Tražim partnere za biznis
Moderator: anex
- karanana
#26 Re: Tražim partnere za biznis
mozda momak hoce konacno da otvori mcdonalds ovdje. ali i za mcdonalds je ovo previse love. a mozda hoce i burger king i mcdonalds u isto vrijeme da otvori.
- jutarnji
#27 Re: Tražim partnere za biznis
Ja ipak tipujem na neki fol zdrava hrana...dvoumim se izmedju gljiva, vode i nekakvog cajakaranana wrote:mozda momak hoce konacno da otvori mcdonalds ovdje. ali i za mcdonalds je ovo previse love. a mozda hoce i burger king i mcdonalds u isto vrijeme da otvori.
A mozda je i naftu pronasao
- Ridjobrki
#28 Re: Tražim partnere za biznis
Možda bi pravio regionalnu deponiju, toliko otprilike košta jedna.jutarnji wrote:Ja ipak tipujem na neki fol zdrava hrana...dvoumim se izmedju gljiva, vode i nekakvog cajakaranana wrote:mozda momak hoce konacno da otvori mcdonalds ovdje. ali i za mcdonalds je ovo previse love. a mozda hoce i burger king i mcdonalds u isto vrijeme da otvori.![]()
A mozda je i naftu pronasao, valja to busit, a i zacepit ako nedaj boze fuli k`o onaj BP.
-
michio
#29 Re: Tražim partnere za biznis
96-e je samo na papir trebalo napisati ideju i dobio bi ta tri miliona.
- Ridjobrki
#30 Re: Tražim partnere za biznis
michio wrote:96-e je samo na papir trebalo napisati ideju i dobio bi ta tri miliona.
Ili bi dobio barem tri miliona na papiru a 200 000 na ruke.
- stochar
-
mirash
#32 Re: Tražim partnere za biznis
da imam 3 miliona ne bih otvorio mekdonald, nego šlic.
- Bluemore
#33 Re: Tražim partnere za biznis
jedna tamo wrote:koliko me možeš čekati?
evo samo da mi banka isplati
sto ste takvi sto ne pomognete covjeku znam da imate i mozete
- Bluemore
#34 Re: Tražim partnere za biznis
jutarnji wrote:A sta ako stvarno ima neku dobru ideju?
- luckylaka
#35 Re: Tražim partnere za biznis
Ja mislim da je on nasao partnera dok se ne javlja.A jebem ako covjek u danasnjem vaktu nema tri miliona to treba odmah pokrenuti akciju,,svakom po tri miliona,,
- ofr
#36 Re: Tražim partnere za biznis
jutarnji wrote:A sta ako stvarno ima neku dobru ideju?
- The Nightwatchman
#37 Re: Tražim partnere za biznis
ovi infantilni komentari su dokaz da su na ovom forumu prijavljeni ljudi koji ve sa zivotom nemaju. oni ne kontaju da se pravi biznis odvija iza kulisa i da je sve ono sto se "vidi" zapravo mačiji kašalj.
najveće prihode imaju firme koje rade incognito i nemaju uopste potrebu za marketingom na domacem trzistu, ergo ih i neima u glavama, na ekranima i na bilboardima domacih potrosaca.
dobra ideja u svakom slučaju na području BiH podrazumijeva iskorištavanje jeftine radne snage koja će se koristiti u proizvodnji proizvoda za strana trzista.
takve firme prakticno rade iza kulisa. niko za njih ne zna, a ostvaruju odlicne rezultate (uzmite samo Kapis Tomislavgrad kao primjer, pade mi prvi na pamet...). problem je sto su u strukturi vlasnistva najcesce opet u rukama ino ulagača (mada se u odredjenim procentima tu nalaze i drzavljani BiH)
tri miliona eura za implementaciju dobrog poslovnog projekta NISU bas tako velika sredstva kako se cini vecini ljudi koji su odgovorili na ovu temu, ali je opsta socijalna atmosfera takva da to ljudi bas i ne mogu da pojme.... zapamtite da izvori aktive neke kompanije ne moraju biti uvijek u vidu vlastitih sredstava...
