Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u nju?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
hajjatt

#51 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by hajjatt »

JThomas wrote:zaljube se ljudi i sa 70. ali ipak je s godinama sve teže, sve je čovjek oprezniji, poučeniji ugodnim i neugodnim iskustvima...desi se, svejedno. ali je rjeđe.
Zar se moze i u 70-esetim zaljubiti.svasta bas! :-) :)
Pokretacici teme sve najbolje,postena zena :thumbup:
dječak sa šibicama

#52 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by dječak sa šibicama »

Haman ispade da je zaljubljivanje greska, ulazak u zmijsko gnijezdo, setnja uz groblje u aksam, hodanje po mrvama, pa kao oni iskusniji i pametniji, oni se ne zaljubljuju.

U sta vi, pojedini, vjerujete u zivotu... ako ne vjerujete u ljubav.

I mojne molim vas "zaljubljivanje i ljubav nije isto" filozofije :D
betametazon

#53 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by betametazon »

ko je nije nasao do 44 godine tesko da vise vjeruje u nju. po meni granica je i znatno niza, vec preko 30-te ako je ne nadjes izgubis onu pravu volju za time...govorim iz svog ugla, ako je necije iskustvo drugacije postujem.
dječak sa šibicama

#54 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Ma ja, kad predjes 30-u vec je vrijeme za lagano pakovanje za groba, kupi grobno mjesto, pocni se oprastati od familije i tako to...

Prilicno ekstremno glediste, zato i ima masa brakova koji propadaju u godinu, dvije, ljudi lete da se ozene, udaju za bilo koga do 30-e jer "ko nije nasao ljubav do tridesete..."
hajjatt

#55 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by hajjatt »

dječak sa šibicama wrote:Haman ispade da je zaljubljivanje greska, ulazak u zmijsko gnijezdo, setnja uz groblje u aksam, hodanje po mrvama, pa kao oni iskusniji i pametniji, oni se ne zaljubljuju.

U sta vi, pojedini, vjerujete u zivotu... ako ne vjerujete u ljubav.

I mojne molim vas "zaljubljivanje i ljubav nije isto" filozofije :D
Ama ne mogu vjerovati iza 60 da je to moguce,muskima tada opada libido ili je opao skroz :D
Ma ja, kad predjes 30-u vec je vrijeme za lagano pakovanje za groba, kupi grobno mjesto, pocni se oprastati od familije i tako to...
:thumbup: :lol:
Last edited by hajjatt on 10/08/2014 16:18, edited 1 time in total.
S4mpion

#56 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by S4mpion »

Znao sam bračni par(sad su već rahmetli), upoznali se oko 60-e, vjenčali se i živjeli zajedno, čovjek milion puta izjavio pred svima da mu je to najbolji dio života što je ikad proživio, a i ona je imala isto mišljenje, stvarno su imali skladan brak tako da nikad nije kasno. :zoka:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#57 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by plain vanilla »

hajjatt wrote: Zar se moze i u 70-esetim zaljubiti.svasta bas! :-) :)
tad vise nema seksa, pa ostaje samo ljubav :D
hajjatt

#58 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by hajjatt »

plain vanilla wrote:
Ili masiranje leđA jedno drugom :D
Ima li neko od 55 godina na forumu da nam javi moze li jos :lol:
broj dva

#59 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by broj dva »

Ima ih koji tvrde da je romanticna ljubav izmisljotina evropski romanopisaca iz ranog srednjeg vjeka...ili da citiram La Rochefoucauld-a "neki ljudi se nikad ne bi zaljubili da nisu culi o ljubavi"
Sad mozda je to mrvicu ekstreman pogled ali cinjenica je da je ljubav bolje pristaje omladini, mladim ljudima koji se vise povode osjecanjima i koji srljaju glavom bez obzira, dok raja preko 40 vise kalkulise (valjda poucena zivotom), vaga i gleda svoj interes a taj pristup ostavlja manje prostora onom romanticnom zaljubljivanju do jaja, kad imas leptirice u stomaku svaki put kad pomislis na voljenu osobu, kad svaki osmjeh znaci vise nego mjesecna plata...
JThomas

