Travnik

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frakson

#76 Re: Travnik

Post by frakson »

Soul_Sista wrote:Travnicani,
ako moze malo pozornosti na mene! :D
Zamolila bih da bacite pazanju na temu o rusenju sinagoge u vasem ali i nasem gradu :arrow: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
..i ako je ikako moguce da neko provjeri i potvrdi ako je sinogoga u zivotu? Informacija nam treba pod hitno da bismo se mogli orijentisati u daljnjoj akciji!

Hvala!
A šta da se uradi, pored neimara :? :-) satrt če sve, i preći preko svakog da ostvare nečiji cilj ... :bih:
Ma pusti neka se kotrlja ... :bih:
Soul_Sista

#77 Re: Travnik

Post by Soul_Sista »

frakson wrote:
Zamolila bih da bacite pazanju na temu o rusenju sinagoge u vasem ali i nasem gradu :arrow: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
..i ako je ikako moguce da neko provjeri i potvrdi ako je sinogoga u zivotu? Informacija nam treba pod hitno da bismo se mogli orijentisati u daljnjoj akciji!

Hvala!
A šta da se uradi, pored neimara :? :-) satrt če sve, i preći preko svakog da ostvare nečiji cilj ... :bih:
Prica o sinagogi je zavrsena jer je srusena.
frakson

#78 Re: Travnik

Post by frakson »

Soul_Sista wrote:
frakson wrote:

Hvala!
Prica o sinagogi je zavrsena jer je srusena.
Kažem ti ja,man se čorava posla, e sad neka me isprave sve ova veličine koja govore o multietičnisti i ostalim sranjima,to jest neko napisao na papiru koji nikom ništa ne znači, šljegli se papci i tu se ništa nemože, pa dio grada se upravo zvao po ... ma čemu objašnjavati. :bih:
ibizza

#79 Re: Travnik

Post by ibizza »

super grad
imaju prejake cevape(Hari cevabdzinica najjaca)
postali su univerzitetski grad
sve u svemu extra gradic
frakson

#80 Re: Travnik

Post by frakson »

:D ovo ima fakulteta ko vjerski objekata :-) više pameti na vako malom prostoru ... jedino ima mala sitnica prolaznost 98% :lol:

Jadan li nam mila majka ako ova pamet bude vodila državu, već vode lokalnu politiku, e to treba vidit :lol: :lol: :lol:
BarbaDue

#81 Re: Travnik

Post by BarbaDue »

travnicani, a pogotovo travnicanke imate najljepsi pozdrav iz goražda :thumbup:
dolazim stalno u travnik i da vam kazem, mozete biti ponosni na svoj grad ali i na svoje sugrađane :thumbup:
Marta k. Djakovic

#82 Re: Travnik

Post by Marta k. Djakovic »

malo je kasno stiglo pitanj ( i čudno formulirano): da li je sinagoga još u životu?
nije. fotografije rušenja možete pogledati na http://www.tnt.ba
milijarder

#83 Re: Travnik

Post by milijarder »

BarbaDue wrote:travnicani, a pogotovo travnicanke imate najljepsi pozdrav iz goražda :thumbup:
dolazim stalno u travnik i da vam kazem, mozete biti ponosni na svoj grad ali i na svoje sugrađane :thumbup:
nego kad moze jedan travnicanin doci u gorazde :-D :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#84 Re: Travnik

Post by corolla02 »

bermiin wrote:super grad
imaju prejake cevape(Hari cevabdzinica najjaca)
postali su univerzitetski grad
sve u svemu extra gradic
Jel' su jos zivi Tarabovac ili Ajla cevabdzinica, Pecina ili kafe Khan?
milijarder

#85 Re: Travnik

Post by milijarder »

tesko
Tarabovac tesko prezivljava, mada mislim da je prije neko vrijeme zatvoren

Ajla cevabdzinica jeste, pecina zivi a za Khan mislim da vise ne radi :-D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#86 Re: Travnik

