Travnički hodža spolno zlostavljao djevojčicu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Corto Maltese

#1 Travnički hodža spolno zlostavljao djevojčicu

Post by Corto Maltese »

Dvanaestogodišnju djevojčicu iz Gluhe Bukovice kod Travnika dvije je godine na nastavi vjeronauka seksualno zlostavljao lokalni hodža

Kako prenosi banjolučki list Fokus, djevojčica se povjerila majci, rekavši joj da više ne može pohađati vjeronauk, jer hodža traži od nje da ga drži za spolovilo dok je uči da klanja.

Protiv hodže je, prema tvrdnjama odvjetnika djevojčice Duška Tomića, prije dva tjedna podignuta optužnica, a rasprava na travničkom sudu nastavlja se u utorak. Zbog zaštite identiteta žrtve iz ovog slučaja isključena je javnost.

Odvjetnik je rekao da na ovom slučaju radi dvije godine i da se Islamska zajednica Travnika protivila podnošenju optužnice, svrstavajući se na stranu hodže, a ne maloljetne žrtve zlostavljanja.

'U ime oštećene obitelji tražit ću najveću kaznu, a maksimalna predviđena kazna za bludne radnje nad djetetom je pet godina', ističe Tomić i dodaje da bi i u BiH trebalo mijenjati visinu predviđene kazne ili uvesti kastraciju.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/fset.html
never no

Post by never no »

Ma odmah ga treba ukantati ko psa,jebo ga Ceric.
legionarka

Post by legionarka »

jadna je ovo drzava kad je najveca kazna za zlostavljanje djece 5 godina...

trebalo bi ime tog monstruma po svim novinama povlaciti pa da si sam dosudi...ako ima imalo savjesti.l..

fu... 5 godina...sramota
amrino

Post by amrino »

Ako je istina....objesit ga za "splovilo" i pustit ga da tako visi...dok ne otpadne...uh :shock: :x
karanana

Post by karanana »

Ko je ovaj Dusko Tomic? Sta god da procitam on je odvjetnik nekome. Jeli to onaj iz ratne djecje ambasade? Opasan lik, spijunchina neka izgleda. ne govorim to jer branim ovog hodzu, jer ako je istina sto je i moguce, i treba ga objesiti za splovilo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

fuuuuuj :(

a on je branio i onu sto je izbacena iz KŠCa men se čini
ala je odbranio svaka mu čast :D
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Hodza :x :x :x :x
Zalosno,jadno,gadno,neshvatljivo,uzasno!!!! :x :x Odma ga klati treba,kamenovati,poslati ga u Zenicu medju one huligane da ga posteno sguze :x :x :x Ja bi komadala bez Bismellahi.FUJ STOKA!!!
melb26sa

Post by melb26sa »

karanana wrote:Ko je ovaj Dusko Tomic? Sta god da procitam on je odvjetnik nekome. Jeli to onaj iz ratne djecje ambasade?
Jeste, iz djecije ambasade.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

... Sličan incident koji se desio u Krajini je zataškan pravo brzo.... bojim se da se ne desi isto....
A šta treba..... uvesti sistem kazni kao u Americi,.... da dobije dvije uzastopne doživotne il 200. godina ne samo on nego svo potencijalni i dokazani zlikovci...
terapija

Post by terapija »

Na zalost, ovakve situacije su teske, jer je gotovo nemoguce naci dokaze krivice. Koliko vidim imaju samo tvrdnje ove djevojcice.
Ako je ona zlostavljana, sigurno nije prva zrtva, i mnogo bi pomoglo da se sada
jave i ostale zrtve, medjutim zahvaljujuci nasem zaostalom mentalitetu, to se smatra bozesacuvaj, sramotom, itd.

