Trazim mp3-ice

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ake

#1 Trazim mp3-ice

Post by ake »

grupa je iz banjaluke i mislim da se zvala medeni mjesec :?

refren je odprilike ovako isao:

heeey sokolovi, slobodu tvoju cuvaju
heeey srpska zemljo, za tebe ginu, tebi se zaklinju :!:

druga pjesma se zvala "krajino mati"

takodje trazim jednu drugu pjesmu nepoznatog autora,
a refren ide ovako:

kad prestanes pucati
kad se spuste zastave,
koga ces voljeti....
s kime ces se smijati :?

ili tako nekako
manijak1

Post by manijak1 »

heeey sokolovi, slobodu tvoju cuvaju
heeey srpska zemljo, za tebe ginu, tebi se zaklinju - zajebani neki borci :D :D
Koje izdrkavanje samo da se ne bi otišlo na liniju :D :D
Možda ima Smajo :? :? :D :D
ake

Post by ake »

ako nadjem poslacu vam, muzika je sjajna, sve tri pjesme 8)
zar sumnjate u moj muzicki ukus :?
Engram::X

Post by Engram::X »

ljakse :oops:

predlazem instrumentale
Image
manijak1

Post by manijak1 »

kad prestanes pucati
kad se spuste zastave,
koga ces voljeti....
s kime ces se smijati
'95 :D :D :D :D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

zar sumnjate u moj muzicki ukus

pa ukus u nekim drugim stvarima ti je tesko svarljiv :-? .......a ni s muzikom se nisi bas dokazo..... :-? :? :( ..............iskren da budem.......nemam sumnje nikakve.......u tvoj opci neukus
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Engram::X wrote:ljakse :oops:

predlazem instrumentale
Image
Image
ake

Post by ake »

sorge_sa wrote:
zar sumnjate u moj muzicki ukus
pa ukus u nekim drugim stvarima ti je tesko svarljiv :-? .......a ni s muzikom se nisi bas dokazo..... :-? :? :( ..............iskren da budem.......nemam sumnje nikakve.......u tvoj opci neukus
nemam ni ja sumnje da i ti pravis ocjene o necijem ukusu, na osnovu necije nacionalne pripadnosti :oops:
ili stepena ikebanstine kod nebosnjaka :roll:
kao da je bilo sta drugo vazno ;)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ake wrote: nemam ni ja sumnje da i ti pravis ocjene o necijem ukusu, na osnovu necije nacionalne pripadnosti :oops:
ili stepena ikebanstine kod nebosnjaka :roll:
kao da je bilo sta drugo vazno ;)
Ne vjerujem da je rijec o ocjenama na osnovu nacionalne pripadnosti... :roll:

Vec o ocjenama na osnovu pripadnosti naci primitivizmu i papanluku... :D

Sjecas se sta je bilo kad su zvali EKV da svira u toj istoj Banja Luci, sta im rekose legende, laka im zemlja bila ?!

Nikad mi nije bilo jasno kako neko kraj srpskih partizana moze furat cetnike, kraj Tesle furat Iliju Garasanina, i npr. kraj EKVa furat neke tamo crnce iz BL... :roll: Bas bijedno i zalosno... :?

S vetrom u lice, moj ake !
sorge_sa

Post by sorge_sa »

uzaludno je aketu objasnjavat..... :zzzz: sizifov posao..........on misli da svi gledaju na svijet njegovim ocima.......njemu ne moze u glavu uci da nisu svi optereceni cinjenicom da su bosnjaci ili srbi ili hrvati......... :-? :sad: i da to nema veze s muzikom...........ali ono sto je najvaznije u svemu.......da niko vise nema sumnje......da ake hoce da budne perfidni manipulator i provokator........da uziva u svojoj ulozi......i da hoce da na bilo koji nacin izazove.....reakciju onih koji nemaju takta.......a bogami ni pameti.......da bi on na kraju kao i kolega mu po oruzju(Livadic).....slavodobitno uskliknuo........evo svi ste mudzahedini.....svi ste nacijonalisti......niste za ono sto se deklarisete....za multikulturu..........to je poenta....uvijek se sva prica.............od muzike sporta , ljubavi, politike, religije, i diskusija svede na tu ravan......kod njih dvojice.....vecina ih je procitala.....ali ima hajvana kao sto su i oni sami.....pa se napale.....i padaju na sitne petparacke poluprovincijske manipulacije dostojne seoskih geliptera......tuzno je a i prilicno jadno koja se kolicina energije ulozi na to......naime kad bi doticni dvojac tu energiju ulozio u nesto drugo......u Greenpeace.....u hortikulturu......amnesty international.......koliko bi nam svijet bio ljepsi........no to je vec druga prica......jer opskurni mentalni sklopovi.......imaju samo perverznu potrebu da virtualno onanisu po forumu...........oni ce samo na kraju staviti glupi smjesak to im je vrhunac intelektualne nadmoci.....i reci to je zato sto sam ja srbin a ti bosnjak.........ake nikad nece moci shvatiti.......da mene boli qrc i za multikulturu.....i za bosnjastvo......i srpstvo....za nacionalne podjele.......za bratstvo i jedinstvo i za sve ostale floskule....koje se bacaju.....ne bi li se naivni uhvatili.....ake smijesan si :lol: :P 8) .......nek ti drugi odgovaraju........ja nikad vise.........
ake

