trazim Huskya na poklon

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

_AvAx_

#1 trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

Interesuje me da li ima neko stene huskya da bi ga poklonio u predivan dom uz najbolju njegu

ili

kolika se krece njihova cjena

Image
jaca78

#2 Re: trazim Huskya na poklon

Post by jaca78 »

pogledaj ovdje
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=62779
Nisu cistokrvni, ali su jednako prelijepi i sigurna sam da ce biti najbolji prijatelji.
ai ucinit ces dobro djelo
_AvAx_

#3 Re: trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

meni da bi cistokrvni :?:
jaca78

#4 Re: trazim Huskya na poklon

Post by jaca78 »

kako hoces, to je vec tvoj problem
_AvAx_

#5 Re: trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

hehe znam da je moj prbolem

ali ozbiljno ako ima neko da daje na poklon molim te javi mi
nece se pokajat
jaca78

#6 Re: trazim Huskya na poklon

Post by jaca78 »

a zasto cistokrvni? jel ti zelis brand ili prijatelja? ako zelis brand ok, tvoj izbor, ako zelis prijatelja nemoj ga traziti samo u cistokrvnim
Last edited by jaca78 on 10/05/2009 22:40, edited 1 time in total.
_AvAx_

#7 Re: trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

jednostavno ljepsi mi

a znas li mozda kolika je njihova cijena?
jaca78

#8 Re: trazim Huskya na poklon

Post by jaca78 »

zaista ne
Friesian

#9 Re: trazim Huskya na poklon

Post by Friesian »

ja znam jednu djevojku koja poklanja haskija, zenku ali je vec godinu dana stara... jel' frka?
_AvAx_

#10 Re: trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

Friesian wrote:ja znam jednu djevojku koja poklanja haskija, zenku ali je vec godinu dana stara... jel' frka?
a ima li sta mladje pa makar i ako prodaje?
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#11 Re: trazim Huskya na poklon

Post by anjusha »

jesi pogledala market.ba? ili ostale oglase? ili ti dala oglas?
ovdje ti je u ovom tvom veoma odredjenom i specificnom slucaju jako ogranicen izbor. ljudi imaju sta imaju- jako puno napustenih kucice koje na sve nacine pokusavaju da spasu od sintora i da im nadju dom. i taj jedan husky za kojeg si srecom uspjela da cujes ti je prestar.

daj ti neki oglas negdje gdje se ljudi bave kupovinom i prodajom. naci ce se neki husky tamo za tebe puno vjerovatnije nego ovdje.
_AvAx_

#12 Re: trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

Probao sam naci na nekim od tih oglasa medjutim nista
Baby

#13 Re: trazim Huskya na poklon

Post by Baby »

Avax,jel ti znaš šta je Haski uopšte? Da se ja pitam nikad za nikad nebih uzela čistokrvnog Haskija na ovim prostorima...
Prvo,ti kažeš ljjepši ti je,ma da tako mogu i ja uzeti Afganistanca od Lucie,pa kad shvatim kako je teško tu živuljku održavati šutnuti ga...

Da li imaš baštu (veliku) ili stan?

Evo ti nešto o Haskijima što nećeš naći na googlu,ovo je od vlasnika i uzgajivača Haskija..
U principu Haskiju prostora nikad dosta ima slucajeva da zive na terasama,ali u tom slucaju kada bude veci svakodnevna setnja ili beskrajno zavijanje Vaseg psa.Sto se tiče drzanja musko ili zensko moj vam je savjet zenka puno je cisca,privrzenija porodici puno brze uci i puno je manje tvrdoglava.Zenka moze da dodje sa setnje sva prljava za sat dva ce da se ocisti perfektno sto je sa muskima to rijetko.
Da sam na tvom mjestu ili bih uzela neku drugu pasminu,ili mješanca Haskija....E sad ako si siguran da ćeš svakog dana izvoditi psa u duže šetnje,osigurati mu vodu i hranu,i sve što haski treba....