Jedino tako bi se mogla dokazati krivica.
A onda, zna se, objaviti njegov puni identitet, fotografiju, adresu pa nek mu drustvo ili on sam sebi sudi kad vec drzava nece.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:... Sličan incident koji se desio u Krajini je zataškan pravo brzo.... bojim se da se ne desi isto....
A šta treba..... uvesti sistem kazni kao u Americi,.... da dobije dvije uzastopne doživotne il 200. godina ne samo on nego svo potencijalni i dokazani zlikovci...
Slucaj Jezersko....

Da je licemjerno da jedan duhovni vodja to radi-jeste! Ali mi imamo generalni problem zlostavljanja djece, sto vlastite sto tudje, ali time se niko ne bavi jer uvijek ispadne dijete krivo i lazljivo i sramota je da se o tome prica....

dzaba ti i kazna od 200 godina teske robije kad je sramota prijaviti takvo nesto....
luciferino

Post by luciferino »

Kada se ovakvo nešto slično desi u Americi i kada raja o tome pročita u novinama, uvijek se kaže: "Jao, kakvi su oni Amerikanci, jao šta se sve kod njih dešava". Kada se djeca zlostavljaju u Bosni, uvijek se to nekako zataška, uvijek se nađe neko bijedno opravdanje (što neko reče božemesačuvaj, sramota, dijete, kurva jedna, laže). Dešavaju se takve perverzijice i kod nas, samo se o tome ćuti. Uvijek je lakše kritikovati amere i truhli zapad, a mi smo eto anđeosko društvo.
karanana

Post by karanana »

luciferino wrote:Kada se ovakvo nešto slično desi u Americi i kada raja o tome pročita u novinama, uvijek se kaže: "Jao, kakvi su oni Amerikanci, jao šta se sve kod njih dešava". Kada se djeca zlostavljaju u Bosni, uvijek se to nekako zataška, uvijek se nađe neko bijedno opravdanje (što neko reče božemesačuvaj, sramota, dijete, kurva jedna, laže). Dešavaju se takve perverzijice i kod nas, samo se o tome ćuti. Uvijek je lakše kritikovati amere i truhli zapad, a mi smo eto anđeosko društvo.
Ludilo.

http://www.pincom.info/zanimljivosti/op ... p?ID=50438
obuca

Post by obuca »

uvjek dobar gost wrote:... Sličan incident koji se desio u Krajini je zataškan pravo brzo.... bojim se da se ne desi isto....
da treba uvesti i smrtnu kaznu u BiH. takve bi ja rezala na komade. on nije hodža već obično govno, a da je moje dijete u pitanju lično bi mu presudila :x :x :x :x .
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ne bih sad da Vas ljutim i razljućujem... no sjetimo se samo par narodnih-tradicionalnih pjesama.... dalo mene mladu za stara.... zbog para... itd...

Neću reći da je kod nas to tradicija... ali jeste opšteprihvaćeno i nekako šutnjom odobravano.... bruka je što toga ima i više no mi mislimo... ali podjela na naše i njihove.... i šutnja... pogoduju zlikovcima...

Nezamjeranje i šutnja su nas i dovele doovdje....
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

obuca wrote:
da treba uvesti i smrtnu kaznu u BiH. takve bi ja rezala na komade. on nije hodža već obično govno, a da je moje dijete u pitanju lično bi mu presudila :x :x :x :x .
'ajde polako. ne moramo odmah ubijati, vjesati i povlaciti ljude po novinama. ovdje u svedskoj je djevojcica oca optuzila za zlostavljanje, covjeka uhapse, optuze i osude. nakon nekog vremena provedenog u zatvoru i par tv-reportaza pustise covjeka jer se ispostavilo da je djevojcica sve izmislila.
hocu samo reci da se ovakvim slucajevima treba pristupati pazljivo. ako je hodza kriv onda definitivno zasluzuje vecu kaznu od 5 godina u zatvoru. on ce nakon pet godina izaci, a rizik postoji da djevojcica do kraja zivota bude imala traume.
obuca

