Trazim bend za tezgu (cover svirke). Voljela bih naci muzicare/muzicarke (ukljucujuci i vokal) koji nisu pocetnici, tj. sviraju bar nekoliko godina, jer zelim da dogovorimo repertoar i cim uvjezbamo, krenemo sa svirkama. Ne morate biti profesionalci, ali neki nivo vjestine bi trebao biti zadovoljen. Ja sviram bubanj i gitaru, s tim da bubanj preferiram kao instrument. Svi/e vi koji/e pjevate ili svirate, mozete postavljati pitanja na topicu ili privatnim porukama, da prodiskutujemo oko pravca/zanra muzike koji bismo svirali, koji instrument svirate, proba i ostalo. Potraga nije strogo ogranicena na "standardne" instrumente - saxofon, DJ, ili bilo sta drugo - bujrum!
Trazim bend
Moderator: _BataZiv_0809
-
alice_wonderland
#1 Trazim bend
Cini mi se da nigdje ne postoji ova tema, pa da ne bi bilo da je ja otvaram u privatne svrhe, neka ova tema bude rezervisana za sve one koji/e traze bend. Ja cu postaviti prvi oglas
.
Trazim bend za tezgu (cover svirke). Voljela bih naci muzicare/muzicarke (ukljucujuci i vokal) koji nisu pocetnici, tj. sviraju bar nekoliko godina, jer zelim da dogovorimo repertoar i cim uvjezbamo, krenemo sa svirkama. Ne morate biti profesionalci, ali neki nivo vjestine bi trebao biti zadovoljen. Ja sviram bubanj i gitaru, s tim da bubanj preferiram kao instrument. Svi/e vi koji/e pjevate ili svirate, mozete postavljati pitanja na topicu ili privatnim porukama, da prodiskutujemo oko pravca/zanra muzike koji bismo svirali, koji instrument svirate, proba i ostalo. Potraga nije strogo ogranicena na "standardne" instrumente - saxofon, DJ, ili bilo sta drugo - bujrum!

-
alice_wonderland
#2 Re: Trazim bend
Omg, svirate li, ljudi? Pa, gdje ste? Ne budite pasivni. 
-
sickle_and_hammer
#3 Re: Trazim bend
Ja sviram bubanj i gitaru, s tim da bubanj preferiram kao instrument.
ozbiljno?!
ozbiljno?!
-
alice_wonderland
#5 Re: Trazim bend
Da.sickle_and_hammer wrote:Ja sviram bubanj i gitaru, s tim da bubanj preferiram kao instrument.
ozbiljno?!
-
milojicabrzi
#6 Re: Trazim bend
...tesko je biti muzicar, rocker i entuzijasta u Sarajevu 
Poslao sam ti PP
Poslao sam ti PP
- DaysleepeR
#7 Re: Trazim bend
kenja mi se od cover bendova
kako vam ne dokurči svirat za petobu
kako vam ne dokurči svirat za petobu
-
milojicabrzi
#8 Re: Trazim bend
...heh druze, kamo srece da je petoba, da nije minus

- sema911s
#9 Re: Trazim bend
imate neki bend svira kod nas u naselju na aerodromskom,., nedeljom u 16 pocnu nesto lupat ko od tarabe i tanjire,., cesto sviraju vani na igralistu,. pa eto nekada dodji tu pa ces ih cuti,.,
- DaysleepeR
#10 Re: Trazim bend
kakvi ba cover bendovi svi lokali već imaju svoje favorite ako imaš sreće uletićeš kad neko od njih ne može i to za pola para koliko oni uzimaju a da bi uopšte to "postigao" moraš se navježbavat i natrošiti para i vremena na repetoar, pa onda sasvim druga priča koliko uopšte valjaš
bavio se tim 2 godine, više ne bih hvala lijepo, čisto traćenje talenta
-
milojicabrzi
#11 Re: Trazim bend
U pravu si, doslo je vrijeme da ako ces se baviti muzikom, moras samo biti u tome i to raditi, ne mozes povremeno svirati a raditi drugi posao...jednostavno, moras biti u masini.DaysleepeR wrote:kakvi ba cover bendovi svi lokali već imaju svoje favorite ako imaš sreće uletićeš kad neko od njih ne može i to za pola para koliko oni uzimaju a da bi uopšte to "postigao" moraš se navježbavat i natrošiti para i vremena na repetoar, pa onda sasvim druga priča koliko uopšte valjaš
Bavio sam se tim dosta dugo, ne zbog para, vec zato sto volim svirati...
