TRANSPORT PASA U BOLJI ŽIVOT - IZ SA U HAIDELBERG, GERMANY

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Cober

#1 TRANSPORT PASA U BOLJI ŽIVOT - IZ SA U HAIDELBERG, GERMANY

Post by Cober »

Poštovani forumaši,

posebno kritičari onih koji nešto a nažalost ipak nedovoljno čine, evo prilike da i vi pomognete i učinite dobro djelo ako to želite, i pomognete ovim psićima da zaborave patnje i surovosti koje su doživjeli te se sretnu sa novim domom i boljim životom.

Naime, kao što već znate godinama nalazimo novi i sretniji dom za ove vjerne prijatelje. Zahvaljujući organizaciji Helfers Ohne Granze iz Njemačke i njihovim aktivistima i volonterima koji im tamo nađu dobre ljude spremne da s velikom ljubavlju prihvate ove mališane u svoj u svoj dom, SOS priprema novi transport 10 pasa 28.maja 2007. Zadnji transport u martu 2007 je privatno finansirala gđa. Uta, naša prijateljica i aktivista HOG-a. Ovog puta SOS mora sam iznaći sredstva za troškove transporta u ukupnom iznosu od cca 1.000 EUR. SOS-u je čak isplatnije da to odjednom uradi nego da o njima ovdje dugotrajno skrbi u improviziranim skloništima koja plaća, u stanovima članova udruženja i u uredu. Za svakog psića moramo platiti: vakcinu protiv bjesnila 25 KM, pasoš 4 KM. certifikat o zdravstvenom stanju (bez njega se ne može u EU) 30 KM, čip 15 KM te troškovi goriva i auto puta do Heidelberga i nazad, a to je 1.600 kilometara u jednom smjeru. SOS je sa istim kombi vozilom i istim putem sretno udomio već stotine pasa u Njemačkoj u zadnjih deset godina. Trenutno SOS brine o 30-tak životinja i stalno pristižu nove.

Prema tome dragi forumaši, svi koji želite pomoći ovim psićima a ne možete ih primiti u svoj dom, molim vas da na ovaj način pomognete, jer bez prikupljenih sredstava oni neće stići u novi dom.

HVALA VAM U NJIHOVO IME.

Uplatu možete izvršiti na ove račune:
Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS Sarajevo
RAIFFEISEN BANK DD BiH SARAJEVO

Za uplate iz BiH:
Transakcioni račun 1610000022670075
Za uplate iz inostranstva:
Donatorski račun 533711000-52000334
SWIFT code: RZBABA2S

ili nas posjetiti i lično donijeti na adresu UG SOS, Ferde Hauptmana br Sarajevo, a ukoliko želite a nemate vremena mogu vas posjetiti ja ili neko od naših volontera.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by Cober on 23/05/2007 12:03, edited 1 time in total.
Svileni

Post by Svileni »

Prije svega da samog sebe izuzmem iz ove sexy-cool kategorije kriticara jer ne pripadam istoj i vrlo cijenim sve ono sto ste do sada uradili. Ovo, sto bi rekla jalija, da se znamo ravnati. Uglavnom, nakon procitanog ovog teksta i nakon razmisljanja koje je trajalo duze od dvije a manje od 5 ( slovima 5 ) konvertibilnih sekundi, dosao sam do zakljucka da sam spreman drhtavom mi rukom finansirati prijevoz ( znaci troskove vakcine protiv bjesnila, pasos, certifikat o zdravstvenom stanju da bi se moglo uci u slobodarsku Evropu kao i cip ) za 2 ( slovima 2 ) psa koje vi namjeravate izmjestiti u Njemacku. Iskreno se nadam da ce i ostalih 8 vasih i nasih prijatelja uspjeti naci svoje donatore i na taj nacin im omoguciti ljepsu buducnost.
Pozdrav
Cober

Post by Cober »

Svileni hvala u njihovo ime!