Post by corolla02 »

milijarder wrote:tesko
Tarabovac tesko prezivljava, mada mislim da je prije neko vrijeme zatvoren

Ajla cevabdzinica jeste, pecina zivi a za Khan mislim da vise ne radi :-D
Hvalla za info, inace nosim lijepa sjecanja iz Travnika!
:)
surajaa

#87 Re: Travnik

Post by surajaa »

Neka me shvati kako ko zeli, ali toliko otrcano i smijesno je za sve nakaradnosti ovog blesavog sistema, kriviti ljude koji su dosli odnekud i snagom sile ili (istina, u vecini slucajeva) volje nastanili se u gradovima sirom Bosne i Hercegovine, pa i sire.

Demografska slika od rata, pa naovamo se promijenila svuda, sirom Balkana i bivse nam drzave, nije to slucaj samo sa nama...Travnik danas, mnogima nije isti, kao sto to nije ni Sarajevo, Mostar, Tuzla, Visegrad, Banja Luka...a gle cuda, nisu vise isti niti Zagreb, Beograd, Osijek, Novi Sad i mnogi drugi...

@frakson, ti si se u svojim kritikama danasnjeg stanja u gradu osvrnuo samo na to kako su neki tamo ljudi, kako ti izjavi papci, seljaci (citiram)..."iz cistog razloga sto su prije dolazili samo u grad da izvade zub, kupe brasno, ili kakve patike, ali ne u Planici ili Alpini", krivi za apsolutno sve lose sto se danas dogadja. Nevjerovatno koliko si debilizama skupio u jednoj recenici, ali to valjda dugujes svom kompleksu kasabe koji nosis u sebi i ma u kakvom dijelu svijeta se nalazio tvoja percepcija i pogled na zivot se nece mijenjati mnogo, kao sto to obicno biva sa ljudima koji s godinama postaju zreliji i mudriji...
A od svega prijeratnog, a sto je tebi u glavi ostalo kao mnogo pozitivno si pobrojao samo neke kafane kojih se s nostalgijom prisjecas i tu neku "carsijsku raju" koja se razasula na sve strane svijeta, a kad neko pomene ovo "raja", ja ne mogu, a da se ne sjetim one "sarajevske raje" koju Henda opjeva u jednoj od svojih pjesama: "sarajevska raja, dok gradovi Bosnom gore, daleko ste bili, kad je tesko, Sarajevo ostavili"...i dok je pjevusio i on se lagano ispali, smatrajuci valjda da treba da radis ono sto ti raja radi...kad raja krade, kradi i ti, kad raja bjezi, bjezi i ti...to je ta logika

Travnicka raja, cudna sorta ljudi...obzirom da za sve lose krivis "dosljake", ja cu ti reci da je Travnicka raja davno obrisala lice o pod, da od te raje nema nista...Jedan dio te raje o kojoj ti pricas, mozda oni stariji od tebe, cistokrvni Travnicani su bili na vlasti nekoliko godina unazad...i unazadili su sve ono sto su mogli i trebali unaprijediti...

Prvi poslijeratni gradonacelnik je bio rodjeni Travnicanin, intelektualna licnost, doktor po struci, danas profesor, koji nije ucinio nista, no iskrena da budem, ne moze mu se mnogo zamjeriti, samim tim sto je bio poslijeratni, tada se nesto mnogo nije moglo ni uciniti...
Poslije njega, opet Travnicanin...uradio nista, ukrao mnogo...
Poslije vrlog manipulanta dolazi jos bolje, vece, grandioznije...rodjena Sarajka, cistokrvna, na Vratniku rasla, lijecnica po zvanju...isfrustrirana svojim bracnim statusom rijesavala samo bracne razmirice...(i to neuspjesno)

Slag uvijek dolazi na kraju, nakon pobrojanih, dolazi jos jedan "cistokrvni pripadnik elitisticke raje", odrastao u cuvenoj Travnickoj ulici "Poturmahala", vrli i umotvorni Adnan Terzic koji je do danas daleko dogurao...nekad obavljao fukciju kantonalnog premijera SBK-a i nije malim prstom mrdnuo za svoj grad, nije ucinio ama bas nista...