#60 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by JThomas »

pisali su ljudi o romantičnoj ljubavi i malo prije srednjeg vijeka. a niko nije tako maštovit da izmisli nešto tako od nule, već svi đone stvarnost.
broj dva

#61 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by broj dva »

JThomas wrote:pisali su ljudi o romantičnoj ljubavi i malo prije srednjeg vijeka. a niko nije tako maštovit da izmisli nešto tako od nule, već svi đone stvarnost.
-----
Jos u starom testamentu (song of songs) se spominje:

What a woubd thou hast made, my bride, my true love.
What a wound thou hast made in this heart of mine!
And all with one glance og an eye,
All with one ringlet staying on your neck.

Sto uakzuje na to da su i drevne generacije znale za ljubav. Ali fenomen ljubavi mozda nije tako ucestao kako literatura i sapunice ukazuju, pogotovo medju starijom ekipom.
Mis mekinjas

#62 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Mis mekinjas »

plain vanilla wrote:
Uh, ne reci dva put. Moja prijateljica je neurolog, i cestooo dodje jedan partner godina 70+, trazi nesto da umiri drugog.
Kad ih uhvati demencija polude i samo bi se sexali.
staradis

#63 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by staradis »

Ma kakva ljubav to se desi rijetko kome. Hoću samo nekog normalnog i for pored mene.
dječak sa šibicama

#64 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

staradis wrote:Ma kakva ljubav to se desi rijetko kome. Hoću samo nekog normalnog i for pored mene.
Nista licno, ali kako ova izjava tuzno djeluje...
vjeverica.nada

#65 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by vjeverica.nada »

salter071 wrote:Da li je moguce da muskarci preko 40-tak godina koji nisu ozenjeni ili su razvedeni ne zele nikakve relacije osim vikend zabave i ne traze prijateljstvo i partnerstvo u zivotu?
Da li je moguce da muskarci 44+ ne vjeruju vise u ljubav, prijateljstvo i partnerstvo u zivotu ili je jako malo takvih koji bi zeljeli imati takav odnos sa zenom, a ne samo neobavezno druzenje i seks?
Ne moze se nista generalizovati. Svaki kvalitetan muskarac koji zna sta hoce i koji hoce bas tebe ce uciniti sve da ti to pokaze i da, bez obzira na tvoju i njegovu dob. To svakome treba biti mjerilo u zivotu. Sve mrljavo izmedju, neodlucnosti, bi-ne bi treba odbaciti daleko od sebe.
Svog supruga sam upoznala kad mu je bilo 44 i potpuno me je oborio s nogu energijom i zeljom za zivotom u kombinaciji sa neutazivom gladi za ljubavi i paznjom. Imao je brak iza sebe i dvoje djece u koju je ulozio puno paznje i ljubavi i to me odusevilo. Odmah mi je dao do znanja da zeli sve sa mnom, kao da nikad nista nije ni zivio prije. Svi mladji, mlitavi slinavci koje sam znala prije njega su kilometrima iza po svim kvalitetama i interesu za dobar i kvalitetan zivot i partnerstvo.
palermo

#66 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by palermo »