Post by ake »

jako zanimljiv sorgeov post, pun gorcine, pauza i nabacanih misli,
u kratko zakljucak je da bi sorge u stvari iskreno htio da bude upravo kao ja :shock:
slobodan, neopterecen i pun energije 8)
bez ocajne potrebe za dokazivanjem intelektualnih visina, sa drskoscu seoskog giliptera ;)

ovako greenpeace i amnesty international, ostadose gubitnici :(
ake

Post by ake »

pronasao sam jedan link sa sjajnim pjesmama banjaluckih bendova

http://www.maratoncafe.com/Bl%20rock/bl%20rock.htm

mada nema gore navedenih :-?
manijak1

Post by manijak1 »

8) 8) :D :D :-D :-D
slobodan, neopterecen i pun energije
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kao što i mp -. ice tražene govore i stanice i linkovi iiiiiiiii......svašta nešto :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ake wrote:jako zanimljiv sorgeov post, pun gorcine, pauza i nabacanih misli,
u kratko zakljucak je da bi sorge u stvari iskreno htio da bude upravo kao ja :shock:
slobodan, neopterecen i pun energije 8)
bez ocajne potrebe za dokazivanjem intelektualnih visina, sa drskoscu seoskog giliptera ;)

ovako greenpeace i amnesty international, ostadose gubitnici :(
ake, ake, nikad hajra od tebe ova planeta ne vidi... :D

Svi inace umiru da budu kao ti ! :lol:

A reci znas li ono za EKV i BL ?

Jah, ne znas, ne znas mozda ni ko su oni... :wink:
ake

Post by ake »

koji nacijonalizam, samo na pomen pridjeva srpski :oops:
bez ijedne ruzne rijeci uperene protiv bilo koga :shock:
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

sorge_sa wrote:uzaludno je aketu objasnjavat..... :zzzz: sizifov posao..........on misli da svi gledaju na svijet njegovim ocima.......njemu ne moze u glavu uci da nisu svi optereceni cinjenicom da su bosnjaci ili srbi ili hrvati......... :-? :sad: i da to nema veze s muzikom...........ali ono sto je najvaznije u svemu.......da niko vise nema sumnje......da ake hoce da budne perfidni manipulator i provokator........da uziva u svojoj ulozi......i da hoce da na bilo koji nacin izazove.....reakciju onih koji nemaju takta.......a bogami ni pameti.......da bi on na kraju kao i kolega mu po oruzju(Livadic).....slavodobitno uskliknuo........evo svi ste mudzahedini.....svi ste nacijonalisti......niste za ono sto se deklarisete....za multikulturu..........to je poenta....uvijek se sva prica.............od muzike sporta , ljubavi, politike, religije, i diskusija svede na tu ravan......kod njih dvojice.....vecina ih je procitala.....ali ima hajvana kao sto su i oni sami.....pa se napale.....i padaju na sitne petparacke poluprovincijske manipulacije dostojne seoskih geliptera......tuzno je a i prilicno jadno koja se kolicina energije ulozi na to......naime kad bi doticni dvojac tu energiju ulozio u nesto drugo......u Greenpeace.....u hortikulturu......amnesty international.......koliko bi nam svijet bio ljepsi........no to je vec druga prica......jer opskurni mentalni sklopovi.......imaju samo perverznu potrebu da virtualno onanisu po forumu...........oni ce samo na kraju staviti glupi smjesak to im je vrhunac intelektualne nadmoci.....i reci to je zato sto sam ja srbin a ti bosnjak.........ake nikad nece moci shvatiti.......da mene boli qrc i za multikulturu.....i za bosnjastvo......i srpstvo....za nacionalne podjele.......za bratstvo i jedinstvo i za sve ostale floskule....koje se bacaju.....ne bi li se naivni uhvatili.....ake smijesan si :lol: :P 8) .......nek ti drugi odgovaraju........ja nikad vise.........