Naravno da danas svuda vladaju podobni, polupismeni ratni profiteri koji su se naklepali para i uhljebili dobro sebe i svoje najblize, ali oni se ne razaznaju po mjestu rodjenja, njih ima iz svih slojeva drustva, sto pakazuju i navedeni primjeri...

Dakle, nekad Travnikom upravljali carsijski ljudi, danas vedre i oblace neki drugi ljudi, malo manje carsijski, malo vise malogradajani duhom i stavom, a razlikuju se samo po mjestu rodjenja, odrastanja i porijekla...

Meni je savrseno jasno ko su ljudi koji danas imaju vodece pozicije...sadasnji premijer Kantona, potice negdje oko sela Mehurici, uzima vec drugi mandat, krade i otima, na sve bitne pozicije zaposljava svoje ljude, postavlja svoje ministre koji predstavljaju marionetske lutke, sitne duse koje se prodaju djavolu za novac, ne rade nista, stite kriminalce.
Doticni premijer ima rodjaka, obavlja posao krim. inspektora za opci kriminal u MUP-a u Travniku, dokazani kleptoman (snimka kamerom u trznom centru Bingo) koji je otisao sa radnog mjesta u toku radnog vremena, trpao stvari u dzepove, pobjegao s kase i pogadjas, ispao pravi macak, jos uvijek obavlja svoju funkciju i nastavit ce tamo gdje je stao, ako ga dodatno ne unaprijede u ministra mozda, i dodijele mu jos koju titulu uz ime, pr. dr. mr. to je moderno danas. Kako li je samo jadno i perfidno saznanje da neko ko treba da te stiti od potencijalnih nasilnika, kradljivaca i sam poseze u tudje torbe i dzepove...

Zao mi je sto sam na ovako lijepoj temi bila isprovocirana tvojom nerealnom interpretacijom Travnika danas, jer nisi iskren, ne dozvoljavs sebi da posmatras stanje kakvo zaista jeste, ne zivis tu,a usudjujes se komentarisati kako je ovdje sve okrenuto na vehabizam, sto je non sens ili izjaviti da je Vitez velegrad za Travnik, ovo pravdam jedino time da si zelio pokazati kako si duhovit :roll:
Niko nama nije kriv za nasu sudbinu i stanje takvo kakvo je...krivi smo mi !!!
milijarder

#88 Re: Travnik

Post by milijarder »

surajaa wrote:Neka me shvati kako ko zeli, ali toliko otrcano i smijesno je za sve nakaradnosti ovog blesavog sistema, kriviti ljude koji su dosli odnekud i snagom sile ili (istina, u vecini slucajeva) volje nastanili se u gradovima sirom Bosne i Hercegovine, pa i sire.

Demografska slika od rata, pa naovamo se promijenila svuda, sirom Balkana i bivse nam drzave, nije to slucaj samo sa nama...Travnik danas, mnogima nije isti, kao sto to nije ni Sarajevo, Mostar, Tuzla, Visegrad, Banja Luka...a gle cuda, nisu vise isti niti Zagreb, Beograd, Osijek, Novi Sad i mnogi drugi...

