga (ne moram govoriti da je povratnik u pitanju), da je tri dana proveo na Tromeđi kod Međugorja, ali nije našao nikakav posao. Ima 63 godine, nezaposlen, bez ikakvih primanja, ima ženu i dvoje sinova, kaže zdravih, ali nezaposlenih. Radio u komunalnom, ali mu nisu uplaćivali sve godine tako da ima rupu u stažu i ne može u penziju. Jutros je pješačio od Tromeđe prema Mostaru, nešto je uspio stići auto-stopom ali većinu dionice je propješačio. Nema para da se vrati kući autobusom, pa će uštopati nekoga od šofera da dođe što bliže kući. Odveo sam ga na pumpu i dao mu nešto para. Rasplakao se, ali je primio pare i dobio sam blagoslova od njega za par života. Kaže za ove pare može kupiti brašna i šećera, barem to.

@old school, uhvati prvi posao koji nađeš i pokušaj da se školuješ. Nemoj sebi dozvoliti da dođeš u godine i situaciju u kakvoj je ovaj čovjek iz Prozora. :sad:
Knedla mi stoji u grlu kada sam procitala ovo. Hajmo nekako pomoci ovom covjeku, ima PDF za pomaganje ovakvim ljudima, vjerovatno je čovjek i ponosan i teško će mu sve to pasti (čim se rasplakao), ali pomoć je pomoć, samo da se nekako organiziramo svi.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 29/04/2015 06:37, edited 2 times in total.
IHAVEDREAM

#13 Re: trazim posao

Post by IHAVEDREAM »

Nazalost, i mi smo jako daleko od BIH :(

Zar za ovakvog dobrog covjeka ne bi bila najveca pomoc uposliti sinove (predpostavljam da su u najboljoj snazi),da se njegove umorne kosti bar malo odmore! :oops:
Ali, avaj......Tudja muka nikoga ne opterecuje!
IHAVEDREAM

#14 Re: trazim posao

Post by IHAVEDREAM »

old_school wrote:pozdrav svima dolazim iz Sarajeva imam 16 god trazim bilo kakav posao dolazi u obzir i fizicki poslovi samo da se zaradi nesta para ako ima ko kakav savjet kako da nadjem posao a da nije nista ilegalno volio bi da vidim odgovor ... :D
Respekt za ovakav nacin razmisljanja jedne mlade osobe...... :thumbup:
I nasa su djeca imala "poslice" u tvojim godinama.... :)
A danas su akademski obrazovani ljudi, i nisu propustili niti jedan momenat uzivanja tinejdzersih godina!
Liska

#15 Re: trazim posao

Post by Liska »

Čovjek mi reče da živi u selu koje se zove Gornji lug i da je to blizu Duga. Sreća, poznajem neke ljude u Dugama pa ću preko njih pokušati nešto uraditi. Po meni je vrlo tužno da čovjek od 63 godine ide argatovati umjesto sinova, ali ne da nijednu lošu riječ reći o njima. Na kraju krajeva, tko zna kakva je situacija u kući. Reče da je jedan sin bravar ali da nema posla za bravare u tome kraju. Ne znam, ne želim suditi, ali ću pokušati nešto uraditi preko par dobrostojećih ljudi iz Duga. Jedino mu mogu pomoći, ali mu ne mogu riješiti probleme jer njemu bi penzija puno značila. Nije mi ni bio cilj da preko foruma skupljam pomoć za bilo koga. Jednostavno me protreslo to što mi se desilo i morao sam to podjeliti i dati savjeti ovome dečku od 16 godina da već sada misli o nekim stvarima koje mu izgledaju daleko.
Uradiću sam koliko mogu i pokušati naći i neko trajnije rješenje. Ali ovo je samo pokazatelj u kakvoj bijedi žive povratnici i mnogi stanovnici sela u BiH. Ovo ti trebao biti svakodnevni posao ljudi koji za to primaju plaću.
IHAVEDREAM

#16 Re: trazim posao

Post by IHAVEDREAM »

Liska wrote:Čovjek mi reče da živi u selu koje se zove Gornji lug i da je to blizu Duga. Sreća, poznajem neke ljude u Dugama pa ću preko njih pokušati nešto uraditi. Po meni je vrlo tužno da čovjek od 63 godine ide argatovati umjesto sinova, ali ne da nijednu lošu riječ reći o njima. Na kraju krajeva, tko zna kakva je situacija u kući. Reče da je jedan sin bravar ali da nema posla za bravare u tome kraju. Ne znam, ne želim suditi, ali ću pokušati nešto uraditi preko par dobrostojećih ljudi iz Duga. Jedino mu mogu pomoći, ali mu ne mogu riješiti probleme jer njemu bi penzija puno značila. Nije mi ni bio cilj da preko foruma skupljam pomoć za bilo koga. Jednostavno me protreslo to što mi se desilo i morao sam to podjeliti i dati savjeti ovome dečku od 16 godina da već sada misli o nekim stvarima koje mu izgledaju daleko.
Uradiću sam koliko mogu i pokušati naći i neko trajnije rješenje. Ali ovo je samo pokazatelj u kakvoj bijedi žive povratnici i mnogi stanovnici sela u BiH. Ovo ti trebao biti svakodnevni posao ljudi koji za to primaju plaću.

:thumbup:
Covjeku u tim godinama je penzija "Egzistencija"..... :(
Ali, nazalost, nije rjesenje situacije..... :sad:

" Ovo ti trebao biti svakodnevni posao ljudi koji za to primaju plaću.[/quote]"....Nepotreban je bilo kakav komentar :oops: :oops:
kurshumi

#17 Re: trazim posao

Post by kurshumi »

Evo pasha ako imas slifa oko auta i autodijelova otvoren konkurs>

http://www.motorexbih.com/index.php/zaposlenje

Prijavi se u svakom slucaju ako ti treba posao, i ovi sto vec rade dole nisu na ti sa autima, nemoj se sekirati....
Post Reply