Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li neko zna gdje se moze (ako se iako moze) nabaviti komplet knjiga Bajke u slici (tako se zvao), a izdavala ih je Svjetlost?
Ako se neko od "starijih" forumasa sjeca, to je onaj komplet od 12 knjiga.
U Sarajevu sve sam zivo obisla, ali ih vise nigdje nema za kupit. A svi ih se sa nostalgijom sjecaju
Fatka, ja sam te Bajke gutala ko dijete. Znala sam svaku recenicu napamet, pa cak i stranu u knjizi...Nazalost skoro sve su nastradale u granatiranju stana, a ono malo sto sam uspjela iskopat poklonila sam jaranicinoj djevojcici, ne razmisljajuci o tome da ce i meni za moju vlastitu djecu nekada zatrebati. Jaranica nema pojma gdje su sada te dvije- tri sacuvane knjige.
Nego, gledala sam u antikvarnici u Skenderiji, ali nije bilo. Pitala sam po knjizarama i nema. Na kraju sam na onom sajmu (sta li je vec bilo) u parku ispred Ekonomije pitala tipa za stanodm Svjetlosti i on mi je rekao da je Svjetlost to nekada izdavala i da vise ne izdaje.
ako ih vec ne nadjesh ...ima rjeshenje..
poslacu ti ih postom na citanje...treba ti pola godine...(dok ih dijete napamet nauci....hehehe)
pa mi ih opet postom vrati..
i ja sam ih znala napamet...
al sada samo kruze ...bile su kod djece u komsiluku sad su kod te moje priijateljice...bolje da se citaju nego da skupljaju prasinu
mama29 wrote:Fatka, ja sam te Bajke gutala ko dijete. Znala sam svaku recenicu napamet, pa cak i stranu u knjizi...Nazalost skoro sve su nastradale u granatiranju stana, a ono malo sto sam uspjela iskopat poklonila sam jaranicinoj djevojcici, ne razmisljajuci o tome da ce i meni za moju vlastitu djecu nekada zatrebati. Jaranica nema pojma gdje su sada te dvije- tri sacuvane knjige.
Nego, gledala sam u antikvarnici u Skenderiji, ali nije bilo. Pitala sam po knjizarama i nema. Na kraju sam na onom sajmu (sta li je vec bilo) u parku ispred Ekonomije pitala tipa za stanodm Svjetlosti i on mi je rekao da je Svjetlost to nekada izdavala i da vise ne izdaje.
Pogledaj u Preporodovoj antikvarnici ili antikvarnici Tarih, ako nisi vec. Prva je u Branilaca Sarajeva 30 a druga je u ulici Dz. cikma.