Post by obuca »

djeca ponekad izmisljaju i to je tako. ali problem je sto ljudi u BiH ne govore o tome. sve neke tabu teme. te nemoj ovo te nemoj ono. ma zivo me zaboli neka stvar sta ko misli. javno kamenovat ako se dokaze, kakvih ba 5 godina. 5 *uraca. i opet izade i opet sve ponovo. e jos na vjeronauci.
e sad kad ga gospon keric pocMe branit i dignu se. ma nije on ljudi jeste vi normalni. a ima nacina da se provjeri da li djete laze (psiholog, pedagog, uocene promjene itd.itd). ovde se sve zataska i pojeo vuk magarca. i kad imas svjedoke naprave te budalom e zato kazem treba uzet u svoje ruke i rijesit problem. :x :x :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Kod nas je generalno zrtva vazda kriva. Silovana zena je kriva zato sto je muskarcu dala povoda da je siluje, zato sto je obukla pogresnu garderobu, jer mu je uputila pogled koji je on protumacio kao 'Siluj me Sabane breeeee', jer se okrenula kako se nije trebala okrenuti... Zlostavljana djeca vazda lazu, i tu postoji koncenzus kada se god prica o zlostavljanju djece... Iako je meni zaista nevjerovatno da djevojcica koja sjedi u mektebu, znaci odgaja se u tom duhu, ima na pameti neciji qrac, pogotovo hodzin, i razloga da majci laze takve stvar :?

Zaista se pocinjem gaditi sam sebi kada vidim gdje i s kim zivim a ne cinim nista da to promjenim :x
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

obuca wrote:djeca ponekad izmisljaju i to je tako. ali problem je sto ljudi u BiH ne govore o tome. sve neke tabu teme. te nemoj ovo te nemoj ono. ma zivo me zaboli neka stvar sta ko misli. javno kamenovat ako se dokaze, kakvih ba 5 godina. 5 *uraca. i opet izade i opet sve ponovo. e jos na vjeronauci.
e sad kad ga gospon keric pocMe branit i dignu se. ma nije on ljudi jeste vi normalni. a ima nacina da se provjeri da li djete laze (psiholog, pedagog, uocene promjene itd.itd). ovde se sve zataska i pojeo vuk magarca. i kad imas svjedoke naprave te budalom e zato kazem treba uzet u svoje ruke i rijesit problem. :x :x :x
e, to je vec druga stvar. sjecam se prije par godina reportaze iz dane kada je jednu djevojciu otac zlostavljao sexualno, a tetka je savjetovala da o tome ne prica "jer se nece moci udati": :x
licemjerstvo u nasem drustvu je nevjerovatno. cesto puta sam cuo gluposti poput ove "da kod nas nema incesta, pedofilije." kako da ne...
a u vezi ovog slucaja, iskreno se nadam da ce IZ prepustiti pravosudnim organima da istrazuju da li je hodzica kriv ili ne.
obuca

Post by obuca »

_BosanaC wrote:Kod nas je generalno zrtva vazda kriva. Silovana zena je kriva zato sto je muskarcu dala povoda da je siluje, zato sto je obukla pogresnu garderobu, jer mu je uputila pogled koji je on protumacio kao 'Siluj me Sabane breeeee', jer se okrenula kako se nije trebala okrenuti... Zlostavljana djeca vazda lazu, i tu postoji koncenzus kada se god prica o zlostavljanju djece... Iako je meni zaista nevjerovatno da djevojcica koja sjedi u mektebu, znaci odgaja se u tom duhu, ima na pameti neciji qrac, pogotovo hodzin, i razloga da majci laze takve stvar :?

