Interesuje me sljedeća stvar i nadam se da će mi neko moć dati dobru informaciju (pogotovo se nadam pomoći raje koja živi u Turskoj - ako ima takvih).
Naime, početkom novembra idem aBd u Tursku i bićemo smješteni u Istanbulu. E sad, pošto u utorak moramo ići u Bursu i vratiti se to isto veče (poslije utakmice bursa - manchester) u Istanbul, ono što mene interesuje je koji vid transporta mi možete preporučiti od Istanbula do Burse (u pitanju je 246 Km) i nazad?
Ja sam našao na netu sljedeće opcije:
1) trajektom do Yalove pa onda busom do Burse (što ne znam koliko je pametno jer mi se ne mijenjaju 4 prevoza)
2) busom do Burse i nazad (što je i najbolja opcija ali ne znam da li imam bus tako kasno iz Burse u Istanbul)
3) rent-a-car (što je možda najlakša opcija ali me nešto strah vožnje po nepoznatom putu + naježim se kad čujem kakvi su turci "vozači")...
Još jedna opcija je da jednostavno nađemo neki jeftini smještaj u Bursi za tu noć pa nek i propadne jedna noć u Istanbulu, jbt ga, nije skup hotel...
Eto, pomagajte, nadam se da ima bar jedan korisnik foruma koji je išao ovu relaciju i koji bi mi mogao pomoći