ovaj lik sto je postavio temu ima problem sa taktikom. najvjerovatnije ga je neko "upalio" sa jako dobrom idejom pod uslovom da obezbijedi učešće kapitala.
samo ne ide to preko foruma....
ja mogu biti sedamdesetogodišnja djevica koja piše ovaj post iz sanatorijuma u bavarskim vrletima, ili svršeni student glume koji za vrijeme traženja angažmana u putujućem pozorištu mlati praznu slamu na forumu.
mogu naravno biti i onaj kojega on traži - dakle, budala koja bi usla u posao vrijedan 6 miliona eura preko oglasa na internetu.
samo, ne ide to tako.
najveće prihode imaju firme koje rade incognito i nemaju uopste potrebu za marketingom na domacem trzistu, ergo ih i neima u glavama, na ekranima i na bilboardima domacih potrosaca.
dobra ideja u svakom slučaju na području BiH podrazumijeva iskorištavanje jeftine radne snage koja će se koristiti u proizvodnji proizvoda za strana trzista.
takve firme prakticno rade iza kulisa. niko za njih ne zna, a ostvaruju odlicne rezultate (uzmite samo Kapis Tomislavgrad kao primjer, pade mi prvi na pamet...). problem je sto su u strukturi vlasnistva najcesce opet u rukama ino ulagača (mada se u odredjenim procentima tu nalaze i drzavljani BiH)
tri miliona eura za implementaciju dobrog poslovnog projekta NISU bas tako velika sredstva kako se cini vecini ljudi koji su odgovorili na ovu temu, ali je opsta socijalna atmosfera takva da to ljudi bas i ne mogu da pojme.... zapamtite da izvori aktive neke kompanije ne moraju biti uvijek u vidu vlastitih sredstava...
ovaj lik sto je postavio temu ima problem sa taktikom. najvjerovatnije ga je neko "upalio" sa jako dobrom idejom pod uslovom da obezbijedi učešće kapitala.
ja mogu biti sedamdesetogodišnja djevica koja piše ovaj post iz sanatorijuma u bavarskim vrletima, ili svršeni student glume koji za vrijeme traženja angažmana u putujućem pozorištu mlati praznu slamu na forumu.
mogu naravno biti i onaj kojega on traži - dakle, budala koja bi usla u posao vrijedan 6 miliona eura preko oglasa na internetu.
samo, ne ide to tako.
-
MokeQc
#38 Re: Tražim partnere za biznis
znate kako kaze Pusenje : "uvijek lovu najbrze vade najveci kokuzi"
sto ce reci da je dosao na forum nas najbrzih
sto ce reci da je dosao na forum nas najbrzih
-
don01
#39 Re: Tražim partnere za biznis
Ma ja ebo bosanski kad ti imas ideju za biznis od bar 3 milionaHORN1 wrote:IHAVEDREAM wrote:Ozbiljna do bola......![]()
Koji su uslovi partnerstva.... 50/50....![]()
![]()
![]()
![]()
Ponovo bih neozbiljne zamolio da zanemare ovaj post i negube vrijeme na njemu i nesmetaju onima koji bi ozbiljno obratili pažnju na ovaj post.