Zaista se pocinjem gaditi sam sebi kada vidim gdje i s kim zivim a ne cinim nista da to promjenim :x
tako je
obuca

Post by obuca »

callmethebreeeze wrote:
obuca wrote:djeca ponekad izmisljaju i to je tako. ali problem je sto ljudi u BiH ne govore o tome. sve neke tabu teme. te nemoj ovo te nemoj ono. ma zivo me zaboli neka stvar sta ko misli. javno kamenovat ako se dokaze, kakvih ba 5 godina. 5 *uraca. i opet izade i opet sve ponovo. e jos na vjeronauci.
e, to je vec druga stvar. sjecam se prije par godina reportaze iz dane kada je jednu djevojciu otac zlostavljao sexualno, a tetka je savjetovala da o tome ne prica "jer se nece moci udati": :x
licemjerstvo u nasem drustvu je nevjerovatno. cesto puta sam cuo gluposti poput ove "da kod nas nema incesta, pedofilije." kako da ne...
a u vezi ovog slucaja, iskreno se nadam da ce IZ prepustiti pravosudnim organima da istrazuju da li je hodzica kriv ili ne.
čisto sumnjam. IZ se uvukla i u politiku, i u sudstvo i u sve moguće instance, jer jebiga onaj govnar ceric, mora da rjesi reformu policije. ima ovdje svega samo se suti, a pogotovo u manjim sredinama treba zaredat pa ljude stavit u klupe i pricati o tome. ne znam koliko je curici god., ali sto bosanac rece cisto sumnjam da je izmisla u mektebu kako mora tog konja držati za .......... dok uči neke sure. a kod nas je žrtva uvijek kriva. jebiga eto skoro neko otvori temu da su sve zene k***e. znaci mi same trazimo da nam se desi to se desi. :x :x :x :x :x
Sarafcina

Post by Sarafcina »

zato je zlatno pravilo ... islamsko ;)... :) nemoj sjediti nasamo ...
iliti sto reko prof Galic na ispitu (svejedno ko odgovara)... "Sjedite tu kolega" "zavrsio sam ja profesore, ama sjedi, trebate mi kao svjedok"...

inace.. nebih ja zurio sa osudama ... cinjenica jeste da djeca znaju da lazu i da je tema jako jako osjetljiva... i zbog djece i zbog umijesanih....
a lahko cemo mi za osudu covjeka, ako je to tacno... samo ko ce nam to potpisati bez valjane istrage

a pincom je ustasko glasilo ... i ktome jos da prostis.. vole da lazu.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Post by xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx »

Jesam li ja jednini ovdje koji ne vjeruje u ovu vjest? Objavljena samo na t portalu a prenose je od banjaluckog lista i to odmah poslije vijesti da je srbin tjerao zenu da gola hoda kroz grad. Eto kakvi smo mi "istocnjaci" I zasto nije postavljeno ime hodze pa da znamo kome treba j*** mater, sto se krije ako je pedofil treba ga razapet. I cuj da ga drzi dok je on uci da klanja, pa kako se to bogati uci da se klanja.Ja ne znam nisam nikad naucio pa me interesuje. I ne kazem da nije istina ali treba prvo provjeriti pa onda napadatij jer izvor informacija nije objektivan. A i slika u headeru dovoljno govori.

edit: eto dok sam otkuco vec je bilo par slicnih odgovora
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja da ti krenem pricati sta se sve u tom istom Travniku zataska tako da nikada ne dodje do Sarajeva, i jos da ti kazem gdje je i sta je Gluha Bukovica - i onako mi ne bi vjerovao.
trinaesti

Post by trinaesti »

ma jedva su docekali da objave neprovjerenu informaciju. ko kad u redovima crkve ima toliko pedofilije.

i da sarafcino: drago mi je da si ovo napisao:

zato je zlatno pravilo ... islamsko ... nemoj sjediti nasamo ...
iliti sto reko prof Galic na ispitu (svejedno ko odgovara)... "Sjedite tu kolega" "zavrsio sam ja profesore, ama sjedi, trebate mi kao svjedok"...

islam ima rjesenje za sve.
Post Reply