TRAZI SE DOBAR PROIZVOD PROTIV AKNI
Moderator: anex
-
samonikli
#1 TRAZI SE DOBAR PROIZVOD PROTIV AKNI
Poštovani,
molim vas ako zna neko dobro sredstvo protiv akni i bubuljica, koristio sam losion protiv akni DR. THISEE (čita se Tajs), pa vise tog proizvoda nema na tržištu, kažu ne uvozi se više,a potreban mi je neki preparat koji djelotvoran i na bazi tog proizvoda ,pa ako neko zna neki kaže neki dobar preparat na bazi losiona od DR THISEE.Imam probleme sa tim aknama i masnom kozom. Ali taj se losinon pokazao naj bolji pa ako neko zna nesto dobro nek javi da potrazim u apoteci. Ne nasto djecije, ipak za malo zreliju kozu..
molim vas ako zna neko dobro sredstvo protiv akni i bubuljica, koristio sam losion protiv akni DR. THISEE (čita se Tajs), pa vise tog proizvoda nema na tržištu, kažu ne uvozi se više,a potreban mi je neki preparat koji djelotvoran i na bazi tog proizvoda ,pa ako neko zna neki kaže neki dobar preparat na bazi losiona od DR THISEE.Imam probleme sa tim aknama i masnom kozom. Ali taj se losinon pokazao naj bolji pa ako neko zna nesto dobro nek javi da potrazim u apoteci. Ne nasto djecije, ipak za malo zreliju kozu..
-
surajaa
#2 Re: TRAZI SE DOBAR PROIZVOD PROTIN AKNI
Ne bih da te bespotrebno gnjavim pricom o odlasku dermatologu, kozmeticaru i slicno, obzirom da si sam naveo sta ti je dosad bilo najpouzdanije sredstvo u lijecenju akni i bubuljica...Iskreno, malo si me zbunio s ovim akne i bubuljice, mislim da su to dvije potpuno razlicite pojave, svaka neugodna na svoj nacin...samonikli wrote:Poštovani,
Znas da akne podrazumjevaju upaljenu, crvenu kozu, bolne su na dodir i ostalo, a za bubuljice se moze reci, ma koliko to glupo zvucalo, da su manjje zlo od ovih prvih, ali isto tako jako neugodne...
Ja ti mogu reci da je meni u ciscenju lica od bubuljica, koje sam imala prije par godina pomogla kozmetika francuske kuce Avene, preparati su dosta blagi i njezni za sve tipove koze, bazirani na Avene termalnoj vodi...
A nekad mi je bolji ucinak od svega pruzao obicni Klindamicin, losion koji spravljaju u svakoj apoteci i ima neku simbolicnu cijenu od 6-7 KM...sretnoo
-
surajaa
Na ovoj temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=37439 imas korisnih i vec isprobanih savjeta, mozda pronadjes nesto sto bi ti odgovaralo...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Šta god da primjeniš...jedi ananas! Nećeš izliječiti ananasom, ali garantovano pomaže!
-
ArijadnA
U kozmetičkom salonu Biba na Bistriku,u Sarajevu ,ima odlična krema koju oni pripravljaju,na bazi kamilice i cinka,i košta oko 20-ak maraka.Mom prijatelju dosta je pomogla,imao je probleme s aknama i ožiljcima od akni,a i ja sam je isprobala nekoliko puta i bila prezadovoljna.Valjda se može nekako naručiti,jer vidim da si iz Mostara.
-
bluesky
#7 Re: TRAZI SE DOBAR PROIZVOD PROTIN AKNI
Posto si muskarac, moj je savjet slijedeci:samonikli wrote:Poštovani,
Ako je zaista rijec o teskim aknama, pravac doktoru -koznom specijalisti, i trazi medicinsko rjesenje. Postoje hormonalne tablete protiv akni koje sjajno djeluju. Koriste se jedan duzi period u kojem se ne smijes previse izlagati suncu. Moj drug sa strasnim aknama po cijelom licu, je pri sistematskom pregledu za vojsku imao srece da je naletio na doktora koji se latio i tog problema, te mu propisao ove tablete. Koza se postepeno isciscavala. Nakon okoncanja terapije smo prakticki bili iznenadjeni kako covjek ima bijelu, a ne konstantno crvenu kozu. Ipak, ja ovo preporucujem samo muskarcima, jer je stvar u slucaju djevojaka malo zeznutija:
Kada tablete uzimaju djevojke, primorane su paralelno uzimati i kontracepcijske pilule, jer bi slucajna trudnoca u periodu uzimanja ovih tableta znacilo masivno hendikepiran plod (otvorena kicma, ili sl.). Stoga nijedan doktor ne preuzima na sebe tu odgovornost da te tablete djevojkama/zenama propise bez kontracepcijske zastite. Pouzdano se tvrdi da uzimanje ovih tableta nema dugorocne posljedice na plod, stoga se i jedan broj mojih drugarica odlucio na taj tretman, ali ipak...