Ja sam juče počeo animirati kolege na poslu i prijatelje koji inače nemaju dodira sa ovim i za dan uspio sakupiti 209,6 KM. Sam sam dodao još 150,00 KM tako da je to već 369,06 KM, a sa tvojim prilogom od 100 EUR kako si javio u PP to je UKUPNO 556KM, što je već 25% potrebnog iznosa da ovi mališani ugledaju bolji život. Moram napomenuti da su sve donacije DOBRO DOŠLE, mnogi daju od srca i po 1 KM i to je pravi način da brojnošću prikupimo dovoljno sredstava i HVALA IM. Biću slobodan pa u dobroj volji ovdje prenijeti ono iz tvoje PP da: "ne volim javno isticati svoje novcane ili bilo koje druge vrste donacija ali sam to ovaj put ipak uradio ne zbog sebe nego zbog toga da, mozda, navedem i neke druge da pomognu ovoj humanoj akciji.." i HVALA ti i na tome, i mene si naveo da iz istog razloga navedem svoj prilog, a nadam se da će se javiti i svi ostali (dosada prilog lično dalo 29 osoba u iznosu cca 209 KM) koji su pomogli i pomažu, jer ovo je ipak transparentno skupljanje sredstava za vrlo određenu namjenu. Naravno da možeš koristiti Western Union kao tebi najlakši način slanja novca, a detalje ću ti sada javiti na mail koji si mi poslao. Još jednom

VELIKO HVALA!
Cober

Post by Cober »

Svileni, upravo je stigla tvoja uplata preko Western Union-a 100,00 EUR, koju sam za njih upravo podigao u HYPO banci. Još jednom ćemo učiniti život boljim.. Nadam se da će i ostali slijediti tvoj primjer i pomoći ovim mališanima da iz patnje odu u zaista bolji život..

SVILENI H V A L A
Cober

Post by Cober »

Forumaši gdje ste sada? Inače uvijek aktivni kritičari, dobronamjerni spremni aktivno učestvovati na svakoj temi za udomljavanje ima li vas sad? Kiseljak, Onewhowaslivingalone na vas računam i nadam se da se vidimo sutra kod fontane. Što ste se ušutili inače glasni forumaši??? Svi oni koji ste uvijek spremni da nazovete SOS da preuzme male kučiće gdje ste sada? Razumijem sve koji kažu "Ja bih ga rado udomio/la, ali zaista ne mogu iz tih i tih razloga..." eto sada zaista imate priliku da možete pomoći, što se ne javljate... Karlita, Meda, Nosty, Sanel, Ljasima, Stochar, Boki, Sitno, Lucy, Sofi, nelix, Fair LIfe, Sensei, Valter..? Daysleeper bikeru? Medoo, svi vi koji ste aktivni i voljni pomoći, In Media Res, Amarrela, Šišmiš, Izblajhana, Pitt ??? Zlatiborka? No_oNe__ šta bi sa ztvojim prijedlozima? _Bosanac? Mače malo i Skyfox? Već ovo je dovoljno i više nego što je potrebno ovim psićima da odu u bolji život. Ali gdje ste?
Posebno moram istaći Descenta, nadam se da će im pomoći koliko može.

Hvala.
Last edited by Cober on 18/05/2007 16:43, edited 1 time in total.
Svileni

Post by Svileni »

Dobri moj i preposteni Coberas, nije vrijedno pomena. Ali fakat. Uglavnom, mene ako se sete za Dan Bezbednosti, sete se, ako se ne sete-nikom nista, sve sto sam radio bila mi je duznost da radim. Najvece zadovoljstvo bice mi misao: izveo sam jednog coveka na pravi put... :D
Cober

Post by Cober »

Pa ja sam biker nisam rauber. Bez obzira na sve biće slike transporta i svega da vidiš kome si i kako pomogao...

Hvala još jednom!
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Za svakoga ko ima volje i vremena za ovakav aranzman pored svih svojih svakodnevnih problema, mogu samo reci da je pravi covjek i izraziti svoje divljenje i postovanje.
labrusca

Post by labrusca »

Nemojte ruziti ljude, kraj je radne sedmice :roll:
Evo, ja nisam prozvana ali hoce li biti kasno sljedece sedmice kada mi dodje plata?
Trenutno je situacija u novcaniku takva da i meni treba sponzor :-D :oops:
Svaka cast na temi i angazmanu
lijep pozdrav
VeljaPas

Post by VeljaPas »

hvala svileni.
cober me je zaduzio da skeniram i pisaljem ti prijem novca no nesto sam zabrljao i nisam uspio ubaciti na forum. dobijes u svakom slučaju.

sutra smo od 13 sati kod fontane u velikom parku gdje vec sedam mjeseci svake druge subote ziteljima SA pokazujemo sintorsku metodu koju finansiraju sa 550.000 KM ( za ovu godinu je predvidjeno750,000 KM), a spasene zrtve nudimo na udomljavanje.

