Trazim objasnjenje...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Baby Jane

#1 Trazim objasnjenje...

Post by Baby Jane »

Eh, ovako...
Ovo je slikano juce oko 6 sati navece. Ako obratite paznju na donji desni cosak slike, primjetit ce te nekog momka u zelenom dzemperu sa crnim ili sivim prugama.
Trazim objasnjenje! Vise sam nego sigurna da taj lik nije bio tu kad sam ovo slikala. Malo mi je takodje cudno sto je juce bas bilo hladno, i svi su na sebi imali kapute, kape salove, a on se onako u majcici setka. I ako pogledate malo bolje, izgleda jako smireno i gleda direktno u fotoaparat.
Moji prijatelji su vidjeli ovu sliku, ali kazu da to moze biti do aparata, ili npr kada sam prebacivala slike sa aparata na laptop, da nisam isla na ono "safely remove hardware" pa se mozda neki fajl ostetio ili preslikao. To bi mozda i imalo smisla da sam ja nekad imala ovakvu sliku na svom aparatu. Stavise, ne poznajem nikoga ko ovako izgleda!
I jedino objasnjenje koje mi preostaje jeste...da je ovo duh...jeste da je fakat smijesno, ali ZNAM 100 % da lik nije bio tu kad sam ovo slikala!!!!! :o

Sinoc smo, moja raja i ja, do kasno ovo raspravljali i jedni druge ubjedjivali u razne teorije, ali niko nije 100 % siguran.
Molim vas za logicno objasnjenje, jer sam i samu sebe pocela izludjivati.

[img][img]http://img221.imageshack.us/img221/999/ghosttq6.th.jpg[/img][/img]
mamica papucarka

#2 Re: Trazim objasnjenje...

Post by mamica papucarka »

Baby Jane wrote:Eh, ovako...
Ovo je slikano juce oko 6 sati navece. Ako obratite paznju na donji desni cosak slike, primjetit ce te nekog momka u zelenom dzemperu sa crnim ili sivim prugama.
Trazim objasnjenje! Vise sam nego sigurna da taj lik nije bio tu kad sam ovo slikala. Malo mi je takodje cudno sto je juce bas bilo hladno, i svi su na sebi imali kapute, kape salove, a on se onako u majcici setka. I ako pogledate malo bolje, izgleda jako smireno i gleda direktno u fotoaparat.
Moji prijatelji su vidjeli ovu sliku, ali kazu da to moze biti do aparata, ili npr kada sam prebacivala slike sa aparata na laptop, da nisam isla na ono "safely remove hardware" pa se mozda neki fajl ostetio ili preslikao. To bi mozda i imalo smisla da sam ja nekad imala ovakvu sliku na svom aparatu. Stavise, ne poznajem nikoga ko ovako izgleda!
I jedino objasnjenje koje mi preostaje jeste...da je ovo duh...jeste da je fakat smijesno, ali ZNAM 100 % da lik nije bio tu kad sam ovo slikala!!!!! :o

Sinoc smo, moja raja i ja, do kasno ovo raspravljali i jedni druge ubjedjivali u razne teorije, ali niko nije 100 % siguran.

[img][img]http://img221.imageshack.us/img221/999/ghosttq6.th.jpg[/img][/img]
ja ne smijem ni da kliknem na sliku :roll:

btw, kliknula sam ali je tako mala da nista ne mogu vidjet. A jel mozes uvecat fotku :?
shin

#3 Re: Trazim objasnjenje...

Post by shin »

Baby Jane wrote:Eh, ovako...

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Evo ti slika da svi vide, http://img221.imageshack.us/my.php?image=ghosttq6.jpg
b.boja

Post by b.boja »

mozes li ti tu fotku malo vecu postaviti,?

sve mi se cini da ti imas duplu expoziciju.

snimak preko snimka.
mamica papucarka

al fakat isto covjek u cosku. I to direkt gleda u Jane :lol:
Baby Jane

Post by Baby Jane »

b.boja wrote:mozes li ti tu fotku malo vecu postaviti,?

sve mi se cini da ti imas duplu expoziciju.

snimak preko snimka.
Bilo bi moguce da sam imala sliku ovog lika na aparatu....tako da...kako se moze preslikati nesto cega nema???
shin

Post by shin »

Image

Loš aparat plus po mraku slikano, eto sta je problem.
Baby Jane

Post by Baby Jane »

mamica papucarka wrote:al fakat isto covjek u cosku. I to direkt gleda u Jane :lol:
Mogu ti reci da sam se pravo prepala! Vec odavno ne spavam kako treba, pa kontam da to nije neka faza pretvaranja u ghost whisperera :lol:

A, dajte, ozbiljno mi treba neko uvjerljivo i logicno objasnjenje!
b.boja

Post by b.boja »

dzemper je sivo sa bordo prugama...
Baby Jane

Post by Baby Jane »

b.boja wrote:dzemper je sivo sa bordo prugama...
e, neka si ti vidio bordo boju pa makar! :lol:
mamica papucarka

Baby Jane wrote:
mamica papucarka wrote:al fakat isto covjek u cosku. I to direkt gleda u Jane :lol:
Mogu ti reci da sam se pravo prepala! Vec odavno ne spavam kako treba, pa kontam da to nije neka faza pretvaranja u ghost whisperera :lol:

ja sam prvo pomislila da su ove crne pruge sjene od zgrade. Lice se primijeti tek kad se dobro zagledas. I ja fakat ne kontam :D
da nije tip bio unutar onog izloga, pa si ga nekako zumirala??? Jel moguce??? :-)
shin