Daysleeper je u pravu, ali pokretati autorski band, jos je teza i gora prica
Tako da sam skontao...ako ti je sudjeno da se bavis muzikom, bavit ces se, ako nije, batali
- DaysleepeR
#12 Re: Trazim bend
barem u autorskom bendu dobiješ više poštovanja a i svakako ne računas sa novcem
u tezgi si dio inventara kafane, nit te poštuje vlasnik niti publika
tu si da služiš, zabaviš i budeš jeftin
-
alice_wonderland
#13 Re: Trazim bend
Naravno, imas pravo pricati I fino je sto si iskren, ali ja nemam takva iskustva. Ja necu ni svirati ako mi je lova koju daju premala, a narocito ako osjetim bilo kakvo nepostovanje. Upravu si kad kazes da te gazde nastoje potcijeniti, ali to je balkanski seljakluk koji fino kulturno odbijem. mnogo je zahvalnije svirati vani, jer u BiH svaki oblik kulture I umjetnosti se omalovazava, dok seljajkluk I kic cvjetaju, a mi ostali koji se tu ne uklapamo,jedino sto mozemo uraditi je cijeniti sebe. od naseg stava prema sebi mnogo ce zavisiti I njihov. ali ruku na srce, seljakluk je tesko istjerati. al u svemu tome, samopostovanje se moze I mora sacuvati.DaysleepeR wrote:barem u autorskom bendu dobiješ više poštovanja a i svakako ne računas sa novcem
- DaysleepeR
#14 Re: Trazim bend
ja samo želim da te poštedim gubitka na kraju priče kad podvučeš crtu
cover bendovi su traćenje talenta
-
Eniac
#15 Re: Trazim bend
Ali ako nema talenta da bi bio autor, a dovoljno je naucio i dovoljno dobro zna svirati svoj instrument da kvalitetno svira tudje stvari? Ima i takvih, znam ljude sa sjajnom tehnikom sviranja instrumenta koji niti znaju napisati pjesmu niti znaju nesto komponovati. Ili nisu zainteresovani za autorski rad. A sviraju Hendrixa kao da su on.DaysleepeR wrote:ja samo želim da te poštedim gubitka na kraju priče kad podvučeš crtu
Ako zelis svirati u tom slucaju mozes biti ili clan cover benda ili studijski muzicar. U najgorem slucaju kafanski muzicar
Mozda je najbolje u toj situaciji biti studijski muzicar. Sviras nekome njegove kompozicije za njegov album, nisi u kafani, vise si cijenjen. Ali malo trziste
- DaysleepeR
#16 Re: Trazim bend
svugdje jeEniac wrote:Ali ako nema talenta da bi bio autor, a dovoljno je naucio i dovoljno dobro zna svirati svoj instrument da kvalitetno svira tudje stvari? Ima i takvih, znam ljude sa sjajnom tehnikom sviranja instrumenta koji niti znaju napisati pjesmu niti znaju nesto komponovati. Ili nisu zainteresovani za autorski rad. A sviraju Hendrixa kao da su on.DaysleepeR wrote:ja samo želim da te poštedim gubitka na kraju priče kad podvučeš crtu
Ako zelis svirati u tom slucaju mozes biti ili clan cover benda ili studijski muzicar. U najgorem slucaju kafanski muzicar
Mozda je najbolje u toj situaciji biti studijski muzicar. Sviras nekome njegove kompozicije za njegov album, nisi u kafani, vise si cijenjen. Ali malo trziste
http://www.guitarworld.com/session-guit ... -guitarist
-
alice_wonderland
#17 Re: Trazim bend
Joj, umire mi tema, spasite je.