moderatori, ´aj´ stavite ovaj tekst u aketov i livadićev profil

(ja ću si ga uokviriti)
ake

Post by ake »

bosnje u ofanzivi :oops:
Lisac

Post by Lisac »

sorge_sa wrote:.........ake nikad nece moci shvatiti.......da mene boli qrc i za multikulturu.....i za bosnjastvo......i srpstvo....za nacionalne podjele.......za bratstvo i jedinstvo i za sve ostale floskule....koje se bacaju.....ne bi li se naivni uhvatili.....ake smijesan si :lol: :P 8) .......nek ti drugi odgovaraju........ja nikad vise.........
brko kapa dolje za konciznu analizu. nishta vishe i nishta manje ne treba reci. kome nije jasno :D nek potrazhi mp-ice kao shto je ake :D

ake da me ne bi pogreshno shvatio :D :D bezbeli da ima kamara boshnja i mudzahedina i wehabija i terorista. shto tebe raduje jer se osjecash potvrdjenim. ali ne kontam zashto te boli da ima i ovih shto ih boli cuna za multikulti, naciju, intonaciju, birokraciju ....
umjesto da se radujesh, i budesh sretan ti pribjegavash jeftinom manevru ignorancije ochitog :D al najtezhe je sebi sam priznati neke stvari zar ne :D
winetou

Post by winetou »

druga pjesma se zvala "krajino mati"
Možeš ti lako naći tu pjesmu, ali ne radi se o medenom mjesecu :D
:-) a ja neću reći koja je grupa.
Pjesma kao pjesma i nije loša. Čak bi je i violentjack mogao pjevati kad povede svoje Krajišnike u boj :-)
ake

Post by ake »

winetu, bosnjo no 1, po mom skromnom misljenju :)
sad koliko ce mu to stete napraviti kod ovih koje boli qrc za svim i svacim,
to je vec drugo pitanje,
ali morao sam to da kazem, zbog bolje buducnosti
Lisac wrote:ake da me ne bi pogreshno shvatio :D :D bezbeli da ima kamara boshnja i mudzahedina i wehabija i terorista. shto tebe raduje jer se osjecash potvrdjenim. ali ne kontam zashto te boli da ima i ovih shto ih boli cuna za multikulti, naciju, intonaciju, birokraciju ....

jaruga moj, poslije ovakvih eseja, analiza posvecenih mojoj malenkosti, ne bih rekao da ih boli cuna, bidnimo realni :shock:
da je to zaista tako, sorge se prvi ne bi ni javio,
kao sto se ne bi ni javio da sam trazio neku mp3-icu iz snimljenu u sarajevu izmedju 1992-1995 godine, zar ne :oops:
Lisac

Post by Lisac »

Dear Ake, kad jednom razdvojish svoju nacionalnu pripadnost od karaktera (a moguche je majke mi :D) skontacesh da nije tvoj (nacionalni) diskurs ono shto provocira nego pojava :D otud i reakcije na zaista nemashtovite provokacije. brko se ljuti jer zna da ti mozhesh i bolje :D :D
ake

Post by ake »

jaruga, generalno razlicitost provocira :shock:
ako jednog dana na pitanje gdje se moze skinuti mp3-ca od medenog mjeseca ili nekog slicnog,
nikoga ne isprovocira, bicemo sreto drustvo 8)
razmisli dobro o tome :roll:

a ja sam zaista samo trazio neki link :-?

trenutno sam nesto zajebo ovde, sad trebam da to popravim, fakat ste me isprovocirali :x
Saian

Post by Saian »

Lisac wrote:Dear Ake, kad jednom razdvojish svoju nacionalnu pripadnost od karaktera (a moguche je majke mi :D) skontacesh da nije tvoj (nacionalni) diskurs ono shto provocira nego pojava :D otud i reakcije na zaista nemashtovite provokacije. brko se ljuti jer zna da ti mozhesh i bolje :D :D

fakat ake, (ako che ti sta znachit) chinjenica da si ti bosanski Srbin (Musliman Hrvat, Kinez, Zidov) te u mojim ochima ne chini nimalo sitnijom dushom nego sto jesi :roll: :roll:
a cloudu sam chestitao na konciznosti pa ne bih da se ponavljam :D
Lisac

Post by Lisac »

ake wrote:trenutno sam nesto zajebo ovde, sad trebam da to popravim, fakat ste me isprovocirali :x
ake nije valjda da si u vlastitu jamu upao :D :D
ake

Post by ake »

ma sreca da nije greenpeace u pitanju, da se sacuva planeta :D
Post Reply