P.S.Ako ga želiš na lanac staviti onda nemoj uzimati ni jednog psa...
_AvAx_

#14 Re: trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

Sto se tice prostora avlija mi je ogromna zbog toga ce imati prostora za trcanje i uzivanje na pretek.
Vecinu dana sam slobodan tako da mu nece nista falit a huskya nebi ni trazio da se nisam informisao ranije kako preko google tako i kod nekih vlasnika ove pasmine
Lucie

#15 Re: trazim Huskya na poklon

Post by Lucie »

ja bi mercedes da mi ga neko pokloni i bas da nije 5 godina starii, trazim uoglasima ama ba nista :lol: :lol: :lol:

pa da predjemo na ovo nazno. cistikrvni pas MORA da ima rodovnicu. ona prica imam cisokrvnog ..... bez rodovnice je obicno supliranje. Odgojiti cistokrvnog psa nije sala i cena neide ispod 300 eura. kvalitetni primjerci oko 500 eura. ako imas divnu kucu kde bi si se mogao brinuti za zahteve ove pasmine bice to za tebe sitan novac. jer ovo je tek pocetni trosak u odnosu sto taj pas treba. Ako si ozbiljan i ja samo glupo protumacila tvoju ozbilnu potraznju. izvini. zovnes lepo kinoloski savez u SA i oni ce ti reci kde su uzgajivaci i ko ima leglo. Znam da u bjelini ima jedna jako dobra uzgajivacnica haskia. Savjetujem ali prije upoznati se sa naravom tog psa. nije to samo mala sadka pahuljica sa plavim ocima. je to vrlo neovisan pas, tvrde glave sa dosta zahtevima.

Mislim da je prvenstveno vazno znati zasto zelis tog psa ????

nevidim razlog zasto bi ti nepoznati covek poklanjao psa i ako vec neko poklanja rasnog psa onda je najcesce to da vec na psu napravio tolike greske da sada nezna sta sa njim pa radije svoj teret prebaci na nekog drugog. Naravno izuzetcipoklanjanja su dragim osobama ali to ovde nije taj slucaj ;-)
Baby

#16 Re: trazim Huskya na poklon

Post by Baby »

Lucie,a da traži suvlasništvo ?:D Meni bi suvlasništvo zadnje na pamet palo :D
Lucie

#17 Re: trazim Huskya na poklon

Post by Lucie »

baby nadam se da se uskoro sretnemo jer si ista moj akrva grupa, isto razmislanje.

Sto se afganistanaca tice: vjeruj poludim kada citam oglas kde neko se trudi prodati stence i pise pasmina lako za ocdrzavati, pasmina bez problema kao porodican pas. odmah bi tog uzgajivaca marisala jer namjerno laze da proda. neki ograniceni tip kupi pa posle sa 6 mjeseci poklanja. jadan pas kao da je neka stvar :-(((

AvAx ti si se dobro informisao kod uzgajivaca iipak bi pesa dzabe na poklon ??? to mi malo nestima.

Gle ja jesam uzgajivac rasnih pasa i mogu ti reci da uzgojiti ta bicaje toliko skupo da mi to niko platiti nemoze ito nepricam da sam vec 3O noci nespavaal jer me trza svaka vriska bebica, da nemogu maknuti od kuce i ako bas idem moram traziti nekog ko ce cuvati. vitamine za majku, preskupa visoko kaloricna hrana za majku. posebna hrana za stence uz to piskote, sireve, zumance. svaki dan bebice potrose po 8 pelena, i ja smao brisem i dezinficiram kucu. ma da poklonim tudjem coveku ??? radije ubijem vjeruj ;-) naravno nemislim ozbilno sa ubijanjem. uzgajivac nepari pse da nema potraznju ;-)
Lucie

#18 Re: trazim Huskya na poklon

Post by Lucie »

Lucie,a da traži suvlasništvo ?:D Meni bi suvlasništvo zadnje na pamet palo
ok ok da nekvarimo temu. suvlastnistvo je nesvatliva stavr za vlastnike kucnih ljubimaca ali za uzgajivaca nesto sasvim normalno. ali neznaci to da oboje imaju psa i pas luta medju dva vlastnika i nezna kde mu je mjesto. imam brdo pas au suvlastnistvu i je to samo za dobro psa.ali to radije kod afghan teme ;-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#19 Re: trazim Huskya na poklon

Post by mIRCerka »

:( ponekad kad citam ove teme imam osjecaj da se neko debelo zajebava sa nama....
eto ako neko ima CISTOKRVNOG SA RODOVNICOM I PEDIGREOM OD RODITELJA SA SIBIRA DA JE TRI MJESECA STAR nek mi ga pokloni.... mislim fakat...