salter071 wrote:Suprug mi je umro, djece nismo imali, pa sam sada sama. Zivim preko bare. Necu se zaliti, ali nije lako sam prezivljavati bilo gdje, a posebno kada nema bliske familije u blizini. Preskocimo, ako je moguce, pricu o tome kako dijaspora samo kuka, jer to nije tema. Hvala!
Upoznala sam razne ljude, moje generacije - 44 godine i starije. Muskarci tih godina su vecinom ili ozenjeni sa 1-3 djece i traze samo avanturu i to kada i koliko dugo njima odgovara, ali takvi me ne zanimaju. Vidim i da ima i slobodnih, neozenjenih (sa i bez djece), koji su jednako nezainteresirani da imaju neku dublju relaciju i zele samo druzenje i seks, ali nista vise od toga.
Vecina onih koji su slobodni imali su veze, mijenjali li ih i posvetili se samo svojoj karijeri, te traze da i zena bude posvecena svojoj karijeri, a ako bi i ulazili u brak, nemaju nikakvo povjerenje u zene i zahtjevaju predbracni ugovor kojim partneri zadrzavaju sve sto je njihovo u slucaju razvoda i dijele samo ono sto je zajednicki steceno. Dobro, nemam nista protiv, ali nejasan mi je stav ulaska u brak ako osobi ne vjeruju, tim prije sto su slobodni i sami i nemaju nikakva losa iskustva.
Misle li da su sve zene "sponzoruse"?
No, to mi ionako nije bitno, jer se sama brinem o sebi u svakom smislu te rijeci, pa i financijski i ne bih si dopustila da mi bilo koja osoba moze ikada reci - "ja te uzdrzavam", jer ne mogu zamisliti vece ponizenje od toga.
Ali jednako ne mogu shvatiti muskarce koji su moja generacija ili starija, dakle 44+, da im je dovoljno druzenje i seks i nemaju potrebu da imaju u drugoj osobi vise od toga - prijatelja u zivotu i partnera na kojega se mogu osloniti.Da li je moguce da muskarci preko 40-tak godina koji nisu ozenjeni ili su razvedeni ne zele nikakve relacije osim vikend zabave i ne traze prijateljstvo i partnerstvo u zivotu?
Da li je moguce da muskarci 44+ ne vjeruju vise u ljubav, prijateljstvo i partnerstvo u zivotu ili je jako malo takvih koji bi zeljeli imati takav odnos sa zenom, a ne samo neobavezno druzenje i seks?
Pa ovi slobdonjaci preko 44 godine dakle oni koji se nisu ženili do tada u principu u tim godinama su već tabijasusi jednostavno razvili su svoj način života i teško im ga je razbiti. Mislim da je tu problem.

A razvedeni i udovci pa možda malo imaju nepovjerenja,ali ne mislim da nisu spremni za nešto više od druženja i seksa.

A zašto ne počneš sa druženjem i seksom, i onda se iz toga nešto razvije. Ne može se iz ničega razviti nešto. Ono mi odlučili imati vezu koja nas ispunjava potpuno. Valjda se to razvija.
GaRGa

#67 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by GaRGa »

emancipuj se i ti ;)
CoCoLoCo

#68 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by CoCoLoCo »

Kako je meni prica oko ovog smjesna u pm. Vidim mladoj upalo u oko pominjanje prenumpa il kako se vec kaze na americki taj predbracni ugovor. Nekako mi plaho smjesno kako se kokoske nakostrjese na taj izraz, pogotovo u americi. Po kojem osnovu ti mislis da zasluzujes pola imetka lika samo jer potpises papir da si mu zena. A kazes ne zanima te materijalno, pa eto dokazi, sto ti je cudno ako lik ne zeli da nesta sto je krvavo stjecao tek tako popolovi samo jer dobije picke od tebe. Zamislite da mi muski tako neke nebuloze imamo, kad vas opalimo chunom da jos iscemo njaku imovinu il stagod od vas :D Svako normalan u normalnoj zemlji ce potpisat to, nek se od matere grebe za guzovacu :D
CoCoLoCo

#69 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by CoCoLoCo »

I btw, sama sebe pobijas nekako, izjednacujes ljubav i posmatras je kroz taj prenump, kao da neko ko je realistican i obazriv ne moze voljet, znaci volio bi dok je po tvom i ne inzistira na prenumpu jel. Automatski haman ljubav iz insana iscezne jal vam se spomene prenump :D Fantasticno jbte :D
exliberal-ex

#70 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by exliberal-ex »

palermo wrote:

Pa ovi slobdonjaci preko 44 godine dakle oni koji se nisu ženili do tada u principu u tim godinama su već tabijasusi jednostavno razvili su svoj način života i teško im ga je razbiti. Mislim da je tu problem.

A razvedeni i udovci pa možda malo imaju nepovjerenja,ali ne mislim da nisu spremni za nešto više od druženja i seksa.