- Troll_Happens
ta krema k... nevalja i ne reklamiraj beze nesto sto nevalja.. i to jos besplatno gdje su ti moderatoriArijadnA wrote:U kozmetičkom salonu Biba na Bistriku,u Sarajevu ,ima odlična krema koju oni pripravljaju,na bazi kamilice i cinka,i košta oko 20-ak maraka.Mom prijatelju dosta je pomogla,imao je probleme s aknama i ožiljcima od akni,a i ja sam je isprobala nekoliko puta i bila prezadovoljna.Valjda se može nekako naručiti,jer vidim da si iz Mostara.
- roki
Problem sa aknama moze nastati i prilikom nepravilne ishrane,recimo puno masne ili slatke.Ako si se pronasao pokusaj otkloniti ovaj unutrasnji uzrok tvojih problema.Ja znam kada sam ja imao akne i bubuljice da mi se lice ocistilo kada sam pio kalcij.Bio sam pravo zadovoljan.Ne mislim na kalcij u sumecim tabletama od 3-4KM nego na tablete kalcija koje kostaju barem 30KM.
Najbolje ti je kupiti u Twinlabovoj apoteci u Sarajevu na Pofalicima.Jeste skuplje(sigurno nije ispod 30-40KM) ali ces biti zadovoljan
Najbolje ti je kupiti u Twinlabovoj apoteci u Sarajevu na Pofalicima.Jeste skuplje(sigurno nije ispod 30-40KM) ali ces biti zadovoljan
-
Admi
#12 Proizvod za akne
Ja sam probala sve moguce kreme i losione i nista , dok nisam pronasla Puzlle proizvode, mislim da ih proizvodi Srbija i mogu ti reci da su ekstra ali su jako jeftini sto malo zvuci cudno koliko pomazu.Probaj pronaci u apoteci , neces se pokajati.
-
FFK as Lucy01
Po cijenu da se provalim, jer ne znam da li isporucuju u BiH, ali mozda imas nekoga u US ili Zap. Evropi da ti ovo naruci:
http://www.proactiv.com/index.php?acnt= ... ype=search
-
HiBreeD
#19 Re: TRAZI SE DOBAR PROIZVOD PROTIN AKNI
Pretpostavljam da mislimo na isti lijek, proizvod farmaceutske kuce Roche...reci cu samo da znam ljude koji su ga koristili i njima je davao dobre rezultate samo u periodu koristenja istog...dakle, po prestanku, stvari su se vracale na pocetnu fazu...ali naravno, sve je individualno...bluesky wrote:Posto si muskarac, moj je savjet slijedeci:samonikli wrote:Poštovani,
Ako je zaista rijec o teskim aknama, pravac doktoru -koznom specijalisti, i trazi medicinsko rjesenje. Postoje hormonalne tablete protiv akni koje sjajno djeluju. Koriste se jedan duzi period u kojem se ne smijes previse izlagati suncu. Moj drug sa strasnim aknama po cijelom licu, je pri sistematskom pregledu za vojsku imao srece da je naletio na doktora koji se latio i tog problema, te mu propisao ove tablete. Koza se postepeno isciscavala. Nakon okoncanja terapije smo prakticki bili iznenadjeni kako covjek ima bijelu, a ne konstantno crvenu kozu. Ipak, ja ovo preporucujem samo muskarcima, jer je stvar u slucaju djevojaka malo zeznutija:
Kada tablete uzimaju djevojke, primorane su paralelno uzimati i kontracepcijske pilule, jer bi slucajna trudnoca u periodu uzimanja ovih tableta znacilo masivno hendikepiran plod (otvorena kicma, ili sl.). Stoga nijedan doktor ne preuzima na sebe tu odgovornost da te tablete djevojkama/zenama propise bez kontracepcijske zastite. Pouzdano se tvrdi da uzimanje ovih tableta nema dugorocne posljedice na plod, stoga se i jedan broj mojih drugarica odlucio na taj tretman, ali ipak...