http://www.market.ba
pa imas i pik oglase, pa superoglase...pa objavi oglas da primas na poklon ili kupujes...
*mima*

#20 Re: trazim Huskya na poklon

Post by *mima* »

Trebao bi mi jedan stan.....naravno u strogom centru . Imal ko da mi pokloni?
Baby

#21 Re: trazim Huskya na poklon

Post by Baby »

Lucie,vjeruj mi i ja sam bila u istoj zabludi kao i Avax,ja sam htjelac Irskog.C.Settera na poklon.A šta je Irski Seter bez papira ?
To su pasmine,koje se zaslužuju vidjeti na izložbama,i osvajati nagrade.To nije kao NJ.O. da ga možeš vidjeti u svakoj drugoj kući kao čuvara...Tako da sam odustala od toga,udomiti ću na ljeto psa,pa aBd nekad otvorim i uzgajivačnicu Setera ;)
Last edited by Baby on 11/05/2009 10:27, edited 1 time in total.
bice_bice

#22 Re: trazim Huskya na poklon

Post by bice_bice »

i ja plaho volim auta.. svidio bi mi se neki Svedjanin al da je cistokrvni i da je mladji od godinu dana.. starost godinu dana - previse, brate dragi.. i dobro sam se informiso kako ga treba vozit i odrzavat, kako u google-u tako i citao tekstove po internetu gazdi istih, nista se ne brinite.. i garazu imam, dovoljno mjesta za njega.. imal ko da mi pokloni jednog?

u oglasima nema niko da poklanja, a ovaj cistokrvni mi je ipak ljepsi :lol: :lol: :lol:
_AvAx_

#23 Re: trazim Huskya na poklon

Post by _AvAx_ »

Ima li neko s ozbiljnim odgovorom

uostalom ako nekom treba auto ili stan imate oglase stavite da trazite na poklon ;)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#24 Re: trazim Huskya na poklon

Post by mIRCerka »

_AvAx_ wrote:Ima li neko s ozbiljnim odgovorom

uostalom ako nekom treba auto ili stan imate oglase stavite da trazite na poklon ;)
pa objavise ga isto kao i ti...
a fino ti napisase da ispod 300 eura nema teorije da nadjes. Jos ti ponudise NA POKLON nesto sto je mnog bolje za nase uslove, a to je mjesanac Haskija i Vucjaka.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#25 Re: trazim Huskya na poklon

Post by anjusha »

Ne znam zasto mislis da ovi odgovori koje si dobio nisu ozbiljni? Ozbiljno ti kazemo da ovdje nema ono sto trazis. Kao sto je Lucie rekla niko nije budala da poklanja cistokrvnog psa nakon sto je truda i krvi ulozio u to da ga dobije i uzgoji. Ako neko i poklanja takvog psa nesto vejrojatno nije uredu sa njim. Kupiti psa mozes, ali prije pokusaj sa nekim drugim adresama jer ovdje NEMA uzgajivaca huskija, koliko znam. Dobio si savjete gdje da probas da vidis. Sta jos hoces?

Ako hoces da udomis nekog psa mjesanca koji ce ti podjednako pametan i sladak i dobar kao i neki husky onda si dosao na pravo mjesto. Razlika je u papirima- koji puno vrijede, ali ako trazis prijatelja- to su samo papiri- i mozda u boji dlake.

Ako konacno uspijes da nabavis tog psa, ovdje ti ljudi mogu pomoci sa savjetima u vezi ishrane i drzanja tog psa, pa se onda ponovo javi. Mislim da je izlisno da vise postavljas to pitanje tako tvrdoglavo. Sto jos mozes da uradis je da pratis teme ovdje da vidis da neko slucajno nije izbacio psa te vrste na ulicu- kao sto nam se do sad desilo sa dalmatincem i skotskim ovcarom, pa bi ga ti eventualno usvojio. Medjutim koliko sam shvatila - ni to ti ne bi odgovaralo jer ti hoces bebu.

Onda zovi uzgajalista i izvali 500 eura i imaces ga! Samo nemoj nas da gnjavis kako nismo ozbiljni. Jesmo. Ti izgleda nisi.
Last edited by anjusha on 11/05/2009 12:01, edited 1 time in total.
Post Reply