A zašto ne počneš sa druženjem i seksom, i onda se iz toga nešto razvije. Ne može se iz ničega razviti nešto. Ono mi odlučili imati vezu koja nas ispunjava potpuno. Valjda se to razvija.
Slazem se sa palermom, oni koji se nisu dotad ozenili imaju svoj zivotni stil I sad ubacivat nekog drugog u taj system je malo tesko treba dosta vremena, sto se tice udovaca I razvedenih...jebiga znas kako kazu koga je zmija ujela bjezi od gustera.
Sad meni jedna stvar ovdje nestima, kazes trazis ljubav I neku paznju a muski kontaju samo na sex...sta je problem u sexu, ja znam par starijih koje se nisu nikad udale I kad pocnu da kukaju ko I ti ja ih pitam a ste nedate kad vam traze...kome je cuvate , one me gledaju ko da sam lud?
Znam da ovo ispada brutalno I bezobrazno ali nemozes ocekivat da ces naci nekog muskog koji ce da padne pred tobom na koljena I da te obaspe ruzama, to je moglo kad si imala 18 godina ali sad si u godinama gdje se nemoramo pretvarat I lagat.
Sex je dio zivota I ako ti se muskarac svidja zasto taj negativni stav prema sex-u....cak I da je one night stand...

Kao sto je moja stara komsinica ( tad je imala preko 80) govorila "kad sam bila mlada davala sam, nije da nisam....sad kad sam ostarila I kad vidim koliko mi fali da se vratim u te godine nudila bi svakom".... :D

ps
sad vidjeh dio o predbracnom ugovoru, ja sam se ozenio kasno I potpisali smo taj ugovor. ne da zastitim sebe nego da zastitim suprugu...ako si zainteresovana za nekog onda ti taj dio nebi trebao smetat....a sto se tice sponzorusa...ima ih svih godista
avetinja

#71 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by avetinja »

salter071 wrote:Suprug mi je umro, djece nismo imali, pa sam sada sama. Zivim preko bare. Necu se zaliti, ali nije lako sam prezivljavati bilo gdje, a posebno kada nema bliske familije u blizini. Preskocimo, ako je moguce, pricu o tome kako dijaspora samo kuka, jer to nije tema. Hvala!
Upoznala sam razne ljude, moje generacije - 44 godine i starije. Muskarci tih godina su vecinom ili ozenjeni sa 1-3 djece i traze samo avanturu i to kada i koliko dugo njima odgovara, ali takvi me ne zanimaju. Vidim i da ima i slobodnih, neozenjenih (sa i bez djece), koji su jednako nezainteresirani da imaju neku dublju relaciju i zele samo druzenje i seks, ali nista vise od toga.
Vecina onih koji su slobodni imali su veze, mijenjali li ih i posvetili se samo svojoj karijeri, te traze da i zena bude posvecena svojoj karijeri, a ako bi i ulazili u brak, nemaju nikakvo povjerenje u zene i zahtjevaju predbracni ugovor kojim partneri zadrzavaju sve sto je njihovo u slucaju razvoda i dijele samo ono sto je zajednicki steceno. Dobro, nemam nista protiv, ali nejasan mi je stav ulaska u brak ako osobi ne vjeruju, tim prije sto su slobodni i sami i nemaju nikakva losa iskustva.
Misle li da su sve zene "sponzoruse"?
No, to mi ionako nije bitno, jer se sama brinem o sebi u svakom smislu te rijeci, pa i financijski i ne bih si dopustila da mi bilo koja osoba moze ikada reci - "ja te uzdrzavam", jer ne mogu zamisliti vece ponizenje od toga.
Ali jednako ne mogu shvatiti muskarce koji su moja generacija ili starija, dakle 44+, da im je dovoljno druzenje i seks i nemaju potrebu da imaju u drugoj osobi vise od toga - prijatelja u zivotu i partnera na kojega se mogu osloniti.Da li je moguce da muskarci preko 40-tak godina koji nisu ozenjeni ili su razvedeni ne zele nikakve relacije osim vikend zabave i ne traze prijateljstvo i partnerstvo u zivotu?
Moguće, ako do 44 nikog nisu našli već se polahko predaju i ne traže ljubav, a i teško se zaljubiti u tim godinama već se polahko počinjemo smežuravati.
arslanbey

#72 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Bar statistika kaze(doduse zapadnjacka,ali sumnjam da je BIH bolja) da zene kad predju 40-u vise nisu "zanimljiva roba" muskarcima,muskarci njhovih godina zele mladje
Šveđanin

#73 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Šveđanin »

Cime to argumentujes? Bosna na stranu, ali ne vidim taj trend na zapadu.

