Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
- hrusta
#1 Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Pozz raja.
Kakve su po vama najbolje/jednostavnije opcije za putovanje iz SA do Makarske ali bez privatnog auta sa djetetom ovog ljeta?
Voz ide do Mostara/Čapljine i kako onda dalje?
Centrotrans 6.5h sati truckanja (ja se jednom izmrcvario, klima prestala raditi u busu, skuhali se, nedo bog da je dijete bilo sa nama pa pobudalili bi).
Privatni kombi, ne znam koliko se cijene kreću?
Kakve su po vama najbolje/jednostavnije opcije za putovanje iz SA do Makarske ali bez privatnog auta sa djetetom ovog ljeta?
Centrotrans 6.5h sati truckanja (ja se jednom izmrcvario, klima prestala raditi u busu, skuhali se, nedo bog da je dijete bilo sa nama pa pobudalili bi).
-
daario naharis
#2 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Pratim, i mene zanima isto, ali blize mozda Brist, Gradac...
- vjeshalica
#3 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Cudim se da nisu vratili konekciju sa Pločama to bi najbolja opcija bila, jedino da idete vozom za Čapljinu i iz Čapljine busom prema HR.
- hrusta
#4 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Čitam juče da će "možda" biti do Ploča ovog ljeta, ali sve zavisi od dogovora između HR i FBiH željeznica. To bi bilo najbolje. Onda samo 1h do Makarske busom jer se redovno obraćaju na toj relaciji svakako.vjeshalica wrote: ↑11/05/2022 10:08 Cudim se da nisu vratili konekciju sa Pločama to bi najbolja opcija bila, jedino da idete vozom za Čapljinu i iz Čapljine busom prema HR.
A za autobus Čapljina-Makarska nigdje ne mogu da nađem bilo kakve informacije (red vožnje onako radi orijentacije koliko dugo se putuje itd).
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
hare turs najbolji
- hrusta
#6 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Koristili njihove usluge? Koliko ovi privatni transferi koštaju onako od prilike po osobi. E za Hare Turs jeli oni onako grupno voze (što nije problem) nego zbog naše rezervacije u određenom terminu.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#7 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Jel problem sto nemas auto/vozacku ili je i cijena problem? Ako cijena nije problem, zasto ne nadjes nekog za nekim minivan/monovolumen da te odbaci i dodje po tebe ? Kontam da bi tako nesto kostalo bar 400-ak KM ali je najugodnije.
- vjeshalica
#8 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Morao bi kontaktirati autobusku stanicu u Čapljini telefonom za tu informaciju. Nazalost kod nas prevoznicke kompanije funkcionisu na nivou drugog vijeka, a i telegraf im je svemirski brod.hrusta wrote: ↑11/05/2022 10:18Čitam juče da će "možda" biti do Ploča ovog ljeta, ali sve zavisi od dogovora između HR i FBiH željeznica. To bi bilo najbolje. Onda samo 1h do Makarske busom jer se redovno obraćaju na toj relaciji svakako.vjeshalica wrote: ↑11/05/2022 10:08 Cudim se da nisu vratili konekciju sa Pločama to bi najbolja opcija bila, jedino da idete vozom za Čapljinu i iz Čapljine busom prema HR.
A za autobus Čapljina-Makarska nigdje ne mogu da nađem bilo kakve informacije (red vožnje onako radi orijentacije koliko dugo se putuje itd).
- vjeshalica
#9 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Ako ima vozacku mozda da nadje nekoga od koga bi unajmio minivan...meni je to palo na pamet
Ili da placa neku opciju taksija iz Čapljine (nezz kakve su tamo face taksista) ili jednostavno da se raspita za konekcije iz Čapljine
- Truba
#10 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
sad je zbog goriva baš poskupjelo oko 90 povratna
ali nema mrcvarenja dođu kombijem po tebe i odvezu te do većeg busa
po sistemu od vrata do vrata
-
rodjeni_95
#11 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Imaš iz Mostara buseva koji idu do Splita, a naravno stanu u Makarskoj. Mislim da ni karta ne bi trebalo da je skupa.hrusta wrote: ↑11/05/2022 09:51 Pozz raja.
- hrusta
#12 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Nemam auto trenutno. Tako da to nije opcija ali i ne bi iznajmljivo pravo da vam kažem. Kontamo otići bez obaveza ovaj put, pa zato kontamo različite opcije.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#13 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
Ja sam mislio na opciju da nadjes vozilo i vozaca a ne da rentas (komsija, mali od komsije, lokalni taxista...). Trosak bi bio vjerovatno gorivo x4 pravca + 2 dnevnice. Ne znam koliko je to isplativo
- Truba
#14 Re: Transport opcije do HR mora (autobus/voz/privatni kombi)
ne znam jel u funkciji
061 150 nula šest osam ( da nema spama)
on je mene vozio kad sam bio u kvaru
ima više auta pežo kedi itd...radio je s bratom
mlad čovjek u mirovini pa se sad bavi prevozom
prije poslupljenja do makarske je bilo 70 km povratna
dolazi u minut... ne kasni i ne divlja
1 sjedalo 1 cijena bez obzira na dob
061 150 nula šest osam ( da nema spama)
on je mene vozio kad sam bio u kvaru
ima više auta pežo kedi itd...radio je s bratom
mlad čovjek u mirovini pa se sad bavi prevozom