21 maja u MAKu u 18 sati priredjujemo izlozbu naseg edukacionog materijala, koristenog za senzibiliziranje javnosti unazad 9 godina.
svileni, hvala jos jedan put.[/img][/list][/list]
in medias res

Post by in medias res »

do kada se pare mogu uplatiti? moze ponedjeljak ili utorak do 12h? tako da odmah legnu....
in medias res

Post by in medias res »

svileni hvala
VeljaPas

Post by VeljaPas »

in medias res wrote:do kada se pare mogu uplatiti? moze ponedjeljak ili utorak do 12h? tako da odmah legnu....
U Heidelbergu moramo biti 28. maja. To znaci da do petka 25. maja moramo imati novac i zavrsiti sve formalnosti.
Ponedeljak ili utorak je OK.

in medijas res, unaprijed ti hvala.
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Sorry, trenutno sam preko bare, pa nisam u mogucnosti pomoci u ovoj akciji. Uskoro stizem (kao sto sam Velji vec rekla) pa cu svakako u iducoj akciji biti od koristi. Malenima sretan put, a vi ljudi ste stvarno sjajni. :faraon1:
Cober

Post by Cober »

Veliko Hvala svim prozvanima koji se javljaju na PP i preko maila-a i svim drugim koji daju podršku. A ovi psići zaista trebaju pomoć, i ne skupimo li dovoljno novca neć otići, a to nikako nećemo dopustiti. Poslije svih patnji koje su preživjeli oni ipak idu u bolji život, i svi možemo nešto učiniti za to.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Cober wrote:Forumaši gdje ste sada? Inače uvijek aktivni kritičari, dobronamjerni spremni aktivno učestvovati na svakoj temi za udomljavanje ima li vas sad? Kiseljak, Onewhowaslivingalone na vas računam i nadam se da se vidimo sutra kod fontane. Što ste se ušutili inače glasni forumaši??? Svi oni koji ste uvijek spremni da nazovete SOS da preuzme male kučiće gdje ste sada? Razumijem sve koji kažu "Ja bih ga rado udomio/la, ali zaista ne mogu iz tih i tih razloga..." eto sada zaista imate priliku da možete pomoći, što se ne javljate... Karlita, Meda, Nosty, Sanel, Ljasima, Stochar, Boki, Sitno, Lucy, Sofi, nelix, Fair LIfe, Sensei, Valter..? Daysleeper bikeru? Medoo, svi vi koji ste aktivni i voljni pomoći, In Media Res, Amarrela, Šišmiš, Izblajhana, Pitt ??? Zlatiborka? No_oNe__ šta bi sa ztvojim prijedlozima? _Bosanac? Mače malo i Skyfox? Već ovo je dovoljno i više nego što je potrebno ovim psićima da odu u bolji život. Ali gdje ste?
Posebno moram istaći Descenta, nadam se da će im pomoći koliko može.

Hvala.
Zdravo Cober,

juce popodne oko 5 sati sam dosetala do SOS-a u ulici Ferde Hauptmana. Malo sam kruzila okolo, dok me nisu uputili na pravo mjesto. Nasla sam kancelariju na spratu i pokucala. Javio se jedan cuko sa "av". Nisam vidjela na vratima kad vam je radno vrijeme.

Danas ujutro sam opet dosla u namjeri da dam svoj prilog za cuke. Ne da mi se petljati po bankama i sa uplatnicama. To je bilo otprilike oko pola 9. Opet nikog nije bilo, samo cuko. Pitala sam dvije gospodje iz susjedne kancelarije kad vi tamo radite da opet dodjem. Rekle su da ne znaju.

Javi mi molim te kad je zgodno da dodjem i donesem svoj prilog!