Post by shin »

Image

Evo kada invertuješ boje, malo bolje se vidi. Izgleda da nema glavu nikako, beheaded monster :D
Baby Jane

Post by Baby Jane »

mamica papucarka wrote:
Baby Jane wrote:

ja sam prvo pomislila da su ove crne pruge sjene od zgrade. Lice se primijeti tek kad se dobro zagledas. I ja fakat ne kontam :D
da nije tip bio unutar onog izloga, pa si ga nekako zumirala??? Jel moguce??? :-)
Ma nije moguce!
I meni je cudno, jer je taj dan BAS bilo hladno!!!! Ne mogu da vjerujem da neko moze po onoj hladnoci setati u dzempercicu i uz to ovako veselo gledati u aparat! I ako je samo prolazio, kako onda BAS izgleda kao da pozira...GLEDA DIREKT U MENE!!!!

a nisam sliku nekog cak ni slicnog njemu imala..niti sam kad koga slikala...
to me malo buni...
Baby Jane

Post by Baby Jane »

shin wrote:Image

Evo kada invertuješ boje, malo bolje se vidi. Izgleda da nema glavu nikako, beheaded monster :D
:lol: :lol: ali ako se dobro zagledas, na orginalnom snimku mu se vide oci, i nekako zadovoljan izraz lica...
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

ovo je neki sihir mescini! novokomponovani dzinn! :D :-)
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Arslan wrote:ovo je neki sihir mescini! novokomponovani dzinn! :D :-)
nista ne reci...kakve sam srece..na svasta cu nabasati :lol: :lol:
shin

Post by shin »

Ovo je ljudi hoax, pogledajte samo font na datumu isto kao da je u paintu napisano. Sav nazubljen i ogroman 8)
b.boja

Post by b.boja »

Baby Jane wrote:
b.boja wrote:dzemper je sivo sa bordo prugama...
e, neka si ti vidio bordo boju pa makar! :lol:
to u skladu sa mojim nickom, nisam vidio, zensko sam :D

mogu ce je da je osoba prosla pored tebe,brzo, a ti je nisi mogla ni vidjeti jer je tebi bilo nesto drugo u fokusu.
Last edited by b.boja on 02/12/2007 12:46, edited 2 times in total.
mamica papucarka

a kakav je ovo datum??? Sta je ovo???

Uh, sva sam se najezila :lol: I ja ovih dana sve fotkam po mraju, pa cu se od sada imati na pameti :D
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

meni se jednom desilo da smo se drustvo i ja slikali ..i kada smo pogledali preview izgledalo je kao da smo u vatri...gorimo svi :evil: :D .. nakon cega je bilo i panike i smijeha.. :D
razlog je bio taj sto kad odaberes opciju za nocno slikanje cak i malo pomjeranje objektiva u trenutku slikanja utice da se boje "pomjesaju".
znam da jako nestrucno zvuci ovo sto sam pokusala objasniti - ne zamjerite nije mi fotografija jaca strana. :oops:
Baby Jane

Post by Baby Jane »

mamica papucarka wrote:a kakav je ovo datum??? Sta je ovo???

Uh, sva sam se najezila :lol: I ja ovih dana sve fotkam po mraju, pa cu se od sada imati na pameti :D
ma pomjeri mi se datum svaki put kad izvadim baterije iz fotoaparata, tako da sam vise prestala nastimavati..hehe..

ma kakav mrak i hodanje! obavezno bijeli luk i drveni kolac nosi sa sobom, ako bas moras izaci :lol: :lol:
shin

Post by shin »

http://en.wikipedia.org/wiki/Exposure_(photography) - kopiraj link, ne klikaj.

Evo ti naucno objasnjenje.
Last edited by shin on 01/12/2007 21:08, edited 2 times in total.
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Compos_Sui wrote:meni se jednom desilo da smo se drustvo i ja slikali ..i kada smo pogledali preview izgledalo je kao da smo u vatri...gorimo svi :evil: :D .. nakon cega je bilo i panike i smijeha.. :D
razlog je bio taj sto kad odaberes opciju za nocno slikanje cak i malo pomjeranje objektiva u trenutku slikanja utice da se boje "pomjesaju".
znam da jako nestrucno zvuci ovo sto sam pokusala objasniti - ne zamjerite nije mi fotografija jaca strana. :oops:
a mozda vam je Bog nesto pokusao reci, pa se vi samo tjesili da je do aparata :lol: :lol: :lol:
mamica papucarka

Baby Jane wrote:
mamica papucarka wrote:a kakav je ovo datum??? Sta je ovo???

ma pomjeri mi se datum svaki put kad izvadim baterije iz fotoaparata, tako da sam vise prestala nastimavati..hehe..

ma kakav mrak i hodanje! obavezno bijeli luk i drveni kolac nosi sa sobom, ako bas moras izaci :lol: :lol:
Kuku lele i datum ti se pomjerio na 2003 :lol:
Saian

Post by Saian »

....
Last edited by Saian on 01/12/2007 21:12, edited 1 time in total.
Post Reply