Trazim knjige

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
mamica papucarka

#1 Trazim knjige

Post by mamica papucarka »

Da li neko zna gdje se moze (ako se iako moze) nabaviti komplet knjiga Bajke u slici (tako se zvao), a izdavala ih je Svjetlost?
Ako se neko od "starijih" forumasa sjeca, to je onaj komplet od 12 knjiga.
U Sarajevu sve sam zivo obisla, ali ih vise nigdje nema za kupit. :( A svi ih se sa nostalgijom sjecaju :(
FAtka

Post by FAtka »

vjerovala ili ne imam cijeli komplet, sad je na citanju kod prijateljice...mala joj ima 4 godine i maltretira je svako vece...
pokusaj antikvarnice...
car-x

Post by car-x »

ja to odavno trazim za malu od mog burazera.. ali bezuspjesno..
The_Fluid

Post by The_Fluid »

samo po antikvarnicama
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Fatka, ja sam te Bajke gutala ko dijete. Znala sam svaku recenicu napamet, pa cak i stranu u knjizi...Nazalost skoro sve su nastradale u granatiranju stana, a ono malo sto sam uspjela iskopat poklonila sam jaranicinoj djevojcici, ne razmisljajuci o tome da ce i meni za moju vlastitu djecu nekada zatrebati. Jaranica nema pojma gdje su sada te dvije- tri sacuvane knjige.

Nego, gledala sam u antikvarnici u Skenderiji, ali nije bilo. Pitala sam po knjizarama i nema. Na kraju sam na onom sajmu (sta li je vec bilo) u parku ispred Ekonomije pitala tipa za stanodm Svjetlosti i on mi je rekao da je Svjetlost to nekada izdavala i da vise ne izdaje. :(
FAtka

Post by FAtka »

ako ih vec ne nadjesh ...ima rjeshenje..
poslacu ti ih postom na citanje...treba ti pola godine...(dok ih dijete napamet nauci....hehehe)
pa mi ih opet postom vrati..
i ja sam ih znala napamet...
al sada samo kruze ...bile su kod djece u komsiluku sad su kod te moje priijateljice...bolje da se citaju nego da skupljaju prasinu :D
neupucena

Post by neupucena »

mama29 wrote:Fatka, ja sam te Bajke gutala ko dijete. Znala sam svaku recenicu napamet, pa cak i stranu u knjizi...Nazalost skoro sve su nastradale u granatiranju stana, a ono malo sto sam uspjela iskopat poklonila sam jaranicinoj djevojcici, ne razmisljajuci o tome da ce i meni za moju vlastitu djecu nekada zatrebati. Jaranica nema pojma gdje su sada te dvije- tri sacuvane knjige.

Nego, gledala sam u antikvarnici u Skenderiji, ali nije bilo. Pitala sam po knjizarama i nema. Na kraju sam na onom sajmu (sta li je vec bilo) u parku ispred Ekonomije pitala tipa za stanodm Svjetlosti i on mi je rekao da je Svjetlost to nekada izdavala i da vise ne izdaje. :(
Pogledaj u Preporodovoj antikvarnici ili antikvarnici Tarih, ako nisi vec. Prva je u Branilaca Sarajeva 30 a druga je u ulici Dz. cikma.
Post Reply