Svi sviraju, a niko ne svira. Teze skupiti ljude za svirku, nego postati milioner
.
Svi sviraju, a niko ne svira. Teze skupiti ljude za svirku, nego postati milioner
-
dezurni_ucenik
#18 Re: Trazim bend
Ja znam air guitar da sviram.Mogu li se pridruziti ? 
- MorpheusAranea
#20 Re: Trazim bend
Joj ja satro sviram gitaru, za sebe uglavnom, neki stari 'ofrndani' Johnnson. Jednom su me zvali u neki bend, ali kad sam vidio da rade jednolicnu muziku i covere i zvuce potpuno isto kao i ostalih milion underground bendova u Sarajevu nisam prosviro tu
Ali imam san da skupim sto vise ljudi i sto razlicitijih intrumenata i da pravimo fusion jazza, bluesa, rocka, klasike, reggea, sevdaha, sta god nam padne na pamet. Pa, ako ima kakvih entuzijasta i ljudi s uvrnutom mastom nek se jave, ne moraju ni znati specijalno dobro svirati i ja sam low-class
, ali kad ti se svidi nesto i kad nesto zelis, nije problem ni navjezbat, pa makar i Beethoven to bio 
Ali imam san da skupim sto vise ljudi i sto razlicitijih intrumenata i da pravimo fusion jazza, bluesa, rocka, klasike, reggea, sevdaha, sta god nam padne na pamet. Pa, ako ima kakvih entuzijasta i ljudi s uvrnutom mastom nek se jave, ne moraju ni znati specijalno dobro svirati i ja sam low-class
-
milojicabrzi
#21 Re: Trazim bend
Ti u stvari zelis da napravis nesto kao anti-bandMorpheusAranea wrote:Joj ja satro sviram gitaru, za sebe uglavnom, neki stari 'ofrndani' Johnnson. Jednom su me zvali u neki bend, ali kad sam vidio da rade jednolicnu muziku i covere i zvuce potpuno isto kao i ostalih milion underground bendova u Sarajevu nisam prosviro tu![]()
Ali imam san da skupim sto vise ljudi i sto razlicitijih intrumenata i da pravimo fusion jazza, bluesa, rocka, klasike, reggea, sevdaha, sta god nam padne na pamet. Pa, ako ima kakvih entuzijasta i ljudi s uvrnutom mastom nek se jave, ne moraju ni znati specijalno dobro svirati i ja sam low-class, ali kad ti se svidi nesto i kad nesto zelis, nije problem ni navjezbat, pa makar i Beethoven to bio
Nije losa ideja
- Russki
#22 Re: Trazim bend
pravil ovdje ko kakav metal band? gdje god dodjem neke domacuse, prceni dip parpl, đimi hendriks, erik klepton i sta ja znam, dodijalo bokte mazo, da mi je jednom naletit na neke momcove da sviraju teske riffove rodio bih se ponovno ja mislim
- MorpheusAranea
#23 Re: Trazim bend
Ne volim stereotipe, granice, ogranicenja, rituale i rutinu, pa ni klasicno vidjenje benda: gitara, bas, bubanj, eventualno klavijatura i vokal. Ovo sto hocu napraviti bi mozda mogao okarakterizirati kao orkestar ili ansambl (iako ovo prestrogo i preuctivo zvuci)milojicabrzi wrote:Ti u stvari zelis da napravis nesto kao anti-band
Nije losa ideja
- forest gump
#24 Re: Trazim bend
Daysleeper je poprilično u pravu.
Međutim ako posmatraš muziku kao zanat i način da zaradiš za hljeba onda je tezgarenje sasvim legitiman način za takvo što.
Međutim ako posmatraš muziku kao zanat i način da zaradiš za hljeba onda je tezgarenje sasvim legitiman način za takvo što.