- The Nightwatchman
#40 Re: Tražim partnere za biznis
kad bih ja birao partnera, izabrao bih ovog lika na prvu, kako ne kontas.....don01 wrote:Ma ja ebo bosanski kad ti imas ideju za biznis od bar 3 milionaHORN1 wrote:IHAVEDREAM wrote:Ozbiljna do bola......![]()
Koji su uslovi partnerstva.... 50/50....![]()
![]()
![]()
![]()
Ponovo bih neozbiljne zamolio da zanemare ovaj post i negube vrijeme na njemu i nesmetaju onima koji bi ozbiljno obratili pažnju na ovaj post.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Keksich
#41 Re: Tražim partnere za biznis
Zašto, da ga možeš levatit kad ti se hoće 
-
mido_Hz
#42 Re: Tražim partnere za biznis
kume ja sam zainteresovan, imam viska tih nekih 3M ,a kad dodjem sa Bahama za 5 dana pa mi se javi ako ti nije problem, pa da popricamo u vezi tog biznisa, ozibljan sam 
- XXS
#43 Re: Tražim partnere za biznis
Bolje je zivjeti 100 godina kao bogatas nego jedan dan kao siromah.HORN1 wrote:Tražim partnere.
Uslovi su da ima ili može po povoljnim uslovima obezbijediti bar tri miliona eura.
Posao je veoma unosan i ima dobar povrat na uloženi kapital.
Ponuda je ozbiljna i molio bih samo ozbiljne da se jave.
Ja te podrzavam.
- Sunrise00
#44 Re: Tražim partnere za biznis
a onim sto mu ostane ce Bosnu kupiti, mozda i uhajrimo stakaranana wrote:mozda momak hoce konacno da otvori mcdonalds ovdje. ali i za mcdonalds je ovo previse love. a mozda hoce i burger king i mcdonalds u isto vrijeme da otvori.
- Ridjobrki
#45 Re: Tražim partnere za biznis
Pa i pitao sam se kad mi namjeravaš vratiti jahtu, valjda su tvoju konačno vratili s farbanja...mido_Hz wrote:kume ja sam zainteresovan, imam viska tih nekih 3M ,a kad dodjem sa Bahama za 5 dana pa mi se javi ako ti nije problem, pa da popricamo u vezi tog biznisa, ozibljan sam
Ako usput bude interesanata ukuj slobodno da je prodamo i uletimo u biznis, ja sam kratak sa kešom trenutno a svejedno sam je htio prodati prije nego što je žena dadne materi.
-
sammo
#46 Re: Tražim partnere za biznis
Trazi parnere u SDA, SBIH, HDZ....ili odigraj monopoli s djecom...blize si ovome drugome... 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#47 Re: Tražim partnere za biznis
Da nije ovo onaj što je tražio radnika da mu fata strance po Ferhadiji, slika ih i onda to odštampa na majice koje im proda? Možda je to taj veliki biznis 
- Bluemore
#48 Re: Tražim partnere za biznis
The Nightwatchman wrote:ovi infantilni komentari su dokaz da su na ovom forumu prijavljeni ljudi koji ve sa zivotom nemaju. oni ne kontaju da se pravi biznis odvija iza kulisa i da je sve ono sto se "vidi" zapravo mačiji kašalj.
samo, ne ide to tako.
e nek si nam fino pojasnio, sad nam je jasnije
- atko
#49 Re: Tražim partnere za biznis
Bluemore wrote: e nek si nam fino pojasnio, sad nam je jasnije
I ne bi mu mrsko pisat toliki post da kaze ono sto i ptice na grani znaju
- Ridjobrki
#50 Re: Tražim partnere za biznis
'Nako nešto kontam, imam prijatelja koji ima svoju firmu i koji je do svog prvog miliona došao legalno i časno: radio 15 godina u nekoj banci u IT-odjelu a i žena mu imala dobar posao pa su mogli ostavljati "na stranu" za početni kapital. Prije 7 godina je osnovao svoju firmu koja razvija aplikacije za banke i osiguravajuće tvrtke. Počeo je od nule, trebalo mu je haman 25 godina da ostvari svoje ambicije i sad je težak oko milion eura.
I sad ja kontam, ovom našem trebaju TRI TAKVA sa svim što imaju i što su stekli samo da započne posao...

I sad ja kontam, ovom našem trebaju TRI TAKVA sa svim što imaju i što su stekli samo da započne posao...