Lijek se u normalnim zemljama moze dobiti samo na ljekarski recept, sto ne znaci da je i kod nas tako, iako smo i mi (ne)normalna zemlja
-
velaxsa
Proactiv definitivno pomaze kod akni ( provjereno) ali na akne moras djelovati i iznutra,nije dovoljna samo vanjska terapija(ishrana, savjet od dermatologa).bandit wrote:Proactiv samo pomaze Jessici Simpson da podeblja svoj bankovni racun ...FFK as Lucy01 wrote:Po cijenu da se provalim, jer ne znam da li isporucuju u BiH, ali mozda imas nekoga u US ili Zap. Evropi da ti ovo naruci:
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
Akne su rezultat poremećenog metabolizma i hormonalnih promjena,kako u mlađoj tako i u starijoj dobi.Svojim izgledom i sklonosti ka infekcijama kvare estetski dojam nečijega lica,što opet razumljivo smeta ljudima.
Dakle,moj lični savjet je dosta jednostavan.Ne troši mnogo para na razne preparate prije nego što pokušaš osnovno.
Umivanje mlakom vodom sa neutralnim sapunom dva-tri puta dnevno je obavezno.
Ne koristi vlažne maramice.,
Ako su akne inficirane,velike i crvene,ako peku,potrebno je kratko uzimati neki antibiotik.
Treba promijeniti ishranu,najbitnije je ne jesti ništa jako i ljuto,te masno,slatkiši nemaju veze sa aknama usput..
Svaki treći dan mijenjaj jastučnicu na kojoj spavaš,nakon pranja kose i umivanja,jer se na jastuku uvijek zadržavaju bakterije koje provociraju upalu akni.
Ove najoosnovnije upute bi ti trebale donijeti rezultat nakon mjesec dana ,dakle da se akne smire i malo povuku.
Ako hoćeš neke savremene kozmetološke metode,onda uzmi nešto novaca(ali samo nakon provedbe osnovnih uputa) i uradi temeljno čišćenje kože.
Strogo se pridržavaj uputa nakon tretmana i otiđi na kontrolu nakon nekog vremena..
Pozdrav,Gog.
- cHupjahalic@
prije par godina sam isla kod specijaliste koze, upravo radi problema sa bubuljicama po licu i sve ovo sto je dr. gog naveo i on je preporucio.bandit wrote:Jel' ovo sve iz licnog iskustva ... ?dr.gog wrote:
Dakle,moj lični savjet je dosta jednostavan.Ne troši mnogo para na razne preparate prije nego što pokušaš osnovno.
Umivanje mlakom vodom sa neutralnim sapunom dva-tri puta dnevno je obavezno.
Ne koristi vlažne maramice.,
Ako su akne inficirane,velike i crvene,ako peku,potrebno je kratko uzimati neki antibiotik.
Treba promijeniti ishranu,najbitnije je ne jesti ništa jako i ljuto,te masno,slatkiši nemaju veze sa aknama usput..
Svaki treći dan mijenjaj jastučnicu na kojoj spavaš,nakon pranja kose i umivanja,jer se na jastuku uvijek zadržavaju bakterije koje provociraju upalu akni.
Ove najoosnovnije upute bi ti trebale donijeti rezultat nakon mjesec dana ,dakle da se akne smire i malo povuku.
u pubertetu vecina omladinaca konta da se kvalitet mjeri sa cijenom, sto je potpuno netacno.
ja sam potrosila novca i novca na produkte, a ti produkti su mi samo pogorsali stanje.
svake 5. sedmice isla redovno na ciscenje lica i to je pomagalo ali ne dovoljno koliko je trebalo.
na kraju mi covjek fino kaze:
peri lice sa mlakom vodom i malo sapuna (koji ne sadrzi parfeme i alkohol).
kupuj kreme za lice u apoteci umjesto da odvajas pare i pare za to.
ako zelis i dalje nastaviti da koristis mlijeko za ciscenje i ostale produkte onda najbolje da se posavjetujes sa osobljem u apoteci.
posto se kod mene radilo o malo vecoj upali tada, propisao mi je na recept dvije kreme. jedna sam stavljala navecer (tanak sloj) a drugu sam (druga je sadrzala alkohol i izgledala u biti kao obicna voda).
to sam morala koristiti da mi sve izvuce, isusi, tako da mogu odrzavati lice sa vec gore navedenim produktima.
od tada nisam vise nikada imala ozbiljne probleme.