@frakson, ti si se u svojim kritikama danasnjeg stanja u gradu osvrnuo samo na to kako su neki tamo ljudi, kako ti izjavi papci, seljaci (citiram)..."iz cistog razloga sto su prije dolazili samo u grad da izvade zub, kupe brasno, ili kakve patike, ali ne u Planici ili Alpini", krivi za apsolutno sve lose sto se danas dogadja. Nevjerovatno koliko si debilizama skupio u jednoj recenici, ali to valjda dugujes svom kompleksu kasabe koji nosis u sebi i ma u kakvom dijelu svijeta se nalazio tvoja percepcija i pogled na zivot se nece mijenjati mnogo, kao sto to obicno biva sa ljudima koji s godinama postaju zreliji i mudriji...
A od svega prijeratnog, a sto je tebi u glavi ostalo kao mnogo pozitivno si pobrojao samo neke kafane kojih se s nostalgijom prisjecas i tu neku "carsijsku raju" koja se razasula na sve strane svijeta, a kad neko pomene ovo "raja", ja ne mogu, a da se ne sjetim one "sarajevske raje" koju Henda opjeva u jednoj od svojih pjesama: "sarajevska raja, dok gradovi Bosnom gore, daleko ste bili, kad je tesko, Sarajevo ostavili"...i dok je pjevusio i on se lagano ispali, smatrajuci valjda da treba da radis ono sto ti raja radi...kad raja krade, kradi i ti, kad raja bjezi, bjezi i ti...to je ta logika

Travnicka raja, cudna sorta ljudi...obzirom da za sve lose krivis "dosljake", ja cu ti reci da je Travnicka raja davno obrisala lice o pod, da od te raje nema nista...Jedan dio te raje o kojoj ti pricas, mozda oni stariji od tebe, cistokrvni Travnicani su bili na vlasti nekoliko godina unazad...i unazadili su sve ono sto su mogli i trebali unaprijediti...

Prvi poslijeratni gradonacelnik je bio rodjeni Travnicanin, intelektualna licnost, doktor po struci, danas profesor, koji nije ucinio nista, no iskrena da budem, ne moze mu se mnogo zamjeriti, samim tim sto je bio poslijeratni, tada se nesto mnogo nije moglo ni uciniti...
Poslije njega, opet Travnicanin...uradio nista, ukrao mnogo...
Poslije vrlog manipulanta dolazi jos bolje, vece, grandioznije...rodjena Sarajka, cistokrvna, na Vratniku rasla, lijecnica po zvanju...isfrustrirana svojim bracnim statusom rijesavala samo bracne razmirice...(i to neuspjesno)

Slag uvijek dolazi na kraju, nakon pobrojanih, dolazi jos jedan "cistokrvni pripadnik elitisticke raje", odrastao u cuvenoj Travnickoj ulici "Poturmahala", vrli i umotvorni Adnan Terzic koji je do danas daleko dogurao...nekad obavljao fukciju kantonalnog premijera SBK-a i nije malim prstom mrdnuo za svoj grad, nije ucinio ama bas nista...

Naravno da danas svuda vladaju podobni, polupismeni ratni profiteri koji su se naklepali para i uhljebili dobro sebe i svoje najblize, ali oni se ne razaznaju po mjestu rodjenja, njih ima iz svih slojeva drustva, sto pakazuju i navedeni primjeri...

Dakle, nekad Travnikom upravljali carsijski ljudi, danas vedre i oblace neki drugi ljudi, malo manje carsijski, malo vise malogradajani duhom i stavom, a razlikuju se samo po mjestu rodjenja, odrastanja i porijekla...

Meni je savrseno jasno ko su ljudi koji danas imaju vodece pozicije...sadasnji premijer Kantona, potice negdje oko sela Mehurici, uzima vec drugi mandat, krade i otima, na sve bitne pozicije zaposljava svoje ljude, postavlja svoje ministre koji predstavljaju marionetske lutke, sitne duse koje se prodaju djavolu za novac, ne rade nista, stite kriminalce.
Doticni premijer ima rodjaka, obavlja posao krim. inspektora za opci kriminal u MUP-a u Travniku, dokazani kleptoman (snimka kamerom u trznom centru Bingo) koji je otisao sa radnog mjesta u toku radnog vremena, trpao stvari u dzepove, pobjegao s kase i pogadjas, ispao pravi macak, jos uvijek obavlja svoju funkciju i nastavit ce tamo gdje je stao, ako ga dodatno ne unaprijede u ministra mozda, i dodijele mu jos koju titulu uz ime, pr. dr. mr. to je moderno danas. Kako li je samo jadno i perfidno saznanje da neko ko treba da te stiti od potencijalnih nasilnika, kradljivaca i sam poseze u tudje torbe i dzepove...