Pozdrav: Zlatiborka
VeljaPas

Post by VeljaPas »

juce kada si ti dolazila bili smo u MAKu na otvaranju nase izlozbe edukacionog materijala,a ujutro imamo obaveze oko kuca.
u principu je neko u birou od 10 sati na dalje, ukoliko nismo u nekoj akciji. najbolje je prvona zvati na broj tel. 651 435.
Lara-sa

#18 TRANSPORT PASA U BOLJI ŽIVOT - IZ SA U HAIDELBERG, GERMANY

Post by Lara-sa »

Pozdrav!
Tek sam sada vidjela ovu temu, pa bih zeljela da pitam, buduci da se blizi taj 25.maj, dokle se stiglo sa prikupljanjem novca i da li je kasno sutra da se navrati do vaseg ureda i kada bi bilo najbolje doci?
Veliki pozdrav!
Cober

Post by Cober »

Poštovani forumaši,

pošto se jedan broj vas obratio sa upitima za uplate iz inostranstva na drugi način evo novog računa i instrukcije za uplate u US dolarima, EU-ima i Kanadskim dolarima.

UPLATE IZ INOSTRANSTVA U EUR

Image

UPLATE IZ INOSTRANSTVA U USD

Image

UPLATE IZ INOSTRANSTVA U CAD

Image
VeljaPas

#20 Re: TRANSPORT PASA U BOLJI ŽIVOT - IZ SA U HAIDELBERG, GERMA

Post by VeljaPas »

Lara-sa wrote:Pozdrav!
Tek sam sada vidjela ovu temu, pa bih zeljela da pitam, buduci da se blizi taj 25.maj, dokle se stiglo sa prikupljanjem novca i da li je kasno sutra da se navrati do vaseg ureda i kada bi bilo najbolje doci?
Veliki pozdrav!
negdje smo na polovici sto se tice prikupljanja. transport mora ici, pa makar se zaduzili. mozes doci u SOS do 16 sati ili nazovi na 651 435.
Cober

#21 Re: TRANSPORT PASA U BOLJI ŽIVOT - IZ SA U HAIDELBERG, GERMA

Post by Cober »

Velja wrote:negdje smo na polovici sto se tice prikupljanja. transport mora ici, pa makar se zaduzili. mozes doci u SOS do 16 sati ili nazovi na 651 435.
Nažalost Velja nismo još. Dosada su putnici u bolji život dobili 545 KM i 105 EUR, ukupno cca 780 KM što je još nedovoljno. Većinu od toga sam dobio u firmi od vrata do vrata i od svojih prijatelja, a nisam zaobišao ni svog zubara prilikom posjete. Od toga su na transakcijski račun su legle dvije uplate iz BiH od 100 KM i 20 KM kao i 100 EUR putem Western Union-a i to je to. Ima još nekih najava i mailova oko izvršenih i budućih uplata na račun koje nisu na izvodu od 21.05.2007. ali biće tu još par stoja nadam se. Pošto do sada nismo sakupili dovoljno novca transport se odgađa na par dana što neće biti problem jer pomjeranje termina odgovara i našim prijateljima u njemačkoj organizaciji Helfers Ohne Granze koji su organizovali prihvat i pronašli nove vlasnike koji će ih prihvatiti u svoj dom sa puno ljubavi..

Forumaši koji ste se odazvali i koji ćete se u ovih par dana još odazvati da im pomognemo hvala vam u njihovo ime.
bauhaus

Post by bauhaus »

uplatio iz austrije 100.-eur na konto sos-a.za nekoliko dana je novac na kontu.

sretno!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

da se Uvratimo na temu...
Cober wrote:Poštovani forumaši,

pošto se jedan broj vas obratio sa upitima za uplate iz inostranstva na drugi način evo novog računa i instrukcije za uplate u US dolarima, EU-ima i Kanadskim dolarima.

UPLATE IZ INOSTRANSTVA U EUR

Image

UPLATE IZ INOSTRANSTVA U USD

Image

UPLATE IZ INOSTRANSTVA U CAD

Image
VeljaPas

Post by VeljaPas »

bauhaus wrote:uplatio iz austrije 100.-eur na konto sos-a.za nekoliko dana je novac na kontu.

sretno!
sredstva (eur 95 poslije bankovne provizije) stigla. skupili smo 1400 km ukupno.
hvala bauhaus
pirmin

Post by pirmin »

Zar par godina ima da se pojave kao psi-gastarbeiteri u domovini. :D :D
Post Reply