Tamo je i dalje in par godina razlike, nebitno za koga.. ali bas krajnosti... rijetko.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
arslanbey

#74 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Šveđanin wrote:Cime to argumentujes? Bosna na stranu, ali ne vidim taj trend na zapadu.

Tamo je i dalje in par godina razlike, nebitno za koga.. ali bas krajnosti... rijetko.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Ozbiljno ne vidis? pa nije isto par koji su zajedno 10 godina i imaju slicno godina(recimo upoznali se u 30-im)

Slobodan muskarac od 44 godine zeli neku od 35 i sl.I ja to vidim svakodnevno ovdje u Sweden

Ako ne vjerujes googlaj,jer ima dosta o tome..statistika ,istrazivanje i sl

"Veca sansa je da zena od 45 bude ubijena u teroristickom napadu nego da se uda"(izjava iz new york timesa :D)
smack

#75 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

arslanbey wrote:Bar statistika kaze(doduse zapadnjacka,ali sumnjam da je BIH bolja) da zene kad predju 40-u vise nisu "zanimljiva roba" muskarcima,muskarci njhovih godina zele mladje
Ista stvar vazi za muskarce kao i zene nisi zanimljiva roba. Poznajem slucajeva gdje finansije nisu apsolutno bile problem,
slucajeve gdje zbog mnogih raznih mogucih razloga veze, brakovi se brodolomiraju tajfunski, gdje se veze i brakovi u sagla
snosti oba partnera popucaju po savovima radi kijamet stvari.

Veze, brakovi od 2-3 mjeseca- 20 Godina zajednickog zivota. Dijete, djeca..pogotovo duze veze i brakovi kad se okrenes
prevrtis film vidis izgubljeno vrijeme, zivce. Utjeha zna biti ako se usaglasi pa da djeca to ne pretrpe traumatoloski u zavi
snosti veze, braka i dogovora izmedju roditelja.

Roditelji svakako nastave svoj zivot kako zele, znaju i umiju..djeca,,ima i tu dobrih primjera gdje se sve uskladi pa vremenski profunkcionise zadovoljavajuce bez da se iko osjeca donji. O drugim slucajevima ne zelim ni da diskutujem koja
su susta suprotnost jednog civilizovanog razlaza.

Ima i muskaraca a i zena koje su blizu ili se zagazilo u 40-tu..sve od slucaja do slucaja. Kakvu ko viziju ima, zelju.

Ja znam i imam viziju sta bi volio doziviti, upoznati u sad ovim mojim godinama. Da li cu uspjeti? Nisam izgubio volju i nadu. Vrijeme i djela pokazu svoje..mada moram priznati da razmisljam ko ce me, sta kome trebam.
Bolje i sam negó sa svakim da nebi bio sam. Svega ima i s jedne a i druge strane.

Znam samo da necu zuriti. Treba proci procedure da bi se odlucilo da li ili ne na jedan privemeni pokusaj pod istim krovom.

Jedno je sretati se cmakati se, smijati, miruhati stalno ti svojoj a ja svojoj kuci..kad na npr. zivis pod istim krovom
3-6 mjeseci mozes osjetiti i dozivjeti stvari kakav/va je ko u svim segmentima zivota. Kako se ponasa u datim
situacijama.
Ne smatram da je ovo 100% sigurnost za buducnost, sigurnosti nema osim jedne stvari. Ja ovako razmisljam., moje osobno misljenje.
Last edited by smack on 25/08/2014 15:51, edited 3 times in total.
Post Reply