Zao mi je sto sam na ovako lijepoj temi bila isprovocirana tvojom nerealnom interpretacijom Travnika danas, jer nisi iskren, ne dozvoljavs sebi da posmatras stanje kakvo zaista jeste, ne zivis tu,a usudjujes se komentarisati kako je ovdje sve okrenuto na vehabizam, sto je non sens ili izjaviti da je Vitez velegrad za Travnik, ovo pravdam jedino time da si zelio pokazati kako si duhovit :roll:
Niko nama nije kriv za nasu sudbinu i stanje takvo kakvo je...krivi smo mi !!!
prvo bilo je demokratsko glasnje i izabrao ih je narod odnosno vecina kome se ne svidja...nikom nista
surajaa

#89 Re: Travnik

Post by surajaa »

Nravno da ih je birao narod, gdje pise da ja tvrdim suprotno...ocigledno nisi shvatio poentu posta, no nije ni bitno, ono sto sam zeljela reci, vec je napisano 8-)
milijarder

#90 Re: Travnik

Post by milijarder »

koliko jos Travnik moze da potone ???
LISA

#91 Re: Travnik

Post by LISA »

ja sam travnicanka..ne zivim tu vec dugo..:-(..but..cepapi su fakat najboljsi u tr.ljudi su mal..ko iz andriceve knjige..napuhati brate dragi..tesko koga prihfate...svejedno...meni moj travik najlipsi..:-)
milijarder

#92 Re: Travnik

Post by milijarder »

od tolike historije i znamenitosti Travnik se sveo na cevape :-D :-D

a da mu promijenimo ime u CEVAPGRAD :-D :-D
Kraljica_Suza

#93 Re: Travnik

Post by Kraljica_Suza »

Nego, ima li ikakve zabave u Travniku sada?

Dolazila sam nekad na ''Zenjak'' ispijala kafe, pa na onaj Tavan - postoji li to jos uvijek?

Aaaa sta je s onim krkanlukom kod autobusne stanice? :lol:
milijarder

#94 Re: Travnik

Post by milijarder »

Kraljica_Suza wrote:Nego, ima li ikakve zabave u Travniku sada?

Dolazila sam nekad na ''Zenjak'' ispijala kafe, pa na onaj Tavan - postoji li to jos uvijek?

Aaaa sta je s onim krkanlukom kod autobusne stanice? :lol:
eto ja cu za koji dan tamo pa ti se javim kako je i sta se desava, mozda i slikovito :-D
Kraljica_Suza

#95 Re: Travnik

Post by Kraljica_Suza »

milijarder wrote:eto ja cu za koji dan tamo pa ti se javim kako je i sta se desava, mozda i slikovito :-D
A mogli smo vala i zajedno :thumbup:
milijarder

#96 Re: Travnik

Post by milijarder »

pa eto ako ti se ide... :-D
Kraljica_Suza

#97 Re: Travnik

Post by Kraljica_Suza »

Sto da ne, nisam odavno bila. :)
milijarder

#98 Re: Travnik

Post by milijarder »

ja cu u petak...Prosicem :-D
Kraljica_Suza

#99 Re: Travnik

Post by Kraljica_Suza »

dogovoreno! :thumbup: cuvaj mi mjesto u busu ok?
milijarder

#100 Re: Travnik

Post by milijarder »

ma citavu stranu cu cuvati :-D :-D :-D
Post Reply